pontosnews.gr
Σάββατο, 29/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κολωνός: Στην ανακρίτρια η μητέρα της 12χρονης – Έρχονται νέες συλλήψεις για την υπόθεση

Η 37χρονη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα - Οι «παράπλευρες» απώλειες συγγενών των κατηγορουμένων

13/10/2022 - 2:44μμ
Απολογία στην ανακρίτρια της 37χρονης η οποία κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση, παραμέληση ανηλίκου, και άλλα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022. (Φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Απολογία στην ανακρίτρια της 37χρονης η οποία κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση, παραμέληση ανηλίκου, και άλλα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022. (Φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Άναυδη παρακολουθεί η ελληνική κοινή γνώμη τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Μετά το αρχικό σοκ που αφορούσε στη δράση του Ηλία Μίχου ο οποίος συνελήφθη και ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος μαζί με τον Γιάννη Σοφιανίδη ήρθε η σύλληψη της μητέρα της ανήλικης η οποία κατηγορείται για μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης κόρης της. Με άλλα λόγια η 37χρονη φέρεται όχι μόνο να γνώριζε το τι περνούσε το παιδί αλλά και να συμμετείχε στην εκμετάλλευσή της από τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο εξέδιδε την 12χρονη.

Τη σύλληψη της 37χρονης μητέρας ακολούθησε η σύλληψη του πατέρα της 12χρονης για υπόθεση ναρκωτικών που σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας μετά από έρευνα της αστυνομίας.

Ούτε όμως αυτή η εξέλιξη φαίνεται ότι κλείνει τον πρώτο έστω κύκλο των συλλήψεων για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ζήτημα χρόνου η έκδοση εντάλματος σύλληψης για πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του Μίχου το οποίο φέρεται να προσέγγισε την οικογένεια προσφέροντας χρήματα για να μην αποκαλυφθεί η υπόθεση.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε η 37χρονη

Πριν από λίγο η 37χρονη οδηγήθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας από την οποία πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα στη στη μία το μεσημέρι.

Η κατηγορουμένη μετήχθη λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι προκειμένου να εμφανιστεί στην ανακρίτρια της υπόθεσης προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

Η 37χρονη, που της καταλογίζεται ότι εξέδιδε το παιδί της, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της.

Η δικαστική λειτουργός προσδιόρισε την απολογία της μητέρας της 12χρονης, τη Δευτέρα οπότε και λήγει το όριο των πέντε ημερών από τη σύλληψη και κράτηση χωρίς απολογία.

Σύμφωνα με νομικούς, η κατηγορία σε βάρος της μητέρας θα μπορούσε να αφορά όχι μόνο ενεργό συμμετοχή της στην εμπορία του παιδιού και τη νομή των «αμοιβών», αλλά ακόμη και την «ανοχή» που ίσως επεδείκνυε, ουσιαστικά την διευκόλυνση σε όσα διαλαμβάνονταν σε βάρος του παιδιού της, από τον εργοδότη της ίδιας.

Δικαστικές πηγές υιοθετώντας το σκεπτικό έμπειρων αξιωματικών τονίζουν πως το κοριτσάκι φαίνεται πως όχι μόνο ήταν ελεύθερο να κυκλοφορεί ως αργά τη νύχτα, αλλά χρησιμοποιούσε ακριβά αντικείμενα, κινητό, ποδήλατο και άλλα, χωρίς να ανησυχούν όλα αυτά τη μητέρα. Η γυναίκα είχε τεθεί στο στόχαστρο της Αστυνομίας αμέσως μετά την καταγγελία της φρικώδους υπόθεσης, καθώς η εν γένει συμπεριφορά της φαίνεται να προβλημάτισε τις Αρχές που την θεώρησαν «αφύσικη» ή δυσανάλογα ψύχραιμη ή ύποπτη έναντι συγκεκριμένων ορατών δεδομένων σε σχέση με το κοριτσάκι.

Η ίδια η διάταξη του Ποινικού Κώδικα ορίζει ότι μαστροπεία διαπράττει:

«Όποιος, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, προάγει ή εξωθεί στην πορνεία ανήλικο ή υποθάλπει ή εξαναγκάζει ή διευκολύνει ή συμμετέχει στην πορνεία ανηλίκων, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη και χρηματική ποινή» ο νόμος ορίζει επίσης, μεταξύ άλλων ότι :

«Με κάθειρξη και χρηματική ποινή τιμωρείται ο υπαίτιος αν το έγκλημα τελέστηκε: α) εναντίον προσώπου νεότερου των δεκαπέντε (15) ετών, β) με απατηλά μέσα, γ) από τον ανιόντα συγγενή εξ αίματος ή εξ αγχιστείας ή από θετό γονέα, σύζυγο, επίτροπο ή από άλλον στον οποίο έχουν εμπιστευθεί τον ανήλικο για ανατροφή, διδασκαλία επίβλεψη ή φύλαξη, έστω και προσωρινή».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ανακρίτρια της υπόθεσης ζήτησε την σύλληψη της μητέρας καθώς φέρεται να προκύπτουν στοιχεία για συχνές επικοινωνίες και ανταλλαγή μηνυμάτων της με τον προφυλακισμένο εργοδότη της Ηλία Μίχο, ενώ εντοπίστηκαν και εμβάσματα με μικροποσά που κατευθύνθηκαν σε λογαριασμό της.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση της γυναίκας υπάρχουν εξηγήσεις για αυτά που της καταλογίζονται. Ωστόσο, εκτιμάται πως ενδέχεται το κατηγορητήριο που θα συνταχθεί σε βάρος της να περιέχει και άλλες κατηγορίες πλην της βασικής που απαγγέλθηκε χθες και οδήγησε στην σύλληψή της.

Η μητέρα της 12χρονης πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τα παιδιά της βρίσκονται με τη γιαγιά τους, ενώ πέντε φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων.

Απολύθηκε από τη δουλειά του ο γιός του Ηλία Μίχου

Δύσκολες είναι οι ώρες που περνούν και τα μέλη της οικογένειας του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου.

Πιο συγκεκριμένα ο γιός του 53χρονου που είναι δημοσιογράφος απολύθηκε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε ανάρτησή στο Facebook, από το «Βήμα».

Στην ίδια ανάρτηση παίρνει αποστάσεις από τις πράξεις που αποδίδονται στον πατέρα του ενώ κάνει λόγο για «οικογενειακή ευθύνη» την οποία κάποιοι υιοθετούν.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Μίχος αναφέρει: «Οι φρικτές και κτηνώδεις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας μου δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Όμως υπάρχει οικογενειακή ευθύνη; Οι περισσότεροι φαίνεται πως την υιοθετούν. Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, η διεύθυνση της εφημερίδας «Το Βήμα» με απέλυσε. Με ταύτισαν με όσα κατηγορείται ο πατέρας μου. Είμαι πολύ περήφανος που για δύο χρόνια ήμουν διπλωματικός συντάκτης του «Βήματος». Ήταν σπουδαία εμπειρία· την πέτυχα και την έζησα με τη δουλειά μου. Και είμαι περήφανος για αυτό! Αν υπάρχουν κτήνη που κάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, φροντίστε να μη γίνεστε και εσείς κτήνη «σκοτώνοντας», απειλώντας ή καταστρέφοντας ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ειδικός φρουρός στην Αττική μετά από καταγγελία 16χρονης

29/08/2026 - 10:34μμ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμες ώρες για 10χρονο αγόρι που κινδύνευσε να πνιγεί στην Ηλεία

29/08/2026 - 9:14μμ
Στιγμιότυπo από σούπερμαρκετ στην περιοχή του Κολωνού (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σούπερμαρκετ: Μειώσεις έως 30% σε 1.660 προϊόντα – Προς παράταση η επιδότηση στο ντίζελ

29/08/2026 - 7:07μμ
Ψεκασμοί για τα κουνούπια, από την Περιφέρεια Αττικής (φωτ.: Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: Γιατί φέτος «χτυπά» την Αττική – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε

29/08/2026 - 4:42μμ
Αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων, με τα τρακτέρ τους στον Λευκό Πύργο, το 2017 (φωτ.: MOTIOTEAM / Φανή Τρυψάνη)
ΕΛΛΑΔΑ

Με τρακτέρ στον Λευκό Πύργο οι αγρότες – Συλλαλητήριο στα εγκαίνια της 90ής ΔΕΘ

29/08/2026 - 2:42μμ
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ζέστη έως 38°C και ισχυροί βοριάδες – Τοπικά 8 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

29/08/2026 - 8:07πμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: «Της έλεγε ότι θα τη σκοτώσει» – Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της ξαδέρφης της 44χρονης

28/08/2026 - 10:53μμ
(Φωτ.: ΕΛ.ΑΣ.)
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 1,8 κιλά ουσιών και 15.565 ευρώ

28/08/2026 - 10:13μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου του ΟΑΣΘ)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ ο Εμμανουήλ Μπελιμπασάκης

28/08/2026 - 5:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 18χρονης στους Καταρράκτες Δερματά

28/08/2026 - 4:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)

Συνελήφθη ειδικός φρουρός στην Αττική μετά από καταγγελία 16χρονης

17 λεπτά πριν
Υποδοχή στη Μελβούρνη (φωτ.: Ναυτικά Χρονικά)

1959: Μια ξεχασμένη ετικέτα που κουβαλά την ιστορία των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

«Σώστε την Παναγία της Λεσινίτσας»: Κάλεσμα στην ομογένεια για δωρεές

1 ώρα πριν
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)

Κρίσιμες ώρες για 10χρονο αγόρι που κινδύνευσε να πνιγεί στην Ηλεία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Χρυσό μετάλλιο στο τρίαθλο ο Μπιτάδος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: «Χρυσή» η Τελτσίδου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV