pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Χαστούκι» στην Τουρκία η ευρωπαϊκή έκθεση για την ενταξιακή της πορεία

Καταγράφει τις ενέργειες με τις οποίες εκδηλώνεται η τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας ενώ παράλληλα διαπιστώνει ότι συνεχίστηκε η «δημοκρατική οπισθοδρόμηση»

12/10/2022 - 4:38μμ
(Φωτ. αρχείου)

(Φωτ. αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για «επιδείνωση» των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2022, λόγω των επανειλημμένων παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και των απειλητικών τουρκικών δηλώσεων σχετικά με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και κατά της Κύπρου, κάνει λόγο η έκθεση της Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, στην οποία σε γενικές γραμμές διαπιστώνεται η «δημοκρατική οπισθοδρόμηση» της χώρας.

«Μετά από κάποιες θετικές εξελίξεις το 2021, οι σχέσεις με την ΕΕ επιδεινώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022, λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και απειλητικών τουρκικών δηλώσεων σχετικά με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και κατά της Κύπρου. Επιπλέον, η Τουρκία συνέχισε να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν παράνομα τις ερευνητικές δραστηριότητες στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Παρά τη διεθνή καταδίκη, η Τουρκία συνέχισε το σχέδιό της να ανοίξει την περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων. Οι εντάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν ευνοούσαν τις σχέσεις καλής γειτονίας και υπονόμευσαν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια», αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου 2022, αλλά και επανειλημμένα έχει προτρέψει την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή, οποιαδήποτε πηγή τριβής ή οποιαδήποτε ενέργεια που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών. Η έκθεση αναφέρει, ακόμη, ότι «η ΕΕ επιβεβαίωσε εκ νέου ότι έχει στρατηγικό συμφέρον για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και για την ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαίως επωφελούς σχέσης με την Τουρκία».

Αναφορικά με το κράτος δικαίου, η Επιτροπή διαπιστώνει «σοβαρές ελλείψεις» στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της Τουρκίας. «Κατά την περίοδο αναφοράς, η δημοκρατική οπισθοδρόμηση συνεχίστηκε. Οι διαρθρωτικές ελλείψεις στο προεδρικό σύστημα παρέμειναν σε ισχύ. Οι βασικές συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και των οργάνων του δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί. Το Κοινοβούλιο συνέχισε να μην διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να λογοδοτήσει η κυβέρνηση. Η συνταγματική αρχιτεκτονική συνέχισε να συγκεντρώνει τις εξουσίες στο επίπεδο της Προεδρίας χωρίς να διασφαλίζει τον υγιή και αποτελεσματικό διαχωρισμό των εξουσιών μεταξύ της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας. Ελλείψει αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου και ισορροπίας, η δημοκρατική λογοδοσία της εκτελεστικής εξουσίας εξακολουθεί να περιορίζεται στις εκλογές», αναφέρει η Επιτροπή.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Μεξικό σε κατάσταση συναγερμού μετά τον θάνατο του βαρόνου ναρκωτικών «Ελ Μέντσο»

23/02/2026 - 10:00πμ
Αστυνομικοί περιπολούν κοντά στο κλαμπ Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, μετά την εισβολή του 21χρονου ένοπλου τα ξημερώματα της Κυριακής (φωτ.: EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 21χρονος που είχε δηλωθεί αγνοούμενος, ο «εισβολέας» στο Μαρ-α-Λάγκο

22/02/2026 - 11:30μμ
Στρατιώτης με φορητό πυραυλικό αμυντικό σύστημα 
(φωτ.: EPA / Rob Engelaar)
ΚΟΣΜΟΣ

Μυστική συμφωνία Ιράν-Ρωσίας για χιλιάδες πυραύλους ώμου αξίας 500 εκατ. ευρώ

22/02/2026 - 7:42μμ
Πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ στην οροφή του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Μαρ-α-Λάγκο: Νεκρός ένοπλος εισβολέας – Εξετάζεται αν υπήρχε απειλή κατά Τραμπ

22/02/2026 - 5:41μμ
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου του 2025 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπλόκο Ουγγαρίας στις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – «Χωρίς πετρέλαιο, καμία απόφαση»

22/02/2026 - 5:03μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο: Πυροβολισμοί στο Μαρ-α-Λάγκο – Η Μυστική Υπηρεσία σκότωσε εισβολέα στο θέρετρο του Τραμπ

22/02/2026 - 4:21μμ
Ιρανές περνούν μπροστά από αφίσα του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατά την άφιξή τους σε τελετή μνήμης για θύματα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, στο τέμενος Μοσαλάχ της Τεχεράνης. 17 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν σε πολεμικό συναγερμό: Ο Χαμενεΐ δίνει τα κλειδιά της εξουσίας – Η Τεχεράνη περιμένει τους Αμερικανούς

22/02/2026 - 2:59μμ
Ο πρόεδρος της Σομαλιλάνδης Αμπντιραχμάν Μοχαμέντ Αμπντουλαχί, τον περασμένο Μάιο, στο Ναϊρόμπι της Κένυας (φωτ. αρχείου: EPA/ DANIEL IRUNGU)
ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλιλάνδη: Έτοιμη να δώσει στις ΗΠΑ πρόσβαση στα ορυκτά και τις στρατιωτικές βάσεις της

22/02/2026 - 11:12πμ
Μπάνερ με τη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ κρέμεται έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Αυξάνει στο 15% τον νέο παγκόσμιο δασμό

21/02/2026 - 9:18μμ
Η σφραγίδα του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Παράνομοι οι περισσότεροι ανταποδοτικοί δασμοί που επέβαλε ο Τραμπ – Νέος παγκόσμιος δασμός 10% σε ισχύ

21/02/2026 - 5:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επετειακός λογότυπος για το 2025 (φωτ.: Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»)

Συλλυπητήρια από το Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» για την εκδημία δύο μελών του

20 λεπτά πριν
Η μεγαλύτερη λαγάνα της Ελλάδας ψήθηκε στο Περιστέρι (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Καλή Σαρακοστή με λαγάνες για… ρεκόρ απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας

57 λεπτά πριν
Μέλη σωστικών συνεργείων στη διάρκεια αναζήτησης του άτυχου ορειβάτη (φωτ.: evrytanika.gr)

Βελούχι: Εντοπίστηκε σε χαράδρα χωρίς τις αισθήσεις του ο 74χρονος ορειβάτης

2 ώρες πριν
Σκίτσο από γλέντι Καθαράς Δευτέρας στις εξοχές της Αττικής, του περασμένου αιώνα (φωτ.: Εκδόσεις Polaris-Βιβλίο Μ. Λιδωρίκη)

Καθαρά Δευτέρα: Από την παλιά Αθήνα στο live streaming του σήμερα – «Ο κόσμος συνηθροίσθη άφθονος και εγιόρταζε τα πατροπαράδοτα Κούλουμα»

2 ώρες πριν
Η Μαντόνα στο κόκκινο χαλί του Met Gala, 5 Μαΐου 2025 (φωτ.: EPA / Justin Lane)

«La bambola»: Ένα τραγούδι, τρεις ξεχωριστές γυναίκες και ερμηνείες

3 ώρες πριν
(Φωτ.:greek.vema.com.au/Μάρκελλος Πετρόπουλος)

Στιγμές κατάνυξης για τους ομογενείς της Αυστραλίας στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign