pontosnews.gr
Τρίτη, 2/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Χαστούκι» στην Τουρκία η ευρωπαϊκή έκθεση για την ενταξιακή της πορεία

Καταγράφει τις ενέργειες με τις οποίες εκδηλώνεται η τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας ενώ παράλληλα διαπιστώνει ότι συνεχίστηκε η «δημοκρατική οπισθοδρόμηση»

12/10/2022 - 4:38μμ
(Φωτ. αρχείου)

(Φωτ. αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για «επιδείνωση» των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2022, λόγω των επανειλημμένων παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και των απειλητικών τουρκικών δηλώσεων σχετικά με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και κατά της Κύπρου, κάνει λόγο η έκθεση της Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, στην οποία σε γενικές γραμμές διαπιστώνεται η «δημοκρατική οπισθοδρόμηση» της χώρας.

«Μετά από κάποιες θετικές εξελίξεις το 2021, οι σχέσεις με την ΕΕ επιδεινώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022, λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και απειλητικών τουρκικών δηλώσεων σχετικά με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και κατά της Κύπρου. Επιπλέον, η Τουρκία συνέχισε να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν παράνομα τις ερευνητικές δραστηριότητες στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Παρά τη διεθνή καταδίκη, η Τουρκία συνέχισε το σχέδιό της να ανοίξει την περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων. Οι εντάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν ευνοούσαν τις σχέσεις καλής γειτονίας και υπονόμευσαν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια», αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου 2022, αλλά και επανειλημμένα έχει προτρέψει την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή, οποιαδήποτε πηγή τριβής ή οποιαδήποτε ενέργεια που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών. Η έκθεση αναφέρει, ακόμη, ότι «η ΕΕ επιβεβαίωσε εκ νέου ότι έχει στρατηγικό συμφέρον για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και για την ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαίως επωφελούς σχέσης με την Τουρκία».

Αναφορικά με το κράτος δικαίου, η Επιτροπή διαπιστώνει «σοβαρές ελλείψεις» στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της Τουρκίας. «Κατά την περίοδο αναφοράς, η δημοκρατική οπισθοδρόμηση συνεχίστηκε. Οι διαρθρωτικές ελλείψεις στο προεδρικό σύστημα παρέμειναν σε ισχύ. Οι βασικές συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και των οργάνων του δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί. Το Κοινοβούλιο συνέχισε να μην διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να λογοδοτήσει η κυβέρνηση. Η συνταγματική αρχιτεκτονική συνέχισε να συγκεντρώνει τις εξουσίες στο επίπεδο της Προεδρίας χωρίς να διασφαλίζει τον υγιή και αποτελεσματικό διαχωρισμό των εξουσιών μεταξύ της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας. Ελλείψει αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου και ισορροπίας, η δημοκρατική λογοδοσία της εκτελεστικής εξουσίας εξακολουθεί να περιορίζεται στις εκλογές», αναφέρει η Επιτροπή.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του επενδυτικού φόρουμ «Russia Calling!», στη Μόσχα. 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ρητορική στα άκρα: Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο την Ευρώπη – Ζελένσκι: Έχουμε σχέδιο ειρήνης 20 σημείων

2/12/2025 - 6:40μμ
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τα 75 χρόνια του Κολεγίου της Ευρώπης, στο Βέλγιο (φωτ. αρχείου: 
EPA/OLIVIER MATTHYS)
ΚΟΣΜΟΣ

Φεντερίκα Μογκερίνι: Συνελήφθη η πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν για απάτη με κονδύλια της ΕΕ

2/12/2025 - 5:04μμ
(Πηγή: vesselfinder.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλοίο με σημαία Ρωσίας δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών

2/12/2025 - 10:16πμ
(Φωτ.: x.com/MigracionCol/status/1995644745700474894)
ΚΟΣΜΟΣ

Εβραϊκή σέκτα συνδέεται με κακοποιήσεις παιδιών σε διάφορες χώρες – Απελάσεις στην Κολομβία

2/12/2025 - 9:23πμ
Διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Τιφλίδα, στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: EPA/David Mdzinarishvili)
ΚΟΣΜΟΣ

Γεωργία: Έρευνα μετά το ρεπορτάζ του BBC ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον διαδηλωτών

1/12/2025 - 11:27μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η πλήρης ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος της Τουρκίας

1/12/2025 - 9:45μμ
Από αριστερά, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ενώ κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Παρίσι (φωτ.: EPA/Christophe Ena/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: «Η Ουκρανία είναι η μόνη αρμόδια να συζητήσει για τα εδαφικά ζητήματα» – «Πρόοδος» στη Φλόριντα, αύριο η συνάντηση Γουίτκοφ-Πούτιν

1/12/2025 - 8:00μμ
Βουλευτικές εκλογές στο Κιργιστάν, 29 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Igor Kovalenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές υπό σκιά στο Κιργιστάν: Ο ΟΑΣΕ προειδοποιεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα

1/12/2025 - 3:10μμ
(Φωτ.: EPA/John G. Mabanglo)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματοκύλισμα σε παιδικό πάρτι στην Καλιφόρνια

1/12/2025 - 1:08μμ
Μακρόν-Ζελένσκι στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA / Nicolas Tucat / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Παρίσι ο Ζελένσκι για κρίσιμες συνομιλίες – Οι πιέσεις στο Κίεβο και η αισιοδοξία Τραμπ

1/12/2025 - 11:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η Καστοριά μας» κοσμεί πλέον το δρομάκι του Coburg North στη Μελβούρνη. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο καλλιτέχνης που το δημιούργησε, ο Αντώνης Δεσποτέλλης (φωτ.: TheGreekHerald.com.au)

Ομογένεια: Η Καστοριά απέκτησε τη δική της οδό και τοιχογραφία στο Κόμπουργκ Νορθ της Μελβούρνης

34 λεπτά πριν
Ο Γιάννης Σμαραγδής ενώ παρουσιάζει την ταινία του (φωτ.: Hellenic DNA/Φώτης Καλιαμπάκος)

Οι Κρήτες όλου του κόσμου τίμησαν τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή – Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Καποδίστριας» στη Νέα Υόρκη

1 ώρα πριν
Συγκεντρωμένα τρακτέρ στα Μάλγαρα, στο ύψος των διοδίων (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, κλειστό το τελωνείο Ευζώνων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)

Κύπελλο Ελλάδας: «Εξάρα» του Βόλου κόντρα στο Αιγάλεω

2 ώρες πριν
Βαρβάρα, διά χειρός της Στέλλας Σπανού (πηγή: Δίγλωσσος οδηγός γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis)

Βαρβάρα: Το γλυκό της μνήμης και της ευλογίας

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Εξεταστική: Στη Δικαιοσύνη οι «υπερτυχεροί» του ΟΠΕΚΕΠΕ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign