pontosnews.gr
Σάββατο, 22/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μετρό Πειραιά: Σε λειτουργία από τη Δευτέρα οι τρεις νέοι σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο»

Δείτε τα δρομολόγια και το σχέδιο αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών στο δίκτυο των Οδικών Συγκοινωνιών

9/10/2022 - 12:16μμ
Μετρό Πειραιά - Σταθμός «Δημοτικό Θέατρο» (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Μετρό Πειραιά - Σταθμός «Δημοτικό Θέατρο» (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο επιβατικό κοινό παραδίδονται, αύριο Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι, οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Ένα έργο που αναμένεται να δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά αφού αλλάζει ο τρόπος αστικής κινητικότητας της πόλης.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους με τη λειτουργία των παραπάνω σταθμών προβλέπεται ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Σημειώνεται δε, ότι ο συνολικός χρόνος από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 55 λεπτά.

Υπενθυμίζεται πως η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα – Πειραιάς» περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο), καθώς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού. Συνολικά η Γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, πρόκειται για μια επένδυση ύψους 730 εκατ. ευρώ σε περιοχές του Δήμου Πειραιά και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγ. Βαρβάρα) που σήμερα έχουν έντονα προβλήματα κυκλοφορίας.

Ο σταθμός «Πειραιάς» θα αποτελεί πλέον ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο, αφού εκεί συνενώνονται λειτουργικά δύο Γραμμές Μετρό ( 1 και 3), το Λιμάνι, ο Προαστιακός σιδηρόδρομος και το Τραμ, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Τα δρομολόγια

Η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα Δημοτικό θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας τις ώρες αιχμής (07.30 -11.00 & 13:30 – 17:30) παραμένει στα 4΄ και τις νυχτερινές ώρες (22:00 – 00:20) μειώνεται στα 9΄ από 10΄. Στο τμήμα Αεροδρόμιο – Δημοτικό θέατρο η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36΄.

Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς Δημοτικό θέατρο και Δουκίσσης Πλακεντίας θα ξεκινά στις 05:30. Πρώτα δρομολόγια στις 05:30 θα ξεκινούν και από τους σταθμούς Αιγάλεω και Μοναστηράκι στην κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας και από το σταθμό Εθνική ‘Αμυνα στην κατεύθυνση προς Δημοτικό Θέατρο. Το τελευταίο δρομολόγιο (Δευτέρα – Πέμπτη & Κυριακή) από το Δημοτικό Θέατρο θα γίνεται στις 23:59 και από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 00:03.

Παρασκευή και Σάββατο, οπότε και ισχύει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρούν στη 01:06 από το Δημοτικό Θέατρο και στη 01:10 από τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τελευταίοι συρμοί από το σταθμό Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα αναχωρούν στις 00:23 (Δευτέρα – Πέμπτη & Κυριακή) και στη 01:30 (Παρασκευή και Σάββατο).

Η αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών στο δίκτυο της ΟΣΥ

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του συγκοινωνιακού δικτύου που έχει διαμορφώσει ο ΟΑΣΑ για τη διασύνδεση των δήμων στις περιοχές που βρίσκονται οι νέοι σταθμοί του μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο» και για τη δυνατότητα νέων μετεπιβιβάσεων, βασίζεται σε ενισχύσεις και τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών. Η αναδιαμόρφωση των γραμμών χωρίζεται σε δυο φάσεις:

Κατά την πρώτη φάση, με την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών, προβλέπονται άμεσες παρεμβάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν μετά το πρώτο διάστημα λειτουργίας των σταθμών. Στη συνέχεια και σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα ακολουθήσει η επόμενη φάση ανασχεδιασμού που θα περιλαμβάνει πρόσθετες συγκοινωνιακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα απαιτηθούν μετά την ολοκληρωμένη λειτουργία της Γραμμής 3, κατόπιν εκτίμησης και αξιολόγησης της διαμορφωθείσας κατάστασης στο συγκοινωνιακό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

 Πιο αναλυτικά, έχουν σχεδιαστεί οι εξής παρεμβάσεις:

  • Η λεωφορειακή γραμμή 831 Αιγάλεω – Πειραιάς ενισχύεται με επιπλέον δρομολόγια καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Η λεωφορειακή γραμμή 810 Σχιστό – Κορυδαλλός τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός» και θα διασυνδεθεί με την Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη.
  • Η λεωφορειακή γραμμή 830 Αγία Βαρβάρα – Πειραιάς τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός».
  • Η λεωφορειακή γραμμή 846 Νεάπολη – Νίκαια – Πειραιάς τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Νίκαια».
  • Η λεωφορειακή γραμμή 900, η οποία δημιουργήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια για να καλύψει την μεταβατική περίοδο μεταξύ της λειτουργίας των σταθμών μετρό «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» και των 3 νέων σταθμών του «Πειραιά», καταργείται.

Οι αφετηρίες και τέρματα των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών παραμένουν ως έχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185. Παράλληλα, όλες οι πληροφορίες για τα δρομολόγια της Γραμμής 3 του Μετρό, όπως αυτά διαμορφώνονται από Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΣΤΑ.ΣΥ. (www.stasy.gr).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική: 91 παραβάσεις για οδήγηση υπό μέθη – Συνελήφθη οδηγός να τρέχει με 230 χλμ

22/11/2025 - 8:17μμ
Πλημμύρες και καταστροφές από την κακοκαιρία στην Ήπειρο, Σάββατο 22 Νοεμβρίου (φωτ.: Apohxos.gr/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία και Ήπειρος δοκιμάζονται μετά την κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι, καταστροφές και αγώνας για αποκατάσταση

22/11/2025 - 7:20μμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Γιώργος Κωνσταντινίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση σούσι

22/11/2025 - 6:52μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Παγκράτι: Ελεύθεροι οι δύο οδηγοί μετά το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα την 75χρονη

22/11/2025 - 4:27μμ
Ένα από τα βαγόνια του μοιραίου Intercity (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια Τριαντόπουλος και Αγοραστός

22/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για απόπειρα βιασμού σε βάρος 16χρονης

22/11/2025 - 1:35μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Νεκρός εντοπίστηκε 86χρονος που αγνοούνταν από χθες στο Καλόκαστρο

22/11/2025 - 12:03μμ
Υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά στη Θεσπρωτία (φωτ.: apohxos.gr / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα: Εκτεταμένα προβλήματα – Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας στην Κέρκυρα

22/11/2025 - 10:33πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Παγκράτι: Νεκρή 75χρονη που παρασύρθηκε μετά από σύγκρουση οχημάτων – Είχε μαζί την ΑμεΑ κόρη της

22/11/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια, με ολίγη αφρικανική σκόνη

22/11/2025 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική: 91 παραβάσεις για οδήγηση υπό μέθη – Συνελήφθη οδηγός να τρέχει με 230 χλμ

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook Δήμαρχος Έμιλυ Δημητριάδη)

Ιστορική στιγμή για την ελληνική παροικία της Μελβούρνης – Η ομογενής Έμιλι Δημητριάδη νέα Δήμαρχος Ντάρεμπιν

48 λεπτά πριν
Πλημμύρες και καταστροφές από την κακοκαιρία στην Ήπειρο, Σάββατο 22 Νοεμβρίου (φωτ.: Apohxos.gr/ EUROKINISSI)

Θεσσαλία και Ήπειρος δοκιμάζονται μετά την κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι, καταστροφές και αγώνας για αποκατάσταση

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση σούσι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/en.pontion.peristeriou)

Ένωση Ποντίων Περιστερίου: Γιορτινός Δεκέμβρης με χορούς, παρακάθ’, μωμόγερους και εκπλήξεις

2 ώρες πριν
Η φαρσοκωμωδία της σύναξης στις Βρυξέλλες

Ειρηνευτικό σχέδιο Ουκρανίας: Σύνοδος στη Γενεύη και συνάντηση ηγετών της Ευρώπης στη Λουάντα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign