pontosnews.gr
Κυριακή, 7/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΕ-Πράγα: Κοινό βηματισμό απέναντι στην ενεργειακή κρίση αναζητούν οι 27

Η πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι «επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας» θα συζητηθεί

7/10/2022 - 5:20μμ
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην άτυπη σύνοδο στην Πράγα (Φωτ.: EPA/Filip Singer)

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην άτυπη σύνοδο στην Πράγα (Φωτ.: EPA/Filip Singer)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνέρχονται σήμερα στη Πράγα, προσπαθούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για να διαμορφώσουν κοινή απάντηση στην εκτίναξη των τιμών της ενέργειας που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε μία επίδειξη ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έφθασαν μαζί στο κάστρο της πρωτεύουσας της Τσεχίας, με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε κατά πόδας. Αλλά η εικόνα δεν φτάνει για να κρύψει την πρόσφατη ένταση ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο για τα ενεργειακά θέματα.

Οι τρεις ηγέτες επρόκειτο να συζητήσουν εντός του πρωινού με τους ευρωπαίους ομολόγους τους τα νέα μέτρα που προτείνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η ευρωπαϊκή οικονομία εξαρτάται πλήρως από τις εισαγωγές υδρογονανθράκων και πλήττεται όσο καμία άλλη από τις διακοπές στην τροφοδοσία επιβάλλει η Μόσχα.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση πασχίζει και πάλι να βρει κοινό βηματισμό, λόγω των τεράστιων διαφορών μεταξύ των χωρών που επενδύουν στην πυρηνική ενέργεια, όπως η Γαλλία, εκείνων που εξαρτώνται από τον άνθρακα, όπως η Γερμανία και εκείνων που συνδέονται ιστορικά με τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες στην κεντρική Ευρώπη.

«Χρειαζόμαστε καλύτερο συντονισμό για να βοηθήσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Λετονίας Κρισγιάνις Κάρινς, προειδοποιώντας για τις απόπειρες μεμονωμένων κινήσεων, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ του Βερολίνου για την προστασία της γερμανικής οικονομίας.

«Με το πρόσχημα ότι μία χώρα μέλος μπορεί να δανεισθεί περισσότερα, δεν πρέπει να έχει την δυνατότητα να επιδοτήσει περισσότερο τις επιχειρήσεις του, κάνοντας ανταγωνιστικότερες των γειτόνων του», είπε ο Λετονός πρωθυπουργός.

«Δείξτε αλληλεγγύη!»

«Δείξτε αλληλεγγύη! Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να υπάρχει συμφωνία για κοινά μέτρα και όχι γι’ αυτά που βολεύουν περισσότερο μία χώρα», δήλωσε, απευθυνόμενος στους Γερμανούς , και ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι «επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας» θα συζητηθεί. «Το θέμα είναι με ποιον τρόπο και για ποιες προμήθειες», πρόσθεσε. Δεκαπέντε κράτη μέλη, ανάμεσά τους και η Γαλλία, ζητούν περιορισμό των τιμών σε όλες τις εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σχήμα απορρίπτεται , προς το παρόν, από το Βερολίνο.

«Ακούγεται μια χαρά στα χαρτιά, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ. Ίσως να έχουμε πλαφόν επί των τιμών, αλλά μπορεί να μην έχουμε ενέργεια, διότι δεν είμαστε οι μόνοι πελάτες στον κόσμο».

Άλλο σημείο σύγκρουσης: η μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που τιμωρεί τους καταναλωτές με αυξημένες τιμές που διαμορφώνονται με βάση τιμή του φυσικού αερίου.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε την Τετάρτη προσωρινή επιβολή πλαφόν στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, πριν από την αναδιάρθρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας που ζητά το Παρίσι.

Καμία μεγάλη ανακοίνωση δεν αναμένεται για σήμερα, καθώς η άτυπη σύνοδος κορυφής έχει ως στόχο την προετοιμασία των αποφάσεων που θα ληφθούν στην προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 20 και 21 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «ΙΘΑΚΗ», στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Η πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα ένα σοκ εντιμότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας

3/12/2025 - 10:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Ελληνική Αστυνομία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι αυστηρότερες διατάξεις για οπλοκατοχή και οπλοχρησία

2/12/2025 - 11:54μμ
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική: Στη Δικαιοσύνη οι «υπερτυχεροί» του ΟΠΕΚΕΠΕ

2/12/2025 - 7:55μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ενίσχυση των αγροτών στο κυριακάτικο μήνυμα Μητσοτάκη

30/11/2025 - 1:13μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τη φωτογραφική μηχανή, κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

23/11/2025 - 10:58πμ
Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλέκο, είμαστε όλοι εδώ» – Η υπόσχεση Τσίπρα στην πολιτική κηδεία του Φλαμπουράρη

20/11/2025 - 5:08μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρός «Φραπές» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Άφαντος ο Ξυλούρης, έστειλε υπόμνημα

20/11/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Eurogroup

19/11/2025 - 5:40μμ
Ο μέχρι σήμερα βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Διαμαντής Καραναστάσης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο βουλευτής Α’ Αθηνών Διαμαντής Καραναστάσης

19/11/2025 - 12:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της επίσκεψης Ζελένσκι: Το ενεργειακό deal, τα μηνύματα, τα «ευχαριστώ» και το παρασκήνιο

16/11/2025 - 11:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χημικά και κρότου λάμψης έριξαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

ΕΛΑΣ: Διμοιρίες των ΜΑΤ δέχθηκαν επίθεση από περίπου 400 άτομα – Έγιναν 19 συλλήψεις μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

2 ώρες πριν
Η προθήκη του Στέλιου Καζαντζίδη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στο γήπεδο της ΑΕΚ (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Οι «Ρίζες» Χαλανδρίου υποδέχονται τον Κώστα Μπαλαχούτη και το βιβλίο του «Στέλιος Καζαντζίδης: Δεν με σβήνει κανένας»

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Made Nagi)

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ κοντά στα Καλάβρυτα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θεόδωρος Χριστοδουλάκης)

Super League: Άνετα τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός – Έμειναν στο Χ Βόλος και Κηφισιά

3 ώρες πριν
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, έξω από το σπίτι τους στο Παρίσι (φωτ.:  EPA/TERESA SUAREZ)

Νικολά Σαρκοζί: Βιβλίο για τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Greek Basketball League: Νέα νίκη για τον ΠΑΟΚ – Ροζ φύλλο αγώνα για Προμηθέα, Ηρακλή, Περιστέρι

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign