pontosnews.gr
Σάββατο, 29/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με λυγμούς η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα για τη δολοφονία του Παύλου: «Τρία επαγγελματικά χτυπήματα»

Ξεκίνησε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων για τη Χρυσή Αυγή

7/10/2022 - 12:31μμ
Η Μάγδα Φύσσα ως μάρτυρας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Η Μάγδα Φύσσα ως μάρτυρας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Πήγε εκεί ο δολοφόνος. Έκαναν όλοι στην άκρη. Αγκάλιασε τον Παύλο και τον μαχαίρωσε». Με τη Μάγδα Φύσσα συγκινησιακά φορτισμένη ξεκίνησε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων για τη Χρυσή Αυγή.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, μέσα σε μια αίθουσα… χωρισμένη στα δύο, κατάμεστη στη μεριά που έχει διατεθεί για τους φίλους του γιου της και μέλη αντιφασιστικών ομάδων, και άδεια στη μεριά για τη Χρυσή Αυγή, περιέγραψε το μοιραίο βράδυ.

Τόνισε πως σε βάρος του μουσικού κινήθηκε το τάγμα της Νίκαιας, καθώς «προφανώς ήταν στόχος» για την αντιφασιστική του δράση. Ο καταδικασμένος σε ισόβια Γιώργος Ρουπακιάς ούτε σήμερα ήταν στο δικαστήριο· πίσω από τη μάρτυρα οι περισσότερες θέσεις στο εδώλιο ήταν κενές, αφού μόνο ο Γιάννης Λαγός και άλλοι δύο κατηγορούμενοι ήταν παρόντες.

Η Μάγδα Φύσσα απέφυγε να πει το όνομα του Γιώργου Ρουπακιά, αποκαλώντας τον «ο δολοφόνος». Μεταφέροντας την εκτίμηση των γιατρών που είδαν τον τραυματισμένο μουσικό, δήλωσε: «Τρία επαγγελματικά χτυπήματα. Δύο στην καρδιά και ένα στον μηρό, στην αορτή. Αυτός που το έκανε ήταν εκπαιδευμένος, μας το είπε και ο γιατρός».

Δημοσιογράφοι και κοινό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν, ανέφερε ότι το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου 2013 στην καφετέρια «Κοράλλι» όπου βρίσκονταν ο γιος της, η σύντροφός του και φίλοι τους για να δουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα, βρίσκονταν και δύο άτομα με ρούχα της Χρυσής Αυγής, με παντελόνι παραλλαγής και την μπλούζα της οργάνωσης ανάποδα ώστε να μην φαίνεται το σήμα της.

«Αφού τελείωσε η μπάλα πάνε να φύγουν και βλέπουν ότι έχουν βγει έξω οι δύο τύποι και απέναντι έχουν μαζευτεί 5 άτομα με κακές προθέσεις. Ο Παύλος είπε: “Πάμε να φύγουμε και ερχόμαστε μετά για τα αυτοκίνητα”. Φτάνοντας Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας βλέπουν ένα ολόκληρο κομβόι, κυρίως με μηχανές. Το αυτοκίνητο που είναι στην αρχή είναι του δολοφόνου. Σταματάει και ρωτάει τον Παύλο ποια είναι η Κεφαλληνίας, και ο Παύλος του λέει “αυτή είναι”. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί από τα 5 άτομα που ήταν στην αρχή πάνω από 30-40, δεν ξέρω ακριβώς πόσοι, και έχει έρθει και η ΔΙΑΣ, ήδη δύο μηχανές έξω από το μαγαζί. Οι μηχανές της ΔΙΑΣ στη συνέχεια γίνονται τέσσερις στην Τσαλδάρη», περιέγραψε.

Όπως είπε η Μάγδα Φύσσα ήταν σαφές πως οι συγκεντρωμένοι ήθελαν να τρομοκρατήσουν και να κλιμακώσουν την ένταση:

«Το τάγμα, λοιπόν, αρχίζει τις βρισιές. Κρατούσαν ρόπαλα, λοστούς, είχαν πάει με σκοπό να τρομοκρατήσουν. Τα παιδιά αποφασίζουν να περάσουν απέναντι και να πάνε στο σπίτι, αφού πάρουν τσιγάρα. Οι από εκεί αρχίζουν να βρίζουν έντονα, να χτυπάνε δυνατά τα πόδια τους κάτω ρυθμικά.

»Ο Παύλος είπε στους φίλους του: “Τώρα τρέχουμε”. Τα παιδιά έτρεξαν. Ο Παύλος όμως δεν έτρεξε. Έμεινε πίσω και αυτοί τον πρόλαβαν. Άρχισα από τριάδες-πεντάδες να περνάνε, να χτυπάνε και να φεύγουν, να βρίζουν, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν τον Παύλο εκεί. Άρχισε η μάχη με τους Χρυσαυγίτες να χτυπούν. Δεν κατάφεραν να τον ρίξουν κάτω.

»Ο δολοφόνος δεν φορούσε τη στολή της Χρυσής Αυγής και ήταν μεγαλύτερος των άλλων ηλικιακά. Ήταν σε ψύχραιμη κατάσταση, με ήρεμες κινήσεις όταν άφησε το αυτοκίνητο και πήγε στο σημείο. Όλοι τότε έκαναν στην άκρη».

Μάγδα Φύσσα και Γιάννης Λαγός στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Σύμφωνα με την Μάγδα Φύσσα η φίλη η σύντροφος του γιου της παρακαλούσε τους αστυνομικούς να πάνε στο σημείο όπου εξελισσόταν η επίθεση. «Έλεγαν ότι δεν μπορούσαν. Κάποιος τελικά συγκινήθηκε και την ακολούθησε. Φτάνοντας είχε γίνει η δολοφονία και αντί να συλλάβουν τον δολοφόνο έβγαλαν χειροπέδες για τον Παύλο, ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και είπε: “Με μαχαίρωσε θα με συλλάβετε και από πάνω;”. Και έδειξε τον δολοφόνο του. Μία αστυνομικός τότε είπε: “Είπαμε, όχι και μαχαίρια!”, που σημαίνει ότι γνώριζαν από πριν».

Με σπασμένη τη φωνή αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, μέχρι που αντίκρισε στο νεκροτομείο το παιδί της. «Προσπάθησα να τον ζεστάνω και να σηκωθεί. Δεν ήταν φοβισμένος, δεν ήταν ταλαιπωρημένος. Δεν ήταν φοβισμένος, κοιμόταν. “Να τον ξυπνήσουμε” είπα. Δυστυχώς ήταν νεκρός. Και εκεί αρχίζει ο εφιάλτης» είπε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ζέστη έως 38°C και ισχυροί βοριάδες – Τοπικά 8 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

29/08/2026 - 8:07πμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: «Της έλεγε ότι θα τη σκοτώσει» – Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της ξαδέρφης της 44χρονης

28/08/2026 - 10:53μμ
(Φωτ.: ΕΛ.ΑΣ.)
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 1,8 κιλά ουσιών και 15.565 ευρώ

28/08/2026 - 10:13μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου του ΟΑΣΘ)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ ο Εμμανουήλ Μπελιμπασάκης

28/08/2026 - 5:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 18χρονης στους Καταρράκτες Δερματά

28/08/2026 - 4:08μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Κόκοτας: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τραγουδιστή είπαν συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος

28/08/2026 - 2:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Τέσσερις συλλήψεις σε Αθήνα, Καλαμάτα, Εύβοια και Χίο

28/08/2026 - 1:46μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 30χρονος έκανε τους δρόμους πίστα ταχύτητας και …κέρδισε πρόστιμα 18.590 ευρώ!

28/08/2026 - 10:55πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: 18χρονη έχασε τη ζωή της στους Καταρράκτες Δερματά

28/08/2026 - 9:03πμ
Ρολόγια μέτρησης κατανάλωσης ρεύματος (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα παρίστανε τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και «ξάφριζε» ηλικιωμένους – Λεία άνω των 381.000 ευρώ

28/08/2026 - 8:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: EPA/AL DRAGO / POOL)

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: «Ιστορική» συμφωνία για κοιτάσματα 65 δισεκ. βαρελιών αργού πετρελαίου

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)

Δυναμική παρουσία των «Ακριτών του Πόντου» Ασπροπύργου στην 20ή Πανελλήνια Συνάντηση Νεολαίας

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Καιρός: Ζέστη έως 38°C και ισχυροί βοριάδες – Τοπικά 8 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

1 ώρα πριν
Μαχητικό αεροσκάφος JAS-39 Gripen της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας (φωτ.: Msgt. Billy Johnston, USAF/commons.wikimedia.org/wiki)

Σουηδία: Στέλνει μαχητικά Gripen, κορβέτες και αντι-drone συστήματα στη Φινλανδία

9 ώρες πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Ειρήνη Λουκαΐδη: Η Κύπρια της Αυστραλίας που κέρδισε διεθνές βραβείο με μια ιστορία για την πατρίδα

9 ώρες πριν
(Εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

The Chios Festival: Ο Ποντιακός Ελληνισμός στο επίκεντρο με τη βράβευση του Δημήτρη Μελισσανίδη

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV