pontosnews.gr
Δευτέρα, 21/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης για Τουρκία: Οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές

Μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ ο πρωθυπουργός έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα σημειώνοντας ότι «η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της»

4/10/2022 - 4:32μμ
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022. (Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022. (Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τη διεθνή κοινότητα για τις προκλήσεις της γειτονικής χώρας, απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε ευθέως την στήριξη που παρέχει η χώρα μας και η Δύση στην Ουκρανία και απευθύνθηκε εμμέσως στην Τουρκία λέγοντας:

«Συμπαραστεκόμαστε στον αμυνόμενο, αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι ενδεχομένως να ήθελαν να μιμηθούν στη γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα ανήκει παραδοσιακά στην δυτική κοινότητα, επισήμανε ότι είναι οπλισμένη με το Διεθνές Δίκαιο και με τα επιχειρήματά της, με τα οποία συμφωνεί και η παγκόσμια κοινότητα, και η ΕΕ  αλλά «και οι φίλοι μας από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού» και προσέθεσε: «Ατσάλινες ασπίδες μας πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι ισχυροί μας σύμμαχοι. Ενώ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο. Γαλανό, όμως, θέλουμε και τον ουρανό στις σχέσεις μας με τους γείτονές μας».

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε και στον τουρκικό λαό, τονίζοντας την ικανοποίηση του και την αισιοδοξία του για το μέλλον επειδή όπως είπε «το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει τελικά στους λαούς. Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι, που θέλουν να ζουν και να προκόβουν ειρηνικά. Ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Ξέρουν οι λαοί μας ότι οι Συνθήκες είναι για να τηρούνται, ξέρουν ότι η ιστορία δεν ξαναγράφεται με ρητορικά πυροτεχνήματα. Η Ελλάδα, κατά συνέπεια, περιμένει την άλλη όχθη του Αιγαίου στο δρόμο της λογικής και της ειρήνης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράθυρο Μητσοτάκη για μείωση φόρου στα καύσιμα – Η προϋπόθεση και τα νέα μέτρα

20/09/2026 - 12:00μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Τασούλας στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών ενημερώσεων. Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τασούλα: Κάτω από 1,75 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια αύξηση στο επίδομα

18/09/2026 - 12:12μμ
Συζήτηση στη Βουλή και ψήφιση για την άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλουκαι των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Μακάριου Λαζαρίδη (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής: «Ναι» στην άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου, «όχι» για Αυγενάκη και Λαζαρίδη

17/09/2026 - 11:30μμ
Από τα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Ορλεάνη, στις 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Ορλεάνη: Ελληνικό προξενείο ξανά έπειτα από 21 χρόνια – Η ιστορία που φτάνει στον Λίνκολν

16/09/2026 - 9:33μμ
Η ελληνική και η τουρκική έξω από το υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα προς Τουρκία: «Απειλή» η άμυνα των νησιών ενώ ισχύει το casus belli

16/09/2026 - 9:09μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στην Ολομέλεια, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η «μάχη των 180» έγινε πρόβα κάλπης

16/09/2026 - 4:48μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Ώρα μηδέν στη Βουλή για τις απαιτούμενες πλειοψηφίες

16/09/2026 - 9:47πμ
Εικόνα από την πολιτική κηδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Χαλβατζής: Ρίγη συγκίνησης και κόκκινες σημαίες στο τελευταίο «αντίο»

15/09/2026 - 11:28μμ
Ο Γιάννος Κρανιδιώτης (δ) με τον γιο του Νικόλα που επίσης έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: 27 χρόνια από το θάνατο του οραματιστή πολιτικού και διαπρεπούς διπλωμάτη Γιάννου Κρανιδιώτη

14/09/2026 - 7:38μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

14/09/2026 - 3:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα υπογραφεί η συμφωνία Δανίας, ΗΠΑ και Γροιλανδίας (φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)

ΗΠΑ, Δανία και Γροιλανδία ετοιμάζονται να υπογράψουν συμφωνία για την ασφάλεια στην Αρκτική

35 λεπτά πριν
Συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας /EUROKINISSI)

Δίκη για τα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων

60 λεπτά πριν
Το κτήριο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, στο κέντρο της Κατερίνης (φωτ.: Facebook / Κώστας Παπουτσίδης)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Την Κυριακή ο αγιασμός για τη νέα πολιτιστική χρονιά

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Θ. Ανδρεάδης-Συγγελάκης)

Τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου τίμησε η ελληνική κοινότητα στη Ρώμη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Βουλιαγμένη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους δύο συλληφθέντες για το επεισόδιο με την ξαπλώστρα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο/Νίκος Παπαχρήστου)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Έσσεξ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV