pontosnews.gr
Τετάρτη, 5/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 άμαχοι βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στα αυτοκίνητά τους

Ανάμεσα στους νεκρούς, μία έγκυος και 13 παιδιά, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χάρκιβ

1/10/2022 - 11:42μμ
(Φωτ.: EPA / Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας)

(Φωτ.: EPA / Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τουλάχιστον 24 άμαχοι, ανάμεσά τους μία έγκυος και 13 παιδιά, βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στα αυτοκίνητά τους στη βορειοανατολική Ουκρανία, κοντά στο Κουπιάνσκ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Χάρκιβ Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ο οποίος διευκρίνισε ωστόσο ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός.

«Οι Ρώσοι κατακτητές επιτέθηκαν κατά αμάχων που προσπαθούσαν να γλιτώσουν τους βομβαρδισμούς. Πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση», είπε ο κυβερνήτης. «Αστυνομικοί και ειδικοί βρίσκονται στο σημείο και διεξάγεται έρευνα».

Η τοπική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν επτά αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν άμαχοι. «Δύο αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς. Σε αυτά επέβαιναν παιδιά με τους γονείς τους: κάηκαν ζωντανοί», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα της περιφέρειας του Χάρκιβ Ντμίτρο Σουμπένκο δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι το σημείο του μακελειού βρίσκεται σε γκρίζα ζώνη του μετώπου, γεγονός που δυσχεραίνει την έρευνα: «Ο έλεγχος του ουκρανικού στρατού στη ζώνη δεν είναι διαρκής. Κάποια στιγμή βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας και στην συνέχεια περνά υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, και δεν μπορούμε να φέρουμε εις πέρας όλες τις ενέργειες της έρευνας».

(Φωτ.: EPA / Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας)

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας Βασίλι Μαλιούκ, «οι Ρώσοι είναι ηττημένοι στο πεδίο της μάχης και στην απελπισία τους αντιδρούν σκοτώνοντας αμάχους. […] Αλλά δεν θα γλιτώσουν την τιμωρία. Θα τους βρούμε όλους και θα λογοδοτήσουν για τις φρικαλεότητες που έχουν διαπραχθεί».

Χθες, ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τουλάχιστον 11 πτώματα αμάχων, που είχαν σκοτωθεί μέσα στα αυτοκίνητά τους σε οδική αρτηρία που είχε εγκαταλειφθεί από τους Ρώσους κατά την οπισθοχώρησή τους από την περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Η φάλαγγα των αυτοκινήτων που είδε χθες η ομάδα του AFP βρισκόταν σε δρόμο που βγαίνει από το χωριό της Κιριλίφκα, σε απόσταση 70 χλμ ανατολικά του Χάρκιβ. Στο σημείο, τα πτώματα βρίσκονταν ακόμη εκεί, στο εσωτερικό των οχημάτων ή δίπλα στα αυτοκίνητα. Το σημείο βρίσκεται σε περιοχή όπου πρόσφατα διεξήχθησαν συγκρούσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ευρεία αντεπίθεση, αναγκάζοντας τις ρωσικές δυνάμεις σε υποχώρηση προς Ανατολάς.

Εκπρόσωπος των αυτονομιστών κατηγόρησε την Πέμπτη από την Μόσχα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι «πυροβόλησαν εναντίον φάλαγγας οχημάτων αμάχων στην περιοχή του Χάρκιβ, με 30 νεκρούς», χωρίς διευκρινίσεις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το λάβαρο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης (φωτ. αρχείου: EPA/Riccardo Antimiani)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νομοθετική πρωτοβουλία για ειρήνευση με το PKK, αμνηστία στους πρώην μαχητές και αναστολή ποινών

5/08/2026 - 4:30μμ
Κινητοποίηση των γερμανικών Αρχών  στο αεροδρόμιο της Λειψίας (πηγή: Χ / Visegrád 24)
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Λειψία: Το drone δίπλα σε ουκρανικό αεροσκάφος είχε εκρηκτική συσκευή – Υποψίες για Ρώσους πράκτορες

5/08/2026 - 2:53μμ
Ουκρανοί πυροσβέστες επιχειρούν μετά τις επιθέσεις με drone στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 (πηγή: X / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν πιέζει τα αποθέματα των PAC-3 – Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά τη νυχτερινή επίθεση με 17 νεκρούς

5/08/2026 - 12:55μμ
Φορτηγό αεροσκάφος της Antonov Airlines στο αεροδρόμιο της Λειψίας (πηγή: Χ / Visegrád 24)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Λειψία: Drone κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος – Έκτακτη προσγείωση cargo της DHL

5/08/2026 - 12:31μμ
Το νέο κτήριο της πρεσβείας της Αργεντινής στην Μπραζίλια, κατά τα εγκαίνιά του στις 29 Ιουλίου 2011, παρουσία της τότε προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, της τότε προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (φωτ.: EPA/Fernando Bizerra Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή-Βραζιλία: Στα άκρα η διπλωματική κρίση – Αποχωρούν οι πρεσβευτές

5/08/2026 - 11:45πμ
Γιγαντιαία αντιαμερικανική αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: Πού κολλάει η συμφωνία με το Ιράν – Το σχέδιο των 60 ημερών

5/08/2026 - 8:57πμ
(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ιράν: Εξαντλούνται τα αποθέματα πυραύλων των ΗΠΑ – Ανησυχία για την αμυντική ετοιμότητα

4/08/2026 - 7:50μμ
Το υπό σημαία Λιβερίας «Minoan Pioneer», ελληνικής διαχείρισης (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Πλήγμα σε πλοίο ελληνικής διαχείρισης – Αγνοείται ναυτικός

4/08/2026 - 2:09μμ
Ισραηλινό άρμα μάχης στη Ζαουτάρ αλ-Σαρκίγια, όπως φαίνεται από τη Ζαουτάρ αλ-Γκαρμπίγια, στην περιφέρεια Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου. 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος-Ισραήλ: Η ειρήνη περνά από τα όπλα της Χεζμπολάχ – Νέες συνομιλίες στη Ρώμη

4/08/2026 - 1:21μμ
Μέλη των μαροκινών βοηθητικών δυνάμεων περιπολούν κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει τη Θέουτα από το Μαρόκο. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Reduan)
ΚΟΣΜΟΣ

Θέουτα: Οι «27» αναζητούν κοινή γραμμή μετά τη μαζική είσοδο 60.000 μεταναστών

4/08/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάπως έτσι θα στηθούν τα τραπέζια στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κρηνίδων στην Καβάλα για την ποντιακή βραδιά (φωτ.: facebook.com/ spk.vyzantio)

Ποντιακή βραδιά από τον Σύλλογο Ποντίων Κρηνίδων Καβάλας «Το Βυζάντιο»

2 λεπτά πριν
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπογραφή της συμφωνίας για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam, ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector (GSI), η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)

Συμφωνία-σταθμός για τον Great Sea Interconnector με είσοδο του γαλλικού κολοσσού Meridiam

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)

Χαλκιδική: Σε εξέλιξη οι εργαστηριακοί έλεγχοι στο νερό της Σίβηρης

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook.com/groups/ ΤΡΙΕΘΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΩΝ)

Τρικούβερτο ποντιακό γλέντι με κορυφαίους καλλιτέχνες στα Πλατανάκια Σερρών

2 ώρες πριν
Το λάβαρο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης (φωτ. αρχείου: EPA/Riccardo Antimiani)

Τουρκία: Νομοθετική πρωτοβουλία για ειρήνευση με το PKK, αμνηστία στους πρώην μαχητές και αναστολή ποινών

2 ώρες πριν
Ο 55χρονος που είχε τον πατέρα του στον καταψύκτη, οδηγείται στα δικαστήρια Σπάρτης. Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)

Μυστράς: «Μου απαγόρευε να μπω» – Η μαρτυρία της αδελφής για το ξενοδοχείο-«φρούριο»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign