pontosnews.gr
Τρίτη, 24/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πληθωρισμός και ανεργία πάνω από το 12%

Ιστορικό ρεκόρ για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, σταθερή η ανεργία στη χώρα μας

30/09/2022 - 3:16μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εφιαλτικό άλμα έκανε ο πληθωρισμός στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο, μετά τις τάσεις συγκράτησης που εμφάνισε το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου. Εκτινάχθηκε στο 12,1%, προκαλώντας νέα πίεση στην αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και φόβους για χειρότερες μέρες όσο συνεχίζεται η ενεργειακή κρίση.

Όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, ο τιμάριθμος στην Ελλάδα ενισχύθηκε κατά 0,7% από τον Αύγουστο (ήταν 11,4%) σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που είχε ανακοινώσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (11,2% κατά την Eurostat). Στο 11,6% ήταν τον Ιούνιο.

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο πληθωρισμός και στην Ευρωζώνη, καθώς αναρριχήθηκε στο 10%, από 9,1% που ήταν τον Αύγουστο.

Στην Ευρωζώνη η ενέργεια αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό αύξησης τιμών τον Σεπτέμβριο (40,8%, έναντι 38,6% τον Αύγουστο), ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (11,8%, έναντι 10,6% τον Αύγουστο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (5,6%, έναντι 5,1% τον Αύγουστο) και υπηρεσίες (4,3% από 3,8% τον Αύγουστο).

Μεγάλη αύξηση (10,9%) σημείωσε ο πληθωρισμός στη Γερμανία, ενώ αντίθετα στη Γαλλία επιβραδύνθηκε στο 6,2% σε ετήσια βάση, από 6,6% τον Αύγουστο. Επιβράδυνση καταγράφηκε και στην Ισπανία.

Διψήφια ποσοστά πληθωρισμού εμφανίζουν συνολικά 10 χώρες της Ευρωζώνης. Ειδικότερα, το υψηλότερο ετήσιο ποσοστό εμφανίζει η Εσθονία με 24,2% και ακολουθούν Λιθουανία (22,5%), Λετονία (22,4%), Ολλανδία (17,1%), Σλοβακία (13,6%), Ελλάδα (12,1%), Βέλγιο (12%), Αυστρία (11%), Γερμανία (10,9%) και Σλοβενία (10,6%).

Ο δομικός πληθωρισμός της Ευρωζώνης, που δεν περιλαμβάνει ενέργεια και τρόφιμα, εμφάνισε ετήσια άνοδο 4,8% τον Σεπτέμβριο, από 4,3% τον Αύγουστο.

Η συνεχιζόμενη «κούρσα» του πληθωρισμού ανοίγει το δρόμο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για νέες αυξήσεις των επιτοκίων του ευρώ τον Οκτώβριο, και νέες επακόλουθες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων.

Σταθερά στο 12,2% η ανεργία τον Αύγουστο, όπως και τον Ιούλιο

Σταθεροποιητικές τάσεις κατέγραψε η ανεργία στη χώρα μας τον περασμένο μήνα, καθώς παρέμεινε στο 12,2% (όπως και τον Ιούλιο), σημειώνοντας όμως μείωση κατά μιάμιση μονάδα σε σχέση με το 13,7% του Αυγούστου 2021.

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι άνεργοι τον Αύγουστο 2022 ανήλθαν σε 569.609 άτομα σημειώνοντας μείωση κατά 73.289 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 (-11,4%) και κατά 2.662 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022 (-0,5%).

Η ανεργία στους άνδρες ήταν στο 9% (10,7% πέρυσι τον ίδιο μήνα) και στις γυναίκες 16,1% (από 17,4%). Ηλικιακά, μεταξύ 15-24 ετών η ανεργία ήταν στο 29,2% (32,3% πέρυσι τον Αύγουστο ) και στο 11,1% μεταξύ 25-74 ετών.

Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.105.420 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 46.812 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 (+1,2%) και κατά 1.618 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022.

Τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή όσοι δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 3.151.133, σημειώνοντας μείωση κατά 4.274 άτομα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο υπουργός Οικονομικών Κ. Πιερρακάκης παρουσιάζει τα κυβερνητικά μέτρα (φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα εφαρμοστούν το fuel pass και οι παρεμβάσεις για diesel κίνησης, αγρότες, ακτοπλοΐα

23/03/2026 - 2:57μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία: Δέσμη τεσσάρων έκτακτων μέτρων στήριξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Σε καύσιμα, λιπάσματα και ακτοπλοϊκά οι ενισχύσεις

23/03/2026 - 11:04πμ
(Φωτ.: Pexels)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λογαριασμό για 6 μέτρα κάνει η κυβέρνηση: Από το fuel pass έως το market pass και μέτρα για το ρεύμα

22/03/2026 - 10:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα και οι πληρωμές που θα καταβληθούν έως τις 27 Μαρτίου

21/03/2026 - 2:28μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Τηλεργασία και αποφυγή αεροπορικών ταξιδιών για να μειωθεί η κατανάλωση πετρελαίου

20/03/2026 - 9:05πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χαιρετάκης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία Θεοδωρικάκου με βενζινοπώλες: Τέλος στο πλαφόν τον Ιούνιο και ενίσχυση 3.000 ευρώ ανά πρατήριο

19/03/2026 - 10:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» από το Ευρωκοινοβούλιο για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

19/03/2026 - 8:32μμ
Άποψη του κτηρίου της ΔΟΥ Ψυχικού (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Παράταση δύο εβδομάδων για την υποβολή με δικαίωμα έκπτωσης 4%

19/03/2026 - 4:19μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Εξήγγειλε νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

18/03/2026 - 9:41μμ
Οι Κωστής Χατζηδάκης,  Σταύρος Παπασταύρου και Νίκος Παπαθανάσης λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πακέτο 5,3 δισ. για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις: Ποιοι κερδίζουν και τι αλλάζει

17/03/2026 - 6:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκρηξη μετά από ισραηλινό πλήγμα σε γέφυρα στον νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA/STRINGER)

Παίρνει ξανά την ανιούσα το πετρέλαιο, ενώ η Τεχεράνη διαψεύδει τον Τραμπ και μιλά για χειραγώγηση των αγορών – Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

1 ώρα πριν
Ο Τάκης Βαμβακίδης με τη Σοφία Παπάζογλου μετά την παράσταση (πηγή: facebook.com/sofia.papazoglou27)

Σοφία Παπάζογλου: Όλοι οι Πόντιοι κάθε ηλικίας οφείλουν να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους και να δουν το «Ροδάφ’νον»

8 ώρες πριν
Ο ιερός ναός Κυρίλλου και Μεθοδίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: facebook/Ιερός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου)

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 12,5 ετών στον αρχιμανδρίτη που μάζεψε δωρεές 1,5 εκατ. ευρώ ισχυριζόμενος ότι θα γινόταν μητροπολίτης

9 ώρες πριν
Εικόνα από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση μεταφορών. Τεχνικός έλεγχος - Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων, συγκοινωνιακοί φορείς, επιβατικές - οδικές - εμπορευματικές μεταφορές, ηλεκτροκίνηση, Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ρυθμίσεις για τις πρότυπες προτάσεις, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών – Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν οι διατάξεις για τα ταξί

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού)

Χορός και γλέντι μέχρι… τελικής πτώσης στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου–Κορδελιού

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign