pontosnews.gr
Τρίτη, 19/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης για Google Cloud Region: Θα φέρει στην Ελλάδα πάνω από 2 δισ. ευρώ και 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκδήλωση της Google που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

29/09/2022 - 2:59μμ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μήτσοτακη σε εκδήλωση της Google (Φωτ.: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητροπουλος)

Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μήτσοτακη σε εκδήλωση της Google (Φωτ.: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητροπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επενδυτικά σχέδια, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν περί τις 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας έως το 2030 παρουσίασε η Google μέσω της δημιουργίας της πρώτης Google Cloud Region στην Ελλάδα και την ευρύτερη νοτιοανατολική Ευρώπη σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Οι επενδύσεις, ειδικά σε τομείς αιχμής, αποτελούν πάντα αδιαπραγμάτευτη και σταθερή μας προτεραιότητα. Όχι μόνο γιατί δημιουργούν εθνικό πλούτο και νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αναστέλλοντας το brain drain, δημιουργώντας μία νέα τάση επιστροφής νέων στην πατρίδα μας, αλλά γιατί ταυτόχρονα αυτές οι επενδύσεις κινητοποιούν και εκσυγχρονίζουν συνολικά την επιχειρηματική δράση. Ενώ, ταυτόχρονα, αναβαθμίζουν και την πατρίδα μας στον παγκόσμιο χάρτη αξιοποίησης διεθνών κεφαλαίων», τόνισε κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Είναι μια δυναμική επένδυση η οποία μπορεί να εισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας, όπως μας είπε και η Adaire, παραπάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030 και το σημαντικότερο, να δημιουργήσει κοντά στις 20.000 καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας. Είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των σημαντικών επιχειρηματικών σχεδίων που δεν έμειναν στα λόγια, αλλά έγιναν πράξη τα τελευταία τρία χρόνια».

Adaire Fox-Martin: Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη διεύρυνση της συνεργασίας

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη διεύρυνση της συνεργασίας, ώστε να αυξήσουμε δραστικά και να επιταχύνουμε την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Ελλάδα. Όχι μόνο αυτό, αλλά θέλουμε να ενισχύσουμε απευθείας την ανάπτυξη δεξιοτήτων στη χώρα, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι εταιρείες και οργανισμοί εδώ, στην Ελλάδα, μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την επένδυση. Και ότι οι πολίτες της Ελλάδας είναι αυτοί που θα ωφεληθούν από την αξία που θα αποφέρει αυτή η Cloud Region», ανέφερε στην τοποθέτησή της η πρόεδρος του Google Cloud International, Adaire Fox-Martin.

Google Cloud Region: Η ταυτότητα της επένδυσης

Η Google ανακοίνωσε την απόφασή της να επενδύσει στην Ελλάδα για τη δημιουργία της πρώτης Google Cloud Region στη χώρα μας και στην ευρύτερη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε περιφερειακό κόμβο για την παροχή υπηρεσιών Cloud, αφενός διότι δεν θα απαιτείται η χρήση υποδομών και δικτύων που βρίσκονται στη δυτική, βόρεια ή νότια Ευρώπη, και αφετέρου διότι οι δυνατότητες που αναπτύσσονται στη χώρα μας θα μπορούν εξυπηρετούν επιχειρήσεις, οργανισμούς και άλλους χρήστες στην ευρύτερη περιοχή.

Σε μία εποχή που ολοένα και μεγαλύτερος όγκος εργασιών μεταφέρεται στο Cloud, στο πλαίσιο της εν εξελίξει «4ης βιομηχανικής επανάστασης», η επένδυση της Google στην Ελλάδα συμβάλλει στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της καινοτομίας της ελληνικής οικονομίας. Θα επιτρέψει, παράλληλα, την καλύτερη αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού υψηλής κατάρτισης που διαθέτει η χώρα και την αντιστροφή του brain drain.

Μία Cloud Region, η οποία βασίζεται σε φυσικές υποδομές υψηλής τεχνολογίας όπως data centers και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, ουσιαστικά αποτελεί μία περιοχή παροχής υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους (Cloud) προς επιχειρήσεις κάθε μεγέθους αλλά και τον δημόσιο τομέα.

Κάθε Region έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει με εξαιρετικά μικρό χρόνο απόκρισης πληθώρα παροχών, όπως η αποθήκευση, οργάνωση, ανάλυση και ταχεία ανάκτηση δεδομένων, υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο βελτιώνει δραστικά τη διεκπεραίωση σύνθετων εργασιών, όπως η ταχεία εκκαθάριση χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, η παραγωγή πολυμέσων υψηλής ευκρίνειας, το gaming υψηλών απαιτήσεων και η ψηφιακή μηχανοργάνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Πακέτο 2 δισ. σε 2 δόσεις – Ποιοι θα δουν μειώσεις φόρων, τι θα γίνει με τις συντάξεις

18/08/2025 - 8:40πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Η καταγραφή στις υπερωρίες έφερε αύξηση στα έσοδα

17/08/2025 - 8:51μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Περισσότεροι από 67.000 δικαιούχοι θα εισπράξουν πάνω από 53 εκατ. ευρώ

16/08/2025 - 11:38πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI  / Β. Παπαδόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕNΦΙΑ: Απαλλαγή για τρία χρόνια σε περιοχές που επλήγησαν από φωτιές από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα – Οι προϋποθέσεις

13/08/2025 - 9:10μμ
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ στο «Βελλίδειο», Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Κρίσιμο 20ήμερο αποφάσεων για την οικονομία – Τι υπάρχει στο «καλάθι»

10/08/2025 - 11:51πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 14 Αυγούστου

9/08/2025 - 9:23μμ
Πινακίδα στις νέες εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Pool/Μενέλαος Μυρίλλας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Σαρωτικές διασταυρώσεις με τεχνητή νοημοσύνη

9/08/2025 - 6:27μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο Κωνσταντίνου Πουγάτσια)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η καλή μπίρα δεν θέλει τον… Γερμανό της αλλά τους Έλληνές της – Νομάδες ζυθοποιοί από Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα κάνουν θαύματα

9/08/2025 - 1:12μμ
(Φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος οι χρεώσεις στα ΑΤΜ από τη Δευτέρα 11 Αυγούστου

7/08/2025 - 12:58μμ
Eργασίες στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο Αττικής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Έρχονται τα «κόκκινα», ευέλικτα τιμολόγια

5/08/2025 - 8:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης)

Οκτώ μέρες Πόντου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη

54 δευτερόλεπτα πριν
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από παλιότερη φωτιά στην Πάρνηθα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Διονύσης Πατεράκης)

Χαλκηδόνα: Συνελήφθη 55χρονος αλλοδαπός για εμπρησμούς δασών – Είχε βάλει φωτιά στην Πάρνηθα

35 λεπτά πριν
Από αριστερά ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γεν Νακατάνι και ο Τούρκος ομόλογός του Γιασάρ Γκιουλέρ στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/T.C. Millî Savunma Bakanlığı)

Στα σκαριά αμυντική συμφωνία Τουρκίας-Ιαπωνίας – Η πρώτη επίσκεψη Ιάπωνα υπουργού Άμυνας στη χώρα

1 ώρα πριν
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια της συνόδου στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)

Εμ. Μακρόν: Η συνάντηση Ζελένσκι-Πούτιν πρέπει να γίνει στη Γενεύη – «Ο Πούτιν είναι ένα αρπακτικό»

2 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/ Gamze Nur Karabulut)

«Αγαπώ σε, αγαπάς με» με φόντο τα χωριά της ηρωικής Σάντας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Μ.Π.Σ. Νέας Νικομήδειας «Αριστοτέλης»)

Ποντιακή βραδιά με τον «Αριστοτέλη» στη Νέα Νικομήδεια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign