pontosnews.gr
Παρασκευή, 31/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Κομισιόν εισηγείται 8ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κόστους 7 δισ.

Για να εγκριθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο απαιτείται ψήφος απ' όλα τα κράτη-μέλη

28/09/2022 - 6:51μμ
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ζοζέπ Μπορέλ σε κοινή συνέντευξη Τύπου για τις νέες κυρώσεις στη Μόσχα (φωτ.: Twitter / Ursula von der Leyen)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ζοζέπ Μπορέλ σε κοινή συνέντευξη Τύπου για τις νέες κυρώσεις στη Μόσχα (φωτ.: Twitter / Ursula von der Leyen)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Νέα δέσμη ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας που περιλαμβάνει πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, περαιτέρω εμπορικούς περιορισμούς και νέες καταχωρίσεις ονομάτων στη μαύρη λίστα προτείνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οι νέες απαγορεύσεις σε εισαγωγές ρωσικών προϊόντων αναμένεται κοστίσουν στη Μόσχα επιπλέον 7 δισ. ευρώ, δήλωσε από τις Βρυξέλλες η επικεφαλής της Κομισιόν.

Η Επιτροπή προτείνει την απαγόρευση εξαγωγής βασικών ειδών τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται για το στρατό, όπως είδη αεροναυπηγικής, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, χημικές ουσίες κ.ά, καθώς και την απαγόρευση στους πολίτες της ΕΕ να συμμετέχουν σε διοικητικά όργανα ρωσικών κρατικών εταιρειών.

Το νέο πακέτο κυρώσεων έρχεται ως πρώτη αντίδραση στη μερική επιστράτευση, στις πυρηνικές απειλές προς τη Δύση και στα δημοψηφίσματα σε περιοχές της Ουκρανίας.

«Δεν αποδεχόμαστε τα ψευδή δημοψηφίσματα, ούτε κανενός είδους προσάρτηση. Και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το Κρεμλίνο να πληρώσει το τίμημα αυτής της περαιτέρω κλιμάκωσης», σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ακόμα υπενθύμισε ότι οι χώρες της G7 έχουν ήδη συμφωνήσει επί της αρχής να βάλουν ένα ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου, και πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει ήδη συμφωνήσει να σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από τις 7 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου, σημείωσε ότι θα αυξηθεί η «μαύρη λίστα» με τα πρόσωπα και τις οντότητες. Σχετικά με τα «παράνομα δημοψηφίσματα» εξήγησε ότι πρόκειται για την τακτική που ακολουθήθηκε στη Γεωργία το 2008 και στην Κριμαία το 2014, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Οι προτάσεις της Επιτροπής για το 8ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας θα πρέπει να εγκριθούν με ομοφωνία από τις 27 χώρες-μέλη στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών που θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

30/07/2026 - 10:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

30/07/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Το Λονδίνο στηρίζει τη νέα προσπάθεια Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

30/07/2026 - 6:12μμ
Φωτογραφία αρχείου: Καπνός υψώνεται από το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «SOUNION», μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Αύγουστο του 2024 (φωτ.: EPA / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Drones χτύπησαν δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων στον Εύξεινο Πόντο – Φωτιά εν ώρα φόρτωσης

30/07/2026 - 2:27μμ
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

30/07/2026 - 11:40πμ
Μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35C του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ξαναβομβαρδίζουν το Ιράν – Νέα μέτωπα σε Ιράκ, Ιορδανία και Υεμένη

30/07/2026 - 10:04πμ
Όχημα περνά μπροστά από πινακίδα με το σύνθημα «Επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι τις αξίες στις οποίες πιστεύεις, με τίμημα οποιαδήποτε θυσία», στην Αβάνα (φωτ.: EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ιστορική στροφή προς την αγορά – Βενζινάδικα, φαρμακεία και λιμάνια ανοίγουν στους ιδιώτες

29/07/2026 - 7:34μμ
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

28/07/2026 - 9:31μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (πηγή: Χ / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: Στο τραπέζι οι Patriot και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

28/07/2026 - 8:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.:  www.photobystellios.com)

Νέα εποχή για τον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν – O πατήρ Γρηγόριος Γκίλμπερτ στο τιμόνι

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Αγχώθηκε, αλλά πήρε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

22 λεπτά πριν
Βρετανικό διαβατήριο του Γιώργου Κυριακίδη, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 1947 (φωτ.: Museums Victoria/ Moya McFadzean/ Public Domain Mark)

Από τη Λάρνακα στη Μελβούρνη: Η ιστορία του Κύπριου Γιώργου Κυριακίδη που ταξίδεψε στην Αυστραλία μόνο με ένα διαβατήριο στην τσέπη

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Europa League: Ο Κωνσταντέλιας υπέγραψε την πρόκριση του ΠΑΟΚ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/ EUROKINISSI)

Πύρινος κλοιός σε Πρέβελη, Πάρο και Κάλυμνο – Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign