pontosnews.gr
Σάββατο, 10/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταγγελίες Κασιδιάρη και Λαγού για πολιτική υπόθεση – Δεν κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα

Στις 7 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

28/09/2022 - 5:12μμ
Ηλία Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός μπαίνουν στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εν μέσω χειροκροτημάτων (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Ηλία Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός μπαίνουν στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εν μέσω χειροκροτημάτων (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις ενστάσεις που κατέθεσαν 12 από τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με… πρωτεργάτη τον Ηλία Κασιδιάρη, απέρριψε το δικαστήριο – η έφεση που αιτήθηκαν σήμερα να απορριφθεί ως απαράδεκτη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Στέλιο Κωσταρέλλο, ο οποίος ζητά μεγαλύτερες ποινές από αυτές που επιβλήθηκαν πρωτόδικα στη διευθυντική ομάδα και στους 5 που καταδικάστηκαν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάραγκ.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη είπε στο δικαστήριο πως η έφεση θα πρέπει να κριθεί απαράδεκτη, «καθώς στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας μη αναφέροντας συγκεκριμένα».

Λαμβάνοντας το λόγο ο ίδιος ο πρώην βουλευτής ανέφερε ότι καταδίκασε αμέσως τη δολοφονία Φύσσα. «Δεν είναι δική μου η δήλωση που αναφέρει ο κ. εισαγγελέας. Εγώ καταδίκασα το έγκλημα και στη Βουλή και σε δηλώσεις μου. Να κρίνει το δικαστήριο σας ηθικά απαράδεκτη την έφεση του κ. εισαγγελέα διότι βασίζεται σε ψεύδη που θα δούμε στη συνέχεια», ισχυρίστηκε.

Ο Στέλιος Κωσταρέλλος, αναπληρωτής εισαγγελέας στο πρώτο δικαστήριο, στο σκεπτικό του τονίζει ότι τα μέλη του διευθυντηρίου «ασκούσαν πλήρη κυριαρχία σε όλα τα εγκληματικά γεγονότα» που διέπραττε η Χρυσή Αυγή.

Άποψη της αίθουσας όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Με την ένσταση που κατέθεσε η πλευρά Κασιδιάρη συντάχθηκαν οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Παππάς, Ιωάννης Λαγός, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Γιώργος Γερμενης, ενώ ακολούθησαν και οι πέντε καταδικασθέντες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αμπουζίντ Εμπάραγκ.

Μετά την απόρριψη της ένστασης που πρώτος έθεσε, ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε πως αρνείται και αποκρούει την κατηγορία, την οποία χαρακτήρισε «ανυπόστατη, αβάσιμη, κακόβουλη που προσβάλει την προσωπικότητά του και τους κανόνες Δικαίου».

Διαβάζοντας κείμενο που είχε προετοιμάσει, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε «πολιτική διαχείριση ποινικής υπόθεσης» και υποστήριξε ότι στόχος τής είναι να πλήξει τις φωνές που θίγουν εθνικά θέματα.

O Γιάννης Λαγός απευθυνόμενος στην Έδρα
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Το λόγο έλαβε και ο Γιάννης Λαγός, ο όποιος διά της υπεράσπισης του ζήτησε και πάλι αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Αναφέροντας πως γνωρίζει ότι η αίτησή του θα απορριφθεί, ο κρατούμενος ευρωβουλευτής, χρησιμοποιώντας σημειώσεις που είχε, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί πολιτικής δίκης.

Είπε επίσης πως οικειοθελώς παρέμεινε στο σπίτι του στις Βρυξέλλες μετά την καταδίκη του, ενώ θα μπορούσε και είχε διαφύγει. «Και οδηγήθηκα στις φυλακές Δομοκού, παρόλο που ζήτησα να πάω στον Κορυδαλλό ώστε να μπορώ να ασκώ τα καθήκοντα μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, είχε απορριφθεί και η ένσταση ακυρότητας της κλήσης του Νίκου Μιχαλολιάκου, η οποία αν γινόταν δεκτή από το δικαστήριο θα οδηγούσε σε αναβολή της δίκης.

Ο αρχηγός της οργάνωσης νόησε πριν από μήνες από κορονοϊό και νοσηλεύθηκε σε ΜΕΘ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την αρχή επιδιώκει να υπάρξει αναβολή, ισχυριζόμενος ότι όταν του επιδόθηκε η κλήτευση νοσηλευόταν με απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις.

Η Μάγδα Φύσσα ως μάρτυρας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Η διαδικασία τελικά διακόπηκε για τις 7 Οκτωβρίου, οπότε και θα καταθέσει η Μάγδα Φύσσα την οποία κάλεσε στο βήμα η πρόεδρος. Η κατάθεση ωστόσο δεν μπορούσε να ξεκινήσει, καθώς δεν λειτουργούσαν τα μικρόφωνα.

Μετά τη διακοπή, και ενώ μεταφέρονταν οι Κασιδιάρης και Λαγός από τους αστυνομικούς, οι οπαδοί τους άρχισαν να χειροκροτούν. Ακαριαία η απέναντι πλευρά άρχισε να φωνάζει αντιφασιστικά συνθήματα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Eurokinissi/Νικήτας Κώτσιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στο έγκλημα της Φοινικούντας: Αλλάζει η εικόνα των κατηγοριών

10/01/2026 - 8:27μμ
Η είσοδος των φυλακών Κορυδαλλού (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκε μαχαίρι, κινητό τηλέφωνο και ναρκωτικά – Τέσσερις συλλήψεις

10/01/2026 - 7:59μμ
Το νερό βγήκε στη στεριά σήμερα στο Ναύπλιο (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν Δυτική και Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο – 103 κλήσεις στην Πυροσβεστική

10/01/2026 - 6:48μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέλευση των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Τρίτη και… 13 η συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη – Παραμένουν στους δρόμους τα τρακτέρ, «όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα

10/01/2026 - 6:12μμ
Η χαράδρα στην οποία έχασε τη ζωή του ο νεαρός κυνηγός (φωτ.: neakriti.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νεαρός κυνηγός σκοτώθηκε πέφτοντας σε χαράδρα 30 μέτρων στη Βιάννο

10/01/2026 - 3:08μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ανοίγουν τα μπλόκα της βόρειας Ελλάδας – Στις 13:00 η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής στη Νίκαια

10/01/2026 - 11:52πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγορευτικά, ματαιώσεις και ταλαιπωρία σε βασικές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω ισχυρών ανέμων

10/01/2026 - 11:25πμ
(Φωτ.: MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

FlyOver: Κατεδαφίζεται η γέφυρα Πανοράματος – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

10/01/2026 - 10:57πμ
(Πηγή: gein.noa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: 4,4 Ρίχτερ ξύπνησαν τη Φθιώτιδα – Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στους γύρω νομούς

10/01/2026 - 8:36πμ
Χιονισμένες οι κορυφές του Ολύμπου (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στο σημερινό σκηνικό του καιρού

10/01/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο 18χρονος Άθως Καρυστινός τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την  κληρονομία της οικογένειάς του (φωτ.: orthodoxobserver.org/Δημήτριος Πανάγος & Brittainy Newman)

Θεοφάνια στο Tarpon Springs: Όταν οι… βουτιές είναι οικογενειακή υπόθεση

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Νικηφόρα στο 2026 Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Ισόπαλοι Κηφισιά και ΑΕΛ

31 λεπτά πριν
(φωτ.: EPA / Ronald R. Pena)

Βενεζουέλα-ΗΠΑ: Κινήσεις αποκλιμάκωσης και από τις δύο πλευρές

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Greek Basketball League: Νίκη στο φινάλε ο Άρης – Δεύτερη νίκη για Πανιώνιο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Eurokinissi/Νικήτας Κώτσιαρης)

Ανατροπή στο έγκλημα της Φοινικούντας: Αλλάζει η εικόνα των κατηγοριών

2 ώρες πριν
Η είσοδος των φυλακών Κορυδαλλού (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκε μαχαίρι, κινητό τηλέφωνο και ναρκωτικά – Τέσσερις συλλήψεις

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign