pontosnews.gr
Κυριακή, 25/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανεξήγητες διαρροές αερίου στους αγωγούς Nord Stream

Μετά τη χθεσινή διαρροή στον Nord Stream 2, άλλες δύο παρουσιάστηκαν στον Nord Stream 1 ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία

27/09/2022 - 2:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Robert Ghement)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Robert Ghement)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο αγωγός αερίου Nord Stream 1, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, παρουσίασε δύο ανεξήγητες διαρροές αερίου στη Βαλτική, ανακοίνωσαν σήμερα οι δανικές και οι σουηδικές αρχές, την επομένη της ανακοίνωσης για μια διαρροή στον παράλληλο αγωγό αερίου Nord Stream 2.

Αντικείμενα γεωπολιτικών μπρα-ντε-φερ, οι δύο αγωγοί, τους οποίους εκμεταλλεύεται μια κοινοπραξία που εξαρτάται από τη γιγάντια ρωσική εταιρεία Gazprom, δεν βρίσκονται σε λειτουργία εξαιτίας των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο αμφότεροι εξακολουθούν να είναι γεμάτοι με αέριο.

«Οι αρχές έχουν τώρα ενημερωθεί πως υπήρξαν άλλες δύο διαρροές στον αγωγό αερίου Nord Stream 1, ο οποίος δεν είναι ούτε αυτός επιχειρησιακός, αλλά περιέχει αέριο», δήλωσε ο δανός υπουργός Κλίματος και Ενέργειας Νταν Γιόργκενσεν σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι σχετικά με τα αίτια των περιστατικών», όμως ο υψηλόβαθμος δανός αξιωματούχος ανακοίνωσε πως αυξάνεται το επίπεδο της επιφυλακής στους τομείς του ηλεκτρικού και του αερίου στη σκανδιναβική χώρα.

Ένας εκπρόσωπος των ναυτιλιακών αρχών της Σουηδίας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως εντοπίστηκαν δύο διαρροές στα ανοικτά του δανέζικου νησιού Μπόρνχολμ.

Μία από τις διαρροές στον Nord Stream 1 σημειώθηκε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας, η άλλη σ’ εκείνη της Σουηδίας, σύμφωνα με τις δύο χώρες.

Όπως έγινε και με τη διαρροή που είχε διαπιστωθεί χθες, Δευτέρα, στον Nord Stream 2, ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας.

Απαγορεύθηκαν η ναυσιπλοΐα σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων (περίπου 9 χιλιόμετρα) και οι υπερπτήσεις σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

«Τα περιστατικά στους δύο αγωγούς δεν έχουν καμιά επίπτωση στις προμήθειες της Δανίας», διευκρίνισε ο Γιόργκενσεν.

Χθες, Δευτέρα, το βράδυ, ο διαχειριστής των αγωγών αερίου Nord Stream 1 και 2 είχε αναφέρει πτώση της πίεσης στον πρώτο αγωγό αερίου μετά τον εντοπισμό μιας διαρροής στο δεύτερο.

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως δεν αποκλείει να οφείλεται σε σαμποτάζ η ζημιά στο ρωσικής κατασκευής δίκτυο αγωγών Nord Stream στη Βαλτική.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε αν ενδεχόμενη δολιοφθορά μπορεί να είναι η αιτία της ζημιάς.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως το Κρεμλίνο ανησυχεί πολύ για την κατάσταση, η οποία απαιτεί άμεση διερεύνηση καθώς πρόκειται για ένα θέμα που αφορά την ενεργειακή ασφάλεια «ολόκληρης της ηπείρου».

«Είναι πολύ ανησυχητικά νέα. Πράγματι, μιλάμε για ζημιές αδιευκρίνιστης φύσης στον αγωγό μέσα στην οικονομική ζώνη της Δανίας», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με την ενεργειακή ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου», τόνισε.

Δανή πρωθυπουργός: Δύσκολο να πρόκειται για συμπτώσεις

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν δήλωσε σήμερα πως είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream οφείλονται σε σύμπτωση.

Μολονότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το σαμποτάζ, είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα, δήλωσε η Φρεντέρικσεν στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο DR στη διάρκεια επίσκεψής της στην Πολωνία.

Η πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η ζημιά στους αγωγούς στη Βαλτική καταδεικνύει την ανάγκη να βελτιωθεί η ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πρόωρο να προβαίνει κανείς σε εικασίες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράμμισε επίσης πως είναι πρόωρο να προβαίνει κανείς σε εικασίες για τα αίτια των διαρροών στους δύο αγωγούς Nord Stream, οι οποίοι έχουν σχεδιασθεί για να μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

«Στο στάδιο αυτό, είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε εικασίες για το ποιες είναι οι αιτίες… Τα κράτη μέλη εξετάζουν το θέμα αυτό, θα παραμείνουμε σε στενή επαφή μαζί τους, όμως πραγματικά δεν είναι η στιγμή για εικασίες», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η Επιτροπή παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις με τις διαρροές και μέχρι στιγμής δεν βλέπει οποιονδήποτε αντίκτυπο στην ασφάλεια των ευρωπαϊκών προμηθειών, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Μολονότι δεν λειτουργεί κανένας από τους δύο αγωγούς, εξακολουθούν αμφότεροι να περιέχουν αέριο υπό πίεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πολίτες στη Μινεάπολη συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας για την ανθρωποκτονία του 37χρονου νοσηλευτή, κρατώντας πανό που αναγράφει «Η δολοφόνος ICE έξω από τους δρόμους μας» (φωτ.: EPA/Craig Lassig)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εξεγέρσεις μετά τη νέα ανθρωποκτονία άοπλου στη Μινεάπολη – Ήταν νοσηλευτής και «ήθελε να αλλάξει τον κόσμο»

25/01/2026 - 3:45μμ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Κάγια Κάλας (φωτ.: ΕΡΑ/Ramil Sitdikov/Reuters / POOL/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία δεν πρόκειται να συζητήσει ποτέ με την επικεφαλής της ΕΕ Κ. Κάλας – «Απλώς θα περιμένουμε να φύγει από τη θέση της»

25/01/2026 - 2:34μμ
Επεισόδια έξω από το γραφείο του Έντι Ράμα, στα Τίρανα. Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Malton Dibra)
ΚΟΣΜΟΣ

Μολότοφ και χημικά στα Τίρανα: Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στους δρόμους

25/01/2026 - 11:44πμ
Σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot του ΝΑΤΟ σε αεροπορική βάση στη Σλοβακία (φωτ. αρχείου: EPA/Martin Divisek)
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Ενισχύει την άμυνα στα σύνορα με τη Ρωσία… χωρίς στρατιώτες

25/01/2026 - 8:59πμ
(Φωτ.: Χ/@JSweetLI)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η ένταση στη Μινεσότα: Ο Τραμπ μιλά για «εξέγερση» μετά τον θάνατο 37χρονου από πυρά της ICE – Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του θύματος

25/01/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: Facebook/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών στο Αμπού Ντάμπι και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Ζελένσκι-Πούτιν

24/01/2026 - 10:22μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταραχές και οργή στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο άνδρα από πράκτορες της ICE (βίντεο)

24/01/2026 - 9:23μμ
Από αριστερά ο καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Ιούνιο (φωτ.: EPA/Ludovic Marin/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Απείλησε τον Καναδά με δασμούς 100% αν κάνει εμπορική συμφωνία με την Κίνα

24/01/2026 - 7:58μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών ΗΠΑ, Ουκρανίας και Ρωσίας στο Άμπου Ντάμπι (φωτ.: ΕΡΑ/Προεδρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Εποικοδομητικές» οι συνομιλίες με ΗΠΑ και Ρωσία – Πιθανότητα νέας συνάντησης την ερχόμενη εβδομάδα

24/01/2026 - 5:36μμ
Πρωτοσέλιδο της εποχής
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: Όταν οι ΗΠΑ έριξαν (κατά λάθος) πυρηνικές βόμβες

24/01/2026 - 3:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μαζλούμ Άμπντι επικεφαλης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/ File:Mazlum_Ebdî)

H προδοσία των Κούρδων και η επίθεση στο Ιράν

6 λεπτά πριν
Ο Επαμεινώνδας Φαχαντίδης και η Μυροφόρα Ευσταθιάδου βραβεύουν τον Γιώργο Αμβροσιάδη, 13 Aπριλίου 2019 (φωτ.: Facebook / Φάρος Ποντίων)

Πέθανε ένας «θεμέλιος λίθος» των Ποντίων, ο Γιώργος Αμβροσιάδης

34 λεπτά πριν
Πολίτες στη Μινεάπολη συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας για την ανθρωποκτονία του 37χρονου νοσηλευτή, κρατώντας πανό που αναγράφει «Η δολοφόνος ICE έξω από τους δρόμους μας» (φωτ.: EPA/Craig Lassig)

ΗΠΑ: Εξεγέρσεις μετά τη νέα ανθρωποκτονία άοπλου στη Μινεάπολη – Ήταν νοσηλευτής και «ήθελε να αλλάξει τον κόσμο»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/The Pan-Macedonian Association of Melbourne and Victoria)

Συνάντηση μνήμης και διαλόγου στην Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτόριας

2 ώρες πριν
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Κάγια Κάλας (φωτ.: ΕΡΑ/Ramil Sitdikov/Reuters / POOL/Olivier Hoslet)

Η Ρωσία δεν πρόκειται να συζητήσει ποτέ με την επικεφαλής της ΕΕ Κ. Κάλας – «Απλώς θα περιμένουμε να φύγει από τη θέση της»

2 ώρες πριν
Το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας δεξιά και στο βάθος η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Από το βιβλίο του Κ. Φωτιάδη «Πόντος: Δικαίωμα στη Μνήμη» (πηγή: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας)

Παιδεία στον Πόντο και το Φροντιστήριο Τραπεζούντας: Ένα εκπαιδευτικό πρότυπο με διεθνή ορίζοντα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign