pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία: Μερική επιστράτευση ηλικιωμένων, ασθενών και… μαιών! – Οι Αρχές υπόσχονται να διορθώσουν τα «λάθη»

Η πρόεδρος της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο επικρίνει τις περιφερειακές Αρχές

25/09/2022 - 8:28μμ
Ρώσοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν γυναίκα που συμμετείχε σε διαδήλωση κατά του πολέμου και της επιστράτευσης (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Ρώσοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν γυναίκα που συμμετείχε σε διαδήλωση κατά του πολέμου και της επιστράτευσης (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι ρωσικές Αρχές υποσχέθηκαν σήμερα ότι θα διορθώσουν τα «λάθη» που έκαναν στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης που κήρυξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς κλήθηκαν να υπηρετήσουν στο στρατό άνθρωποι που θα έπρεπε να είχαν απαλλαγεί.

Ανακοινώνοντας αυτήν τη μερική επιστράτευση εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, την περασμένη Τετάρτη, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι θα κληθούν μόνο όσοι έχουν στρατιωτική εμπειρία ή σχετικές δεξιότητες. Όμως οι πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν ξεπεράσει το όριο ηλικίας, ασθενών, ή που θα έπρεπε να εξαιρεθούν για άλλους λόγους, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τις Αρχές.

Στην περιοχή του Βόλγκογκραντ κλήθηκε να υπηρετήσει ένας απόστρατος ηλικίας 63 ετών, που πάσχει από σοβαρή μορφή διαβήτη και αντιμετωπίζει προβλήματα στον εγκέφαλο. Παρουσιάστηκε στο κέντρο εκπαίδευσης, αλλά τον έστειλαν στο σπίτι του.

Στην ίδια περιοχή, ο διευθυντής ενός μικρού αγροτικού σχολείου, ο 58χρονος Αλεξάντερ Φάλτιν, επιστρατεύτηκε αν και δεν έχει υπηρετήσει στο στρατό. Αφού η κόρη του δημοσιοποίησε την υπόθεση με ένα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε και αυτός να επιστρέψει στην οικογένειά του.

Κάνοντας μια ασυνήθιστη παραδοχή των… δυσλειτουργιών, η πρόεδρος της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο επέκρινε τις περιφερειακές Αρχές που επιβλέπουν την επιστράτευση. «Ορισμένοι πιστεύουν, φαίνεται, ότι είναι σημαντικότερο να δώσουν γρήγορα αναφορά παρά να υλοποιήσουν σωστά μια σημαντική κρατική αποστολή. Τέτοιες υπερβολές είναι απολύτως απαράδεκτες», σχολίασε. «Φροντίστε η μερική επιστράτευση να ολοκληρωθεί με πλήρη σεβασμό των κριτηρίων. Και χωρίς να διαπράξετε ούτε ένα λάθος!» διέταξε.

Αυτά τα προβλήματα είναι άλλο ένα παράδειγμα των οργανωτικών δυσκολιών που εμφανίστηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το Σάββατο, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο αρμόδιος για επιμελητειακά ζητήματα αντικαταστάθηκε από τον συνταγματάρχη Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

Μολονότι οι Αρχές παρουσιάζουν ως «μεμονωμένες περιπτώσεις» τις κλήσεις ανθρώπων που θα έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί, οι δηλώσεις τους υποδηλώνουν ανησυχία για τις αντιδράσεις ενός μέρους του πληθυσμού. Το Σάββατο ο Βαλέρι Φαντέγιεφ, πρόεδρος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κρεμλίνου, κάλεσε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να «επιλύσει κατεπειγόντως τα προβλήματα», ώστε να μην υπονομεύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ανέφερε ως παράδειγμα την επιστράτευση 70 οικογενειαρχών στην Μπουριάτα, στην ανατολική Σιβηρία, καθώς και νοσηλευτριών και μαιών χωρίς καμία στρατιωτική εμπειρία, στην περιοχή του Σβερντλόφσκ, στα Ουράλια, τις οποίες απείλησαν με «δικαστικές διώξεις» αν αρνούνταν να παρουσιαστούν.

Ο Φαντέγιεφ επέκρινε επίσης εκείνους που παραδίδουν τις εντολές επιστράτευσης στις 02:00 τα ξημερώματα, «λες και όλοι μας είμαστε λιποτάκτες». Η μέθοδος αυτή προκαλεί δυσαρέσκεια, προειδοποίησε.

Οι κυβερνήτες των περιοχών του Βλαντίμιρ και του Λένινγκραντ υποσχέθηκαν ότι όσοι επιστρατεύτηκαν κατά λάθος, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ο κυβερνήτης του Λένινγκραντ Αλεξάντρ Ντοζντένκο ζήτησε από τους επικεφαλής των περιφερειών «να εξετάσουν προσωπικά τα αιτήματα των κατοίκων και να ασχοληθούν με κάθε υπόθεση».

Πολλοί φοιτητές είπαν επίσης ότι τους επιστράτευσαν αν και οι Αρχές δήλωναν ότι θα εξαιρεθούν. Το βράδυ του Σαββάτου ο Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα που προβλέπει την εξαίρεση όσων σπουδάζουν σε πανεπιστήμια ή σε επαγγελματικές, κρατικές σχολές.

Μια άλλη αμφιλεγόμενη περίπτωση είναι εκείνη των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την επίθεση στην Ουκρανία και επιστρατεύτηκαν ενώ ήταν υπό κράτηση. Το Κρεμλίνο είπε ότι δεν βλέπει τίποτα το παράνομο…

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ένα αγόρι διαβάζει μέσα στα ερείπια βομβαρδισμένου σπιτιού στα προάστια της Βηρυτού, στον Λίβανο. 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος-Ισραήλ στο τραπέζι των συνομιλιών την Πέμπτη – Πού είναι ο πήχης

20/04/2026 - 6:41μμ
Η στιγμή που ο Ισραηλινός στρατιώτης καταστρέφει το άγαλμα του Ιησού Χριστού στο νότιο Λίβανο (πηγή: youtube.com/watch?v=o5VFG_9nMu4)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Βανδαλισμός στο άγαλμα του Ιησού στον νότιο Λίβανο – Δέσμευση του IDF για αποκατάσταση της ζημιάς

20/04/2026 - 3:48μμ
Τοιχογραφία στην Τεχεράνη με αντιαμερικανικά και αντι-αμερικανικά και αντι-ισραηλινά μηνύματα (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Διαπραγματεύσεις στον αέρα – Το Ορμούζ και η κλιμάκωση ακυρώνουν κάθε προοπτική συμφωνίας

20/04/2026 - 2:36μμ
Εικόνα από τη συλληψη της γυναίκας, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης (πηγή: youtube.com/watch?v=GcS6BEA_o6o)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συλλήψεις και ανατίναξη βόμβας που προοριζόταν για κρατικό στόχο – Η FSB «δείχνει» τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών

20/04/2026 - 1:22μμ
Μεγάλα κύματα έχουν αρχίσει να χτυπάνε τις ακτές της Ιαπωνίας (πηγή: youtube.com/watch?v=b93A_cg96nU)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

20/04/2026 - 12:04μμ
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας και νικητής των χθεσινών εκλογών Ρούμεν Ράντεφ σε εκλογικό κέντρο (φωτ.:  EPA/Borislav Troshev)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Θρίαμβος του Ρούμεν Ράντεφ στις εκλογές – Καταρρέουν τα ποσοστά του GERB και του Μπόικο Μπορίσοφ

20/04/2026 - 10:51πμ
(Πηγή: U.S. Central Command
@CENTCOM)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Σύντομα τα αντίποινα κατά των ΗΠΑ για την «ένοπλη πειρατεία»

20/04/2026 - 9:01πμ
Το Ισλαμαμπάντ προετοιμάζεται για τις αβέβαιες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Το Ιράν δεν έχει αποφασίσει αν θα προσέλθει στις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον

19/04/2026 - 11:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Φιντάν: Υπάρχουν μουσουλμανικές χώρες ενοχλημένες με τη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

19/04/2026 - 10:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οκτώ παιδιά νεκρά σε ένοπλη επίθεση, στη Λουιζιάνα

19/04/2026 - 8:37μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Ιβάν Σαββίδης για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ: Θα κάνω τα πάντα, ώστε ο σύλλογος να συνεχίσει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται

3 λεπτά πριν
Κορδέλα της αστυνομίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Τέμπη: Εμπρηστικός μηχανισμός στο αμάξι του Δημήτρη Καρώνη

28 λεπτά πριν
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην έδρα της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Γεωργίας (φωτ.: αρχείο Μ. Χαρακόπουλου)

Γεωργία: Ο ελληνισμός της Τσάλκας επιμένει – Μήνυμα στήριξης από την Ελλάδα

52 λεπτά πριν
Ένα αγόρι διαβάζει μέσα στα ερείπια βομβαρδισμένου σπιτιού στα προάστια της Βηρυτού, στον Λίβανο. 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Λίβανος-Ισραήλ στο τραπέζι των συνομιλιών την Πέμπτη – Πού είναι ο πήχης

1 ώρα πριν
Κυριακή του Θωμά στο κοιμητήριο Αχαρνών, 19 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σπύρος Βρεττός)

Αχαρνές: Το «Πάσχα των νεκρών» ζωντάνεψε στο κοιμητήριο – «Τραπέζια» και μνήμη που γίνεται γιορτή

2 ώρες πριν
Το σχολείο όπου φοιτά η 13χρονη είναι το 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.  Δευτέρα 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Χαϊδάρι: Στη μάχη για τη ζωή η 13χρονη μετά την πτώση από μπαλκόνι σχολείου – Επείγουσα χειρουργική επέμβαση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign