pontosnews.gr
Κυριακή, 14/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νίκος Δένδιας – ΟΗΕ: Ικανοποίηση της Ελλάδας για την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία

Οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

20/09/2022 - 10:41πμ
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντάται με τον πρόεδρο της 77ης Συνόδου ΓΣ ΟΗΕ Csaba Kőrösi στην 1η μέρα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022. Στη Νέα Υόρκη μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΥΠΕΞ / STR)

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντάται με τον πρόεδρο της 77ης Συνόδου ΓΣ ΟΗΕ Csaba Kőrösi στην 1η μέρα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022. Στη Νέα Υόρκη μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΥΠΕΞ / STR)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την έντονη ικανοποίηση της Αθήνας για την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προχωρήσει στην άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιεί σειρά επαφών στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να διατυπώσω την πιο έντονη ικανοποίηση της Ελλάδας για την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Νομίζω ότι αξίζουν ευχαριστίες και στον Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και στους γερουσιαστές Μενέντεζ και Ρούμπιο. Θα ήθελα όμως να πω ότι στην ουσία αυτό αποτελεί επιβράβευση της συνεπούς στάσης της Κυπριακής Δημοκρατίας όλα αυτά τα χρόνια. Της νέας αντίληψης, η οποία υπάρχει, συνολικής συμπόρευσης απέναντι σε οποιασδήποτε μορφής επιθετικότητα», σημείωσε ο Ν. Δένδιας.

Οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA / Justin Lane)

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει μπαράζ επαφών τόσο με χώρες με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακά σχέσεις όσο και με κράτη από άλλες γεωγραφικές περιφέρειες, καθώς στόχος είναι να επεκταθεί η εμβέλεια και το εύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

«Θα έχω πάνω από 30 επαφές εγώ, και αν λάβετε υπόψη σας και έναν μεγάλο αριθμό επαφών που θα έχει και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έρχεται στη Νέα Υόρκη, νομίζω ότι συνολικά θα έχουμε πάνω από 40-45 συναντήσεις. Νομίζω ότι είναι μια λαμπρή ευκαιρία να εμβαθύνουμε σχέσεις που ήδη έχουμε, αλλά επίσης να εξηγήσουμε σε όλους τους συνομιλητές μας τον εποικοδομητικό ρόλο που η Ελλάδα παίζει στην ευρύτερη περιοχή της – και στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και, βέβαια, να προωθήσουμε το μεγάλο εθνικό θέμα της Κύπρου», εξήγησε ο Νίκος Δένδιας σχετικά με το πρόγραμμα των επαφών που θα έχει η ελληνική αποστολή.

Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας

Τη σταθερή θέση της Ελλάδας υπέρ της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας. Μάλιστα, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης της ενεργειακής κρίσης για τη προώθηση αναθεωρητικών διεκδικήσεων.

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Κ) με τους ομολόγους του, της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη (Α) και της Αρμενίας Ararat Mirzoyan (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου / STR)

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μια τριμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας. Μας ανέλυσε τι συμβαίνει στον Νότιο Καύκασο, και είχαμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε από κοινού τη σταθερή θέση μας υπέρ της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας. Οποιοσδήποτε αναθεωρητισμός, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, από οποιαδήποτε χώρα και αν ξεκινάει –και μάλιστα με την προσπάθεια η ενεργειακή κατάσταση να λειτουργήσει ως όπλο εις βάρος ορισμένων κρατών και να επιχειρηθούν αλλαγές επί του εδάφους–, θα μας βρίσκει αντίθετους».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Κύπριο και τον Αρμένιο ομόλογό του την έξαρση της τουρκικής ρητορικής, τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού, καθώς και τον πρόσφατο βομβαρδισμό αρμενικού εδάφους από το Αζερμπαϊτζάν και τις σχέσεις ΕΕ-Αρμενίας.

Κοινή δήλωση μετά την τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας

Στις 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 77ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη οι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν, της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και της Ελλάδας Νίκος Δένδιας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας που σχετίζονται με τον Νότιο Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός Μιρζογιάν παρουσίασε την κατάσταση που προέκυψε από την πρόσφατη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας. Ο υπουργός Δένδιας αναφέρθηκε στην κλιμάκωση της εχθρικής ρητορικής της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Ο υπουργός Κασουλίδης ενημέρωσε τους ομολόγους του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία επανένωσης της Κύπρου. Οι υπουργοί Κασουλίδης και Δένδιας εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους στον αρμενικό λαό. Οι υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν τις ενεργές επαφές στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος προκειμένου να το φέρουν σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο και να διευρύνουν το εύρος της συνεργασίας. Οι πλευρές συζήτησαν επίσης θέματα σχετικά με την εταιρική σχέση ΕΕ-Αρμενίας.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου / STR)

Συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας: Ευαγγέλιο της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας-Κύπρου το Διεθνές Δίκαιο

Στη συνέχεια ακολούθησε διμερής συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, προκειμένου να συνεχιστεί ο διαρκής συντονισμός και η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, ενόψει των επαφών που θα έχουν οι δύο υπουργοί στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος συμπορεύονται πάντα με έναν άξονα και ένα κοινό ευαγγέλιο: την προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, στα δικαιώματα ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, και, βέβαια, και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Συνάντηση Δένδια με τον πρόεδρο της ΓΣ του ΟΗΕ

Για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ουκρανία συνομίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον πρόεδρο της ΓΣ του ΟΗΕ Σάμπα Κορόσι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Έλληνας υπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο της ΓΣ για την εκλογή του, ενημερώνοντάς τον για τις διάφορες υποψηφιότητες που έχει θέσει η Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, αντάλλαξαν απόψεις και για τη προστασία του περιβάλλοντος, με τον Ν. Δένδια να ενημερώνει τον πρόεδρο της ΓΣ για τη Διάσκεψη «Our Ocean – Greece 2024» που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, ο ΥΠΕΞ μετέβη στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον ομόλογο του από το Πράσινο Ακρωτήρι. Οι δυο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο για πολιτικές διαβουλεύσεις, γεγονός που συνιστά την πρώτη διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται, ότι ο Ν. Δένδιας είχε επισκεφτεί το Πράσινο Ακρωτήρι, χωρίς όμως να καταφέρει να πραγματοποιήσει καμία από τις προγραμματισμένες επαφές του, καθώς ο πόλεμος που ξέσπασε στην Ουκρανία τον είχε αναγκάσει να γυρίσει εσπευσμένα πίσω στην Αθήνα.

Με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman Safadi (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου / STR)

Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι (Ayman Safadi). «Ενημέρωση για εξελίξεις σε Παλαιστίνη, Συρία, Ιράκ. Συζήτηση για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τη συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς» αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ν. Δένδιας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ θέτει εκτός κόμματος τον συλληφθέντα στην Κρήτη

12/12/2025 - 6:29μμ
Από τη χθεσινή κατάθεση του Γιώργου Ξυλούρη στην Εξεταστική (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Ξυλούρης: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη στάση του χθες στην Εξεταστική – Ύποπτος για απείθεια, για την απουσία του την πρώτη φορά

12/12/2025 - 5:00μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Αθήνα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.:  ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς αγρότες: «Σας περιμένω τη Δευτέρα» – 3,8 δισ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα

12/12/2025 - 1:27μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2026: Αρχίζει η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

12/12/2025 - 8:33πμ
(Φωτ.: Pool Photo/Ευρωπαϊκή Ένωση/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες δηλώσεις Πιερρακάκη: «Ως πρόεδρος του Eurogroup, θα εργαστώ για να διατηρήσω ένα σώμα ενότητας και κοινού σκοπού»

11/12/2025 - 10:36μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: glomex)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη για την εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup: «Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα»

11/12/2025 - 9:13μμ
Ο Αθανάσιος Καββαδάς, σήμερα, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αίτηση άρσης ασυλίας του αλλά και της συναδέλφου του Ζέττας Μακρή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Boυλή: Άρση ασυλίας για τον βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιο Καββαδά – Ο ίδιος αρνείται όλα όσα τον κατηγορούν

11/12/2025 - 5:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυρας Γιώργος Ξυλούρης στην εξεταστική επιτροπή – Στον εισαγγελέα τον στέλνει η ΝΔ

11/12/2025 - 1:24μμ
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής από Ξάνθη: Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι σε αγρότες και κτηνοτρόφους

7/12/2025 - 1:46μμ
Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ και μηχανήματα στον κόμβο της Εθνικής Οδού στη Νίκαια Λάρισας. Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Μήνυμα αποκλιμάκωσης και διαβεβαιώσεις για τις πληρωμές

7/12/2025 - 10:57πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Παναγιώτης Σπύρου σε μια από τις προσπάθειές του (φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)

Δράμα: 16 πανελλήνια ρεκόρ σε μια ημέρα από τη νέα γενιά της άρσης βαρών

1 λεπτό πριν
Αγρότες επί της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα σε Δυτική Ελλάδα και Αχαΐα – Συμβολικοί αποκλεισμοί

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Αντώνης Μαυρίδης)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Οι Κοτσαμάνοι συναντούν το μέλλον της παράδοσης

1 ώρα πριν
Από το Ροδοχώρι στην Κω, για τα 8α «Διογένεια». Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: KOS-TV)

Μωμόγεροι, γέλιο και παράδοση στην Κω – Το πιο κεφάτο στιγμιότυπο στα 8α «Διογένεια»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Θεοδώρα Παπαδοπούλου)

Μια γιορτή παράδοσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεχροκάμπου που ζέστανε καρδιές

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα

ΗΠΑ: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση ένοπλου σε πανεπιστήμιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign