pontosnews.gr
Τετάρτη, 10/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Φιλιππίδη: «Όλα έγιναν για εκδίκηση, ο Πέτρος δεν είναι βιαστής» κατέθεσε η σύζυγος του ηθοποιού

Η Ελπίδα Νίνου υπερασπίστηκε τον σύζυγό της αμφισβητώντας τη βασιμότητα των καταγγελιών

7/09/2022 - 1:25μμ
Δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού (Φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi)

Δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού (Φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν και για εκδίκηση από γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν έναν ρόλο», είπε στην κατάθεσή της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Ελπίδα Νίνου, σύζυγος του κατηγορούμενου για τρεις υποθέσεις σεξουαλικής βίας, Πέτρου Φιλιππίδη.

Η σύζυγος του γνωστού ηθοποιού και θιασάρχη, ο οποίος δικάζεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών συναδέλφων του ανέβηκε σήμερα στο βήμα του μάρτυρα, υπερασπιζόμενη τον κατηγορούμενο.

Η κ. Νίνου με την έναρξη της κατάθεσής της αμφισβήτησε τη βασιμότητα των καταγγελιών που έχουν κάνει οι τρεις ηθοποιοί σε βάρος του κατηγορούμενου και απέδωσε όλη την υπόθεση, όπως και ο Πέτρος Φιλιππίδης σε απολογητικά υπομνήματά του, σε προσπάθεια απαξίωσής του για λόγους δημοσιότητας και εκδίκησης.

«Εγώ με τον Πέτρο έχω κάνει μεγάλες προσωπικές συζητήσεις για αυτά τα γεγονότα. Δεν θα πω τι έχω πει με τον σύζυγό μου. Θα σας πω όμως ότι ο Πέτρος δεν είναι βιαστής. Όλα έγιναν για λόγους διαπόμπευσης και εκδίκησης.

Τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν ως άνθρωπο. Και για εκδίκηση από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που θέλουν. Ένα ρόλο. Εδώ μέσα μιλάμε συνεχώς για έναν ρόλο. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Έχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν. Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δίκη μου οικογένεια», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Νίνου προκειμένου να δώσει τη δική της εκδοχή στην ερώτηση των δικαστών για το λόγο που τα φερόμενα θύματα επέλεξαν να καταγγείλουν το σύζυγό της.

Η μάρτυρας, που έδειχνε ψύχραιμη στο μεγαλύτερο μέρος της εξέτασής της από τους δικαστές, ξέσπασε σε λυγμούς όταν ρωτήθηκε αν κάποιος την είχε ενημερώσει για κάτι που άκουσε για τον σύζυγο της αλλά και όταν κλήθηκε να μιλήσει για την προσωπική της ζωή με το θιασάρχη.

Πρόεδρος: Ήρθε ποτέ συνεργάτης, να σας πει ότι έχει ακούσει κάτι; Για να σας προστατεύσει από κάτι;

Μάρτυρας: Οι άνθρωποι που με πλησίαζαν ήταν άνθρωποι οι όποιοι μας έγλειφαν.

Ένορκος: Οι εξωσυζυγικές σχέσεις… Δεν μιλήσατε γι’ αυτό. Τα διαχωρίζω βέβαια…

Μάρτυρας: Είναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι μία γυναίκα που τίμησα την οικογένειά μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου, η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως γνωρίζει την πρώτη καταγγέλλουσα, καθώς ο κατηγορούμενος συνεργαζόταν με τη μητέρα της επί έξι χρόνια και στην πορεία είχε γνωρίσει και τη φερόμενη παθούσα: «Ήταν μία κοπέλα παρεμβατική», ανέφερε η κ. Νίνου η οποία ερωτήθηκε από την Έδρα γιατί χαρακτηρίζει την καταγγέλλουσα «παρεμβατική».

Όπως είπε η κ. Νίνου, «περιφερόταν στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών στο θέατρο, αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με συνεργάτες του Πέτρου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δεν μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα ενώ ο σύζυγός μου είχε απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση».

Η κ. Νίνου απέκλεισε το ενδεχόμενο να ισχύουν όσα επικαλείται η πρώτη καταγγέλλουσα. Για τη δεύτερη και την τρίτη καταγγέλλουσα η μάρτυρας είπε πως δεν γνωρίζει κάτι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Στο αρχείο η προκαταρκτική εξέταση για την αίθουσα – Δεν διαπιστώθηκαν αξιόποινες πράξεις

10/06/2026 - 6:31μμ
(Φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα εθελοντικής δράσης από το Allwyn Care στις 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

10/06/2026 - 6:23μμ
(Φωτ.: Θοδωρής Νικολάου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στη βόρεια Εύβοια: «Καθαρά» από σοβαρές ζημιές τα πρώτα 60 κτήρια – Σε εξέλιξη οι αυτοψίες

10/06/2026 - 2:29μμ
Άποψη του σπιτιού όπου έγινε το έγκλημα στο Αίγιο (φωτ.: Ανδρέας Αλεξόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες στον 65χρονο Ιταλό για το διπλό φονικό μητέρας και γιου στο Αίγιο

10/06/2026 - 1:15μμ
Εικόνα από τον δρόμο μπροστά στο σπίτι όπου βρέθηκαν νεκροί μητέρα και γιος στην Αιγιάλεια (φωτ.: Ανδρέας Αλεξόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στο Λόγγο Αιγιάλειας: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα ευρήματα στη μονοκατοικία – Το πόρισμα του ιατροδικαστή

10/06/2026 - 11:33πμ
Τμήμα της αφίσας της εκδήλωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τα άγνωστα αρχεία του Ιατρικού Συλλόγου «φωτίζουν» τη μοίρα των Εβραίων γιατρών στην Κατοχή

10/06/2026 - 11:08πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Αττική για την εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε όπλα και ναρκωτικά

10/06/2026 - 10:41πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Καθυστερήσεις λόγω προγραμματισμένων ελέγχων από την ΥΠΑ

10/06/2026 - 8:58πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Το καλοκαιράκι προχωρά – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

10/06/2026 - 8:09πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μοναστηράκι: Νεαρή γυναίκα έπεσε από τον 6ο όροφο κτηρίου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

9/06/2026 - 11:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τελετής υπογραφής του νομοσχεδίου «Secure America Act» στο Οβάλ Γραφείο, 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)

Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν: Θα τους χτυπήσουμε πολύ σκληρά – Το γνώριμο μοτίβο που επαναλαμβάνεται

32 δευτερόλεπτα πριν
Η Μέριμνα Ποντίων Κυριών στο «Food for Good», Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Μέριμνα Ποντίων Κυριών)

Καλαμαριά: Ποντιακές γεύσεις με σκοπό την προσφορά στο «Food for Good»

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΟΕ)

Nέα Πρωθιέρεια των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας η ηθοποιός Κατερίνα Μισιχρόνη

49 λεπτά πριν
Διαδηλωτές κρατούν φωτογραφία του Νετανιάχου με το σύνθημα «Θα έχει την κατάληξη του Χίτλερ», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 3 Αυγούστου 2024 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Ερντογάν και Νετανιάχου σε μετωπική σύγκρουση: «Απειλεί την ανθρωπότητα το Ισραήλ» – «Αντισημίτης δικτάτορας ο Τούρκος πρόεδρος»

1 ώρα πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Μητσοτάκης: «Εκλογές το 2027» – Το σχέδιο για αυτοδυναμία και η «Ατζέντα 2030»

2 ώρες πριν
Καμένο αυτοκίνητο σε δρόμιο στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της 9ης Ιουνίου (φωτ.: EPA / Andreas Becker)

Το Μπέλφαστ φλέγεται μετά την επίθεση με μαχαίρι – Οι φόβοι για κλιμάκωση και η πολιτική «βόμβα» του Μεταναστευτικού

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign