pontosnews.gr
Τρίτη, 17/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γ. Οικονόμου: Αυτή την ώρα δεν υπάρχει σχέδιο περικοπών ρεύματος στα νοικοκυριά

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «εξετάζονται λελογισμένες κινήσεις εξοικονόμησης ενέργειας κυρίως στο Δημόσιο»

30/08/2022 - 11:45πμ
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Όχι μόνο για τους Έλληνες καταναλωτές αλλά για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Βλέπετε τι γίνεται στη Γερμανία, βλέπετε τι γίνεται στη Γαλλία: ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε λίγο πολύ για το τέλος της εποχής της αφθονίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχουν δύο διαφορετικές διαστάσεις. Σε ό,τι αφορά την επάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος όταν βλέπει και ακούει αυτά που γίνονται σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη φθάσουμε εκεί. Με λελογισμένες κινήσεις εξοικονόμησης ενέργειας κυρίως στο Δημόσιο, με κινητροδότηση και με παρότρυνση γιατί δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν, και στον ιδιωτικό μας βίο όσο μπορούμε. Προς το παρόν δεν είμαστε σε μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα», τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει φροντίσει να επεξεργαστεί την αντίδρασή μας ακόμη και σε ακραία σενάρια σε ό,τι αφορά την επάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει εναλλακτικές πηγές εκτός από το φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ήδη στη Ρεβυθούσα έχει πολλαπλασιαστεί η δυνατότητα να δέχεται ποσότητα υγροποιημένου αερίου και πολλές άλλες κινήσεις.

Εξήγησε επίσης ότι αυτή την ώρα, όσον αφορά τον ιδιωτικό βίο δεν υπάρχει σχέδιο περικοπών ρεύματος. «Οφείλουμε να παρατηρούμε και να καταγράφουμε την κατάσταση με ακρίβεια χωρίς πανικό και χωρίς να εξωραΐζουμε. Προδιαγράφεται ένας χειμώνας δύσκολος». Πρόσθεσε ότι μιλάμε για κρίση όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και κρίση ακρίβειας και τιμών. «Ήδη τον Σεπτέμβριο τρέχουμε ένα πρόγραμμα ύψους 2 δισεκ. περίπου μέσα από το οποίο μειώνουμε κατά 94% τις αυξήσεις σε 6 εκατομμύρια νοικοκυριά, 100% στα κοινωνικά τιμολόγια, 84% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περίπου 90% στους αγρότες. Μιλάμε για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα στήριξης που είναι και απαραίτητο και ενδεδειγμένο», είπε χαρακτηριστικά.

«Όσο διαρκεί η κρίση οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε επίσης και εξήγησε ότι τα χρήματα προέρχονται από δύο πυλώνες, ο ένας είναι ο καινούργιος μηχανισμός τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας που μπαίνει φραγμός στα υπερκέρδη και καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής οπότε τα χρήματα μπαίνουν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για να μπορεί ο κόσμος να ανακουφίζεται στους λογαριασμούς του κι ένα κομμάτι του Κρατικού Προϋπολογισμού αφού η ελληνική οικονομία με τις δυνατότητες που έχει και με τα επιτεύγματα της κυβερνητικής πολιτικής το τελευταίο διάστημα έχει αποθέματα για να χρηματοδοτεί.

Διαβεβαίωσε ότι στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα είναι τέτοιες που θα δείξουν στην ελληνική κοινωνία ότι συνεχίζουμε σταθερά στη γραμμή στήριξης δίπλα στον πολίτη «όχι για να μηδενίσουμε -κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το κόστος της εισαγόμενης ακρίβειας – αλλά για να σταθούμε στο πλευρό τους, για να έχει η ακρίβεια όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα».

Τόνισε ότι στις ανακοινώσεις θα περιλαμβάνονται μετρημένα και ζυγισμένα μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας κυρίως εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα θα περιλαμβάνονται και μία περιγραφή του πώς θα φθάσουμε στο τέλος της πρώτης τετραετίας και μία περιγραφή του ποια οικονομική πραγματικότητα και ποιος ορίζοντας προκοπής προδιαγράφεται, είπε. Επανέλαβε πάντως ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για τα Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή, στήνονται 14 κάλπες

16/06/2025 - 1:48μμ
Ιρανοί σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ στην Τεχεράνη, 14 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιράν-Ισραήλ: Γιατί η Αθήνα φοβάται την ανατροπή των μουλάδων

16/06/2025 - 1:24μμ
Με την ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου έκλεισε το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Επιστρέψαμε, είμαστε όρθιοι – Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή

15/06/2025 - 6:40μμ
Στιγμιότυπο από το 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (φωτ.: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου – Ποιοι και γιατί διαφώνησαν με το κείμενο θέσεων

15/06/2025 - 11:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία – Τι αλλάζει

11/06/2025 - 5:03μμ
Από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ΚΟΚ
(φωτ.: EUROKNISSI / Δήμητρα Κούτρα / Toklik)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Νομοθετικές βελτιώσεις Κυρανάκη για ταξί, τροχόσπιτα, πρόστιμα

10/06/2025 - 10:52μμ
Ο Βασίλης Στίγκας στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογοδικείο για Σπαρτιάτες: Τρεις βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Στίγκας χάνουν την έδρα τους

10/06/2025 - 1:02μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια της Γαλλίας (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μέχρι τέλος Ιουνίου δύο εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και Κυκλάδες

9/06/2025 - 7:16μμ
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον χάρτη (φωτ.: Χ/ΓΕΕΘΑ-HNDGS)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρτης του 1585 με τον Εύξεινο Πόντο εξόργισε την Τουρκία – «Φαιδρότητα» απαντά το ΥΠΕΘΑ

6/06/2025 - 6:29μμ
(Πηγή: Creative Commons/ Panoramio)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά: Σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών οι συνομιλίες Ελλάδας-Αιγύπτου

1/06/2025 - 10:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καπνός έπειτα από ισραηλινό χτύπημα σε διυλιστήριο πετρελαίου έξω από την Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Με αλλεπάλληλες κινήσεις κλιμάκωσης μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

20 λεπτά πριν

Προ των πυλών το 2ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νοτίου Ελλάδος και Νήσων

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Ζεστό καλοκαιράκι στον καιρό της Τρίτης

1 ώρα πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)

Ερντογάν: Με κάθε σταγόνα αίματος που χύνει το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τη δική του ύπαρξη και το μέλλον του λαού του

10 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Συλ. Τυρνάβου-Βοτανοχωρίου)

Οι Πόντιοι του Τυρνάβου γλέντησαν στον Άγιο Νικόλαο

10 ώρες πριν
Ο χάρτης που δημοσίευσε η Τουρκία (φωτ: Turkiye MSP Platform)

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Τουρκίας «κόβει» το Αιγαίο στα δύο

11 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign