pontosnews.gr
Σάββατο, 10/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γ. Οικονόμου: Αυτή την ώρα δεν υπάρχει σχέδιο περικοπών ρεύματος στα νοικοκυριά

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «εξετάζονται λελογισμένες κινήσεις εξοικονόμησης ενέργειας κυρίως στο Δημόσιο»

30/08/2022 - 11:45πμ
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Όχι μόνο για τους Έλληνες καταναλωτές αλλά για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Βλέπετε τι γίνεται στη Γερμανία, βλέπετε τι γίνεται στη Γαλλία: ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε λίγο πολύ για το τέλος της εποχής της αφθονίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχουν δύο διαφορετικές διαστάσεις. Σε ό,τι αφορά την επάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος όταν βλέπει και ακούει αυτά που γίνονται σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη φθάσουμε εκεί. Με λελογισμένες κινήσεις εξοικονόμησης ενέργειας κυρίως στο Δημόσιο, με κινητροδότηση και με παρότρυνση γιατί δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν, και στον ιδιωτικό μας βίο όσο μπορούμε. Προς το παρόν δεν είμαστε σε μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα», τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει φροντίσει να επεξεργαστεί την αντίδρασή μας ακόμη και σε ακραία σενάρια σε ό,τι αφορά την επάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει εναλλακτικές πηγές εκτός από το φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ήδη στη Ρεβυθούσα έχει πολλαπλασιαστεί η δυνατότητα να δέχεται ποσότητα υγροποιημένου αερίου και πολλές άλλες κινήσεις.

Εξήγησε επίσης ότι αυτή την ώρα, όσον αφορά τον ιδιωτικό βίο δεν υπάρχει σχέδιο περικοπών ρεύματος. «Οφείλουμε να παρατηρούμε και να καταγράφουμε την κατάσταση με ακρίβεια χωρίς πανικό και χωρίς να εξωραΐζουμε. Προδιαγράφεται ένας χειμώνας δύσκολος». Πρόσθεσε ότι μιλάμε για κρίση όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και κρίση ακρίβειας και τιμών. «Ήδη τον Σεπτέμβριο τρέχουμε ένα πρόγραμμα ύψους 2 δισεκ. περίπου μέσα από το οποίο μειώνουμε κατά 94% τις αυξήσεις σε 6 εκατομμύρια νοικοκυριά, 100% στα κοινωνικά τιμολόγια, 84% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περίπου 90% στους αγρότες. Μιλάμε για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα στήριξης που είναι και απαραίτητο και ενδεδειγμένο», είπε χαρακτηριστικά.

«Όσο διαρκεί η κρίση οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε επίσης και εξήγησε ότι τα χρήματα προέρχονται από δύο πυλώνες, ο ένας είναι ο καινούργιος μηχανισμός τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας που μπαίνει φραγμός στα υπερκέρδη και καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής οπότε τα χρήματα μπαίνουν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για να μπορεί ο κόσμος να ανακουφίζεται στους λογαριασμούς του κι ένα κομμάτι του Κρατικού Προϋπολογισμού αφού η ελληνική οικονομία με τις δυνατότητες που έχει και με τα επιτεύγματα της κυβερνητικής πολιτικής το τελευταίο διάστημα έχει αποθέματα για να χρηματοδοτεί.

Διαβεβαίωσε ότι στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα είναι τέτοιες που θα δείξουν στην ελληνική κοινωνία ότι συνεχίζουμε σταθερά στη γραμμή στήριξης δίπλα στον πολίτη «όχι για να μηδενίσουμε -κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το κόστος της εισαγόμενης ακρίβειας – αλλά για να σταθούμε στο πλευρό τους, για να έχει η ακρίβεια όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα».

Τόνισε ότι στις ανακοινώσεις θα περιλαμβάνονται μετρημένα και ζυγισμένα μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας κυρίως εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα θα περιλαμβάνονται και μία περιγραφή του πώς θα φθάσουμε στο τέλος της πρώτης τετραετίας και μία περιγραφή του ποια οικονομική πραγματικότητα και ποιος ορίζοντας προκοπής προδιαγράφεται, είπε. Επανέλαβε πάντως ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχει θέμα απειλής – Άσκοπο να ζητήσουμε εξηγήσεις από την Γκιλφόιλ

9/10/2026 - 4:19μμ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Μουσταφά Τσιφτσί, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης προς Άγκυρα: Διεθνείς αναζητήσεις για Τούρκους μέλη συμμοριών στην Ελλάδα

8/10/2026 - 6:58μμ
Ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή, στα κυβερνητικά έδρανα. Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποθαλάσσια καλώδια: Ο Κικίλιας προανήγγειλε μεταφορά της αστυνόμευσης στο Λιμενικό

8/10/2026 - 5:46μμ
(Φωτ.: POOL AΠΕ-ΜΠΕ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούμπιο στην Αθήνα: «Η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας απέναντι στην Άγκυρα» γράφει ο τουρκικός Τύπος

8/10/2026 - 1:59μμ
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάρκο Ρούμπιο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ρούμπιο: «Ισχυρός εταίρος» η Ελλάδα – LNG και ναυτιλία στο επίκεντρο

7/10/2026 - 8:50μμ
Ο Μάρκος Ρούμπιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το λόφο της Πνύκας. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούμπιο στην Πνύκα: Υποδειγματικός και απαραίτητος σύμμαχος η Ελλάδα

7/10/2026 - 7:55μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργου Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο, στο ΥΠΕΞ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-ΗΠΑ: Συμφωνία για LNG, άμυνα και ανταλλαγή πληροφοριών

7/10/2026 - 12:19μμ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στη συνεδρίαση των συντονιστικών επιτροπών Αττικής, όπου αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στις προτεραιότητες της παράταξης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Μοναδικός αντίπαλος της ΝΔ η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη

6/10/2026 - 11:23μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (Α) υποδέχεται τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο (Δ), κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο Μάρκο Ρούμπιο: Στην ατζέντα ο 6ος Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ

6/10/2026 - 10:35μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο (φωτ.: EPA / Isaac Esquivel)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Ρούμπιο στην Αθήνα: Τρεις συμφωνίες, F-35 και ενέργεια στο τραπέζι – Οι συμβολισμοί της επίσκεψης

6/10/2026 - 12:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κρίστα Πάικ σε παλαιότερη φωτογραφία

Κρίστα Πάικ: Μετά τη διπλή αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο κελί της

25 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο του αγώνα (πηγή: youtube / FIBA)

Σκόπια: Διαμαρτυρία της πρεσβείας της Ελλάδας προς το υπουργείο Εξωτερικών για το πανό στον αγώνα μπάσκετ ΜΖΤ-Ηρακλής

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: ink.com)

Παναγία Σουμελά Αλεθρικού: Εγκαινιάστηκε σε κλίμα κατάνυξης ο ναός – Η μητέρα των προσφύγων ένωσε τον πόνο Ποντίων και Κυπρίων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: x.com)

Σαουδική Αραβία: Πύραυλος έπληξε το αεροδρόμιο του Ριάντ – Δεκάδες τραυματίες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pontosnews.gr)

Ελευσίνα: Παραδόθηκε και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε 32χρονο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης)

Η Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης ανοίγει τη νέα πολιτιστική χρονιά με χορό και μνήμη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV