pontosnews.gr
Παρασκευή, 6/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κέρι σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα είναι το κέντρο των εξελίξεων

«Είστε σε καθοριστικό σημείο για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας» είπε στον πρωθυπουργό ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα

29/08/2022 - 3:58μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022. (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022. (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι προκλήσεις από την κλιματική αλλαγή και η εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για την επίτευξη του στόχου μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ειδικό Απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι (John Kerry). 

«Είναι μεγάλη μας χαρά που σας υποδεχόμαστε στην Ελλάδα. Απόλαυσα πραγματικά την τελευταία συνάντηση που είχαμε στο Ριάντ. Είναι μεγάλο προνόμιο ότι είμαστε σε θέση να συζητάμε μαζί σας για τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε σχέση με την ενέργεια, την βιοποικιλότητα, την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της συνάντησης.
«Γνωρίζετε πόσο αφοσιωμένη είναι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη ατζέντα και πόσο μεγάλη πρόοδο έχουμε σημειώσει σε πολυάριθμα μέτωπα τα τελευταία τρία χρόνια. Θα ήθελα ιδιαίτερα να επισημάνω την ταχύτατη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μας μείγμα. Σκοπεύουμε να προσθέσουμε 2 γιγαβάτ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μόνο μέσα στο 2022. Και αυτό μας κατατάσσει στους πρωτοπόρους της Ευρώπης σε αυτό το μέτωπο», πρόσθεσε.
Τη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα η προετοιμασία της διοργάνωσης της Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” το 2024 στην Ελλάδα. 

«Φυσικά, η ατζέντα μας σε ό,τι αφορά το κλίμα είναι πολύ ευρεία. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ζήτημα της προστασίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων μας και είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχουμε τη δυνατότητα να διοργανώσουμε τη Διάσκεψη “Our Ocean Conference” το 2024. Θα ήθελα να συγχαρώ και τον Υπουργό για τη δέσμευσή του σε αυτό τον σκοπό. Είμαι βέβαιος πως θα είναι μια πολύ επιτυχημένη Διάσκεψη. Θα είναι επίσης μια ευκαιρία για εμάς να τονίσουμε την ιδιαίτερη σημασία που δίνουμε στην προστασία των πολύ ευαίσθητων θαλάσσιων οικοσυστημάτων της Μεσογείου. Τρέφω τεράστιο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ζήτημα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στη σημασία της Διάσκεψης, ο Τζον Κέρι δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει τη Διάσκεψη “Our Ocean Conference” το 2024. Πολλοί δεν συνειδητοποιούν τη σύνδεση μεταξύ ωκεανών και κλιματικής κρίσης. Δεν μπορεί να λύσει κανείς το ζήτημα της κλιματικής κρίσης, χωρίς να συνυπολογίζει τι συμβαίνει στους ωκεανούς. Και το αντίστροφο. Δεν μπορεί να επιλύσει κανείς τα προβλήματα που σχετίζονται με τους ωκεανούς χωρίς να δοθεί η δέουσα προσοχή στην κλιματική κρίση, γιατί τα επίπεδα οξύτητας των ωκεανών μεταβάλλονται δραματικά».

«Με το 90% της θέρμανσης να καταλήγει στον ωκεανό, έχει τεράστια επίδραση σε φαινόμενα όπως στις πλημμύρες, στην ένταση των καταιγίδων αλλά και στις καιρικές συνθήκες. Είμαστε μαζί σε αυτό. Το γεγονός ότι η Ελλάδα, με την εκπληκτική ναυτιλία της αλλά και τη θαλάσσια ιστορία της, θα αναλάβει τα ηνία μετά τον Παναμά είναι μια απολύτως λογική επιλογή. Επομένως, αυτό θα είναι ένα σπουδαίο βήμα», συμπλήρωσε.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η σημαντική αυτή Διάσκεψη θεσμοθετήθηκε το 2014 κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Kerry ως Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και έχει ήδη κινητοποιήσει περισσότερες από 1.800 δεσμεύσεις αξίας άνω των 108 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ άλλων στους τομείς κλιματικής αλλαγής, βιώσιμης αλιείας, «γαλάζιας» οικονομίας, θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών, θαλάσσιας ασφάλειας και ρύπανσης.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κέρι για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την «πράσινη» μετάβαση και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ιδίως στον τομέα της ναυτιλίας, ενόψει και της συμμετοχής τους στην επερχόμενη Σύνοδο COP27 στην Αίγυπτο το Νοέμβριο.

Ο Ειδικός Απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα επισήμανε «την ιδιαίτερη θέση που έχει η Ελλάδα αυτή την στιγμή, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, το Κάιρο, σε σχέση με τη Σύνοδο που θα λάβει χώρα, η Ελλάδα είναι το κέντρο των εξελίξεων. Είστε σε καθοριστικό σημείο για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και τον (ενεργειακό) μετασχηματισμό που θα πρέπει να επιταχυνθεί. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας και ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε από κοινού νέους τρόπους συνεργασίας».

Κατά την συνάντηση, τονίστηκε επίσης η προτεραιότητα που δίνουν οι δύο χώρες στην προώθηση φιλόδοξων αλλά και ταυτόχρονα εφικτών λύσεων για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες των ΗΠΑ για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της ναυτιλίας και εξέφρασε την ευχή να συμβάλουν ουσιαστικά στην ταχεία υιοθέτηση παγκόσμιων μέτρων, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).
Τόνισε, επίσης, τον κομβικό ρόλο της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας -της μεγαλύτερης στον κόσμο- για την επιτυχία οποιουδήποτε στόχου ανάπτυξης βιώσιμων λύσεων στον συγκεκριμένο τομέα, όπως τονίζουν συνεργάτες του.
Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπειών στην οποία, από την ελληνική πλευρά, συμμετείχαν, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα, ο επικεφαλής του Οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας Νίκος Τσάφος.

Εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, συμμετείχαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα George Tsunis, η διευθύντρια Επικοινωνίας του Γραφείο του John Kerry Whitney Smith, o σύμβουλος για θέματα κλιματικής αλλαγής στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ Rohemir D. Ramirez Ballagas και η αξιωματούχος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Andrea Aquilla.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, 7 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 11 Φεβρουαρίου – Στην Άγκυρα το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

5/02/2026 - 2:21μμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Χίου, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη Χίο – Πλεύρης: Μόνοι υπεύθυνοι οι δολοφόνοι διακινητές

4/02/2026 - 1:12μμ
Στιγμιότυπο από τον προαύλιο χώρο της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Χρονοδιάγραμμα, κρίσιμα άρθρα και τα «αγκάθια» της διαδικασίας

3/02/2026 - 1:39μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: glomex)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάγγελμα Μητσοτάκη για αναθεώρηση του Συντάγματος – Τον Μάρτιο η τελική εισήγηση

2/02/2026 - 12:41μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλό πένθος για το ΠΑΣΟΚ – Έφυγαν από τη ζωή οι Νίκος Ακριτίδης και Λευτέρης Κωνσταντινίδης

31/01/2026 - 8:42μμ
Το μνημείο πεσόντων Ιμίων στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ίμια: Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία τίμησαν την 30ή επέτειο – Στο επίκεντρο των δηλώσεων η θωράκιση της χώρας

31/01/2026 - 3:16μμ
Ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος φταίει για τα Ίμια; Χαμός στη Βουλή ανάμεσα στον Μακάριο Λαζαρίδη και το ΠΑΣΟΚ

28/01/2026 - 6:39μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ψήφισα τη ρύθμιση για την επιμέλεια των παιδιών μαζί με ακόμα 179 βουλευτές και έκανα άμεσα χρήση

23/01/2026 - 5:21μμ
Κοπάδι στην ορεινή Ηλεία (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Σταθερά κατά του εμβολιασμού η Ελλάδα

22/01/2026 - 4:29μμ
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Χάρης Θεοχάρης και Mehmet Kemal Bozay (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Στην Αθήνα έγινε ο 9ος γύρος συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας»

22/01/2026 - 12:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από παλαιότερη εκδήλωση των «Ιώνων» (φωτ.: Facebook / Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Nέας Ιωνίας Μαγνησίας)

Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

1 λεπτό πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από το John F. Kennedy Center for the Performing Arts στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026, με προορισμό τον Λευκό Οίκο (φωτ.: The White House / Daniel Torok)

Τραμπ: Ρατσιστική ανάρτηση για το ζεύγος Ομπάμα – Απεικονίζονται ως πίθηκοι

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: The Greek Herald/Tom Skolarikis)

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Κολέγιο Αγίου Σπυρίδωνα στο Σίδνεϊ με αγιασμό από τον επίσκοπο Κερασούντος

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay)

Η «αθώα» απάτη περί δήθεν επιστροφής χρημάτων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης»)

Ο Σύλλογος Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» έκοψε βασιλόπιτα και εύχεται «Καλοχρονίαν και καλοτυχίαν»

2 ώρες πριν
Ο Τούρκος ελεγκτής Σερκάν Σ που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 26χρονο Έλληνα (φωτ.: glomex)

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 26χρονο Έλληνα μετά το θάνατο ελεγκτή στη Γερμανία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign