pontosnews.gr
Σάββατο, 21/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία: Η FSB κατονόμασε και δεύτερο ύποπτο για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

Πρόκειται για έναν 44χρονο Ουκρανό, που διέφυγε από τη Ρωσία την παραμονή της επίθεσης

29/08/2022 - 3:01μμ
(Πηγή φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Πηγή φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατονόμασε σήμερα έναν ακόμη Ουκρανό, που όπως υποστηρίζει ανήκε στην ομάδα που δολοφόνησε την Ντάρια Ντούγκινα, την κόρη ενός προβεβλημένου Ρώσου υπερεθνικιστή ο οποίος πρεσβεύει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να ενσωματωθεί σε μια νέα ρωσική αυτοκρατορία.

Η Ντούγκινα, η οποία όπως ο πατέρας της Αλεξάντερ Ντούγκιν ήταν ένθερμη υποστηρικτής της -κατά την Μόσχα-«ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, σκοτώθηκε όταν εξερράγη το παγιδευμένο αυτοκίνητό της σε περιοχή έξω από τη Μόσχα στις 20 Αυγούστου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε την δολοφονία της «απεχθές, άγριο έγκλημα».

Δύο ημέρες μετά την δολοφονία της 29χρονης, η FSB ανακοίνωσε ότι διαλεύκανε την υπόθεση κατονομάζοντας μια Ουκρανή, η οποία -σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες-ακολουθούσε το θύμα επί εβδομάδες, είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο συγκρότημα κατοικιών όπου διέμενε το θύμα και τοποθέτησε την βόμβα στο αυτοκίνητο του θύματος προτού διαφύγει στην Εσθονία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δράστις είχε τη στήριξη του Κιέβου.

Η Ουκρανία, η οποία υποστηρίζει ότι η Ρωσία διεξάγει έναν επεκτατικού τύπου πόλεμο, αρνείται κάθε ανάμειξη στον φόνο της Ντούγκινα, η οποία μετά την δολοφονία της παρουσιάζεται ως μάρτυρας από τους φιλοκυβερνητικούς πολιτικούς και από την ρωσική κρατική τηλεόραση, όπου εμφανιζόταν συχνά ως σχολιάστρια υπέρ του πολέμου.

Σήμερα η FSB ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε ένα ακόμη μέλος της ουκρανικής “οργάνωσης τρομοκρατίας και δολιοφθοράς”, που, όπως υποστηρίζει, ενορχήστρωσε και εκτέλεσε την δολοφονία.

Σε ανακοίνωσή της η FSB σημειώνει ότι ο νέος ύποπτος –ένας άνδρας γεννημένος το 1978, τον οποίο κατονομάζει και τον έχει παρουσιάσει σε οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης–, βοήθησε στη συναρμολόγηση της βόμβας μέσα σε έναν νοικιασμένο χώρο στάθμευσης στη Μόσχα και εξασφάλισε τα πλαστά έγγραφα και τις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας για την γυναίκα που τοποθέτησε την βόμβα στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα.

Ο άνδρας αυτός, σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, διέφυγε από τη Ρωσία μέσω της Εσθονίας την παραμονή της επίθεσης.

Σε ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας διάρκειας 11 λεπτών, που έδωσε στη δημοσιότητα η FSB, εμφανίζεται ο άνδρας αυτός να εισέρχεται στη Ρωσία στις 30 Ιουλίου, να μπαίνει και να βγαίνει από χώρους πάρκινγκ στη Μόσχα, να παραλαμβάνει, σύμφωνα με την FSB, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και να φεύγει από τη Ρωσία τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου, μία ημέρα πριν από τη δολοφονία της Ντούγκινα.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει επίσης την Ουκρανή, η οποία κατηγορείται από την FSB ότι τοποθέτησε την βόμβα στο αυτοκίνητο, να περπατάει στην περιοχή όπου ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε μια εκδήλωση όπου είχε παραστεί η Ντούγκινα λίγο πριν δολοφονηθεί.

Η FSB υποστηρίζει ότι η Ουκρανή παρακολούθησε την Ντούγκινα, βεβαιώθηκε ότι έφυγε από την εκδήλωση και μετά την ακολούθησε με το δικό της αυτοκίνητο και πυροδότησε την βόμβα που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητο του θύματος.

Στην κηδεία της Ντούγκινα στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, ο πατέρας της Αλεξάντερ Ντούγκιν, είπε ότι η κόρη του έπεσε στην πρώτη γραμμή και κάλεσε τη Ρωσία στη μνήμη της να εξασφαλίσει την “νίκη” στην Ουκρανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μονάδα πυροβολικού του Ισραήλ σε άγνωστη τοποθεσία στα ισραηλινά σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: «Δεν θέλω κατάπαυση του πυρός στο Ιράν» – «Το καθεστώς θα αποφασίσει τη διάρκεια του πολέμου, αν επιβιώσει» απαντούν οι αναλυτές

21/03/2026 - 12:01πμ
Ο Τσακ Νόρις το 2008 σε καμπάνια του Ρεμπουμπλικανού υποψηφίου Μάικ Χάκαμπι (φωτ.: EPA/Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Τσακ Νόρις: Ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου, πρωταθλητής του καράτε, πρωταγωνιστής σε ταινίες, αλλά και ανέκδοτα

20/03/2026 - 10:00μμ
Ιράνος κρατά πανό που γράφει «Κάτω οι ΗΠΑ» στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου του καθεστώτος στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Μήνυμα Χαμενεΐ για «νίκη επί των εχθρών» – ΗΠΑ: Αποστολή επιπλέον πεζοναυτών στη Μέση Ανατολή

20/03/2026 - 8:59μμ
Ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και κοντά σε ιερούς τόπους, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 (φωτ.: X / Yosef Goldberger)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιερουσαλήμ: Πύραυλος έπεσε κοντά Ναό της Αναστάσεως – Στο στόχαστρο ιεροί τόποι τριών θρησκειών

20/03/2026 - 6:11μμ
Ο Τσακ Νόρις χαιρετά το κοινό στην τελετή έναρξης της 15ης φιλανθρωπικής δράσης Shoe Box, στη Βουδαπέστη. 24 Νοεμβρίου 2018 (φωτ.: EPA / Marton Monus)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Τσακ Νόρις, ο «σκληρός» της οθόνης

20/03/2026 - 4:24μμ
Οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βιομηχανική πόλη Ρας Λαφάν στο Κατάρ, περίπου 80 χλμ. βορειοανατολικά της Ντόχα (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακό σοκ χωρίς προηγούμενο: Πετρέλαιο στα ύψη, «κολλημένο» το 20% της παγκόσμιας προσφοράς

20/03/2026 - 3:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Aaron Schwartz)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την απόφαση του Τραμπ να εγκρίνει την κυκλοφορία χρυσού νομίσματος με τη μορφή του

20/03/2026 - 1:39μμ
(Φωτ.: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τεχεράνη: Νεκρός και ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Ναϊνί

20/03/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Η συμφωνία Τραμπ–Νετανιάχου για τα ιρανικά κοιτάσματα και οι ισορροπίες που θέλει να κρατήσει ο Ερντογάν

19/03/2026 - 9:25μμ
Εικόνα από τις διαδηλώσεις στήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/TOLGA BOZOGLU)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένας χρόνος από τη σύλληψή του – Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό του μέλλον

19/03/2026 - 7:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μονάδα πυροβολικού του Ισραήλ σε άγνωστη τοποθεσία στα ισραηλινά σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)

Ντ. Τραμπ: «Δεν θέλω κατάπαυση του πυρός στο Ιράν» – «Το καθεστώς θα αποφασίσει τη διάρκεια του πολέμου, αν επιβιώσει» απαντούν οι αναλυτές

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Euroleague: Ξέσπασε στο φινάλε και νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα ο Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Efxinos Pontos)

Στο Μόντρεαλ θα γιορτάσουν ποντιακά για 62η χρονιά!

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Δενδροφύτευση για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ – 1.926 δέντρα στο περιαστικό δάσος Τούμπας

8 ώρες πριν
Ο Τσακ Νόρις το 2008 σε καμπάνια του Ρεμπουμπλικανού υποψηφίου Μάικ Χάκαμπι (φωτ.: EPA/Justin Lane)

Τσακ Νόρις: Ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου, πρωταθλητής του καράτε, πρωταγωνιστής σε ταινίες, αλλά και ανέκδοτα

9 ώρες πριν
Πάνω δεξιά η Ακρόπολη της Κερασούντας και από κάτω το αρχοντικό του δημάρχου. Επιστολικό δελτάριο της εποχής

Κερασούντα: Η πόλη του Πόντου με τον «καλύτερο δήμαρχο» – Η μαρτυρία του Καρκαβίτσα

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign