pontosnews.gr
Κυριακή, 14/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία: Η FSB κατονόμασε και δεύτερο ύποπτο για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

Πρόκειται για έναν 44χρονο Ουκρανό, που διέφυγε από τη Ρωσία την παραμονή της επίθεσης

29/08/2022 - 3:01μμ
(Πηγή φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Πηγή φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατονόμασε σήμερα έναν ακόμη Ουκρανό, που όπως υποστηρίζει ανήκε στην ομάδα που δολοφόνησε την Ντάρια Ντούγκινα, την κόρη ενός προβεβλημένου Ρώσου υπερεθνικιστή ο οποίος πρεσβεύει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να ενσωματωθεί σε μια νέα ρωσική αυτοκρατορία.

Η Ντούγκινα, η οποία όπως ο πατέρας της Αλεξάντερ Ντούγκιν ήταν ένθερμη υποστηρικτής της -κατά την Μόσχα-«ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, σκοτώθηκε όταν εξερράγη το παγιδευμένο αυτοκίνητό της σε περιοχή έξω από τη Μόσχα στις 20 Αυγούστου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε την δολοφονία της «απεχθές, άγριο έγκλημα».

Δύο ημέρες μετά την δολοφονία της 29χρονης, η FSB ανακοίνωσε ότι διαλεύκανε την υπόθεση κατονομάζοντας μια Ουκρανή, η οποία -σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες-ακολουθούσε το θύμα επί εβδομάδες, είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο συγκρότημα κατοικιών όπου διέμενε το θύμα και τοποθέτησε την βόμβα στο αυτοκίνητο του θύματος προτού διαφύγει στην Εσθονία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δράστις είχε τη στήριξη του Κιέβου.

Η Ουκρανία, η οποία υποστηρίζει ότι η Ρωσία διεξάγει έναν επεκτατικού τύπου πόλεμο, αρνείται κάθε ανάμειξη στον φόνο της Ντούγκινα, η οποία μετά την δολοφονία της παρουσιάζεται ως μάρτυρας από τους φιλοκυβερνητικούς πολιτικούς και από την ρωσική κρατική τηλεόραση, όπου εμφανιζόταν συχνά ως σχολιάστρια υπέρ του πολέμου.

Σήμερα η FSB ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε ένα ακόμη μέλος της ουκρανικής “οργάνωσης τρομοκρατίας και δολιοφθοράς”, που, όπως υποστηρίζει, ενορχήστρωσε και εκτέλεσε την δολοφονία.

Σε ανακοίνωσή της η FSB σημειώνει ότι ο νέος ύποπτος –ένας άνδρας γεννημένος το 1978, τον οποίο κατονομάζει και τον έχει παρουσιάσει σε οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης–, βοήθησε στη συναρμολόγηση της βόμβας μέσα σε έναν νοικιασμένο χώρο στάθμευσης στη Μόσχα και εξασφάλισε τα πλαστά έγγραφα και τις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας για την γυναίκα που τοποθέτησε την βόμβα στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα.

Ο άνδρας αυτός, σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, διέφυγε από τη Ρωσία μέσω της Εσθονίας την παραμονή της επίθεσης.

Σε ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας διάρκειας 11 λεπτών, που έδωσε στη δημοσιότητα η FSB, εμφανίζεται ο άνδρας αυτός να εισέρχεται στη Ρωσία στις 30 Ιουλίου, να μπαίνει και να βγαίνει από χώρους πάρκινγκ στη Μόσχα, να παραλαμβάνει, σύμφωνα με την FSB, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και να φεύγει από τη Ρωσία τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου, μία ημέρα πριν από τη δολοφονία της Ντούγκινα.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει επίσης την Ουκρανή, η οποία κατηγορείται από την FSB ότι τοποθέτησε την βόμβα στο αυτοκίνητο, να περπατάει στην περιοχή όπου ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε μια εκδήλωση όπου είχε παραστεί η Ντούγκινα λίγο πριν δολοφονηθεί.

Η FSB υποστηρίζει ότι η Ουκρανή παρακολούθησε την Ντούγκινα, βεβαιώθηκε ότι έφυγε από την εκδήλωση και μετά την ακολούθησε με το δικό της αυτοκίνητο και πυροδότησε την βόμβα που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητο του θύματος.

Στην κηδεία της Ντούγκινα στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, ο πατέρας της Αλεξάντερ Ντούγκιν, είπε ότι η κόρη του έπεσε στην πρώτη γραμμή και κάλεσε τη Ρωσία στη μνήμη της να εξασφαλίσει την “νίκη” στην Ουκρανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με το Ιράν» – Επιφυλακτική η ιρανική πλευρά

13/06/2026 - 9:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η «μεγαλειώδης» κηδεία του Αλί Χαμενεΐ θα αρχίσει στην Τεχεράνη στις 4 Ιουλίου

13/06/2026 - 4:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Περιπέτεια για τον πάπα Λέοντα στο ταξίδι του στην Ισπανία: Επέστρεψε στη Ρώμη με το αεροσκάφος του βασιλιά Φελίπε

12/06/2026 - 10:31μμ
(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: «Οριστικοποιήθηκε το τελικό κείμενο της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν» – Κοντά στο τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή

12/06/2026 - 8:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό ορόσημο για τον Ίλον Μασκ: Η περιουσία του ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια

12/06/2026 - 8:11μμ
Βομβαρδιστικό B-1 Lancer της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη βάση RAF Fairford του Γκλόστερσαϊρ, στη Βρετανία, 8 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν το βάρος από την Ευρώπη στον Ειρηνικό: Λιγότερα μέσα στο ΝΑΤΟ, περισσότερα υποβρύχια απέναντι στην Κίνα

12/06/2026 - 3:39μμ
Η σημαία του Ιράν σε αθλητική κορδέλα καρπού, καθώς η χώρα συμμετέχει στο Μουντιάλ που φιλοξενείται και στις ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις απειλές στις υπογραφές: Ο Τραμπ βλέπει συμφωνία με το Ιράν, αλλά η Τεχεράνη δεν λέει «ναι»

12/06/2026 - 9:40πμ
Σκηνή από δρόμο της Τεχεράνης, 11/6/2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για συμφωνία με τις ΗΠΑ, λέει το ΥΠΕΞ

12/06/2026 - 8:31πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ξανά σε τροχιά σύγκρουσης με το Ιράν: Απειλές για νέα χτυπήματα και έλεγχο των ενεργειακών πηγών

11/06/2026 - 4:45μμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

To Μπέλφαστ σε κατάσταση συναγερμού: Ενισχύσεις της αστυνομίας με τον φόβο νέας νύχτας ταραχών

11/06/2026 - 3:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Benjamin Fanjoy)

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «τσίμπησε» ιστορικό βαθμό κόντρα στην Ελβετία

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κακουργηματική δίωξη στον παππού του 18 μηνών κοριτσιού που πέθανε στο ΠΑΓΝΗ

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

ASCO 2026: Οι νέες θεραπείες που φέρνουν ελπίδα σε επιθετικές μορφές καρκίνου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής/Facebook)

Οι σύγχρονες προκλήσεις του ποντιακού ελληνισμού στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Η Ένωση Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» στον Εσπερινό για τους Αγίους Βαρθολομαίο, Βαρνάβα και Λουκά τον Ιατρό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

CEV European League: Διατήρησε το αήττητο η Εθνική γυναικών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign