pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο

Δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή σε εκδήλωση στην οποία αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/08/2022 - 10:10μμ
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης / EUROKINISSI)

(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης / EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Μόνιμη απειλή στην ανατολική Μεσόγειο» χαρακτήρισε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ την Τουρκία, σε εκδήλωση στην οποία αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην ομιλία του Αμερικανός γερουσιαστής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γειτονική χώρα, την οποία συμπεριέλαβε μάλιστα στις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η διεθνής κοινότητα μαζί με την Κίνα, τη Ρωσία και την κλιματική αλλαγή».

«Δεν χρειάζεται να πω σε κανέναν σε αυτήν την αίθουσα πως η πλέον μόνιμη και εγγύτερη απειλή στην ανατολική Μεσόγειο εξακολουθεί να είναι η Τουρκία. Παρά το γεγονός πως αποτελεί σύμμαχο του ΝΑΤΟ, η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία με προκλητικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο. Η παραβίαση του εναέριου χώρου με μαχητικά αεροσκάφη είναι απαράδεκτη συμπεριφορά για κάθε χώρα» σημείωσε ο αμερικανός γερουσιαστής για να αναφερθεί και στην «παράνομη κατοχή», όπως είπε, της Κύπρου από την Τουρκία. Παράλληλα κατηγόρησε τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι ακολουθεί διαιρετική πολιτική, τόσο στην ανατολική Ευρώπη, όσο και στον νότιο Καύκασο και την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας αναφέρθηκε ακόμη στην προσωπική του διαδρομή και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για περαιτέρω σύσφιγξη στα πεδία της οικονομίας, της κλιματικής αλλαγής, της ασφάλειας και της περιφερειακής αλληλεγγύης.

Κατά την προσφώνηση του τιμώμενου, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος σημείωσε πως «η απονομή του τίτλου αποτελεί ένα φόρο τιμής για έναν διακεκριμένο αμερικανό πολίτη με διεθνή απήχηση, που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης στο ευρύτερο φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των Η.Π.Α., έναν μεγάλο φιλέλληνα και βαθύ γνώστη των ελληνικών θεμάτων, που στήριξε και στηρίζει τη χώρα μας διαχρονικά και σε κρίσιμες συγκυρίες».

«Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και στα ελληνικά ζητήματα και του ευχόμαστε να συνεχίσει το έργο του πάντα επ’ ωφελεία των δικαίων αιτημάτων των Λαών για ευημερία και Δικαιοσύνη» κατέληξε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην 89η ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μεταρρύθμιση 1,6 δισ. ευρώ με μόνιμες μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη, οικογένειες, νέους

6/09/2025 - 11:52μμ
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στην πλατεία ΧΑΝΘ, έξω από τη ΔΕΘ και το Βελλίδειο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξω από το Βελλίδειο διαδηλώνουν τα συνδικάτα, μέσα η ομιλία Μητσοτάκη – Δείτε ζωντανά

6/09/2025 - 8:24μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο κατευθύνσεις η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Παροχές με αιχμή τη φορολογία

6/09/2025 - 7:25μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό Σχέδιο Ανάτασης θα παρουσιάσει το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

5/09/2025 - 8:38πμ
Ο Σταύρος Παπασταύρου στις 
εργασίες του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της Ενεργειακής Κοινότητας, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Παπασταύρου για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

4/09/2025 - 9:17πμ
Στο Ζάππειο για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Ζάππειο: Οι μέρες της ασυδοσίας της ΝΔ σε λίγο τελειώνουν, ο λαός διψά για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

3/09/2025 - 11:04μμ
(Φωτ.: ynanp.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Ναυτιλίας: Διευκρινίσεις αναφορικά με τις καταγγελίες αλιέων

3/09/2025 - 3:49μμ
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτ.: EPA/ Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρο θα προχωρήσει, δεν μας πτοούν οι αντιδράσεις

31/08/2025 - 8:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φθινόπωρο στην παραλία της Νέας Μάκρης (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Ο καιρός τη Δευτέρα: Τοπικές βροχές και ζέστη

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Eurobasket 2025: Στους «8» η Εθνική με σούπερ Γιάννη

9 ώρες πριν
«Τραβήξτε την κόκκινη γραμμή για τη Γάζα» το σύνθημα της μεγάλης διαδήλωσης στο Βέλγιο (φωτ.: EPA / Frederic Sierakowski)

Βέλγιο: Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες υπέρ των Παλαιστινίων

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ασημένιες οι νεανίδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο στη Μάλτα

9 ώρες πριν
To «Ματωμένο Φεγγάρι» πάνω από την Ακρόπολη (φωτ.: EUROKINISSI)

Μαγεύει το «Ματωμένο Φεγγάρι» του Σεπτεμβρίου – Live η ολική έκλειψη σελήνης

9 ώρες πριν
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας κοιτάζει το ρολόι του κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας (φωτ.: EPA / Robert Ghement)

Ρουμανία: Η κυβέρνηση «επέζησε» και ετοιμάζεται για σκληρά μέτρα

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign