pontosnews.gr
Παρασκευή, 9/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λιζ Τρας: Δεν απάντησε στην ερώτηση αν θεωρεί τον Μακρόν φίλο ή εχθρό

Η νυν επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας και φαβορί για την διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα κρίνει τον πρόεδρο της Γαλλίας «από τις πράξεις του»

26/08/2022 - 8:55πμ
Η Λιζ Τρας, φαβορί για την διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία, μιλά σε εκδήλωση του Συντηρητικού Κόμματος στο Νόριτς (Φωτ.: EPA/Andy Rain)

Η Λιζ Τρας, φαβορί για την διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία, μιλά σε εκδήλωση του Συντηρητικού Κόμματος στο Νόριτς (Φωτ.: EPA/Andy Rain)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι «φίλος ή εχθρός»; Το μεγάλο φαβορί για την διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, η Λιζ Τρας, απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, λέγοντας ότι θα κρίνει τον πρόεδρο της Γαλλίας «από τις πράξεις του».

Η Τρας, η οποία μίλησε το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση του Συντηρητικού Κόμματος στο Νόριτς της Αγγλίας διευκρίνισε ωστόσο ότι προτιμά τη γαλλική πυρηνική τεχνογνωσία από την κινεζική.

Η νυν επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας φιλοδοξεί να εγκατασταθεί σύντομα στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, διαδεχόμενη τον Μπόρις Τζόνσον που παραιτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Για να το πετύχει αυτό, η Τρας πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των περίπου 200.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας. Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις είναι σε εξέλιξη και το αποτέλεσμά της θα γίνει γνωστό στις 5 Σεπτεμβρίου.

Αντίπαλος της Λιζ Τρας στον τελικό γύρο της ψηφοφορίας είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ήταν επίσης παρών το βράδυ της Πέμπτης στο Νόριτς, έστω κι αν οι δύο «μονομάχοι» δεν συζήτησαν ενώπιος ενωπίω.

Ο Σούνακ, ο οποίος υπολείπεται 30 ποσοστιαίων μονάδων της Τρας στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δεν δίστασε όταν η οικοδέσποινα της εκδήλωσης τον ρώτησε για τον Μακρόν: «Φίλος», απάντησε ξεκάθαρα.

Αντιθέτως, όταν η Τρας ρωτήθηκε «Μακρόν, φίλος ή εχθρός;», εκείνη επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. «Η κριτική επιτροπή είναι ακόμα έξω» απάντησε, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα. «Αν γίνω πρωθυπουργός, θα τον κρίνω από τις πράξεις του όχι από τα λόγια του», συμπλήρωσε, χωρίς να εξηγήσει περαιτέρω τους λόγους για την επιφυλακτική στάση της.

Γαλλία και Βρετανία έχουν αρκετές διαφορές, ιδίως όσον αφορά τη μετά-Brexit εποχή, είτε πρόκειται για την αλιεία είτε για το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας. Οι δύο χώρες, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, είχαν επίσης διαφορετικές προσεγγίσεις αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Μπόρις Τζόνσον υιοθέτησε πολύ σκληρή γραμμή κατά του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε την ανάγκη να διατηρηθεί ο διάλογος με το Κρεμλίνο.

Οι σχέσεις μεταξύ Παρισιού και Λονδίνου ήρθαν ξανά στο προσκήνιο όταν η συζήτηση στράφηκε στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Βρετανίας, όπου οι τιμές εκτινάσσονται στα ύψη λόγω της ανόδου των τιμών του φυσικού αερίου. Η Βρετανία πρέπει να κατασκευάσει νέους πυρηνικούς σταθμούς, υποστήριξε η Λιζ Τρας, η οποία δήλωσε πως αν έπρεπε να επιλέξει μεταξύ της γαλλικής και της κινεζικής τεχνογνωσίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας θα εμπιστευόταν τη Γαλλία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

8/01/2026 - 7:00μμ
Θέα από τη γέφυρα του δανικού ναυτικού πλοίου επιθεώρησης «Vaedderen» (φωτ.:  EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ρωσία «σιωπά» για τη Γροιλανδία – ενώ είναι ο ισχυρότερος παίκτης της Αρκτικής

8/01/2026 - 4:53μμ
Πολίτες στο Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας διαδηλώνουν για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του από τις ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Η «επιτήρηση» των ΗΠΑ μπορεί να διαρκέσει χρόνια – 100 νεκροί από την αμερικανική επίθεση

8/01/2026 - 12:54μμ
Διασώστες εργάζονται στο φως ενός προβολέα μετά βομβαρδισμό κτηρίου στη Ζαπορίζια (φωτ. αρχείου: EPA/Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά μετά από ρωσικά πλήγματα

8/01/2026 - 11:30πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να έχουν προσεγγίσει το όχημα της άτυχης γυναίκας (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σάλος με αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ γυναίκα – «Νόμιμη άμυνα» λέει ο Τραμπ

8/01/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: Instagram antoniskallergis)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Τη Δευτέρα το ύστατο «χαίρε» στην 15χρονη Αλίκη

8/01/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: Χ/Secretary Kristi Noem)
ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος σε δεξαμενόπλοια, κατάσχεση ρωσικού πλοίου και επίδειξη ισχύος από Ουάσινγκτον

7/01/2026 - 9:04μμ
ΚΟΣΜΟΣ

DiscoverEU: Πάνω από 40.000 δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε νέους και νέες από όλη την ΕΕ

7/01/2026 - 6:44μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βίντεο-ομολογία του δράστη της φονικής επίθεσης στο πανεπιστήμιο Brown – Αμετανόητος για τις πράξεις του

7/01/2026 - 1:24μμ
(Φωτ.: Bernd Hildebrandt / Pixabay)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Προτεραιότητα εθνικής ασφαλείας η απόκτηση της Γροιλανδίας – Στο τραπέζι η στρατιωτική δράση

7/01/2026 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook / Χρίστος Πολίτης / Christos Politis)

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Πολίτης

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυτώ Αναστασίου)

Euroleague: Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Basketball Champions League: Αποκλείστηκε ο Προμηθέας με δύο ήττες

2 ώρες πριν
Οικογενειακή φωτογραφία σε προσφυγικό βιβλιάριο, από την έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ», που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λοζάνης (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)

Μαρτυρία Στυλιανού Γαντζίδη: Κρεμμύδι και ψωμί να τρώμε, καλύτερα να ζούμε στην Ελλάδα, παρά στην Τουρκία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Επανέρχονται από τα ξημερώματα τα δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Αθήνα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης)

Σε εορταστικό κλίμα η κοπή βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign