pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι τιμές του ρεύματος ανά εταιρεία μετά την επιδότηση

Πώς διαμορφώνεται η τιμή της κιλοβατώρας μετά την αφαίρεση της κρατικής ενίσχυσης που ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

24/08/2022 - 10:17πμ
(Φωτ.: Pixabay /VV1ntermute)

(Φωτ.: Pixabay /VV1ntermute)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης επιστρέφουν οι τελικές τιμές καταναλωτή για το ρεύμα τον Σεπτέμβριο από πολλούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων που ανακοίνωσε χθες το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ενώ σε μια περίπτωση προμηθευτή η χρέωση θα είναι… μηδενική.

Η αύξηση της επιδότησης στα 63,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τον επόμενο μήνα (από 33,7 λεπτά που ήταν τον Αύγουστο) υπερκαλύπτει στις περισσότερες περιπτώσεις την αύξηση του κόστους της ενέργειας: στην περίπτωση της ΔΕΗ τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου «παγώνουν» στο επίπεδο του Αυγούστου παρά την εκτόξευση της χρηματιστηριακής τιμής για το ρεύμα ενώ σε άλλους προμηθευτές οι τελικές χρεώσεις που προκύπτουν μετά την επιδότηση, αν υπολογιστεί και η έκπτωση συνέπειας, μειώνονται σημαντικά ή μηδενίζονται (ταμειακά η έκπτωση συνέπειας αποδίδεται τον επόμενο μήνα, που σημαίνει ότι η μηδενική χρέωση θα οριστικοποιηθεί τον Οκτώβριο με την εμπρόθεσμη πληρωμή του λογαριασμού).

Ειδικότερα, κατά σειρά μεριδίου αγοράς για τους πρώτους δέκα προμηθευτές η εικόνα για τις χρεώσεις του Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

–ΔΕΗ: η τελική χρέωση διαμορφώνεται στα 14,9-16,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα (αρχική τιμή 78,8 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 80 λεπτά για τις επόμενες, μείον 63,9 λεπτά που είναι η επιδότηση). Είναι ακριβώς η ίδια τελική χρέωση που ίσχυσε τον Αύγουστο, οπότε η αρχική τιμή της ΔΕΗ ήταν 48,6 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 49,8 για τις επόμενες, μείον 33,7 λεπτά που ήταν η επιδότηση του Αυγούστου.

–Protergia: η αρχική τιμή είναι 78,213 λεπτά ανά κιλοβατώρα και μειώνεται στα 14,313 μετά την επιδότηση, έναντι 21,213 σεντς που ήταν τον Αύγουστο. Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση είναι 77,855 λεπτά και μειώνεται με την επιδότηση στα 13,955.

–Ήρων: η αρχική τιμή στο πρόγραμμα Generous είναι 75 λεπτά και διαμορφώνεται στα 60 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας (20 % ή 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα). Έτσι με την αφαίρεση και της επιδότησης που είναι 63,9 λεπτά, το τιμολόγιο για τους συνεπείς πελάτες μηδενίζεται (η επιπλέον διαφορά των 3,9 σεντς όπως διευκρίνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αρμόδιες πηγές της εταιρείας, θα αφαιρεθεί από το πάγιο). Είναι αυτονόητο ότι μηδενίζεται μόνο η χρέωση της ενέργειας ενώ οι λοιπές χρεώσεις για δίκτυα, ΥΚΩ, δημοτικά τέλη κλπ. ισχύουν κανονικά. Η χρέωση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τον Αύγουστο ήταν 13,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

–Elpedison: η αρχική τιμή κυμαίνεται από 1,0804 – 1,1344 ευρώ ανά κιλοβατώρα και μειώνεται στα 4,14-9,54 λεπτά μετά την αφαίρεση της επιδότησης και του loyalty pass (0,4 ευρώ ανά μεγαβατώρα) που εφαρμόζει η εταιρεία.

–NRG: Αρχική τιμή 74,8-76,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, μειώνεται σε 10,9 – 12,9 λεπτά με την επιδότηση, έναντι 16,2-23,2 λεπτών που ήταν η χρέωση για τον Αύγουστο.

–Watt+Volt: αρχική τιμή 78,4 λεπτά, μειώνεται σε 14,5 λεπτά με την επιδότηση έναντι 28,3 που είναι το οικιακό τιμολόγιο για τον Αύγουστο.

–Φυσικό Αέριο Ελλάδος: αρχική τιμή 67,9 λεπτά, μειώνεται σε 4 λεπτά μετά την επιδότηση και σε 2 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τους συνεπείς πελάτες, έναντι 22,6 – 24,6 λεπτών τον Αύγουστο με και χωρίς την έκπτωση συνέπειας αντίστοιχα.

–Volterra: αρχική τιμή 77,8 λεπτά, τελική μετά την επιδότηση 13,9 λεπτά (έναντι 29,3 λεπτών τον Αύγουστο).

–Zenith: αρχική τιμή 68,7 λεπτά, τελική 4,8 λεπτά έναντι 21,8 τον Αύγουστο.

–Volton: αρχική τιμή 98,9 λεπτά (93,96 με έκπτωση συνέπειας), μειώνεται σε 35 λεπτά και 30,06 λεπτά αντίστοιχα, από 22,88 λεπτά τον Αύγουστο.

Παράλληλα από τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά σε αλλαγή της κλίμακας των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στόχος των αλλαγών θα είναι να περιοριστεί η επιβάρυνση των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης (π.χ. κλιματιστικά, θερμοσυσσωρευτές) που είναι ενεργοβόρες με αποτέλεσμα να εμφανίζουν μεγάλες καταναλώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η κλίμακα για τη χρέωση των ΥΚΩ που εφαρμόζεται σήμερα είναι:

-Για τις πρώτες 1600 κιλοβατώρες το τετράμηνο, 0,0069 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

-Για τις επόμενες 400 κιλοβατώρες (1601-200), 0,05 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

-Όλες οι υπόλοιπες (2001 κιλοβατώρες και άνω), 0,085 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η νέα κλίμακα όπως ανέφερε ο υπουργός θα είναι μειωμένη κατά 40 – 70 %.

Ωστόσο οι χρεώσεις ΥΚΩ ταυτόχρονα αυξάνονται, καθώς το ΥΠΕΝ προχωρά στη σύσταση μόνιμου “κουμπαρά” για την χρηματοδότηση επιδοτήσεων προς τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας με την επιβολή εισφοράς στις χρεώσεις ΥΚΩ που όπως είπε ο κ. Σκρέκας δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό/KWh για τους οικιακούς καταναλωτές. Συνεπώς στην κλίμακα των χρεώσεων για τις ΥΚΩ όπως θα διαμορφωθεί μετά τις μειώσεις θα προστεθεί χρέωση 1 λεπτό ανά κλιμάκιο. Το ταμείο (εργαλείο αντιστάθμισης κινδύνου όπως ανέφερε ο υπουργός) θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση, πέρα από τον μηχανισμό των επιδοτήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση από πέρυσι το φθινόπωρο μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης σε συνδυασμό με την επιβολή πλαφόν στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών και το πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσωπική Διαφορά: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά την κατάργησή της

11/08/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ-Επιχειρώ»: Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου για περισσότερες από 400 επιχειρήσεις

10/08/2026 - 10:40πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/alexas_fotos-686414)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες μειώσεις τιμών σε βασικά αγαθά στα ράφια των σουπερμάρκετ

8/08/2026 - 10:38πμ
Εικόνα από την παρουσίαση της πλατφόρμας MyAgro, στην ΑΑΔΕ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.:     Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAGRO: Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε την ψηφιακή πλατφόρμα για τις αγροτικές επιδοτήσεις του 2026

6/08/2026 - 2:07μμ
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπογραφή της συμφωνίας για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam, ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector (GSI), η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία-σταθμός για τον Great Sea Interconnector με είσοδο του γαλλικού κολοσσού Meridiam

5/08/2026 - 6:22μμ
Το Nexans Aurora, εξειδικευμένο πλοίο πόντισης υποθαλάσσιων ηλεκτρικών καλωδίων. Η γαλλική Nexans έχει αναλάβει το καλωδιακό σκέλος του Great Sea Interconnector (φωτ.: Nexans)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Η Meridiam παίρνει την πλειοψηφία του GSI

5/08/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: EPA / Maxim Malinovsky)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί τον χειμώνα θα ακριβύνει πολύ το φυσικό αέριο και το ρεύμα

5/08/2026 - 10:57πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAGRO: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026

4/08/2026 - 5:01μμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Αλέξανδρος Ζωντανός)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα σκαριά δομικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Πώς θα υπολογίζεται από το 2027

4/08/2026 - 2:33μμ
(Φωτ.: Pixabay / Ioannis Karathanasis)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόθεν Έσχες: Άνοιξε η πλατφόρμα – Έως πότε μπορείτε να κάνετε δήλωση

3/08/2026 - 11:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Μέσα Αυγούστου: Μαντέψτε τι καιρό θα κάνει!

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μύθος του στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου – Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά!

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Αποχαιρέτησε τα… αστέρια ο Ολυμπιακός και πάει στη League Phase του Europa League

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Conference League: Λυτρώθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός

9 ώρες πριν
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

10 ώρες πριν
Τα κατάλοιπα της ρωμαϊκής έπαυλης της Αγίας Ευφημίας (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Κεφαλονιά: Η ρωμαϊκή έπαυλη με τα ψηφιδωτά που έγινε χώρος ταφής

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign