pontosnews.gr
Τετάρτη, 18/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Πέθανε για τη Ρωσία», είπε στην κηδεία της κόρης του ο Αλεξάντερ Ντούγκιν

Η Ντάρια Ντούγκινα που κηδεύθηκε σήμερα στη Μόσχα χαιρετίσθηκε ως μάρτυρας

23/08/2022 - 3:15μμ
Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν στην κηδεία της κόρης του Ντάρια (Φωτ.: EPA/Maxim Shipenkov)

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν στην κηδεία της κόρης του Ντάρια (Φωτ.: EPA/Maxim Shipenkov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μόσχα για την κηδεία της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του υπερθνικιστή ιδεολόγου Αλεξάντερ Ντούγκιν, η οποία υποστήριζε την επίθεση στην Ουκρανία και σκοτώθηκε από έκρηξη στο αυτοκίνητό της, μια επίθεση την οποία η Μόσχα αποδίδει στο Κίεβο.

Η Ντάρια Ντούγκινα σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν εξερράγη το όχημά της, το οποίο οδηγούσε σε δρόμο κοντά στη Μόσχα. Ήταν 29 ετών.

Δημοσιογράφος και πολιτειολόγος, ήταν η κόρη του Αλεξάντερ Ντούγκιν, ενός υπερεθνικιστή ιδεολόγου και συγγραφέα που προβάλλει ένα ιμπεριαλιστικό δόγμα. Όπως ο πατέρας της, υποστήριζε σφόδρα τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Λιγότερο από 48 ώρες μετά το θάνατο της Ντάρια Ντούγκινα, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) υποστήριξαν χθες, Δευτέρα, πως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση προετοιμάσθηκε και πραγματοποιήθηκε από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το Κίεβο αρνήθηκε κάθε ανάμιξη.

Σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως συγγενείς, φίλοι, ομοϊδεάτες εθνικιστές και πολιτικοί αξιωματούχοι, απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στην Ντάρια Ντούγκινα μπροστά στο φέρετρό της, πάνω από το οποίο ήταν αναρτημένη μια μεγάλη ασπρόμαυρη φωτογραφία της.

Ο πατέρας της, ο 60χρονος Ντούγκιν, ο οποίος εδώ και χρόνια υποστηρίζει τη δημιουργία μιας νέας ρωσικής αυτοκρατορίας που θα απορροφούσε τα εδάφη χωρών όπως η Ουκρανία, είπε στους παρισταμένους πως η κόρη του πέθανε για τη Ρωσία.

«Αν ο τραγικός θάνατός της άγγιξε κάποιον, εκείνη θα του ζητούσε να υπερασπιστεί την ιερή (ρωσική) ορθοδοξία, το λαό και τη μητέρα πατρίδα», δήλωσε ο Ντούγκιν, ντυμένος στα μαύρα και φανερά συγκινημένος.

«Πέθανε για τη Ρωσία, στη μητέρα πατρίδα και στην πρώτη γραμμή, η οποία δεν βρίσκεται στην Ουκρανία, αλλά εδώ».

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε «ένα κατάπτυστο, ωμό έγκλημα», το οποίο «έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού και ταλαντούχου ανθρώπου με αληθινή ρωσική καρδιά».

Ο ρώσος πρόεδρος την τίμησε επίσης μετά θάνατον με το σημαντικό παράσημο του Τάγματος του Θάρρους.

Κατά τη σημερινή κηδεία, ο Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, στενός οικογενειακός φίλος και υπερθνικιστής μεγιστάνας των επιχειρήσεων, έθεσε τον τόνο για πολλούς από τους επικήδειους που ακολούθησαν από ρώσους πολιτικούς, χαιρετίζοντας τη δολοφονημένη γυναίκα ως μάρτυρα, που ο θάνατός της έκανε ακόμη πιο σημαντικό για τη Ρωσία να επικρατήσει εναντίον της Ουκρανίας.

«Αυτοί που πολεμούν εναντίον μας δεν καταλαβαίνουν ότι ο ρωσικός λαός δεν αποτελείται απλώς από αυτούς που είναι ζωντανοί τώρα. Αποτελείται και από αυτούς που έζησαν πριν από εμάς και από αυτούς που θα ζήσουν μετά από εμάς. Και θα γίνουμε ισχυρότεροι με το αίμα των μαρτύρων μας. Και χάρη στο αδόκητο τέλος της αγαπημένης μας Ντάσα (Ντάρια), θα είμαστε σίγουρα οι νικητές σ’ αυτό τον πόλεμο», δήλωσε.

Οι κοινοβουλευτικοί επικεφαλής των τριών κύριων κομμάτων που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο εκφώνησαν επικηδείους, χαιρετίζοντας τον πατριωτισμό της Ντούγκινα και υποσχόμενοι πως αυτοί που διέταξαν και εκτέλεσαν το φόνο της, θα λάβουν αυτό που τους αξίζει.

Ο Λεονίντ Σλούτσκι, ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος LDPR, προέβλεψε ότι δρόμοι και πλατείες θα πάρουν το όνομα της Ντούγκινα και απηύθυνε έκκληση για ενότητα.

«Μία χώρα, ένας πρόεδρος, μία νίκη», είπε ο Σλούτσκι προς τους παρισταμένους.

Αναγνώσθηκαν επίσης συλλυπητήρια μηνύματα ενός υποστηριζόμενου από τη Ρωσία ηγέτη στην ανατολική Ουκρανία, καθώς και του Σεργκέι Μιρόνοφ, κοινοβουλευτικού επικεφαλής του κόμματος Δίκαιη Ρωσία, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για την καταστροφή αυτού που αποκάλεσε «το καθεστώς» στο Κίεβο.

«Η νίκη θα είναι το καλύτερο μνημείο για την Ντάσα», δήλωσε ο Μιρόνοφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε φιλανθρωπική εκδήλωση στη Λευκωσία, το 2013 (φωτ.: Christos Panayides / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Και τα γαλλικά ΜΜΕ αποχαιρετούν την αγαπημένη τους σπουδαία Ελληνίδα

17/02/2026 - 4:48μμ
Άσκηση με πραγματικούς πυραύλους στον Περσικό, από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Sepahnews)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η ένταση από το Ιράν: Γυμνάσια στα Στενά του Ορμούζ και απειλές Χαμενεΐ

17/02/2026 - 4:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Jonas Ekstromer)
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Σύζυγος κατηγορείται ότι εξανάγκασε τη γυναίκα του σε σεξουαλικές πράξεις με πάνω από 120 άντρες

17/02/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: Αρχείου EPA/SARAH WILSON)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην παραλία Μπόνταϊ στο Σίδνεϊ: Στο εδώλιο μέσω βιντεοκλήσης ο Ναβίντ Ακράμ

17/02/2026 - 1:02μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ – Ένας νεκρός και δύο σε κρίσιμη κατάσταση

17/02/2026 - 9:03πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε στα 95 του ο επτά φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Ρόμπερτ Ντιβάλ

16/02/2026 - 9:13μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δραματική έκκληση μιας μητέρας στον πάπα – Μεταμόσχευσαν στον δίχρονο γιο της κατεστραμμένη καρδιά

16/02/2026 - 1:25μμ
Αφίσα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διακρίνεται πίσω από ναυπηγείο στην Κωνσταντινούπολη (φωτ. αρχείου: EPA/Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Διαψεύδει δημοσιεύματα για ναυπήγηση πλοίων μαζί με τις ΗΠΑ

16/02/2026 - 8:38πμ
Παλαιστίνιοι ερευνούν για τις σορούς 67 μελών μιας οικογένειας κάτω από τα ερείπια του σπιτιού τους, που καταστράφηκε μετά από ισραηλινή επιδρομή στη βόρεια πλευρά της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Η Χαμάς πρέπει να τηρήσει τη δέσμευση για άμεση αποστρατιωτικοποίηση – 5 δισ. δολ. για την ανοικοδόμηση της Γάζας

16/02/2026 - 12:01πμ
(Φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Συντονισμός Τραμπ-Νετανιάχου για αυστηρότερη πίεση στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου

15/02/2026 - 10:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποντιακά Σωματεία «Ευξείνιος Κύκλος»: Ραντεβού με την Κοζανίτικη Αποκριά, «με τη δύναμη του κύκλου»

52 λεπτά πριν
Από την προσαγωγή του Βούλγαρου βαρυποινίτη ενώπιον του εισαγγελέα της Λαμίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)

Φυλακές Δομοκού: Προθεσμία για απολογία πήρε ο Βούλγαρος βαρυποινίτης

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη 15χρονη για ληστεία σε βάρος ανηλίκων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Κύπελλο Ελλάδας – Final 8: Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Κοντεύει η ώρα του ετήσιου χορού

3 ώρες πριν
Τα χάνια στο Χαμψίκιοϊ, σε φωτογραφία που τράβηξαν οι Ρώσοι στρατιώτες το 1916 (πηγή: «Η Έξοδος», τόμ. Θ')

Μαρτυρία Ι. Παναγιωτίδη και Π. Κοκκινασίδη: Δίνανε εισιτήρια για τη Ρουμανία, δεν έπρεπε να φαίνεται στο εισιτήριο πως πάνε για την Ελλάδα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign