pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΠΑΣΟΚ: Νέο αίτημα να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις παρακολουθήσεις

Δείτε ποιους ζητά να κληθούν σε ακρόαση για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη

22/08/2022 - 10:53πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την άμεση σύγκληση και συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εντός της εβδομάδας, ζητά το ΠΑΣΟΚ με επιστολή προς τον πρόεδρό της, Αθανάσιο Μπούρα, σε συνέχεια της συνεδρίασης που έγινε στις 29 Ιουλίου 2022, όπως αναφέρει σχετικά.

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει να κληθούν σε ακρόαση:

«…α) ο νέος διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης

β) ο καθαιρεθείς διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ακλόνητα σιωπηλός κατά την πρώτη εξέτασή του για όσα ενήργησε για τις «νόμιμες» επισυνδέσεις κ. Παναγιώτης Κοντολέων

γ) η αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέας εφετών κ. Βασιλική Βλάχου, καθώς αναπόσπαστο κεφάλαιο της υπόθεσης των υποκλοπών αποτελούν οι εισαγγελικές διατάξεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και η αιτιολογία που τις συνοδεύει

δ) ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης καθώς αυτός φέρεται ότι διατηρούσε τη γραμμή επικοινωνίας με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ,

ε) τέλος, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κ. Χρήστος Ράμμος» .

Σημειώνει πώς «μετά την αποκάλυψη της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, με το κακόβουλο λογισμικό Predator, ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και την πρόσκληση σε ακρόαση ενώπιον αυτής του τότε διοικητή της ΕΥΠ και του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), όπερ κι έγινε στις 29 Ιουλίου».

Αναφέρει στο αίτημά του ότι «κατά τη συνεδρίαση αυτή, μέσα από μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή αποκαλυπτικών πληροφοριών, ένοχων σιωπών και επιμελών αποκρύψεων, γεννήθηκαν νέα και κρίσιμα ερωτήματα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, όχι μόνον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, αλλά και δημοσιογράφων και κομμάτων.

Σύμφωνα με το νέο αίτημα του, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πώς «προτού παρέλθει ικανός χρόνος από την 29η Ιουλίου και εν μέσω καταιγισμού εντυπώσεων, ερωτημάτων και διαβημάτων, πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι, πολίτες και κόμματα, από τα χείλη του εποπτεύοντος την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πρωθυπουργού, ότι από το τέλος Σεπτεμβρίου του 2021 ο Νίκος Ανδρουλάκης τελούσε σε καθεστώς παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών του επικοινωνιών, ύστερα από την έκδοση σχετικής διατάξεως της αρμόδιας για την ΕΥΠ εισαγγελέως εφετών, με την γενική και αόριστη επίκληση λόγων «εθνικής ασφάλειας».

«Η επισύνδεση στο τηλέφωνο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, άλλως η «νόμιμη» συνακρόαση από τις μυστικές υπηρεσίες των συνομιλιών εκλεγμένου πολιτικού και αρχηγού κόμματος, αποτελεί πρωτοφανή θεσμική εκτροπή, συντελεσθείσα κατά παράβαση του Συντάγματος και του νόμου», προσθέτει και τονίζει: «Οι συνέπειες της ομολογίας του έχοντος την άμεση ευθύνη για την ΕΥΠ πρωθυπουργού, ήταν να οδηγηθούν σε απομάκρυνση από τη θέση τους ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης. Τίποτε περισσότερο, δηλαδή, από μια σύντομη εκφορά του “απεταξάμην”.

Η θεσμική, όμως, εκτροπή παραμένει, η παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας βοά, η υπονόμευση κάθε έννοιας απορρήτου των επικοινωνιών διαβρώνει δικαιώματα και αξίες, τα ερωτήματα γιγαντώνονται και όσο κρύβονται στο σκοτάδι πρόσωπα και ευθύνες, η Δημοκρατία, καχεκτική, θα περιμένει την επόμενη αμφισβήτησή της».

Στη επιστολή του το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ακόμη ότι «την πολιτική πρέπει να καθοδηγεί η ηθική της ευθύνης» και πώς «είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε, πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι συνέβη στην θλιβερή για την πολιτική μας ζωή τρέχουσα υπόθεση των παρακολουθήσεων, τα γεγονότα, τους πρωταγωνιστές, τα κίνητρα, τις επιδιώξεις αφανών και φανερών κέντρων. Μόνον έτσι, με την αλήθεια πλήρη και ακέραιη, μπορούμε να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία, θωρακίζοντάς την με όλα τα αναγκαία μέσα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: YouTube / 
Νέα Δημοκρατία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Ο φράχτης θα καλύψει όλο τον Έβρο

25/02/2026 - 9:23μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από τον Έβρο: Αυτοψία στις πλημμυρόπληκτες περιοχές και μέτρα αποκατάστασης

25/02/2026 - 4:34μμ
Στιγμιότυπο από την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης Και Δικαιοσύνης και ελληνισμού της Διασποράς (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος: Θετικές οι αντιδράσεις των αποδήμων, τι προτείνουν – «Το ζητούσαμε χρόνια και γίνεται πράξη»

24/02/2026 - 10:30μμ
Μία από τις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες υπουργών, λέει η ΝΔ – Σύσταση προανακριτικής επιτροπής ζητά η αντιπολίτευση

24/02/2026 - 8:50μμ
Στιγμιότυπο απο την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Βαχάγκν Χατσατουριάν (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποδέχθηκε στη Βουλή τον Πρόεδρο της Αρμενίας Vahagn Khachaturyan

19/02/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί – Θάνος Πλεύρης: «Αν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν δικαιούται άσυλο»

18/02/2026 - 9:50μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέσθηκε η κηδεία της, παρουσία ακαδημαϊκών, πολιτικών, και πλήθους κόσμου

18/02/2026 - 3:17μμ
Η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη σε εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, 6 Νοεμβρίου 2023 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Πλήρης ημερών απεβίωσε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής 

15/02/2026 - 2:13μμ
Ο Αναστάσης Παπαληγούρας (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιάννης Μωυσιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας

12/02/2026 - 9:52πμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ερντογάν: «Ανοιχτά» τα ακανθώδη ζητήματα παρά τα βήματα προσέγγισης στην Άγκυρα – Casus belli, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, μουσουλμανική μειονότητα, Κυπριακό

11/02/2026 - 8:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Προίκες Αλικαρνασσού» στην Κω – Τα μπαούλα της μνήμης ανοίγουν έναν αιώνα μετά

8 ώρες πριν
Μηχανήματα έργου δημιουργούν αναχώματα για την προστασία των Λαβάρων, Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Δήμος Σουφλίου)

Ο Έβρος σε κατάσταση συναγερμού: Κρίσιμες ώρες μετά το σπάσιμο τεσσάρων αναχωμάτων

8 ώρες πριν
Τηλεοπτική κάμερα έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θεσσαλονίκη: Σπείρα ρήμαζε σπίτια και οχήματα – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 16 ατόμων

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ήττα στη δεύτερη παράταση για τον Ολυμπιακό στο Κάουνας

9 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τουσκ υποδέχθηκε την Κριστρούν Φροσταντότιρ στην Πολωνία, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Pawel Supernak / Poland Out)

Η Ισλανδία ξανακοιτά προς τις Βρυξέλλες: Προετοιμάζεται δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή προοπτική

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στον τελικό του Challenge Cup ο Παναθηναϊκός

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign