pontosnews.gr
Τρίτη, 30/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αποκάλυψη Washington Post: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έπεισαν τον Πούτιν ότι η Ουκρανία είναι αδύναμη

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας έπεισε την πολιτική ηγεσία ότι η εξουσία στο Κίεβο θα καταρρεύσει μετά την ρωσική εισβολή

19/08/2022 - 9:30μμ
(Φωτ.: EPA/ Russian Defence Ministry Press Service)

(Φωτ.: EPA/ Russian Defence Ministry Press Service)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας The Washington Post, συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων πληθώρα λαθών, ιδιαίτερα με το να πείθει τη ρωσική πολιτική ηγεσία ότι μετά την έναρξη του πολέμου οι ουκρανικές αρχές δεν θα μπορέσουν για πολύ να αντισταθούν.

Η εφημερίδα στην έρευνά της με τίτλο «Οι κατάσκοποι της Ρωσίας παρερμήνευσαν την Ουκρανία και παραπλάνησαν το Κρεμλίνο καθώς ο πόλεμος διαφαινόταν», επισημαίνει ότι «ευαίσθητο υλικό που αποκτήθηκε από ουκρανικές και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας προσφέρει μια σπάνια εικόνα των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, η οποία φέρει τεράστια ευθύνη για το αποτυχημένο σχέδιο πολέμου της Μόσχας και την ύβρη που το προώθησε».

Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα, για μερικούς μήνες ερευνούσε τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών στην προετοιμασία του πολέμου βασιζόμενη σε «πλούσιες εμπιστευτικού χαρακτήρα πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων υποκλαπέντων επικοινωνιών από αξιωματικούς των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς και συνεντεύξεων σε βάθος με ανώτερους Ουκρανούς, Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους».

Σύμφωνα με την έρευνα, το τμήμα της FSB, γνωστό ως Διεύθυνση επιχειρησιακής πληροφόρησης, αρκετά χρόνια ετοίμαζε στην Ουκρανία το δικό της φιλορωσικό δίκτυο πρακτόρων. Ενημέρωνε την ηγεσία της Ρωσίας για το ότι η εξουσία στο Κίεβο θα καταρρεύσει μετά την ρωσική εισβολή. Όπως επισημαίνει η Washington Post, στην FSB είτε εκτίμησαν λάθος την κατάσταση ή γνωρίζοντας την πραγματική κατάσταση για την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας δεν τόλμησαν να το αναφέρουν στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την πρώτη εκδοχή ενισχύει το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες πριν την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου οι αξιωματικοί της FSB ενημέρωναν τους πράκτορές τους στο Κίεβο σχετικά με τη στέγασή τους στην ουκρανική πρωτεύουσα. Στη συνέχεια όμως φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως δόθηκε εντολή στους πληροφοριοδότες της FSB να φύγουν από το Κίεβο, αλλά να παραδώσουν τα κλειδιά των διαμερισμάτων τους για να δοθούν στους Ρώσους πράκτορες.

Σύμφωνα με την έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας φαίνεται πως συγκροτήθηκαν τουλάχιστον δύο ομάδες πρώην Ουκρανών αξιωματούχων και πολιτικών υπό την αιγίδα της FSB για να σχηματίσουν μια ουκρανική κυβέρνηση πιστή στη Μόσχα μετά την κατάληψη του Κιέβου. Στην πρώτη ομάδα είχε συμπεριληφθεί ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος βρισκόταν στη Λευκορωσία τις πρώτες ημέρες μετά την εισβολή, και στη συνέχεια ο πολιτικός Βίκτορ Μεντβετσούκ, γνωστός φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συνελήφθη στην Ουκρανία. Μια δεύτερη παρόμοια ομάδα είχε δημιουργηθεί στο κατεχόμενο από τη Ρωσία νότιο τμήμα της Ουκρανίας. Εν μέρει παράγοντες μεταξύ των φιλορώσων Ουκρανών έγιναν μέλη των κατοχικών διοικήσεων σε αρκετές περιοχές, αλλά δεν δημιουργήθηκε ποτέ μια κεντρική «κυβέρνηση» πιστή στη Μόσχα.

Επίσης η εφημερίδα The Washington Post γράφει ότι παρά τις επανειλημμένες αποτυχίες στην Ουκρανία οι επικεφαλής της FSB παραμένουν στις θέσεις τους.

Πηγές : Washington Post, Svoboda.org

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Θυμωμένος δηλώνει ο Τραμπ για χτύπημα σε κατοικία του Πούτιν

29/12/2025 - 11:27μμ
Ιρανοί καταναλωτές διαμαρτύρονται για την οικονομική κατάσταση ενώ η αστυνομία στην Τεχεράνη απαντάει με δακρυγόνα (φωτ.: EPA/ STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμός στο Ιράν με την υποτίμηση του νομίσματος και την ακρίβεια

29/12/2025 - 10:22μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Αρμενία: Νέο βήμα στην εξομάλυνση των σχέσεών τους η χαλάρωση στην έκδοση βίζας

29/12/2025 - 8:21μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Μαρ-α-Λάγκο. Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ό,τι απομένει στις συνομιλίες είναι το πιο βαρύ πολιτικά και γεωστρατηγικά

29/12/2025 - 5:56μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Στο τραπέζι το ζήτημα του Ιράν

29/12/2025 - 4:19μμ
Ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Γιάλοβας, το οποίο μετέφερε ορισμένους από τους τραυματίες αστυνομικούς (φωτ.: Χ/ΒΡΤ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε έφοδο κατά τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

29/12/2025 - 1:13μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τις αντιπροσωπείες τους κατά τη συνάντηση στη Φλόριντα (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου της Προεδρίας των ΗΠΑ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επικοινωνία με Ζελένσκι και Τραμπ: Υπήρξε καλή πρόοδος – Σύνοδος της Συμμαχίας των Προθύμων τον Ιανουάριο

29/12/2025 - 8:37πμ
Στιγμιότυπο από τις δηλώσεις των δύο ηγετών μετά τη συνάντηση
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: «Άψογη» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Αμερικανός πρόεδρος – «Εξαιρετική» ο Ουκρανός

29/12/2025 - 12:50πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο της «υποδοχής» (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις – Όλες οι δηλώσεις και το παρασκήνιο

28/12/2025 - 9:50μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία ευρωπαίων ηγετών μετά τη συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι

28/12/2025 - 6:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Μιχάλης  Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

«Αγριεύει» ο καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Ιόνιο, Κυκλάδες και Κρήτη – Χιόνια στα ορεινά

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Μητσοτάκης: «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο τους» – Άνοιξε ξανά ο κόμβος Πύργου

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με παράδοση και χαμόγελα από τους Παλιννοστούντες Ποντίους Λάρισας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Θυμωμένος δηλώνει ο Τραμπ για χτύπημα σε κατοικία του Πούτιν

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας)

Χριστουγεννιάτικη γιορτή προσφοράς από τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας

9 ώρες πριν
Ιρανοί καταναλωτές διαμαρτύρονται για την οικονομική κατάσταση ενώ η αστυνομία στην Τεχεράνη απαντάει με δακρυγόνα (φωτ.: EPA/ STRINGER)

Χαμός στο Ιράν με την υποτίμηση του νομίσματος και την ακρίβεια

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign