pontosnews.gr
Κυριακή, 2/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αποκάλυψη Washington Post: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έπεισαν τον Πούτιν ότι η Ουκρανία είναι αδύναμη

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας έπεισε την πολιτική ηγεσία ότι η εξουσία στο Κίεβο θα καταρρεύσει μετά την ρωσική εισβολή

19/08/2022 - 9:30μμ
(Φωτ.: EPA/ Russian Defence Ministry Press Service)

(Φωτ.: EPA/ Russian Defence Ministry Press Service)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας The Washington Post, συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων πληθώρα λαθών, ιδιαίτερα με το να πείθει τη ρωσική πολιτική ηγεσία ότι μετά την έναρξη του πολέμου οι ουκρανικές αρχές δεν θα μπορέσουν για πολύ να αντισταθούν.

Η εφημερίδα στην έρευνά της με τίτλο «Οι κατάσκοποι της Ρωσίας παρερμήνευσαν την Ουκρανία και παραπλάνησαν το Κρεμλίνο καθώς ο πόλεμος διαφαινόταν», επισημαίνει ότι «ευαίσθητο υλικό που αποκτήθηκε από ουκρανικές και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας προσφέρει μια σπάνια εικόνα των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, η οποία φέρει τεράστια ευθύνη για το αποτυχημένο σχέδιο πολέμου της Μόσχας και την ύβρη που το προώθησε».

Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα, για μερικούς μήνες ερευνούσε τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών στην προετοιμασία του πολέμου βασιζόμενη σε «πλούσιες εμπιστευτικού χαρακτήρα πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων υποκλαπέντων επικοινωνιών από αξιωματικούς των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς και συνεντεύξεων σε βάθος με ανώτερους Ουκρανούς, Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους».

Σύμφωνα με την έρευνα, το τμήμα της FSB, γνωστό ως Διεύθυνση επιχειρησιακής πληροφόρησης, αρκετά χρόνια ετοίμαζε στην Ουκρανία το δικό της φιλορωσικό δίκτυο πρακτόρων. Ενημέρωνε την ηγεσία της Ρωσίας για το ότι η εξουσία στο Κίεβο θα καταρρεύσει μετά την ρωσική εισβολή. Όπως επισημαίνει η Washington Post, στην FSB είτε εκτίμησαν λάθος την κατάσταση ή γνωρίζοντας την πραγματική κατάσταση για την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας δεν τόλμησαν να το αναφέρουν στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την πρώτη εκδοχή ενισχύει το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες πριν την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου οι αξιωματικοί της FSB ενημέρωναν τους πράκτορές τους στο Κίεβο σχετικά με τη στέγασή τους στην ουκρανική πρωτεύουσα. Στη συνέχεια όμως φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως δόθηκε εντολή στους πληροφοριοδότες της FSB να φύγουν από το Κίεβο, αλλά να παραδώσουν τα κλειδιά των διαμερισμάτων τους για να δοθούν στους Ρώσους πράκτορες.

Σύμφωνα με την έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας φαίνεται πως συγκροτήθηκαν τουλάχιστον δύο ομάδες πρώην Ουκρανών αξιωματούχων και πολιτικών υπό την αιγίδα της FSB για να σχηματίσουν μια ουκρανική κυβέρνηση πιστή στη Μόσχα μετά την κατάληψη του Κιέβου. Στην πρώτη ομάδα είχε συμπεριληφθεί ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος βρισκόταν στη Λευκορωσία τις πρώτες ημέρες μετά την εισβολή, και στη συνέχεια ο πολιτικός Βίκτορ Μεντβετσούκ, γνωστός φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συνελήφθη στην Ουκρανία. Μια δεύτερη παρόμοια ομάδα είχε δημιουργηθεί στο κατεχόμενο από τη Ρωσία νότιο τμήμα της Ουκρανίας. Εν μέρει παράγοντες μεταξύ των φιλορώσων Ουκρανών έγιναν μέλη των κατοχικών διοικήσεων σε αρκετές περιοχές, αλλά δεν δημιουργήθηκε ποτέ μια κεντρική «κυβέρνηση» πιστή στη Μόσχα.

Επίσης η εφημερίδα The Washington Post γράφει ότι παρά τις επανειλημμένες αποτυχίες στην Ουκρανία οι επικεφαλής της FSB παραμένουν στις θέσεις τους.

Πηγές : Washington Post, Svoboda.org

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πυρηνικός σταθμός της Ουγγαρίας στον Δούναβη (φωτ.: EPA / Daniel Kiss)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Κρίσιμο το επόμενο πενθήμερο για την ενεργειακή επιβίωση της χώρας – Έκλεισε το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο λόγω καύσωνα

2/08/2026 - 1:47μμ
(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ «ακυρώνει» σχεδιαζόμενους νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν

2/08/2026 - 11:10πμ
Η καστανοκαλλιέργεια σε άνθηση, προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ένα ολόκληρο χωριό ενώθηκε για να σώσει από τις φλόγες μια καστανιά 500 ετών

31/07/2026 - 11:53μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς – Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Γάζα

31/07/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

30/07/2026 - 10:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

30/07/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Το Λονδίνο στηρίζει τη νέα προσπάθεια Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

30/07/2026 - 6:12μμ
Φωτογραφία αρχείου: Καπνός υψώνεται από το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «SOUNION», μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Αύγουστο του 2024 (φωτ.: EPA / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Drones χτύπησαν δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων στον Εύξεινο Πόντο – Φωτιά εν ώρα φόρτωσης

30/07/2026 - 2:27μμ
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

30/07/2026 - 11:40πμ
Μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35C του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ξαναβομβαρδίζουν το Ιράν – Νέα μέτωπα σε Ιράκ, Ιορδανία και Υεμένη

30/07/2026 - 10:04πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που τα δύο Bell συγκρούονται ενώ επιχειρούν στην Ψάθα Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (πηγή: Glomex)

Ψάθα: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων αεροπυρόσβεσης

7 λεπτά πριν
Φωτιά καίει στην ευρύτερη περιοχή του Μαυράτων και Χιονάτων στη νότια Κεφαλονιά. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Νικηφόρος Σταμένης)

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Πάνω από 6.000 στρέμματα κάηκαν – Αναζωπυρώσεις στα Μαυράτα, σύλληψη 44χρονου

20 λεπτά πριν
Για 3η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον νομό Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Φωτιά στην Αττική: Φλόγες 20 μέτρων στο όρος Πατέρας – Σπίτια στις φλόγες, αγωνία για Βίλια και Μέγαρα

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: e-kalamaria.gr)

Επόμενος σταθμός, Καλαμαριά – Άρχισαν οι δοκιμαστικές διαδρομές του μετρό!

60 λεπτά πριν

Έκτακτο: Πληροφορίες για πτώση πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Αττική

1 ώρα πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Χάλκινο μετάλλιο ο Ντούσκος

1 ώρα πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign