pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αποκάλυψη Washington Post: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έπεισαν τον Πούτιν ότι η Ουκρανία είναι αδύναμη

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας έπεισε την πολιτική ηγεσία ότι η εξουσία στο Κίεβο θα καταρρεύσει μετά την ρωσική εισβολή

19/08/2022 - 9:30μμ
(Φωτ.: EPA/ Russian Defence Ministry Press Service)

(Φωτ.: EPA/ Russian Defence Ministry Press Service)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας The Washington Post, συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων πληθώρα λαθών, ιδιαίτερα με το να πείθει τη ρωσική πολιτική ηγεσία ότι μετά την έναρξη του πολέμου οι ουκρανικές αρχές δεν θα μπορέσουν για πολύ να αντισταθούν.

Η εφημερίδα στην έρευνά της με τίτλο «Οι κατάσκοποι της Ρωσίας παρερμήνευσαν την Ουκρανία και παραπλάνησαν το Κρεμλίνο καθώς ο πόλεμος διαφαινόταν», επισημαίνει ότι «ευαίσθητο υλικό που αποκτήθηκε από ουκρανικές και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας προσφέρει μια σπάνια εικόνα των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, η οποία φέρει τεράστια ευθύνη για το αποτυχημένο σχέδιο πολέμου της Μόσχας και την ύβρη που το προώθησε».

Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα, για μερικούς μήνες ερευνούσε τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών στην προετοιμασία του πολέμου βασιζόμενη σε «πλούσιες εμπιστευτικού χαρακτήρα πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων υποκλαπέντων επικοινωνιών από αξιωματικούς των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς και συνεντεύξεων σε βάθος με ανώτερους Ουκρανούς, Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους».

Σύμφωνα με την έρευνα, το τμήμα της FSB, γνωστό ως Διεύθυνση επιχειρησιακής πληροφόρησης, αρκετά χρόνια ετοίμαζε στην Ουκρανία το δικό της φιλορωσικό δίκτυο πρακτόρων. Ενημέρωνε την ηγεσία της Ρωσίας για το ότι η εξουσία στο Κίεβο θα καταρρεύσει μετά την ρωσική εισβολή. Όπως επισημαίνει η Washington Post, στην FSB είτε εκτίμησαν λάθος την κατάσταση ή γνωρίζοντας την πραγματική κατάσταση για την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας δεν τόλμησαν να το αναφέρουν στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την πρώτη εκδοχή ενισχύει το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες πριν την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου οι αξιωματικοί της FSB ενημέρωναν τους πράκτορές τους στο Κίεβο σχετικά με τη στέγασή τους στην ουκρανική πρωτεύουσα. Στη συνέχεια όμως φαίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως δόθηκε εντολή στους πληροφοριοδότες της FSB να φύγουν από το Κίεβο, αλλά να παραδώσουν τα κλειδιά των διαμερισμάτων τους για να δοθούν στους Ρώσους πράκτορες.

Σύμφωνα με την έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας φαίνεται πως συγκροτήθηκαν τουλάχιστον δύο ομάδες πρώην Ουκρανών αξιωματούχων και πολιτικών υπό την αιγίδα της FSB για να σχηματίσουν μια ουκρανική κυβέρνηση πιστή στη Μόσχα μετά την κατάληψη του Κιέβου. Στην πρώτη ομάδα είχε συμπεριληφθεί ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος βρισκόταν στη Λευκορωσία τις πρώτες ημέρες μετά την εισβολή, και στη συνέχεια ο πολιτικός Βίκτορ Μεντβετσούκ, γνωστός φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συνελήφθη στην Ουκρανία. Μια δεύτερη παρόμοια ομάδα είχε δημιουργηθεί στο κατεχόμενο από τη Ρωσία νότιο τμήμα της Ουκρανίας. Εν μέρει παράγοντες μεταξύ των φιλορώσων Ουκρανών έγιναν μέλη των κατοχικών διοικήσεων σε αρκετές περιοχές, αλλά δεν δημιουργήθηκε ποτέ μια κεντρική «κυβέρνηση» πιστή στη Μόσχα.

Επίσης η εφημερίδα The Washington Post γράφει ότι παρά τις επανειλημμένες αποτυχίες στην Ουκρανία οι επικεφαλής της FSB παραμένουν στις θέσεις τους.

Πηγές : Washington Post, Svoboda.org

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται επικίνδυνα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμοί στο Ιράν και νέα μέτωπα ενώ το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 100 δολάρια

24/07/2026 - 1:33μμ
(Φωτ.: EPA/SEBASTIEN NOGIER/ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Πύρινος κλοιός σε Γαλλία και Ισπανία: Εκκενώσεις με βάρκες στην Αρκασόν και δύο ελληνικά Canadair στη μάχη της Μαδρίτης

24/07/2026 - 12:12μμ
(Φωτ.: x.com/Dean_Moses)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή επίθεση με μαχαίρι στο Μανχάταν – Συνελήφθη 51χρονος που φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»

24/07/2026 - 9:01πμ
Το ξενοδοχείο Madimak στη Σεβάστεια της Τουρκίας στις φλόγες, στις 2 Ιουλίου 1993, όταν πλήθος εξτρεμιστών ισλαμιστών επιτέθηκε στους συμμετέχοντες σε πολιτιστικό φεστιβάλ (πηγή: internethaber.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αποζημίωση στις οικογένειες των 33 Αλεβιτών της σφαγής της Σεβάστειας

23/07/2026 - 10:46μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπροβοδίζει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο, 7 Απριλίου 2025 (φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ προς Σαουδική Αραβία: Πυρηνική συμφωνία μόνο με τη σφραγίδα του Ισραήλ

23/07/2026 - 8:16μμ
(Πηγή: en.wikipedia.org/
wiki/Caspian_Pipeline_Consortium#/media/File:Caspian-BlackSea-Tengiz-Nov.gif)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοια στον Εύξεινο Πόντο: Σε απόγνωση οι εξαγωγές πετρελαίου του Καζακστάν

23/07/2026 - 6:11μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέο μέτωπο στην Ερυθρά Θάλασσα, υπό πίεση τα Στενά του Ορμούζ

23/07/2026 - 10:50πμ
(Φωτ.: EPA/Joel Carrett)
ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις για τα F-35

22/07/2026 - 10:47μμ
Εξωτερική άποψη της φυλακής La Santé στο Παρίσι, όπου βρέθηκε νεκρός το 2022 ο Ζαν-Λικ Μπρινέλ  (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Έπστιν: Νεκρός στο σπίτι του και δεύτερος Γάλλος ατζέντης μοντέλων

22/07/2026 - 8:35μμ
Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Επτά τάνκερ άλλαξαν πορεία μετά τις απειλές των Χούθι

22/07/2026 - 4:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από εξώφυλλο άλμπουμ

Ζωή Φυτούση: Η διανοούμενη ηθοποιός με την ξεχωριστή φωνή και τις μικρασιατικές ρίζες – Ποτέ δεν ξέχασε την προσφυγική παράγκα, παρά την επιτυχία

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Συναγερμός για την κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε Εύβοια, Λάρισα, Μαγνησία και Σποράδες

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Νέα εποχή για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη νότια Αυστραλία – Το νέο όραμα που ενώνει γενιές εκπαιδευτικών

1 ώρα πριν
(Φωτ.: youtube/Apolas Lermi)

Από την Τραπεζούντα στον Πόντο: Ο Απόλας Λέρμι τιμά τον Αχιλλέα Βασιλειάδη με ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: glomex/ertnews.gr)

Θρίλερ στη Σύρο με νεκρή 42χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ – Η συμπλοκή, το μαχαίρι και η καταδίωξη που κατέγραψαν οι κάμερες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΠΟΕ)

ΠΟΕ: «Ο πολιτισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται χωρίς ιστορική γνώση και σεβασμό στη συλλογική μνήμη»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign