pontosnews.gr
Σάββατο, 18/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πούτιν σε Μακρόν: Κίνδυνος μεγάλης καταστροφής στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Σύμφωνα με το Ελιζέ ο Ρώσος πρόεδρος συμφώνησε στην αποστολή ομάδας της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό

19/08/2022 - 7:59μμ
Κοινές δηλώσεις Πούτιν-Μακρόν στο Κρεμλίνο (Φωτ. αρχείου: EPA/Thibault Camus)

Κοινές δηλώσεις Πούτιν-Μακρόν στο Κρεμλίνο (Φωτ. αρχείου: EPA/Thibault Camus)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι οι βομβαρδισμοί στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην νότια Ουκρανία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων, τους οποίους απέδωσε στο Κίεβο, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μια ευρείας κλίμακας καταστροφή.

Η Μόσχα και το Κίεβο κατηγορούν η μια πλευρά την άλλη, για βομβαρδισμούς στην περιοχή που βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης, ο οποίος κατελήφθη από την Ρωσία τον Μάρτιο, αλλά μέχρι στιγμής λειτουργεί με Ουκρανούς τεχνικούς. Μόνο δύο από τους έξι αντιδραστήρες είναι σε λειτουργία.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ειδικότερα, τόνισε ότι ο συστηματικός βομβαρδισμός της έκτασης στην οποία βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια από τον ουκρανικό στρατό έχει δημιουργήσει τον κίνδυνο μιας μεγάλης κλίμακας καταστροφής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ραδιενεργό μόλυνση τεράστιας έκτασης εδαφών» αναφέρει το Κρεμλίνο σε μια ανάγνωση του τηλεφωνήματος μεταξύ των δύο ηγετών, το οποίο όπως λέει έγινε με πρωτοβουλία του Μακρόν.

Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγορούν η μια την άλλη για το ότι ετοιμάζουν προβοκάτσιες στον σταθμό. Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να αποσυνδέσουν τον πυρηνικό σταθμό από του ουκρανικό δίκτυο παροχής ενέργειας και να τον συνδέσουν με το ρωσικό δίκτυο.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι Πούτιν και Μακρόν τόνισαν την σημασία να σταλεί αντιπροσωπεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στον πυρηνικό σταθμό το συντομότερο δυνατό.

Ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να παράσχει στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ την αναγκαία συνδρομή.

Κατά την συνομιλία των δύο ηγετών, ο Πούτιν μίλησε επίσης στον Μακρόν για τα συνεχιζόμενα εμπόδια που δημιουργούνται σε σχέση με την προμήθεια ρωσικών ειδών διατροφής και λιπασμάτων στις παγκόσμιες αγορές.

Η ανακοίνωση του Ελιζέ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε σήμερα στον Ρώσο ομόλογό του ότι ανησυχεί για τους κινδύνους ασφαλείας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Ελιζέ, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν συμφώνησε να σταλεί στο σημείο αποστολή ειδικών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Ο Μακρόν εξέφρασε «ακόμη μια φορά την ανησυχία του απέναντι στους κινδύνους που ενέχει η κατάσταση στον σταθμό της Ζαπορίζια για την πυρηνική ασφάλεια», ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η γαλλική προεδρία δήλωσε ότι ο Μακρόν «υποστήριξε την αποστολή επί τόπου το συντομότερο δυνατόν μιας αποστολής ειδικών της ΙΑΕΑ, με όρους στους οποίους συμφωνούν η Ουκρανία και ο ΟΗΕ».

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους τις ερχόμενες ημέρες για το θέμα αυτό μετά τις συνομιλίες των τεχνικών ομάδων και πριν από την ανάπτυξη της αποστολής, σύμφωνα με ανακοίνωση για την τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων που στάλθηκε στους δημοσιογράφους από το γραφείο του Μακρόν.

Η διαχειρίστρια αρχή του πυρηνικού σταθμού της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει υποψίες πως η Μόσχα σχεδιάζει να αποσυνδέσει το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια από το δίκτυο της Ουκρανίας, μια περίπλοκη επιχείρηση που το Κίεβο δηλώνει ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει καταστροφή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός του ελεγχόμενου από τους Ρώσους πυρηνικού σταθμού, για τον οποίο κατηγορεί το Κίεβο, δημιουργεί τον κίνδυνο μιας «καταστροφής ευρείας κλίμακας» που μπορεί να οδηγήσει στη ραδιενεργή μόλυνση τεραστίων εκτάσεων εδαφών». Μακρόν και Πούτιν κάλεσαν επίσης να οργανωθεί «το συντομότερο δυνατόν» μια επίσκεψη της ΙΑΕΑ στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: x.com/CENTCOM)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν – Η Τεχεράνη απειλεί με γενικευμένη σύρραξη

17/07/2026 - 11:49μμ
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο με τη σύζυγό του Μαριάντζελα Σαντρόνε (πηγή: Instagram/MARIO ROGGERO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο για τον φόνο δυο ληστών – Η υπόθεση έχει διχάσει τη χώρα

17/07/2026 - 11:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Weston Observatory in Massachusetts)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

17/07/2026 - 7:33μμ
Μαχητής των Χούθι σε πολυβόλο, δίπλα σε ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς τη Χεζμπολάχ στη Σαναά της Υεμένης (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Σχέδιο για «μπλόκο» στην Ερυθρά Θάλασσα – Σε ετοιμότητα οι Χούθι

17/07/2026 - 3:33μμ
Στιγμιότυπο από την τελευταία συνεδρίαση της Κνεσέτ με την παρούσα σύνθεση, καθώς το κοινοβούλιο του Ισραήλ διαλύθηκε ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Πέμπτη 13 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Διαλύθηκε η Κνεσέτ – Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έμεινε στα χαρτιά

17/07/2026 - 1:09μμ
Στιγμιότυπο από τη μετάδοση του διαγγέλματος του Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου «Τζέιμς Σ. Μπρέιντι» του Λευκού Οίκου. Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Βλέπει «πειρατεία» από την Κίνα και στρώνει το έδαφος για τις ενδιάμεσες εκλογές

17/07/2026 - 12:45μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

16/07/2026 - 11:39μμ
Ιρανός εργαζόμενος τοποθετεί αντιαμερικανική πινακίδα με φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του πάνω σε φέρετρα καλυμμένα με αμερικανικές σημαίες, στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη (φωτ.: ΕΡΑ  / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στοχοποιεί την «καρδιά» του ιρανικού πετρελαίου – Πλήγματα στην Κεσμ, σχέδιο κατάληψης της Χαργκ

16/07/2026 - 8:03μμ
Διαδηλωτές στο Κίεβο ζητούν την επιστροφή του Μιχαΐλο Φεντόροφ στο υπουργείο Άμυνας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Φέρτε πίσω τον Φεντόροφ» και «Θα αλλάξουμε ή θα πεθάνουμε». Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Ukraine world)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικές αναταράξεις στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αλλάζει κυβέρνηση και προκαλεί έντονες αντιδράσεις

16/07/2026 - 6:51μμ
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα των μαζικών σφαγών των Αρμενίων, στην Τιφλίδα της Γεωργίας, στις 24 Απριλίου 2023 (φωτ.: Epa / Zurab Kurtsikidze)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Γενοκτονία των Αρμενίων στο γεωπολιτικό παζάρι – Πάγωσε η ψηφοφορία στην Κνεσέτ

16/07/2026 - 5:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άργος»/Facebook)

Ποντιακό Συναπάντεμα στον Άνω Άγιο Ιωάννη – Μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση

1 ώρα πριν
(Πηγή: x.com/CENTCOM)

Νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν – Η Τεχεράνη απειλεί με γενικευμένη σύρραξη

2 ώρες πριν
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο με τη σύζυγό του Μαριάντζελα Σαντρόνε (πηγή: Instagram/MARIO ROGGERO)

Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο για τον φόνο δυο ληστών – Η υπόθεση έχει διχάσει τη χώρα

2 ώρες πριν
Μονοπάτι για βάθρες στη Σαμοθράκη, το πανέμορφο νησί μας στο Θρακικό Πέλαγος (φωτ.: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παναγιώτης Ρόντος)

Αίσιο τέλος για τον 23χρονο πεζοπόρο στη Σαμοθράκη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στα ημιτελικά του Athens Open η Σάκκαρη

3 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/greeklibrarylondon)

Ελληνική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου: Νέος χώρος στο Camden και δωρεές

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign