pontosnews.gr
Σάββατο, 29/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στηρίζει Πούτιν και… υποστηρίζει Ζελένσκι ο Ερντογάν

«Και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ» ο Τούρκος πρόεδρος που συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση στη Λβιβ με τον Ουκρανό πρόεδρο και τον γγ του ΟΗΕ

18/08/2022 - 10:23μμ
Τριμερής συνάντηση Ζελένσκι, Γκουτέρες, Ερντογάν στην πόλη Λβιβ στην Ουκρανία (Φωτ.: EPA/Mykola Tys)

Τριμερής συνάντηση Ζελένσκι, Γκουτέρες, Ερντογάν στην πόλη Λβιβ στην Ουκρανία (Φωτ.: EPA/Mykola Tys)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ρεσιτάλ διπλωματίας ή θράσους -ανάλογα με την ανάγνωση- έδωσε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν που βρέθηκε στην πόλη Λβίβ μαζί με τον Γκουτέρες και τον Ζελένσκι σε μια τριμερή συνάντηση εξέφρασε την υποστήριξή της χώρας του στην Ουκρανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος που όχι μόνο αρνείται να συμμετάσχει στις κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Μόσχας αλλά αναπτύσσει τις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία, με την ίδια ευκολία που συνομιλεί με τον Πούτιν και εμφανίζεται ως σύμμαχός του με την ίδια ευκολία εμφανίζεται και ως υποστηρικτής της Ουκρανίας, χωρίς μάλιστα να υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση από την πλευρά του Κρεμλίνου.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS υποστηρίζει ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του συστήματος S-400, ενδεχόμενο που προκαλεί αντιδράσεις στις ΗΠΑ αλλά καθόλου δεν επηρεάζει τον Ζελένσκι ο οποίος σε δηλώσεις κατά καιρούς εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Ερντογάν από τον οποίο προμηθεύεται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη bayraktar τα οποία χρησιμοποιούνται στον πόλεμο με τη Ρωσία…

Για τη Ζαπορίζια

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για την ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Τουρκίας, στην πόλη Λβιβ.

Τόνισε πως ένα στρατιωτικό πλήγμα στον πυρηνικό σταθμό θα ισοδυναμούσε με «αυτοκτονία» και επανέλαβε την έκκλησή του για την απομάκρυνση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο. «Οι εγκαταστάσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης», τόνισε ο Γκουτέρες και απηύθυνε έκκληση για μια συμφωνία που θα παρέχει «εγγυήσεις για την ασφάλεια της περιοχής».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε ότι συμφώνησε με τις παραμέτρους μιας πιθανής αποστολής κλιμακίου του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στη Ζαπορίζια, τονίζοντας ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις της στην περιοχή και να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της από τον πυρηνικό σταθμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στην Ουκρανία και εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο ενός «νέου Τσερνόμπιλ» αναφερόμενος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση λύσης. Ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε στο πλευρό των ουκρανών φίλων μας», είπε ο Ερντογάν προτού υπογραμμίσει ότι δεν επιθυμεί ένα «νέο Τσερνόμπιλ».

Αναφερόμενος στην επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε Μόσχα και Κίεβο να επιδείξουν «πνεύμα συμβιβασμού» και να διασφαλίσουν την επιτυχή εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην Κωνσταντινούπολη. «Από την πρώτη ημέρα, όλες οι πλευρές εργάστηκαν επαγγελματικά και με καλή πίστη» για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών, είπε ο Γκουτέρες και συνέχισε «Απευθύνω έκκληση να συνεχιστεί αυτό και να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια με πνεύμα συμβιβασμού ώστε να διευθετηθούν οριστικά όλες οι δυσκολίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατεστραμμένα σπίτια στο Μπιντούρ του Νεπάλ, στις 29 Αυγούστου 2026, μετά τις φονικές πλημμύρες που σάρωσαν τις κοιλάδες των ποταμών Μπότε Κόσι και Τρισούλι (φωτ.: EPA / Yonhap)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: «Βρεθήκαμε στην κόλαση» – Στους 675 οι νεκροί, σχεδόν 3.000 οι αγνοούμενοι

29/08/2026 - 4:18μμ
Υπουργοί Εσωτερικών χωρών της Βαλτικής σε θαλάσσια περιπολία της γερμανικής ακτοφυλακής, στο περιθώριο της Συνόδου Ασφαλείας στο Φλένσμπουργκ (φωτ.: dpa / Christian Charisius)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βαλτική γίνεται νέο μέτωπο της υβριδικής σύγκρουσης Ρωσίας-Δύσης

29/08/2026 - 2:17μμ
Ψηφοφορία σε εκλογικό τμήμα της Ισλανδίας (φωτ.: Ísland.is / Landskjörstjórn)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλανδία: Δημοψήφισμα-θρίλερ για την επιστροφή στις συνομιλίες με την ΕΕ

29/08/2026 - 1:29μμ
Ο Μίλο Γιαννόπουλος μετά τη σύλληψή του από την ICE στο αεροδρόμιο της Νέας Ορλεάνης, στις 27 Αυγούστου 2026 (φωτ.: U.S. Department of Homeland Security)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζητούσε μπλόκα της ICE στα σουπερμάρκετ – Τώρα ο Μίλο Γιαννόπουλος κρατείται προς απέλαση

29/08/2026 - 12:41μμ
Ο χάρτης απεικονίζει τον Κόλπο του Άντεν, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Υεμένης και Σομαλίας (πηγή: creativecommons. org/licenses/by-sa/3.0/)
ΚΟΣΜΟΣ

Πειρατές στον Κόλπο του Άντεν και ανοιχτά της Σομαλίας: Νέα κρούσματα με ομήρους δεκάδες ναυτικούς

29/08/2026 - 11:30πμ
Φωτογραφίες αγνοουμένων εκτίθενται έξω από το Πανεπιστημιακό Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο Tribhuvan (TUTH), στο Κατμαντού του Νεπάλ (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Εφιάλτης χωρίς τέλος στο Νεπάλ: Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νεκρών – Περισσότεροι από 2.800 οι αγνοούμενοι

29/08/2026 - 10:38πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (φωτ.: EPA/AL DRAGO / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: «Ιστορική» συμφωνία για κοιτάσματα 65 δισεκ. βαρελιών αργού πετρελαίου

29/08/2026 - 9:00πμ
Μαχητικό αεροσκάφος JAS-39 Gripen της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας (φωτ.: Msgt. Billy Johnston, USAF/commons.wikimedia.org/wiki)
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Στέλνει μαχητικά Gripen, κορβέτες και αντι-drone συστήματα στη Φινλανδία

29/08/2026 - 12:12πμ
Ο νέος πρόεδρος της FED Κέβιν Γουόρς στην πρώτη ομιλία του στο Τζάκσον Χολ (πηγή; YouTube/CNBC Television)
ΚΟΣΜΟΣ

Fed: «Ανησυχητικός» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Τι είπε ο νέος πρόεδρος

28/08/2026 - 8:14μμ
Πολίτες στην επαρχία Νουβακότ του Νεπάλ, ψάχνουν στις λίστες αγνοουμένων τους συγγενείς τους, έξω από το στρατιωτικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Νεπάλ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Φόβοι για νέες φονικές πλημμύρες από παγετωνικές λίμνες

28/08/2026 - 6:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ψεκασμοί για τα κουνούπια, από την Περιφέρεια Αττικής (φωτ.: Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής)

Ιός του Δυτικού Νείλου: Γιατί φέτος «χτυπά» την Αττική – Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε

1 δευτερόλεπτο πριν
Κατεστραμμένα σπίτια στο Μπιντούρ του Νεπάλ, στις 29 Αυγούστου 2026, μετά τις φονικές πλημμύρες που σάρωσαν τις κοιλάδες των ποταμών Μπότε Κόσι και Τρισούλι (φωτ.: EPA / Yonhap)

Νεπάλ: «Βρεθήκαμε στην κόλαση» – Στους 675 οι νεκροί, σχεδόν 3.000 οι αγνοούμενοι

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: anamniseis.net)

Θλίψη στην ομογένεια της Νέας Υόρκης: Ο Μανώλης Καλλέργης επέστρεψε στην Κρήτη που δεν ξέχασε ποτέ

48 λεπτά πριν
Το νεολιθικό γλυπτό που απεικονίζει μια ανθρώπινη μορφή καθισμένη στη ράχη λεοπάρδαλης (φωτ.: Turkish Ministry of Culture and Tourism)

Καβάλα σε λεοπάρδαλη πριν από 11.000 χρόνια – Το παράξενο γλυπτό που ξάφνιασε τους αρχαιολόγους

1 ώρα πριν
Το εξωτερικό της Παναγίας Σουμελά στο Αλεθρικό, την κοινότητα που ανήκει στην επαρχία Λάρνακας, στην Κύπρο (φωτ.: Μητρόπολη Τριμυθούντος)

Κύπρος: Πλήθος πιστών στην Παναγία Σουμελά του Αλεθρικού – Ποντιακό γλέντι μέχρι αργά

2 ώρες πριν
Αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων, με τα τρακτέρ τους στον Λευκό Πύργο, το 2017 (φωτ.: MOTIOTEAM / Φανή Τρυψάνη)

Με τρακτέρ στον Λευκό Πύργο οι αγρότες – Συλλαλητήριο στα εγκαίνια της 90ής ΔΕΘ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV