pontosnews.gr
Τρίτη, 28/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στηρίζει Πούτιν και… υποστηρίζει Ζελένσκι ο Ερντογάν

«Και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ» ο Τούρκος πρόεδρος που συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση στη Λβιβ με τον Ουκρανό πρόεδρο και τον γγ του ΟΗΕ

18/08/2022 - 10:23μμ
Τριμερής συνάντηση Ζελένσκι, Γκουτέρες, Ερντογάν στην πόλη Λβιβ στην Ουκρανία (Φωτ.: EPA/Mykola Tys)

Τριμερής συνάντηση Ζελένσκι, Γκουτέρες, Ερντογάν στην πόλη Λβιβ στην Ουκρανία (Φωτ.: EPA/Mykola Tys)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ρεσιτάλ διπλωματίας ή θράσους -ανάλογα με την ανάγνωση- έδωσε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν που βρέθηκε στην πόλη Λβίβ μαζί με τον Γκουτέρες και τον Ζελένσκι σε μια τριμερή συνάντηση εξέφρασε την υποστήριξή της χώρας του στην Ουκρανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος που όχι μόνο αρνείται να συμμετάσχει στις κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Μόσχας αλλά αναπτύσσει τις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία, με την ίδια ευκολία που συνομιλεί με τον Πούτιν και εμφανίζεται ως σύμμαχός του με την ίδια ευκολία εμφανίζεται και ως υποστηρικτής της Ουκρανίας, χωρίς μάλιστα να υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση από την πλευρά του Κρεμλίνου.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS υποστηρίζει ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του συστήματος S-400, ενδεχόμενο που προκαλεί αντιδράσεις στις ΗΠΑ αλλά καθόλου δεν επηρεάζει τον Ζελένσκι ο οποίος σε δηλώσεις κατά καιρούς εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Ερντογάν από τον οποίο προμηθεύεται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη bayraktar τα οποία χρησιμοποιούνται στον πόλεμο με τη Ρωσία…

Για τη Ζαπορίζια

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για την ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Τουρκίας, στην πόλη Λβιβ.

Τόνισε πως ένα στρατιωτικό πλήγμα στον πυρηνικό σταθμό θα ισοδυναμούσε με «αυτοκτονία» και επανέλαβε την έκκλησή του για την απομάκρυνση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο. «Οι εγκαταστάσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης», τόνισε ο Γκουτέρες και απηύθυνε έκκληση για μια συμφωνία που θα παρέχει «εγγυήσεις για την ασφάλεια της περιοχής».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε ότι συμφώνησε με τις παραμέτρους μιας πιθανής αποστολής κλιμακίου του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στη Ζαπορίζια, τονίζοντας ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις της στην περιοχή και να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της από τον πυρηνικό σταθμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στην Ουκρανία και εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο ενός «νέου Τσερνόμπιλ» αναφερόμενος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση λύσης. Ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε στο πλευρό των ουκρανών φίλων μας», είπε ο Ερντογάν προτού υπογραμμίσει ότι δεν επιθυμεί ένα «νέο Τσερνόμπιλ».

Αναφερόμενος στην επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε Μόσχα και Κίεβο να επιδείξουν «πνεύμα συμβιβασμού» και να διασφαλίσουν την επιτυχή εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην Κωνσταντινούπολη. «Από την πρώτη ημέρα, όλες οι πλευρές εργάστηκαν επαγγελματικά και με καλή πίστη» για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών, είπε ο Γκουτέρες και συνέχισε «Απευθύνω έκκληση να συνεχιστεί αυτό και να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια με πνεύμα συμβιβασμού ώστε να διευθετηθούν οριστικά όλες οι δυσκολίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στο έδαφος του Λιβάνου κοντά στα σύνορα, όπως φαίνεται από την Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ. 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Εκεχειρία «στα χαρτιά», νεκροί στο πεδίο – Σκιά αστάθειας και εσωτερικών ρηγμάτων

27/04/2026 - 4:39μμ
Τη φωτογραφία από τη σύλληψη του Κόουλ Τόμας Άλεν την μοιράστηκε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ (πηγή: Fox News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Σοβαρά κενά ασφαλείας στην απόπειρα – Καθυστερήσεις, λάθη και νέα ερωτήματα για τη φύλαξή του

27/04/2026 - 3:28μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Jose Luis Magana)
ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι περιέγραψε ο Τραμπ τα κρίσιμα λεπτά της ένοπλης επίθεσης στη Ουάσιγκτον – Το «μανιφέστο μίσους» του δράστη

27/04/2026 - 10:00πμ
Μπένετ και Λαπίντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου (πηγή: x.com/yairlapid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ενώνει την αντιπολίτευση – Μπένετ και Λαπίντ ενώνουν δυνάμεις για τις επόμενες εκλογές

26/04/2026 - 10:15μμ
Πούτιν και Αραγτσί σε παλαιότερη συνάντηση (φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Kazakov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα

26/04/2026 - 8:43μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, μετά τους πυροβολισμούς (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στο δείπνο των ανταποκριτών: «Ήθελε να χτυπήσει αξιωματούχους» – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 31χρονο

26/04/2026 - 2:38μμ
Προσωπικό ασφαλείας σε κατάσταση συναγερμού μετά από πυροβολισμούς που ακούστηκαν στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, όπου παρίσταντο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ (φωτ.: EPA/Yuri Gripas / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δάσκαλος του μήνα» ο δράστης στο δείπνο των ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο – Τι ξέρουμε για τον Κόουλ Τόμας Άλεν

26/04/2026 - 11:31πμ
Ουκρανός, ντυμένος με τη στολή των εργαζομένων σε πυρηνικό σταθμό, κρατά κεριά σε τελετή μνήμης για τους «εκκαθαριστές» που έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις καθαρισμού μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ, στο Σλαβούτιτς της Ουκρανίας (φωτ.: EPA/MAKSYM KISHKA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τσερνόμπιλ: 40 χρόνια από την πυρηνική καταστροφή που σημάδεψε την Ευρώπη

26/04/2026 - 10:34πμ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η επικεφαλής ανταποκρίτρια του CBS News στον Λευκό Οίκο Γουέιτζια Τζανγκ, στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου (φωτ.:  EPA/Yuri Gripas / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Ουάσινγκτον: Ένοπλος πυροβόλησε στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου – Φυγαδεύτηκαν οι Τραμπ

26/04/2026 - 8:25πμ
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βίκτορ Όρμπαν: Αποχωρεί από τη Βουλή μετά την εκλογική ήττα

25/04/2026 - 11:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλείνει ξανά για 15 μέρες, στα τέλη Μαΐου

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Peggychoucair / Pixabay)

Χίος: Οικιακή βοηθός κακοποίησε βάναυσα 98χρονο – Τον χτύπησε στο κεφάλι και του έδεσε τα χέρια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Pexels / Michal Jarmoluk)

Παχυσαρκία: «Μοριακή μνήμη» στο ανοσοποιητικό ακόμη και μετά την απώλεια βάρους

3 ώρες πριν
Έργο της Μαρίνας Προβατίδου που φιλοξενείται στην έκθεση (πηγή: facebook / Marina Provatidou)

ΠΟΕ: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Χρώματα μνήμης – Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την τέχνη»

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γρ. Τύπου ΓΑΔΑ)

ΕΛΑΣ: Χειροβομβίδα βρέθηκε κρυμμένη σε μπαλκόνι, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

ΟΦΗ: Ξέφρενα γιόρτασε το Κύπελλο όλη η Κρήτη – Μεγάλη «παρέλαση» στο Ηράκλειο

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign