Με χρυσά γράμματα έγραψε το όνομά του στην ιστορία της ΑΕΚ ο Νίκος Γκούμας, ο οποίος πέθανε σαν σήμερα το 2011, σε ηλικία 93 ετών. Ο εφοπλιστής από την Άνδρο συνέδεσε το όνομά του με την επέκταση του σταδίου της Νέας Φιλαδέλφειας και την κατάκτηση του τίτλου το 1963, του πρώτου μεταπολεμικού πρωταθλήματος της ΑΕΚ.
Ο Γκούμας διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης το 1956 έως το 1963, αλλά πάντα βρισκόταν κοντά στην ομάδα.
Από νεαρή ηλικία ενεπλάκη στα διοικητικά της ΑΕΚ, πριν από τον πόλεμο, και συμμετείχε στα διοικητικά του συλλόγου μέχρι τα ώριμα χρόνια του. Κατά την επταετή προεδρική θητεία του, το στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας επεκτάθηκε και εκσυγχρονίστηκε, ενώ τότε αποκτήθηκε ο Μίμης Παπαϊωάννου και πολλοί ακόμα μεγάλοι άσοι και κατακτήθηκε ο πρώτος μεταπολεμικός τίτλος το 1963.
Είκοσι χρόνια πριν από το θάνατό του, το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε πάρει τιμητικά το όνομά του και στη συνείδηση των φίλων της ομάδας είναι ο «Πατριάρχης της ΑΕΚ».

















