pontosnews.gr
Τετάρτη, 5/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι η Ρωσία χάνει 500 στρατιώτες την ημέρα

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο ακόμα και για επιστράτευση κρατούμενων στις ρωσικές φυλακές

12/08/2022 - 6:34μμ
Ρώσος στρατιώτης φυλάσσει ένα κατεστραμμένο τανκ σε μικρή πόλη κοντά στο Ντονέτσκ (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Ρώσος στρατιώτης φυλάσσει ένα κατεστραμμένο τανκ σε μικρή πόλη κοντά στο Ντονέτσκ (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε 500 άτομα την ημέρα, νεκρούς ή τραυματίες, ανέρχονται οι απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων.

Συγκεκριμένα, γράφει η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη ανώνυμες πηγές: «Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εκτίμηση αυτή για τις απώλειες της Ρωσίας περιλαμβάνει περίπου 20.000 νεκρούς. Από αυτούς οι 5.000 πιστεύεται ότι είναι μισθοφόροι από τη Wagner Group –μια ιδιωτική εταιρεία με δεσμούς με τον κ. Πούτιν–, και ξένοι μαχητές, όπως δήλωσε μία από τους αξιωματούχους».

Στο ίδιο ρεπορτάζ μεταφέρεται η εκτίμηση των Αμερικανών ότι «το συγκλονιστικά υψηλό ποσοστό ρωσικών απωλειών στην Ουκρανία σημαίνει ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να μην είναι σε θέση να επιτύχει έναν από τους βασικούς πολεμικούς στόχους του: την κατάληψη φέτος ολόκληρης της ανατολικής περιοχής της Ουκρανίας».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «με 500 Ρώσους στρατιώτες να σκοτώνονται ή να τραυματίζονται κάθε μέρα η πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας έχει επιβραδυνθεί».

Οι πηγές της εφημερίδας ανάφεραν ότι οι εκτιμήσεις βασίζονται σε δορυφορικές φωτογραφίες από υποκλαπέντα μηνύματα και σε πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, η Ρωσία έχει στείλει στον πόλεμο σχεδόν το 85% των στρατιωτικών της τμημάτων. Γι’ αυτό γίνεται μια προσπάθεια να επιστρατευτούν έφεδροι και νεοσύλλεκτοι.

«Στη Ρωσία έχουν αυξήσει την ηλικία στρατολόγησης και προβαίνουν και σε άλλες ενέργειες για να δελεάσουν τους εθελοντές. Παίρνουν ανθρώπους από παντού», δήλωσε η Έβελιν Φάρκας, διευθύντρια του Ινστιτούτου McCain και ανώτερη αξιωματούχος του Πενταγώνου για την Ουκρανία στην κυβέρνηση Ομπάμα.

Την περασμένη εβδομάδα ο ιστότοπος Mediazona επικαλούμενος μαρτυρίες έγραψε ότι ο φερόμενος ως επικεφαλής της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, επισκέφθηκε ο ίδιος προσωπικά μερικές φυλακές, στρατολογώντας κρατούμενους. Η συμφωνία είναι ότι εφόσον επιστρέψουν ζωντανοί από την Ουκρανία, τότε θα παραγραφούν οι ποινές τους.

Να σημειωθεί ότι ούτε η Ρωσία, ούτε η Ουκρανία δίνουν επίσημα στοιχεία για τις απώλειές τους στον πόλεμο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιγαντιαία αντιαμερικανική αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: Πού κολλάει η συμφωνία με το Ιράν – Το σχέδιο των 60 ημερών

5/08/2026 - 8:57πμ
(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ιράν: Εξαντλούνται τα αποθέματα πυραύλων των ΗΠΑ – Ανησυχία για την αμυντική ετοιμότητα

4/08/2026 - 7:50μμ
Το υπό σημαία Λιβερίας «Minoan Pioneer», ελληνικής διαχείρισης (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Πλήγμα σε πλοίο ελληνικής διαχείρισης – Αγνοείται ναυτικός

4/08/2026 - 2:09μμ
Ισραηλινό άρμα μάχης στη Ζαουτάρ αλ-Σαρκίγια, όπως φαίνεται από τη Ζαουτάρ αλ-Γκαρμπίγια, στην περιφέρεια Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου. 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος-Ισραήλ: Η ειρήνη περνά από τα όπλα της Χεζμπολάχ – Νέες συνομιλίες στη Ρώμη

4/08/2026 - 1:21μμ
Μέλη των μαροκινών βοηθητικών δυνάμεων περιπολούν κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει τη Θέουτα από το Μαρόκο. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Reduan)
ΚΟΣΜΟΣ

Θέουτα: Οι «27» αναζητούν κοινή γραμμή μετά τη μαζική είσοδο 60.000 μεταναστών

4/08/2026 - 10:56πμ
Φωτογραφία που διανεμήθηκε από τη Νομαρχιακή Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης 33 (SDIS 33), την επίσημη πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής της Ζιρόντ, απεικονίζει αεροσκάφος Canadair να πραγματοποιεί ρίψη νερού σε πυρκαγιά που μαίνεται στο Στρατόπεδο Σουζ (Camp de Souge) στο Μαρτινιάς-συρ-Ζαλ, κοντά στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας (φωτ.: EPA/ SDIS33/MATTHIEU PENZ HANDOUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δεκάδες βόμβες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ήρθαν στο φως μετά τη φωτιά στο Μπορντό

4/08/2026 - 8:57πμ
Εικόνα από ανατίναξη βράχων στον Δούναβη (πηγή: digi24.ro)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτα μέτρα σε Ρουμανία και Ουγγαρία λόγω της πτώσης της στάθμης στον Δούναβη

3/08/2026 - 10:33μμ
Στο βάθος διακρίνεται καπνός μετά την έκρηξη που ακολούθησε την πτώση του drone-καμικάζι (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικό βίντεο: Drone έπεσε σε πολυσύχναστη παραλία στην Κριμαία – Επτά νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά

3/08/2026 - 6:24μμ
Νεαροί που επέστρεψαν από την Ισπανία συγκεντρώνονται στο συνοριακό πέρασμα Μπαμπ Σεμπτά, κοντά στη Φνιντέκ του Μαρόκου. 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jalal Morchidi).
ΚΟΣΜΟΣ

Θέουτα: Στους 72 οι νεκροί της μαζικής διέλευσης από το Μαρόκο – Πέντε ακόμη πτώματα στις ακτές

2/08/2026 - 8:33μμ
Ο πυρηνικός σταθμός της Ουγγαρίας στον Δούναβη (φωτ.: EPA / Daniel Kiss)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Κρίσιμο το επόμενο πενθήμερο για την ενεργειακή επιβίωση της χώρας – Έκλεισε το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο λόγω καύσωνα

2/08/2026 - 1:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Χρύσα Μαυρίδου (πρώτη αριστερά) στην κριτική επιτροπή του 2ου Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στην Ακρινή Κοζάνης. Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 (φωτ.: kozan.gr)

Ποντιακή γαστρονομία: Ποιος θα κρατήσει ζωντανές τις συνταγές όταν φύγουν οι γιαγιάδες;

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Maxim Malinovsky)

Γιατί τον χειμώνα θα ακριβύνει πολύ το φυσικό αέριο και το ρεύμα

29 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποια ΑΦΜ υποβάλλουν σήμερα

54 λεπτά πριν
Ο Ισμέτ Πασάς (αριστερά) στη Συνδιάσκεψη της Λοζάνης, στις 21 Νοεμβρίου 1922 (φωτ.: Agence Rol / Bibliothèque nationale de France / Wikimedia Commons)

Λοζάνη: Όταν ο Ισμέτ Πασάς επιστράτευσε τον Βολταίρο για την «οθωμανική ανεκτικότητα»

1 ώρα πριν
Η νεότερη γενιά των Ποντίων της Αμερικής συνοδεύει την εικόνα της Παναγίας Σουμελά (φωτ.: Facebook / Holy Institution Panagia Soumela)

Παναγία Σουμελά: Οι Πόντιοι της Αμερικής ανταμώνουν στην «Ποντιακή Γη» του Νέου Κόσμου

2 ώρες πριν
(Πηγή: northumbria-helicopters.co.uk)

Άντριου Χάτσινσον: Ο Βρετανός πιλότος που κατάφερε να διασωθεί, δευτερόλεπτα πριν συντριβεί το ελικόπτερο στην Ψάθα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign