pontosnews.gr
Κυριακή, 1/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακήρυξε τη… νίκη επί της πανδημίας του κορονοϊού

Σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ εδώ και περίπου δύο εβδομάδες δεν καταγράφηκε καμία περίπτωση ασθενούς «με πυρετό»

11/08/2022 - 2:17μμ
Η Βόρεια Κορέα απειλεί με πόλεμο τη Σεούλ

(Φωτ. αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακήρυξε χθες Τετάρτη τη «νίκη» της χώρας του επί της πανδημίας του νέου κορονοϊού, έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες που δεν καταγράφηκε καμία περίπτωση ασθενούς «με πυρετό», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί η Πιονγκγιάνγκ, ενώ η αδελφή του νεαρού ηγέτη, η Κιμ Τζο Γιονγκ, είπε πως και εκείνος είχε πυρετό, εξαίροντας τις προσπάθειές του και απειλώντας τη Νότια Κορέα, στην οποία προσάπτει το ξέσπασμα που κατ’ αυτή προήλθε από προπαγανδιστικά φυλλάδια, με «θανάσιμα αντίποινα», ότι θα «εξαλειφθεί».

Ο Κιμ έδωσε εντολή να αρθούν τα «μέγιστα» μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης τη πανδημίας που επέβαλε τον Μάιο, προσθέτοντας πως η χώρα του πρέπει να διατηρήσει «ατσάλινο φραγμό» κατά της επιδημίας και να «εντείνει το έργο» για την αντιμετώπισή της «ως το τέλος της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο αρχηγός του κράτους, που εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης με επαγγελματίες του τομέα της υγείας και επιστήμονες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη «νίκη» επί της πανδημίας, «ιστορικό γεγονός που δείχνει για ακόμη μια φορά στον κόσμο το μεγαλείο του κράτους μας, την αδάμαστη επιμονή του λαού μας και τα εθνικά έθιμά μας για τα οποία είμαστε υπερήφανοι», πάντα κατά το KCNA.

Η Βόρεια Κορέα, από τις πρώτες χώρες του κόσμου που έκλεισε τα σύνορά της τον Ιανουάριο του 2020, μετά την εμφάνιση του SARS-CoV-2 στη γειτονική Κίνα, καυχιόταν για καιρό ότι μπόρεσε να αποκρούσει την πανδημία.

Όμως τη 12η Μαΐου, η Πιονγκγιάνγκ παραδέχθηκε πως βρισκόταν σε εξέλιξη ξέσπασμα και ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε προσωπικά τον αγώνα κατά της πανδημίας. Μετά την 29η Ιουλίου, δεν έχει αναφερθεί από την βορειοκορεατική κυβέρνηση καμία περίπτωση ασθενούς «με πυρετό».

Κατά τα δεδομένα που έχουν ανακοινωθεί, διαπιστώθηκαν 4,8 εκατ. μολύνσεις από τα τέλη του Απριλίου αλλά μόλις 74 θάνατοι, με άλλα λόγια ο επίσημος δείκτης θνητότητας είναι 0,002%.

Τα νοσοκομεία της Βόρειας Κορέας είναι διαβόητα για την χρόνια έλλειψη εξοπλισμού και την έλλειψη μονάδων εντατικής θεραπείας. Στη χώρα δεν είναι διαθέσιμη καμία θεραπεία κατά της COVID-19, ούτε εμβόλιο.

Η γειτονική Νότια Κορέα, με αξιοζήλευτο σύστημα υγείας και υψηλό ποσοστό ανοσοποίησης του πληθυσμού της, έχει δείκτη θνητότητας 0,12%.

Ειδικοί τονίζουν ότι τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει η Πιονγκγιάνγκ είναι ανεπαρκή και αναξιόπιστα. Ελλείψει τεστ, δεν δημοσιοποιούνταν καν πόσα ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η Κιμ Τζο Γιονγκ ανέφερε πως ο αδελφός της, «παρότι ήταν σοβαρά άρρωστος, δεν ξεκουράστηκε ούτε στιγμή» διότι «σκεφτόταν αυτούς που έπρεπε να λάβουν φροντίδες». Η ίδια κατηγόρησε τη Νότια Κορέα ότι προκάλεσε το ξέσπασμα, πετώντας προπαγανδιστικά φυλλάδια που είχαν πάνω τους τον SARS-CoV-2 στη χώρα.

Αυτού του είδους οι εκστρατείες προπαγάνδας επίσημα απαγορεύτηκαν το 2020, αλλά η αδελφή του ηγέτη πρόσαψε στην κυβέρνηση του νέου συντηρητικού προέδρου Γιουν Σοκ-γελ σκοπεύει να την καταργήσει και τον χαρακτήρισε «βασικό εχθρό» της Πιονγκγιάνγκ.

Απείλησε ότι η νοτιοκορεατική κυβέρνηση «θα εξαλειφθεί» με «θανατηφόρα μέτρα αντιποίνων».

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας από την πλευρά του εξέφρασε λύπη για τους «ανυπόστατους ισχυρισμούς» ότι το ξέσπασμα της πανδημίας προκλήθηκε από προπαγανδιστικό υλικό που έριξαν αποστάτες και για τις «απειλές» της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το εθνικό νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο σκοπός της ανακήρυξης της «νίκης» της Πιονγκγιάνγκ στον αγώνα εναντίον της πανδημίας μάλλον σκοπό έχει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, να αποκατασταθούν οι εμπορικές συναλλαγές, ειδικά με την Κίνα, και πιθανόν να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, η πρώτη μετά το 2017.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αντιμετωπίζει εξαρχής με σκεπτικισμό τις ανακοινώσεις της Βόρειας Κορέας για την πανδημία. Τον Ιούνιο, εκτιμούσε πως η κατάσταση πιθανόν επιδεινωνόταν, όχι πως είχε καλυτερέψει όπως διαβεβαίωνε η Πιονγκγιάνγκ.

«Όποια κι αν είναι η αλήθεια πίσω από τους αριθμούς, αυτή είναι η ιστορία που λέγεται στους πολίτες της Βόρειας Κορέας. Και αυτή τι στιγμή, οι αριθμοί τους λένε πως η επιδημία τέλειωσε», σχολίασε ο Μάρτιν Γουίλιαμς του αμερικανικού κέντρου μελετών 38 North.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ρώσοι αστυνομικοί κάνουν έλεγχο στοιχείων σε περαστικούς κοντά στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. 24 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Ανήλικος κρατείται για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης – Το «ευχαριστώ» της FSB στις ΗΠΑ

1/11/2026 - 6:58μμ
Ιρανή περπατά μπροστά από αντιαμερικανική τοιχογραφία με θέμα τις διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ, κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Το Ορμούζ στο τραπέζι στην Ντόχα, με τον Τραμπ να απειλεί με νέα πλήγματα

1/11/2026 - 6:34μμ
Προεκλογικό ...τροχόσπιτο στο Τέξας (φωτ.: EPA / Laura Brett)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ενδιάμεσες εκλογές: Οι Ρεπουμπλικανοί σε αγώνα συσπείρωσης πριν από την κάλπη της Τρίτης

1/11/2026 - 4:39μμ
Από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε γερμανικές πόλεις (φωτ.: EPA / Buesra Tasdemir)
ΚΟΣΜΟΣ

Blocus: Η πλατφόρμα που θεωρείται υπεύθυνη για τις λεηλασίες στις διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη

1/11/2026 - 2:25μμ
Αστυνομικοί τυλίγονται στις φλόγες μετά τη ρίψη μολότοφ, στη διάρκεια επεισοδίων σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες,  στο Παρίσι. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τρίτο Σάββατο οργής για την ακρίβεια – Στις 520 οι συλλήψεις

31/10/2026 - 11:00μμ
Πανό εμπνευσμένο από το Halloween στη φοιτητική διαδήλωση στα Τίρανα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / Tirana Report)
ΚΟΣΜΟΣ

Τίρανα: Μολότοφ και δακρυγόνα στη φοιτητική διαδήλωση – «Η αντιπολίτευση είμαστε εμείς!»

31/10/2026 - 7:53μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Ντολμάμπαχτσε της Κωνσταντινούπολης. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / 
Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν-Ζελένσκι: Προειδοποίηση για τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα – Συνεργασία για διάδρομο σιτηρών

31/10/2026 - 7:30μμ
Μια Ιρανή περνάει μπροστά από μια αντιαμερικανική τοιχογραφία δίπλα στην πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Το παζάρι για το Ορμούζ πίσω από το «όχι» στις συνομιλίες

31/10/2026 - 6:44μμ
(Πηγή: facebook.com/groups/Victoria Slabir)
ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκοι «έντυσαν» μαθητές με σημαίες Ελλάδας, Βρετανίας, Ιταλίας, Ινδίας και μάσκες δαιμόνων για να γιορτάσουν την Ημέρα της Τουρκικής Δημοκρατίας

31/10/2026 - 6:21μμ
Κάτοικος με ποδήλατο σε δρόμο προς το κατεχόμενο Ολέσκι, στη νότια Ουκρανία, σε αχρονολόγητο στιγμιότυπο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Γραφείο της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έξοδος από το κατεχόμενο Ολέσκι – Ξανά στην αγκαλιά των δικών τους

31/10/2026 - 5:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας από τους συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα οδηγείται στον εισαγγελέα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Έκρηξη στην Πλάκα: Ο «Αργύρης», ο «Μπούμπου» και ο χαλκός της τραγωδίας

25 λεπτά πριν
Η μία από τις δύο νταλίκες που ενεπλάκη στο τροχαίο στην Εγνατία Οδό. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (πηγή: ΕΡΤnews)

Εγνατία Οδός: Σύγκρουση φορτηγών και καραμπόλα έξι οχημάτων στα διόδια Πολυμύλου

30 λεπτά πριν
Ρώσοι αστυνομικοί κάνουν έλεγχο στοιχείων σε περαστικούς κοντά στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. 24 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Μόσχα: Ανήλικος κρατείται για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης – Το «ευχαριστώ» της FSB στις ΗΠΑ

46 λεπτά πριν
Ιρανή περπατά μπροστά από αντιαμερικανική τοιχογραφία με θέμα τις διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ, κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Ιράν-ΗΠΑ: Το Ορμούζ στο τραπέζι στην Ντόχα, με τον Τραμπ να απειλεί με νέα πλήγματα

1 ώρα πριν
Παραλιακή όψη των Βαρωσίων, με τα εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία, τον Οκτώβριο του 2017 (φωτ.: Zairon / Wikimedia Commons

Έκαναν τα Βαρώσια «ατραξιόν» για το Halloween – Η ομογένεια τούς ανάγκασε σε συγγνώμη

2 ώρες πριν
Ο μικρός πυρριχιστής στο χορό του «Ξενιτέα» Νταχάου και Περιχώρων (πηγή: TikTok / @fani.gkavanozi)

Ούτε δύο χρονών και χορεύει σέρρα – Το αίμα νερό δεν γίνεται! (βίντεο)

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV