pontosnews.gr
Κυριακή, 9/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Προκαλεί και απειλεί ο Ακάρ: Αν θέλει ο Θεός μπορεί να κολυμπήσουμε μέχρι το Καστελόριζο

Απίστευτη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας λίγο πριν τον απόπλου του τέταρτου τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

9/08/2022 - 12:29μμ
(Φωτ. αρχείου: Βursahayat)

(Φωτ. αρχείου: Βursahayat)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Χωρίς όρια είναι πλέον η τουρκική προκλητικότητα καθώς τόσο ο Ερντογάν όσο και οι συνεργάτες του με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αμφισβητούν, με κάθε ευκαιρία, την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Μάλιστα ο Ακάρ έφτασε σήμερα να δηλώσει ότι «αν θέλει ο Θεός μπορεί να κολυμπήσουμε μέχρι το Καστελόριζο».

Μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, αναφέρθηκε στο Καστελόριζο σημειώνοντας ότι απέχει 580 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και μόλις 1.950 μέτρα από την Τουρκία, βρίσκεται δηλαδή σε «απόσταση κολύμβησης».

«Είναι σε απόσταση κολύμβησης των σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών μας. Αυτοί παρεξηγούνται με αυτό που λέμε επειδή οι σπουδαστές κολυμπούν εκεί. Τις προάλλες, ένας Έλληνας υπουργός δήλωσε “αν επιθυμούν ας έρθουν, αν μπορούν να κολυμπήσουν” κι εμείς δηλώσαμε “αν θέλει ο Θεός, μια ημέρα μπορεί να συμβεί κι αυτό”» σημείωσε ο Ακάρ, αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ο Ακάρ επανέφερε το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου υποστηρίζοντας ότι αυτό προβλέπεται στις συνθήκες της Λοζάνης και των Παρισίων.

Είπε μάλιστα ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα παραβιάζει τους όρους των συνθηκών η Τουρκία κάνει… υπομονή και λέει «ελάτε να συνομιλήσουμε».

Αμέσως μετά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έδειξε και το πώς αντιλαμβάνεται το πλαίσιο των συνομιλιών, καθώς προχώρησε σε ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έχει τη στρατιωτική υπεροχή.

«Στους Έλληνες λέμε το εξής… Μην σκέφτεστε να πολεμήσετε μαζί μας. Ο πόλεμος είναι ζήτημα αριθμητικής. Οι προσπάθειες που κάνετε (για εξοπλιστικά), ακόμη κι αν γίνουν πραγματικότητα, είναι πολλές για την άμυνα σας, όμως για την Τουρκία είναι λίγες», είπε.

Τέλος, έκανε αναφορά και στον σημερινό απόπλου του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν», χαρακτηρίζοντάς τον ως μια «μια νέα σημαντική εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο». Και πρόσθεσε: «Το Ναυτικό μας μέχρι σήμερα έχει συνοδεύσει και προστατεύσει τα σεισμογραφικά μας και τα γεωτρύπανα μας.»

Να σημειωθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει μια ακόμη φιέστα καθώς θα βρεθεί σήμερα στο λιμάνι Τασουτσού στα νότια της Τουρκίας, λίγα ναυτικά μίλια από την κατεχόμενη κυπριακή χερσόνησο της Καρπασίας, όπου θα κηρύξει την έναρξη των ερευνών του τέταρτου τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου.

Είναι χαρακτηριστικό των τουρκικών προθέσεων ότι ενώ είθισται για λόγους ασφάλειας της ναυσιπλοΐας η σχετική οδηγία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) να εκδίδεται τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την έναρξη των ερευνών, λίγες ώρες πριν τον απόπλου του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» ακόμη δεν έχει γινεί γνωστή η διαδρομή που θα ακολουθήσει, ούτε βέβαια σε ποια περιοχή θα κάνει έρευνες.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)ERDEM SAHIN
ΚΟΣΜΟΣ

Φιντάν για συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία: Είναι, επί της ουσίας, ίδια με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

8/08/2026 - 10:02μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μέτρα για τα πλοία στον Εύξεινο Πόντο, «την πιο επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη»

8/08/2026 - 4:00μμ
Το Bosintang (ονομασία στη Νότια Κορέα) ή tan'gogikuk (ονομασία στη Βόρεια Κορέα) είναι μια κορεατική σούπα με κρέας σκύλου ως κύριο συστατικό (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Σούπα με κρέας σκύλου και προπαγάνδα εν μέσω καύσωνα

8/08/2026 - 11:36πμ
Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των ισπανικών ελέγχων, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος» για την Ιταλία να διατηρεί προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους με την Ισπανία (φωτ.:  EPA/ERNESTO GUZMAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους για ταξιδιώτες από την Ιταλία

7/08/2026 - 11:57μμ
(Φωτ.: YouTube/ Fox News)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τους υδρογονάνθρακες

7/08/2026 - 10:11μμ
(Φωτ.: x.com/Akparti)
ΚΟΣΜΟΣ

Κοινή αμυντική συμφωνία υπέγραψαν Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν

7/08/2026 - 4:22μμ
(Φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στην Ταϊλάνδη: Σκότωσε τον παππού και τη γιαγιά του πριν ανοίξει πυρ στο σχολείο του ο 14χρονος

7/08/2026 - 3:26μμ
(Φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε λύκειο

7/08/2026 - 9:32πμ
Άνδρας παρακολουθεί τηλεοπτική μετάδοση με τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση της Υεμένης, στη Σαναά. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι ξανανοίγουν το μέτωπο – 58 νεκροί στη φονικότερη επίθεση από το 2022

6/08/2026 - 11:55μμ
Γυναίκα και παιδί στέκονται δίπλα σε οχήματα του λιβανέζικου στρατού στο Ζαουτάρ αλ Γαρμπίγια, στον νότιο Λίβανο. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Το Ισραήλ μπλοκάρει νέες ζώνες αποχώρησης στο νότο

6/08/2026 - 10:22μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα, τον περασμένο Ιούνιο (φωτ.: EPA / Victor Hilitski)

Τζο Μπάιντεν: Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στα οστά, λέει ο γιος του, Χάντερ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΚ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16: Τρία στα τρία και… έφυγε για ημιτελικό η Εθνική Κορασίδων

8 ώρες πριν
(Πηγή: facebook / Σύλλογος Αρτακηνών Κυζικηνών)

Νέα Αρτάκη: Προ των πυλών τα 50ά Κυζίκεια

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)ERDEM SAHIN

Φιντάν για συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία: Είναι, επί της ουσίας, ίδια με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Apolis Magazine's Post)

Μάχη της Καλλίπολης: Η ελληνοαυστραλιανή κοινότητα τίμησε και φέτος τη μνήμη των πεσόντων

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Κλειστός ο λόφος Φινόπουλου από σήμερα τα μεσάνυχτα – Η έκκληση του Δήμου Αθηναίων

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign