pontosnews.gr
Κυριακή, 1/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία το πρόγραμμα του Μπάιντεν για Κλίμα και Υγεία

Η ψήφιση του προγράμματος ύψους άνω των 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί σημαντική νίκη για τον Αμερικανό πρόεδρο λιγότερο από 100 ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές

7/08/2022 - 11:59μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (Φωτ.: EPA/Michael Reynolds)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (Φωτ.: EPA/Michael Reynolds)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το μεγάλο πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα και την Υγεία, προσφέροντας μία σημαντική νίκη στον Αμερικανό πρόεδρο, λιγότερο από 100 ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.

Μόνο με τις δικές τους ψήφους, οι Δημοκρατικοί ενέκριναν το πρόγραμμα ύψους άνω των 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την τελική ψηφοφορία, πριν επικυρωθεί από τον Τζο Μπάιντεν.

Μπάιντεν: Χρειάσθηκε να γίνουν πολλοί συμβιβασμοί

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε την ψήφιση του προγράμματος, εξέλιξη η οποία ήρθε μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν 18 μήνες.

«Χρειάσθηκε να γίνουν πολλοί συμβιβασμοί. Τα σημαντικά πράγματα απαιτούν σχεδόν πάντα συμβιβασμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλώντας την Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει το κείμενο χωρίς καθυστερήσεις.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Καρπός δύσκολων συμβιβασμών με την δεξιά πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την μεγαλύτερη επένδυση που έχουν κάνει ποτέ οι ΗΠΑ για το Κλίμα – 370 δισεκατομμύρια δολάρια για την μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέχρι το 2030.

Με την μεταρρύθμιση αυτή, ένας Αμερικανός θα λαμβάνει μέχρι 7.500 δολάρια σε έκπτωση φόρου για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η εγκατάσταση ηλιακών πάνελ στην στέγη θα επιδοτείται με το 30% του κόστους.

Η μεταρρύθμιση θα επιτρέψει επίσης την ενίσχυση της αντοχής των δασών απέναντι στις τεράστιες πυρκαγιές που πλήττουν τις δυτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πολλαπλασιασμός των οποίων συνδέεται απευθείας με την κλιματική αλλαγή.

Πολλά δισεκατομμύρια δολάρια σε έκπτωση φόρων θα προσφερθούν στις πλέον ρυπογόνες βιομηχανίες ως ενίσχυση στην διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης, ένα μέτρο που επικρίθηκε με δριμύτητα από την αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία συντάχθηκε τελικά με το κείμενο που παρουσιάσθηκε, ελλείψει πιο φιλόδοξης συμφωνίας έπειτα από τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρία κομίζοντας τεράστια μεταρρυθμιστικά προγράμματα, τα οποία αναγκάσθηκε να ενταφιάσει, στην συνέχεια να επαναφέρει για να ενταφιασθούν και πάλι τελικά από έναν μετριοπαθή γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος, τον Τζο Μάντσιν.

Λόγω της οριακής πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία, ο γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια, πολιτείας γνωστής για τα ανθρακωρυχεία της, έχει στην πραγματικότητα δυνατότητα βέτο στα νομοσχέδια αυτά.

Στο τέλος του Ιουλίου, ο Τσακ Σούμερ κατόρθωσε να αποσπάσει την σύμφωνη γνώμη του Τζο Μάντσιν επί συμβιβαστικής πρότασης.

“Vote-a-rama”

Χθες, οι γερουσιαστές ξεκίνησαν τελικά να συζητούν το κείμενο στο Ημικύκλιο.

Το βράδυ ξεκίνησαν μία μαραθώνια διαδικασία που ονομάστηκε “vote-a-rama”, κατά την διάρκεια της οποίας οι γερουσιαστές, πολλοί από τους οποίους σε προχωρημένη ηλικία, παρουσίαζαν επί δεκαπέντε ώρες δεκάδες τροπολογίες, απαιτώντας μία ψηφοφορία για την κάθε μία.

Η διαδικασία έδωσε στην ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση, που θεωρεί το πρόγραμμα Μπάιντεν πολύ δαπανηρό, και στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών, που το ήθελε πιο φιλόδοξο, να παρουσιάσουν τις αιτιάσεις τους.

Ο γερουσιαστής της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς παρουσίασε κατά την διάρκεια της νύκτας πληθώρα τροπολογιών που είχαν ως στόχο να ενισχύσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του κειμένου, ο οποίος κατά τους τελευταίους μήνες είχε σημαντικά περιορισθεί.

Το σχέδιο προβλέπει επενδύσεις 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην υγεία και την σταδιακή μείωση της τιμής ορισμένων φαρμάκων, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι στις ΗΠΑ δέκα φορές ακριβότερα σε σχέση με άλλες πλούσιες χώρες.

Όμως οι προοδευτικοί αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα φιλόδοξα σχέδιά τους για παιδικούς σταθμούς και δημόσια πανεπιστήμια, καθώς και για την βελτίωση της περίθαλψης των ηλικιωμένων.

«Εκατομμύρια συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να έχουν σάπια δόντια και να μην πραγματοποιούν οδοντιατρικές εργασίες προσθετικής, να μην λαμβάνουν τα ακουστικά βοηθήματα ή τα γυαλιά που δικαιούνται», δήλωσε ο Μπέρνι Σάντερς. «Αυτό το νομοσχέδιο δεν κάνει τίποτε για να επιλύσει αυτό το πρόβλημα».

Όμως, το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, επιδιώκοντας την υλοποίηση αυτού του προγράμματος πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου και την προσφορά μιας νίκης στον πρόεδρο Μπάιντεν με την φθίνουσα δημοτικότητα, συντάχθηκε για να απορρίψει τις περισσότερες από τις τροπολογίες.

Παράλληλα με τις μαζικές επενδύσεις, το νομοσχέδιο προβλέπει την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με την επιβολή νέου ελάχιστου φόρου 15% σε όλες τις εταιρείες τα κέρδη των οποίων ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Στόχος της ρύθμισης, να εμποδισθούν μεγάλες εταιρείες να χρησιμοποιούν τα κενά του νόμου που μέχρι σήμερα τους επέτρεπαν να καταβάλλουν πολύ χαμηλότερους φόρους από αυτούς που θα έπρεπε θεωρητικά να πληρώνουν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το μέτρο αυτό μπορεί να αποδώσει 258 δισεκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος κατά την διάρκεια των δέκα επομένων ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ρώσοι αστυνομικοί κάνουν έλεγχο στοιχείων σε περαστικούς κοντά στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. 24 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Ανήλικος κρατείται για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης – Το «ευχαριστώ» της FSB στις ΗΠΑ

1/11/2026 - 6:58μμ
Ιρανή περπατά μπροστά από αντιαμερικανική τοιχογραφία με θέμα τις διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ, κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Το Ορμούζ στο τραπέζι στην Ντόχα, με τον Τραμπ να απειλεί με νέα πλήγματα

1/11/2026 - 6:34μμ
Προεκλογικό ...τροχόσπιτο στο Τέξας (φωτ.: EPA / Laura Brett)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ενδιάμεσες εκλογές: Οι Ρεπουμπλικανοί σε αγώνα συσπείρωσης πριν από την κάλπη της Τρίτης

1/11/2026 - 4:39μμ
Από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε γερμανικές πόλεις (φωτ.: EPA / Buesra Tasdemir)
ΚΟΣΜΟΣ

Blocus: Η πλατφόρμα που θεωρείται υπεύθυνη για τις λεηλασίες στις διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη

1/11/2026 - 2:25μμ
Αστυνομικοί τυλίγονται στις φλόγες μετά τη ρίψη μολότοφ, στη διάρκεια επεισοδίων σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες,  στο Παρίσι. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τρίτο Σάββατο οργής για την ακρίβεια – Στις 520 οι συλλήψεις

31/10/2026 - 11:00μμ
Πανό εμπνευσμένο από το Halloween στη φοιτητική διαδήλωση στα Τίρανα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / Tirana Report)
ΚΟΣΜΟΣ

Τίρανα: Μολότοφ και δακρυγόνα στη φοιτητική διαδήλωση – «Η αντιπολίτευση είμαστε εμείς!»

31/10/2026 - 7:53μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Ντολμάμπαχτσε της Κωνσταντινούπολης. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / 
Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν-Ζελένσκι: Προειδοποίηση για τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα – Συνεργασία για διάδρομο σιτηρών

31/10/2026 - 7:30μμ
Μια Ιρανή περνάει μπροστά από μια αντιαμερικανική τοιχογραφία δίπλα στην πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Το παζάρι για το Ορμούζ πίσω από το «όχι» στις συνομιλίες

31/10/2026 - 6:44μμ
(Πηγή: facebook.com/groups/Victoria Slabir)
ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκοι «έντυσαν» μαθητές με σημαίες Ελλάδας, Βρετανίας, Ιταλίας, Ινδίας και μάσκες δαιμόνων για να γιορτάσουν την Ημέρα της Τουρκικής Δημοκρατίας

31/10/2026 - 6:21μμ
Κάτοικος με ποδήλατο σε δρόμο προς το κατεχόμενο Ολέσκι, στη νότια Ουκρανία, σε αχρονολόγητο στιγμιότυπο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Γραφείο της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έξοδος από το κατεχόμενο Ολέσκι – Ξανά στην αγκαλιά των δικών τους

31/10/2026 - 5:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Super League: Ο Μύθου λύτρωσε τον ΠΑΟΚ – Επιτέλους νίκη ο Λεβαδειακός

8 λεπτά πριν
Η ΜΚΟ είχε για έδρα της καφετέρια στην Καλαμαριά (φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΨΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Δωρεές εκατομμυρίων μέσω της ΜΚΟ κατέληγαν σε πολυτελή ζωή και στημένους αγώνες – H έδρα της σε καφετέρια στην Καλαμαριά

15 λεπτά πριν
(Φωτ αρχείου: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Ίλιον: 18χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στον 61χρονο πατέρα του

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΟΕ)

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Δύο μετάλλια στην κολύμβηση με Ζερβού και Παπαθεοδώρου

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

Greek Basketball League: Αυτοκρατορική νίκη ο Άρης – Εύκολα ο Ολυμπιακός

1 ώρα πριν
Μέλη του «Ευξείνου Πόντου» Στοκχόλμης παρουσιάζουν ποντιακούς χορούς, στην ετήσια συνάντηση του σωματείου. Σάββατο 31 Οκτωβρίου (φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου)

Ο «Εύξεινος Πόντος» γλέντησε ποντιακά στη Στοκχόλμη – Παρών το Κιλκίς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV