pontosnews.gr
Τρίτη, 19/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Κίνα εκτόξευσε πυραύλους πάνω από την Ταϊβάν

Υπό το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων

5/08/2022 - 9:50πμ
Στιγμιότυπο από την εκτόξευση κινεζικών πυραύλων (φωτ.: Twitter.com / José Abdala Mudir)

Στιγμιότυπο από την εκτόξευση κινεζικών πυραύλων (φωτ.: Twitter.com / José Abdala Mudir)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με εκτόξευση πυραύλων που πέρασαν πάνω από την Ταϊβάν προτού πέσουν, για πρώτη φορά, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, «απάντησε» η Κίνα στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ταϊβάν, τέσσερις από τους πέντε βαλιστικούς πυραύλους έπεσαν σε εμπορικές θαλάσσιες οδούς γύρω από την Ταϊβάν, μερικές δε, μόλις 20 χιλιόμετρα από τις ακτές του νησιού.

Συνολικά, είκοσι δύο κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν για λίγο στη ζώνη αντιαεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν, υπό το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων.

Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, Νομπούο Κίσι, χαρακτήρισε το περιστατικό «σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει την εθνική μας ασφάλεια όπως και την ασφάλεια των πολιτών μας», διευκρινίζοντας ότι η Ιαπωνία διαμαρτυρήθηκε στην Κίνα, μέσω της διπλωματικής οδού.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, Γιοσιμάσα Χαγιάσι, ζήτησε την «άμεση διακοπή» των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων. «Οι ενέργειες της Κίνας αυτήν τη φορά έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Απευθύνω έκκληση για την άμεση διακοπή αυτών των στρατιωτικών ασκήσεων», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Πνομ Πενχ, όπου συμμετείχε σε συνάντηση της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Πώς αντέδρασαν οι ΗΠΑ

Άμεση ήταν η καταδίκη της ενέργειας της Ιαπωνίας από την πλευρά των ΗΠΑ, εν προκειμένω, από τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

«Κατάφωρα προκλητική» την χαρακτήρισε ο Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια της συνόδου των ομολόγων του των χωρών του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Από την πλευρά της, η Νάνσι Πελόζι δήλωσε από το Τόκιο, ότι οι ΗΠΑ «δεν θα επιτρέψουν» στην Κίνα να απομονώσει την Ταϊβάν.

Η πρωτοβουλία της Νάνσι Πελόζι να επισκεφτεί την Ταϊβάν, θεωρείται, από την Κίνα, ως πρόκληση, στήριγμα στους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν και μια αθέτηση της υπόσχεσης των ΗΠΑ να μην έχουν επίσημες σχέσεις με το νησί.

Διότι, το Πεκίνο θεωρεί την αυτόνομη νήσο 23 εκατομμυρίων κατοίκων αναπόσπαστο τμήμα της κινεζικής επικράτειας, αποσκιρτήσασα επαρχία προορισμένη να επανενωθεί στο μέλλον με την ηπειρωτική χώρα.

Όσο για τις στρατιωτικές ασκήσεις, το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι στοχεύουν στην προσομοίωση ενός «αποκλεισμού» του νησιού και περιλαμβάνουν «την επίθεση σε στόχους στη θάλασσα, πλήγματα σε στόχους στο έδαφος και έλεγχο του εναέριου χώρου».

Κινεζικές ασκήσεις με εκτοξεύσεις πυραύλων

Το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να ολοκληρωθούν οι κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες άρχισαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης και περιελάμβαναν «πυρά συμβατικών πυραύλων» προς τα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν, όπως δήλωσε ο Σι Γι, εκπρόσωπος των κινεζικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο κινεζικός στρατός είχε εκτοξεύσει «11 βαλλιστικούς πυραύλους», τύπου Dongfeng «μεταξύ 13.56 και 16.00 τοπική ώρα στα νερά βορείως, νοτίως και ανατολικά της Ταϊβάν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, και συμπλήρωσε ότι «όλοι οι πύραυλοι έπληξαν τον στόχο τους με ακρίβεια».

Μάλιστα, η εκτόξευση αρκετών πυραύλων έγινε παρουσία δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Παρέστησαν στο Πινγκτάν, ένα κινεζικό νησί που βρίσκεται κοντά στην περιοχή των ασκήσεων, από όπου παρατήρησαν επίσης πέντε στρατιωτικά ελικόπτερα να πετούν σε χαμηλό ύψος κοντά σε τουριστική τοποθεσία.

Semana que viene daré una entrevista sobre el conflicto de China y Taiwan. #China #Taiwan pic.twitter.com/MeJqaXDg8a

— José Abdala (@Joseabdalamudir) August 4, 2022

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: iea.org/)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Καμπανάκι» για ταχύτατη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου

18/05/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα μείνει τίποτα» – Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν και φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση

18/05/2026 - 11:24πμ
Ο Γιάσερ Αμπάς, γιος του Μαχμούντ Αμπάς, εξέλεγη στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:NY_reunión_Pte_Palestina_y_autoridad_Nal_Palestina-_Juan_D_Cano_09)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιάσερ Αμπάς: Στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ ο γιος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής

17/05/2026 - 1:50μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο συγκρότημα Τζονγκνανχάι, επίσημη κατοικία της κινεζικής ηγεσίας. Πεκίνο, 2 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Πούτιν πηγαίνει στην Κίνα μόλις έφυγε ο Τραμπ

17/05/2026 - 11:41πμ
Οχήματα περνούν μπροστά από ένα άδειο βενζινάδικο στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: «Προστατευτείτε, αντισταθείτε, επιβιώστε και νικήστε» σε περίπτωση επίθεσης από τις ΗΠΑ

17/05/2026 - 9:20πμ
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο σημείο όπου όχημα παρέσυρε αρκετούς πεζούς στο κέντρο της Μόντενα, στη βόρεια Ιταλία (φωτ.: EPA/FRANCESCO VECCHI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 31χρονος παρέσυρε με αυτοκίνητο εσκεμμένα πεζούς στη Μόντενα – Επιτέθηκε και με μαχαίρι

16/05/2026 - 10:13μμ
Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Spruance του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτοξεύει πύραυλο Tomahawk κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Epic Fury» (φωτ.: EPA / US Navy)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κούρσα εξοπλισμών στην Ευρώπη; Η Γερμανία ψάχνει Plan B για τους Tomahawk και κοιτάζει προς drones και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

16/05/2026 - 8:14μμ
Μέλη της 65ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμμετέχουν σε άσκηση τακτικής εκπαίδευσης (φωτ.: EPA / Press Service of the 65th Mechanized Brigade)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία; Τα σενάρια που επαναφέρουν τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα»

16/05/2026 - 6:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη δυτική Αυστραλία: Νεκρός άνδρας μετά από επίθεση καρχαρία

16/05/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι είναι νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS, Αμπού Μπιλάλ αλ Μινούκι

16/05/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Ακρίτες του Πόντου)

«Η μνήμη δεν σβήνει ποτέ»: Συγκίνηση στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία από τους Ακρίτες του Πόντου Μελβούρνης

10 λεπτά πριν
Παραμονή 19ης Μαΐου 2026 στο Κιλκίς, όπου άναψε η «Φλόγα της Μνήμης» (φωτ.: Δήμος Κιλκίς)

«Η Φλόγα της Μνήμης» άναψε στο Κιλκίς – Λαμπαδηφορία για τη Γενοκτονία των Ποντίων με αίτημα τη δικαίωση

38 λεπτά πριν
Τμήμα της αφίσας των εκδηλώσεων

19η Μαΐου: Οι Ποντιακοί Σύλλογοι Ν. Πιερίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και τιμούν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

1 ώρα πριν

Στις 19 Μαΐου με τη Ναυτεμπορική: Ένα ξεχωριστό ένθετο-τεκμήριο για τη Γενοκτονία μέσα από ξένες πηγές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Καιρός: Με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

2 ώρες πριν
Έργο της Σοφίας Αμπερίδου από τη θεματική ενότητα «Πυρρίχιος - Σέρρα». Είναι ακρυλικό σε καμβά και έχει δημιουργηθεί το 2023 (πηγή: facebook.com/ ampersof)

19η Μαΐου: Οι 353.000 νεκροί μας διψούν για δικαίωση – Γιατί η Άγκυρα φοβάται ακόμα τον καθρέφτη της Ιστορίας

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign