pontosnews.gr
Πέμπτη, 8/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αυστραλία: Αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας η ομογενής Ελένη Πετεινού

Κατηγορήθηκε από συνεργάτες της για εκφοβισμό (bullying)

31/07/2022 - 8:13μμ
(Φωτ.: facebook.com/elenipetinos4miranda)

(Φωτ.: facebook.com/elenipetinos4miranda)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την αποπομπή της ομογενούς υπουργού για τις Μικρές Επιχειρήσεις (Small Business and Fair Trading) Ελένης Πετεινού (Eleni Petinos) από την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Πολιτείας, Dominic Perrottet.

Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η εφ. The Australian έκανε γνωστό ότι η Ελ. Πετεινού αντιμετωπίζει καταγγελία από άτομο που εργάζεται στο γραφείο της, καθώς φέρεται να άσκησε εναντίον του εκφοβισμό (bullying).

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Πετεινού τους αποκάλεσε «καθυστερημένους» και «ανόητους», και τους απείλησε για ένα μικρό λάθος. Άλλοι υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι υπήρχαν «φωνές και βρισιές» στο γραφείο, και τουλάχιστον επτά από αυτούς εγκατέλειψαν την εργασία τους μαζί της.

Η υπουργός, σύμφωνα με το ABC, αρνήθηκε ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο και σε δήλωσή της επισήμανε: «Απορρίπτω οποιαδήποτε κατηγορία για ανάρμοστη συμπεριφορά».

Από την Ινδία όπου βρισκόταν, ο πολιτειακός πρωθυπουργός D. Perrottet επιβεβαίωσε ότι διεξήχθη έρευνα για την καταγγελία, αλλά ήταν ικανοποιημένος από το συμπέρασμά της, ωστόσο σήμερα ανέφερε ότι η Ελένη Πετεινού δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση της.

«Μίλησα με την υπουργό […] αφού ορισμένα ζητήματα που την αφορούν τέθηκαν υπόψη μου», ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Υπό το πρίσμα αυτών των ζητημάτων, η θητεία της Ελ. Πετεινού ως υπουργού παύει άμεσα, και θα ενημερώσω γραπτώς τον κυβερνήτη αύριο».

Η Ελένη Πετεινού εκλέγεται στην περιφέρεια Miranda από το 2015. Υπουργός ορκίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ως μία από τις τρεις νέες γυναίκες των Φιλελευθέρων που ανέλαβαν θέση στην κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας, μετά από ανασχηματισμό που έκανε ο D. Perrottet.

«Δεν θα προσέβαλλα ποτέ σκόπιμα κανέναν»

Από την πλευρά της η Ελένη Πετεινού αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον της. Δήλωσε «περήφανη» για το έργο της ως υπουργός, και πρόσθεσε ότι αν έχει προσβάλει άθελά της κάποιον, ή τον έκανε να νιώσει άβολα, τότε «λυπάται πραγματικά». Με ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι ήθελε να ακολουθήσει την πολιτική «για να κάνει μια θετική διαφορά» και θα παραμείνει βουλευτής της έδρας Μιράντα.

«Είμαι περήφανη για τη δουλειά μου ενώ υπηρέτησα τους ανθρώπους της ΝΝΟ ως υπουργός Μικρών Επιχειρήσεων και υπουργός Δίκαιου Εμπορίου», έγραψε. «Πάλεψα σκληρά για τις μικρές επιχειρήσεις που είναι η ψυχή της ΝΝΟ και θα συνεχίσω να τις υπερασπίζομαι ανεξάρτητα από το ρόλο μου. […] Οι έντονες πιέσεις τέτοιων σημαντικών χαρτοφυλακίων είναι πολλές τόσο για το προσωπικό όσο και για τον υπουργό τους. Ευχαριστώ το προσωπικό μου για τις προσπάθειές του να με υποστηρίξει για να παραδώσω έργο για τον λαό της ΝΝΟ. […] Δεν θα προσέβαλλα ποτέ σκόπιμα κανέναν ή θα τον έκανα να αισθανθεί άβολα, και αν το έκανα λυπάμαι πραγματικά», κατέληξε η ομογενής πρώην υπουργός.

• Πηγές: ertnews.gr, neoskosmos.com, reader.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: 7News)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Στάχτη» η ιστορική επιχείρηση του Έλληνα ομογενή Κον Πετράκου στην Αδελαΐδα

8/01/2026 - 10:59πμ
Οι «Ακρίτες του Πόντου» ακοίμητοι φρουροί και μιας... Πόρσε (φωτ.: facebook/Yitonia/709.este)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Οι Ακρίτες του Πόντου και των… Πόρσε – Το εντυπωσιακό project της ομάδας «yitonia»

7/01/2026 - 10:22πμ
(Φωτ.: facebook/Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ποντοξενιτέας: 25” για το 2025

6/01/2026 - 8:40μμ
Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Ρόουζμπαντ, κατά μήκος της ακτογραμμής της χερσονήσου Μόρνινγκτον (φωτ.: facebook/Glik Andriotis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Ηλιόλουστα Θεοφάνια στη Βικτόρια

6/01/2026 - 7:40μμ
Ο 18χρονος Κώστας Κοψάφτης έπιασε τον σταυρό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (φωτ.:  facebook/Imagine Frankston)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο Φράγκστον της Μελβούρνης

6/01/2026 - 4:44μμ
(Φωτ.: Facebook/Παναγία Σουμελά Σίδνεϊ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κρητικοί και Πόντιοι μαζί στη μακρινή Αυστραλία – Γιορτή ενότητας και παράδοσης στο Σίδνεϊ

6/01/2026 - 11:08πμ
O Γιώργος Μίγλης με τη σύζυγό του, Χρυστάλλα και τα εγγόνια τους στο «Νέο Μπακάλικο» (φωτ.: facebook/New Bakaliko)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Υόρκη: Πωλητήριο στο «Νέο Μπακάλικο» του Λονγκ Άιλαντ που έθρεψε γενιές ομογενών – «Η γιαγιά μου τα μαγείρευε όλα αυτά»

5/01/2026 - 6:46μμ
(Φωτ.: Συνεργάτης Eurokinissi)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σουηδία: Η ελληνική ομογένεια έκοψε βασιλόπιτα παρουσία του μητροπολίτη Κλεόπα

5/01/2026 - 2:41μμ
(Φωτ.: realestate.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ζαχ Χριστοδουλόπουλος: Ο Ελληνοαυστραλός ομογενής που απέκτησε ακίνητα αξίας 5 εκατ. δολαρίων, πριν καν κλείσει τα 30

4/01/2026 - 12:08πμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /EUROKINISSI)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θεοφάνια 2026: Έτσι θα τα γιορτάσουν οι Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας σε στεριά και θάλασσα

2/01/2026 - 7:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανασκαφή στην όχθη του ρέματος της Ραφήνας (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Ραφήνα: Εντυπωσιακή ταφή σε πίθο, 4.000 ετών – Ίχνη τελετουργιών και καύσεων

41 λεπτά πριν
Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

1 ώρα πριν
Τελετουργική φωτιά και γύρω της τα Σάγια, στη Νέα Καρβάλη. Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Λάσκαρης Τσούτσας)

Όταν η Νέα Καρβάλη ανάβει τα Σάγια: Ένα καππαδοκικό έθιμο που δεν έσβησε ποτέ

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ακυρώνει 50 δρομολόγια λόγω μπλόκων

3 ώρες πριν
Θέα από τη γέφυρα του δανικού ναυτικού πλοίου επιθεώρησης «Vaedderen» (φωτ.:  EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)

Γιατί η Ρωσία «σιωπά» για τη Γροιλανδία – ενώ είναι ο ισχυρότερος παίκτης της Αρκτικής

4 ώρες πριν
Απόσπασμα από την αφίσα την εκδήλωσης

Γεώργιος Σωτηριάδης, ο πρώτος πρύτανης του ΑΠΘ, ένας από τους πρωτοπόρους της Αρχαιολογίας

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign