pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αυστραλία: Αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας η ομογενής Ελένη Πετεινού

Κατηγορήθηκε από συνεργάτες της για εκφοβισμό (bullying)

31/07/2022 - 8:13μμ
(Φωτ.: facebook.com/elenipetinos4miranda)

(Φωτ.: facebook.com/elenipetinos4miranda)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την αποπομπή της ομογενούς υπουργού για τις Μικρές Επιχειρήσεις (Small Business and Fair Trading) Ελένης Πετεινού (Eleni Petinos) από την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Πολιτείας, Dominic Perrottet.

Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η εφ. The Australian έκανε γνωστό ότι η Ελ. Πετεινού αντιμετωπίζει καταγγελία από άτομο που εργάζεται στο γραφείο της, καθώς φέρεται να άσκησε εναντίον του εκφοβισμό (bullying).

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Πετεινού τους αποκάλεσε «καθυστερημένους» και «ανόητους», και τους απείλησε για ένα μικρό λάθος. Άλλοι υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι υπήρχαν «φωνές και βρισιές» στο γραφείο, και τουλάχιστον επτά από αυτούς εγκατέλειψαν την εργασία τους μαζί της.

Η υπουργός, σύμφωνα με το ABC, αρνήθηκε ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο και σε δήλωσή της επισήμανε: «Απορρίπτω οποιαδήποτε κατηγορία για ανάρμοστη συμπεριφορά».

Από την Ινδία όπου βρισκόταν, ο πολιτειακός πρωθυπουργός D. Perrottet επιβεβαίωσε ότι διεξήχθη έρευνα για την καταγγελία, αλλά ήταν ικανοποιημένος από το συμπέρασμά της, ωστόσο σήμερα ανέφερε ότι η Ελένη Πετεινού δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση της.

«Μίλησα με την υπουργό […] αφού ορισμένα ζητήματα που την αφορούν τέθηκαν υπόψη μου», ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Υπό το πρίσμα αυτών των ζητημάτων, η θητεία της Ελ. Πετεινού ως υπουργού παύει άμεσα, και θα ενημερώσω γραπτώς τον κυβερνήτη αύριο».

Η Ελένη Πετεινού εκλέγεται στην περιφέρεια Miranda από το 2015. Υπουργός ορκίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ως μία από τις τρεις νέες γυναίκες των Φιλελευθέρων που ανέλαβαν θέση στην κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας, μετά από ανασχηματισμό που έκανε ο D. Perrottet.

«Δεν θα προσέβαλλα ποτέ σκόπιμα κανέναν»

Από την πλευρά της η Ελένη Πετεινού αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον της. Δήλωσε «περήφανη» για το έργο της ως υπουργός, και πρόσθεσε ότι αν έχει προσβάλει άθελά της κάποιον, ή τον έκανε να νιώσει άβολα, τότε «λυπάται πραγματικά». Με ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι ήθελε να ακολουθήσει την πολιτική «για να κάνει μια θετική διαφορά» και θα παραμείνει βουλευτής της έδρας Μιράντα.

«Είμαι περήφανη για τη δουλειά μου ενώ υπηρέτησα τους ανθρώπους της ΝΝΟ ως υπουργός Μικρών Επιχειρήσεων και υπουργός Δίκαιου Εμπορίου», έγραψε. «Πάλεψα σκληρά για τις μικρές επιχειρήσεις που είναι η ψυχή της ΝΝΟ και θα συνεχίσω να τις υπερασπίζομαι ανεξάρτητα από το ρόλο μου. […] Οι έντονες πιέσεις τέτοιων σημαντικών χαρτοφυλακίων είναι πολλές τόσο για το προσωπικό όσο και για τον υπουργό τους. Ευχαριστώ το προσωπικό μου για τις προσπάθειές του να με υποστηρίξει για να παραδώσω έργο για τον λαό της ΝΝΟ. […] Δεν θα προσέβαλλα ποτέ σκόπιμα κανέναν ή θα τον έκανα να αισθανθεί άβολα, και αν το έκανα λυπάμαι πραγματικά», κατέληξε η ομογενής πρώην υπουργός.

• Πηγές: ertnews.gr, neoskosmos.com, reader.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεξιά, ο επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας προΐσταται της κοπής της βασιλόπιτας, με τη βοήθεια του πατέρα Ευαγόρα Κωνσταντινίδη και παρουσία του προέδρου της Παρέλασης για την Ελληνική Ανεξαρτησία της Νέας Υόρκης 2026, Λου Κάτσου (αριστερά) κατά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Μεγάλης Νέας Υόρκης (φωτ.: Εθνικός Κήρυκας/Ελένη Σακέλλη)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Επανεκκίνηση με βασιλόπιτα για τις προετοιμασίες της παρέλασης στη Νέα Υόρκη

18/01/2026 - 6:37μμ
Η έπαυλη Αλφιεράκη (πηγή: creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογένεια Αλφιεράκη: Οι Μανιάτες ευγενείς της Ρωσίας και η έπαυλή τους στο Ταϊγάνιο

18/01/2026 - 10:25πμ
Ο Γιάννης Βιδινιώτης δέχεται τη φροντίδα της ξαδέλφης του, Αριστέας στο νοσοκομείο (φωτ.: glomex)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το σοκαριστικό ατύχημα Έλληνα τουρίστα στο Περθ και το συγκινητικό «κύμα» στήριξης από την ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας

17/01/2026 - 9:00μμ
(Φωτ.: facebook/Xeniteas Rüsselsheim)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τα 40 χρόνια παρουσίας στα ποντιακά δρώμενα της ομογένειας συμπληρώνει ο «Ξενιτέας» του Rüsselsheim

17/01/2026 - 7:02μμ
(Φωτ.: facebook/Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μεγάλο γλέντι ετοιμάζεται στον ετήσιο χορό της «Παναγίας Σουμελά» Τορόντο

17/01/2026 - 11:59πμ
(Φωτ.: Νίκος Παπαχρήστου/ec-patr.org)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλόγησε την βασιλόπιτα των ομογενειακών φορέων

16/01/2026 - 12:10πμ
Ο 28χρονος κτηματομεσίτης Στέλιος Κίκιρης έπιασε τον σταυρό στο Princes Pier της Μελβούρνης (φωτ.: The Greek Herald/Μαίρη Συνανίδη)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θεοφάνια στην Αυστραλία: Μέδουσες, περιορισμός στους πιστούς που βουτούν, απαγορευτικό στις γυναίκες και στο βάθος… καρχαρίας

12/01/2026 - 11:14μμ
Ο 18χρονος Άθως Καρυστινός τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την  κληρονομία της οικογένειάς του (φωτ.: orthodoxobserver.org/Δημήτριος Πανάγος & Brittainy Newman)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θεοφάνια στο Tarpon Springs: Όταν οι… βουτιές είναι οικογενειακή υπόθεση

10/01/2026 - 10:17μμ
Ελληνίδες πολιτικές πρόσφυγες σε χώρο εστίασης στην Τασκένδη, τη δεκαετία του 1950. Στο φόντο διακρίνονται σοβιετικά πολιτικά συνθήματα (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αρχείο Κώστα Πολίτη)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τασκένδη, εκεί όπου ο ελληνισμός έστησε δεύτερη πατρίδα

9/01/2026 - 4:04μμ
(Φωτ.: 7News)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Στάχτη» η ιστορική επιχείρηση του Έλληνα ομογενή Κον Πετράκου στην Αδελαΐδα

8/01/2026 - 10:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον εκτροχιασμό δύο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ανδαλουσία

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κοζάνη: Αναβίωσε στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Βελβεντού το έθιμο της λουκανικοφαγίας

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League: Με καρέ ο Γιόβιτς διέσυρε τον Παναθηναϊκό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Επιτυχής η διάσωση των ορειβατών στον Ταΰγετο – Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί»)

Ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί» δίνει ραντεβού για ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: European Union)

Η Γροιλανδία στο επίκεντρο: Ευρωπαϊκή κινητοποίηση απέναντι στις απειλές Τραμπ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign