pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φωτιά σε Πεντέλη, Μέγαρα και Σαλαμίνα: Καλύτερη η εικόνα σήμερα, χωρίς ενεργό μέτωπο

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και ισχυροί άνεμοι

21/07/2022 - 8:43πμ
Εικόνα από τη φωτιά στα Μέγαρα, χθες Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)

Εικόνα από τη φωτιά στα Μέγαρα, χθες Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τους ανέμους να παραμένουν και σήμερα ισχυροί και τον κίνδυνο φωτιάς να εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός σε τέσσερις περιφέρειες της Ελλάδας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτιμά πως η κατάσταση σε Πεντέλη, Μέγαρα και Σαλαμίνα είναι αρκετά καλύτερη αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Οι εστίες αναζωπύρωσης που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά από τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που παρέμειναν σε επιφυλακή σ’ αυτές τις περιοχές.

Με τη συνδρομή των εναέριων μέσων θα συνεχιστούν και σήμερα οι επιχειρήσεις, έτσι ώστε να ξεπεραστεί πλήρως ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης λόγων των ισχυρών ανέμων.

Στα Μέγαρα θα επιχειρήσουν πέντε αεροσκάφη, ενώ στην Πεντέλη δύο και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, θα συνεχιστούν για δεύτερη μέρα σήμερα οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγέντων Δήμων Πεντέλης και Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα). Σήμερα αναμένεται να γίνει μια πρώτη καταγραφή της έκτασης της καταστροφής από το σύστημα Copernicus.

Την Πεντέλη θα επισκεφθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος της καταστροφής ενώ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον πρωθυπουργό, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα μεταβεί επίσης στη Σαλαμίνα και τα Μέγαρα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου, για τέσσερις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).

Ο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα (πηγή: civilprotection.gr)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σε εφαρμογή παραμένει το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, ενώ σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ αρχείου: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Άγρια επίθεση και απαγωγή άνδρα – Του άρπαξαν 7.000 ευρώ και τον εγκατέλειψαν στο νοσοκομείο

15/04/2026 - 11:21μμ
Αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Serena στο Ισλαμαμπάντ, όπου φιλοξενήθηκαν συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)
ΕΛΛΑΔΑ

ΗΠΑ-Ιράν: Διαψεύσεις για εκεχειρία και προτάσεις αποκλιμάκωσης στο τραπέζι

15/04/2026 - 10:01μμ
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απάτη 227.000 ευρώ με εικονικά τιμολόγια – Στο μικροσκόπιο 289 παραγωγοί

15/04/2026 - 6:52μμ
Η Μυρτώ από το Αργοστόλι γιορτάζοντας τα 18α γενέθλιά της
ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Από ανακοπή ο θάνατος της 19χρονης – Διώξεις στους τρεις κατηγορούμενους

15/04/2026 - 6:04μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια επίθεση σε 19χρονο στη Θεσσαλονίκη – Απόπειρα ληστείας μετά από εκβιασμό

15/04/2026 - 11:24πμ
(Φωτ.: Παναγιώτης Μπαλάσκας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Λέσβος – Οι κτηνοτρόφοι μπλοκάρουν το λιμάνι και πιέζουν για λύσεις

15/04/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφιακή προστασία για τα παιδιά: Αυτοί είναι οι νέοι αυστηροί κανόνες για τα social media

15/04/2026 - 9:04πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με συννεφιά, λίγες βροχές και αφρικανική σκόνη θα κυλήσει η Τετάρτη της Διακανησίμου

15/04/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: ekefalonia/ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Αθλητής της άρσης βαρών ο τρίτος που συνελήφθη για τον θάνατο της 19χρονης – Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες θανάτου της

14/04/2026 - 9:10μμ
Μια τυπική μέρα στη λεωφόρο Κηφισού (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΙΧ: Χάνουμε 6 ημέρες το χρόνο κολλημένοι στην κίνηση – Η Αθήνα 3η πιο αγχωτική πόλη για οδηγούς στην Ευρώπη

14/04/2026 - 7:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: European Union)

Ευρωκοινοβούλιο: «Φρένο» στην Τουρκία – Στο επίκεντρο παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/TIBOR ILLYES)

Ουγγαρία: Ριζικές αλλαγές στα ΜΜΕ προαναγγέλλει ο Πέτερ Μάγιαρ μετά τη νίκη του

3 ώρες πριν
(Φωτ αρχείου: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Αίγιο: Άγρια επίθεση και απαγωγή άνδρα – Του άρπαξαν 7.000 ευρώ και τον εγκατέλειψαν στο νοσοκομείο

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Από την αφίσα της ταινίας Καποδίστριας του Γιάννη Σμαραγδή)

Ο «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή κατακτά τον κόσμο

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα  Μπόλαρη)

Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης, τα σενάρια για φθινοπωρινές κάλπες και το κλίμα στο γαλάζιο εσωτερικό

4 ώρες πριν
Αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Serena στο Ισλαμαμπάντ, όπου φιλοξενήθηκαν συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)

ΗΠΑ-Ιράν: Διαψεύσεις για εκεχειρία και προτάσεις αποκλιμάκωσης στο τραπέζι

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign