pontosnews.gr
Δευτέρα, 24/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης στη Βουλή: Ας διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση πριν καταλήξει σε μακελειό χυδαιότητας

Τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου υγείας «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».

19/07/2022 - 4:47μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετείται στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή» (Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετείται στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή» (Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Θα ευχόμουν πραγματικά το νομοσχέδιο αυτό να τύχαινε ακόμα ευρύτερης συναίνεσης. Λυπάμαι που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για ακόμα μια φορά να κρυφτεί πίσω από το «παρών», όταν επί της ουσίας συμφωνεί με τις περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου. Χάνουμε, πιστεύω, μία ευκαιρία σήμερα -για ένα νομοσχέδιο με ένα σαφές κοινωνικό αποτύπωμα, γύρω από το οποίο δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις- να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ενότητας απέναντι σε αυτήν την ολοένα αυξανόμενη τοξικότητα του δημοσίου λόγου. Ας είναι όμως, ο καθένας κρίνεται τελικά για τις επιλογές του» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».

Επισήμανε ότι συμμετέχει στη σημερινή συζήτηση γιατί πιστεύει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τα οποία απασχολούν μόνο ειδικές κατηγορίες πολιτών, αλλά όλα αφορούν όλους.

Στη συνέχεια είπε ότι κεντρική πρόβλεψη των νέων ρυθμίσεων, είναι η αύξηση κατά τέσσερα έτη του ορίου ηλικίας των γυναικών, για να επιλέγουν την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δυνατότητα που δίνεται με τον νέο νόμο κρυοσυντήρησης του γενετικού υλικού και για προσωπικούς λόγους και την κατάργηση της εικοσαετίας, που είχε τεθεί ως ανώτατο όριο για την διάρκεια συντήρησης των ωαρίων.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι με το σχέδιο νόμου ιδρύεται μονάδα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τράπεζας κρυοσυντήρησης ειδικά για τους HIV οροθετικούς συμπολίτες μας.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναξιολογήσει τη στάση του και να μετατρέψει το «παρών» σε «ναι». «Ένα «ναι» το οποίο θα εκπέμψει ένα μήνυμα ότι σε ένα ζήτημα -όπως είπα στην εισαγωγή μου- στο οποίο ουσιαστικά δεν χωρούν διακρίσεις, όπου τα επιστημονικά δεδομένα είναι αναμφισβήτητα, μπορούμε σε αυτά, σε αυτά τα ελάχιστα, τουλάχιστον, σε αυτή την αίθουσα να συμφωνήσουμε και να μην αποτελούν όλα, επιτέλους, πεδίο σκληρής κομματικής αντιπαράθεσης και διαφωνίας με την κυβέρνηση. Έχετε την ευκαιρία σήμερα να κάνετε ένα μικρό βήμα και να υπερβείτε αυτό το κλίμα της τοξικότητας το οποίο, δυστυχώς, πια έχει διαβρώσει όλο τον πολιτικό διάλογο» είπε.

«Λίγες μέρες πριν γιορτάσουμε, κύριε Ξανθέ, την αποκατάσταση της δημοκρατίας μας, είναι μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε και το περιβάλλον της, σε μια συγκυρία με πολύ δύσκολες εξωτερικές συνθήκες, που δεν επιτρέπουν να ανοίγουν εσωτερικές πληγές. Έχουμε ανάγκη από ενότητα και σταθερότητα. Δεν έχουμε ανάγκη από χυδαιότητα, έχουμε ανάγκη από ευθυκρισία και ευαισθησία. Όχι από υποκρισία. Σε όλα αυτά κρινόμαστε καθημερινά. Και ας διαφυλάξουμε, λοιπόν, την πολιτική αντιπαράθεση πριν καταλήξει σε ένα μακελειό χυδαιότητας. Διαφορετικά να είστε σίγουροι ότι η ίδια η δημοκρατία θα εξοστρακίσει ξανά στο περιθώριο αυτούς που στην πράξη την υπονομεύουν» συμπλήρωσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τη φωτογραφική μηχανή, κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

23/11/2025 - 10:58πμ
Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλέκο, είμαστε όλοι εδώ» – Η υπόσχεση Τσίπρα στην πολιτική κηδεία του Φλαμπουράρη

20/11/2025 - 5:08μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρός «Φραπές» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Άφαντος ο Ξυλούρης, έστειλε υπόμνημα

20/11/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Eurogroup

19/11/2025 - 5:40μμ
Ο μέχρι σήμερα βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Διαμαντής Καραναστάσης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο βουλευτής Α’ Αθηνών Διαμαντής Καραναστάσης

19/11/2025 - 12:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της επίσκεψης Ζελένσκι: Το ενεργειακό deal, τα μηνύματα, τα «ευχαριστώ» και το παρασκήνιο

16/11/2025 - 11:45μμ
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο Προεδρικό Μέγαρο, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025. (Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όσα έγιναν στη συνάντηση Ζελένσκι-Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο – Το «ευχαριστώ» του Ουκρανού προέδρου στον ελληνικό λαό

16/11/2025 - 2:59μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σταμάτης – Το συγκινητικό «αντίο» του Αντώνη Σαμαρά

16/11/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

14/11/2025 - 4:33μμ
Εργασίες στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη από τα σωστικά συνεργεία για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των βαγονιών, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απολογία Τριαντόπουλος-Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

12/11/2025 - 11:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύλληψη τετραμελούς σπείρας διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη – Αύριο απολογούνται οι κατηγορούμενοι

27 λεπτά πριν
Μπροστά: Λεβόν Μπλετζιάν, Αγαβνί Ταστζιάν και Νάντια-Αναχίντ Σαραφιάν. Πίσω: Φρανκ Μπλετζιάν, Οβάννες Μπλετζιάν, Νάζεν Μπλετζιάν, Νβάρτ Μπασματζιάν, Χάικ Μπασματζιάν, Χραντ-Μικαέλ Μπασματζιάν (πηγή: houshamadyan.org)

Νάντια Μπασματζιάν-Σαραφιάν: Από την Πόλη στη Θεσσαλονίκη – Δύο αρμενικές οικογένειες που διέσωσαν τις μνήμες τους μέσα από τέσσερις γενιές

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων Αιγάλεω)

Εικόνες από την «1η Βραδιά Νεολαίας» της Ένωσης Ποντίων Αιγάλεω που στέφθηκε με επιτυχία

1 ώρα πριν
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ενώ το σχέδιο Τραμπ αναδιαμορφώνεται, ο Μερτς προειδοποιεί: «Χωρίς τη Ρωσία δεν υπάρχει ειρήνη»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΞ)

Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων: Χάλκινο μετάλλιο ο Αντωνίου

2 ώρες πριν
Μεγάλα φορτηγά φαίνονται να εισέρχονται στον ναό της Αγια-Σοφιάς (φωτ.: Instagram/sanattarihiplatformu)

Φόβοι για φθορές στην Αγια-Σοφιά μετά τις εικόνες με φορτηγά εντός του ναού

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign