pontosnews.gr
Κυριακή, 23/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Τουρισμός για Όλους»: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Δείτε πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση για το voucher 

Αναλυτικός πίνακας με τα εισοδηματικά κριτήρια

16/07/2022 - 10:12πμ
Παραλία Αρβανιτιά στο Ναύπλιο (Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Παραλία Αρβανιτιά στο Ναύπλιο (Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σήμερα Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα tourism4all προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις για να πάρουν το e-voucher των 150 ευρώ.

Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», δυνητικοί δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Ατομικό και μονογονεϊκές οικογένειες χωρίς παιδιά: Ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ

Με 1 παιδί τα 17.500 ευρώ εισόδημα
Με 2 παιδιά τα 19.000 ευρώ εισόδημα
Με 3 παιδιά τα 21.000 ευρώ εισόδημα
Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό (έγγαμοι και σύμφωνο συμβίωσης)

Χωρίς παιδιά ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ

Με 1 παιδί τα 29.500 ευρώ εισόδημα
Με 2 παιδιά τα 31.000 ευρώ εισόδημα
Με 3 παιδιά τα 33.000 ευρώ εισόδημα
Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

15 χρηστικές ερωτήσεις & απαντήσεις για το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

1. Τι καλύπτει το πρόγραμμα;

Το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, «Τουρισμός για Όλους», αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα.

2. Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα;

Σε κάθε δικαιούχο παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

3. Σε τι διαφέρει φέτος το πρόγραμμα από τα προηγούμενα χρόνια;

Ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» ανέρχεται φέτος στα 31 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που απορροφήθηκε κατά τα προηγούμενα δύο έτη του προγράμματος.

Αυξημένη είναι και η επιδότηση ανά δικαιούχο, με το ποσό να ανέρχεται στα 150 ευρώ, από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Υψηλότερη είναι επίσης και η επιδότηση για ΑμεΑ, η οποία ανέρχεται στα 200 ευρώ, από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Επιπροσθέτως, το voucherμπορεί πλέον να εξαργυρωθεί σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η μεταφορά των χρημάτων στον πάροχο για την υπηρεσίας διαμονής είναι άμεση, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος.

4. Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση;

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Το πρόγραμμα αφορά συνολικά σε 200.000 δικαιούχους και η τελική επιλογή -εφόσον οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια είναι περισσότεροι- θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση.

5. Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις;

Το νέο πρόγραμμα είναι πλήρως ψηφιοποιημένο και οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr. Για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται να είναι πιστοποιημένος χρήστης του Taxisnet, καθώς και να επιβεβαιώσει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και μία διεύθυνση e-mail.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, σταδιακά -χωρίς χρονική προτεραιότητα- ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ του δικαιούχου, από το Σάββατο 16 Ιουλίου. Συγκεκριμένα:

Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2 και 3, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 4, 5 και 6, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα είναι ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 23:59, ενώ η σχετική διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Το τηλέφωνο εξυπηρέτησης είναι το 210-2600610 και η γραμμή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της παράλληλα με τη λειτουργία της πλατφόρμας. Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι, στους συνδέσμους: https://www.ktpae.gr/ και https://vouchers.gov.gr/ (μετά τις 12:00 μ.μ.).

6. Μπορεί να υποβάλει αίτηση κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά;

Ναι, εφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια και εφόσον κάθε μέλος έχει δικούς του κωδικούς στο Taxisnet και υποβάλλει φορολογική δήλωση.

7. Πώς εξαργυρώνεται το voucher;

Η κάθε άυλη, ψηφιακή επιταγή εξαργυρώνεται στο τουριστικό κατάλυμα είτε εφάπαξ, είτε σε όσες δόσεις και σε όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος.

8. Μέχρι πότε μπορεί να εξαργυρωθεί η ψηφιακή επιταγή;

Το voucher είναι ατομικό και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

9. Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί;

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ.

Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

10. Μπορούμε να δώσουμε κάποιο παράδειγμα;

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, μπορεί όμως να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Έτσι, το πρόγραμμα συμβάλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, δώδεκα μήνες τον χρόνο.

11. Τι προβλέπεται για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων;

Στο φετινό πρόγραμμα, έχει υπάρξει -για πρώτη φορά- ειδική πρόβλεψη, έτσι ώστε οι πάροχοι να αποζημιώνονται άμεσα, μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας του δικαιούχου, χωρίς τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων πληρώνονται την ίδια στιγμή και, ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν την επιταγή τους πιο εύκολα, ακόμη και εντός της υψηλής τουριστικής περιόδου.

12. Θα περιλαμβάνονται ως πάροχοι και τα τουριστικά γραφεία;

Παρά την σχετική πρόθεση και προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού, δεν κατέστη δυνατόν τα τουριστικά γραφεία να περιληφθούν στους παρόχους σε αυτή τη φάση του προγράμματος, λόγω ζητημάτων κρατικών ενισχύσεων και ενωσιακού δικαίου, τα οποία ήδη στην παλαιότερη εκδοχή του προγράμματος είχαν δημιουργήσει σημαντικά ζητήματα εξαργύρωσης και πληρωμής τόσο στους δικαιούχους, όσο και στα ίδια τα γραφεία. Εξετάζεται η δυνατότητα ενός συμπληρωματικού σκέλους του προγράμματος για τα τουριστικά γραφεία, με χαρακτηριστικά που να εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του, προς όφελος όλων.

13. Τα ποσά είναι ακατάσχετα;

Ναι, τα ποσά είναι ακατάσχετα, ασυμψήφιστα και αφορολόγητα τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τους παρόχους.

14. Καλύπτονται δαπάνες μετακίνησης, όπως ακτοπλοϊκά εισιτήρια;

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής. Δεν καλύπτονται τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

15. Τι γίνεται εάν κάποιος δικαιούχος δεν διαθέτει «έξυπνο» κινητό για ανέπαφη πληρωμή;

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ούτε ο δικαιούχος χάνει την επιδότηση. Και αυτό γιατί, η χρήση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορεί να γίνει και μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία παρέχεται η δυνατότητα για απευθείας χρέωση από τον πάροχο, με τη συμπλήρωση των στοιχείων της ψηφιακής κάρτας του δικαιούχου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική: 91 παραβάσεις για οδήγηση υπό μέθη – Συνελήφθη οδηγός να τρέχει με 230 χλμ

22/11/2025 - 8:17μμ
Πλημμύρες και καταστροφές από την κακοκαιρία στην Ήπειρο, Σάββατο 22 Νοεμβρίου (φωτ.: Apohxos.gr/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλία και Ήπειρος δοκιμάζονται μετά την κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι, καταστροφές και αγώνας για αποκατάσταση

22/11/2025 - 7:20μμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Γιώργος Κωνσταντινίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση σούσι

22/11/2025 - 6:52μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Παγκράτι: Ελεύθεροι οι δύο οδηγοί μετά το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα την 75χρονη

22/11/2025 - 4:27μμ
Ένα από τα βαγόνια του μοιραίου Intercity (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια Τριαντόπουλος και Αγοραστός

22/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για απόπειρα βιασμού σε βάρος 16χρονης

22/11/2025 - 1:35μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Νεκρός εντοπίστηκε 86χρονος που αγνοούνταν από χθες στο Καλόκαστρο

22/11/2025 - 12:03μμ
Υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά στη Θεσπρωτία (φωτ.: apohxos.gr / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα: Εκτεταμένα προβλήματα – Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας στην Κέρκυρα

22/11/2025 - 10:33πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Παγκράτι: Νεκρή 75χρονη που παρασύρθηκε μετά από σύγκρουση οχημάτων – Είχε μαζί την ΑμεΑ κόρη της

22/11/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια, με ολίγη αφρικανική σκόνη

22/11/2025 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Χαμάς δέχεται παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967!

Νέες συγκρούσεις στη Γάζα: 21 νεκροί και εκατέρωθεν κατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Μαρτυρία Παύλου Τζιτιρίδη: Όλα αυτά τα χωριά τα έκαψαν με τους ανθρώπους μέσα στα σπίτια

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: «Καθάρισε» με Ελ Κααμπί, Ταρέμι ο Ολυμπιακός – Ισοπαλία στην Τρίπολη

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Greek Basketball League: Πέρασε από τη Μύκονο ο Παναθηναϊκός – Νίκες για Άρη, Πανιώνιο, Περιστέρι

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Σκληρό μήνυμα ΗΠΑ προς Κίεβο: «Ώρα για συμφωνία, δεν θα υπάρξει καλύτερη πρόταση»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο)

Thessaloniki Millennium Cadet European Cup 2025: Ασημένιο μετάλλιο για την Ιωσηφίδου

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign