pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τζεντιλόνι: Ανησυχούμε για ενδεχόμενη περικοπή παροχής φυσικού αερίου στην ΕΕ – Στις 20 Ιουλίου η πρόταση της Κομισιόν

Ο Επίτροπος Οικονομίας προσερχόμενος στο Eurogroup δήλωσε ότι «πλέουμε σε ταραγμένα νερά»

11/07/2022 - 9:10μμ
Ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κάνει δηλώσεις προσερχόμενος στο Eurogroup, 16 Ιουνίου 2022. (Φωτ. αρχείου: EPA/Julien Warnand)

Ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κάνει δηλώσεις προσερχόμενος στο Eurogroup, 16 Ιουνίου 2022. (Φωτ. αρχείου: EPA/Julien Warnand)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την ανησυχία του για μια ενδεχόμενη περικοπή παροχής φυσικού αερίου στην ΕΕ, εξέφρασε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος στο Eurogroup.

O Ιταλός Επίτροπος παραδέχτηκε ότι μια ενδεχόμενη περικοπή στη ροή του φυσικού αερίου, δεν θα έφερνε συνέπειες μόνο στην ανάπτυξη, αλλά μια γενικότερη δύσκολη κατάσταση. «Προετοιμαζόμαστε. Στις 20 Ιουλίου η Επιτροπή θα παρουσιάσει την πρότασή της για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης», ανέφερε ο Π. Τζεντιλόνι. Υπενθύμισε, επίσης, ότι στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της η Επιτροπή είχε συμπεριλάβει ένα δυσμενές σενάριο με προβλήματα παροχής φυσικού αερίου, βάσει του οποίου η ανάπτυξη φέτος θα ήταν αρνητική. «Αυτή τη στιγμή δε βρισκόμαστε στο δυσμενές σενάριο, αλλά οι κίνδυνοι να πάμε προς τα εκεί αυξάνονται», δήλωσε ο Π. Τζεντιλόνι.

Στις 13 Ιουλίου η Επιτροπή θα παρουσιάσει τις ενδιάμεσες προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στην ΕΕ. Ερωτηθείς αν η ενεργειακή κρίση επηρεάζει τις οικονομικές προβλέψεις της Επιτροπής, ο Π. Τζεντιλόνι απάντησε ότι η αύξηση στις τιμές της ενέργειας επηρεάζουν τον πληθωρισμό, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι οι περικοπές της προσφοράς και οι πραγματικές ελλείψεις εφοδιασμού στην ενέργεια θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα της, προς το παρόν, «μειωμένης» και «βραδείας» ανάπτυξης. Σημείωσε πάντως ότι «δεν είμαστε σε αρνητικό έδαφος αυτή τη στιγμή», όσον αφορά την ανάπτυξη.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καλούνται σήμερα να εξετάσουν τη μακροοικονομική κατάσταση εν μέσω «αβεβαιότητας», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας. «Πλέουμε σε ταραγμένα νερά», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Χρειάζεται το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συντονισμού, σταθερότητας και ευελιξίας», πρόσθεσε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσανατολίζει τα κράτη-μέλη προς μία δημοσιονομική πολιτική που θα μετατρέψει την καθολική στήριξη σε πιο στοχευμένα και προσωρινά μέτρα, ενώ παράλληλα διατηρεί ενεργοποιημένη τη γενική ρήτρα διαφυγής από τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. «Σε γενικές γραμμές το μήνυμά μας είναι διαφοροποιήστε τις δημοσιονομικές πολιτικές σας ανάλογα με το επίπεδο του χρέους και επικεντρωθείτε σε μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής έκτακτης ανάγκης, σε προσωρινά και στοχευμένα μέτρα», τόνισε ο Π. Τζεντιλόνι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

16/07/2026 - 11:39μμ
Ιρανός εργαζόμενος τοποθετεί αντιαμερικανική πινακίδα με φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του πάνω σε φέρετρα καλυμμένα με αμερικανικές σημαίες, στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη (φωτ.: ΕΡΑ  / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στοχοποιεί την «καρδιά» του ιρανικού πετρελαίου – Πλήγματα στην Κεσμ, σχέδιο κατάληψης της Χαργκ

16/07/2026 - 8:03μμ
Διαδηλωτές στο Κίεβο ζητούν την επιστροφή του Μιχαΐλο Φεντόροφ στο υπουργείο Άμυνας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Φέρτε πίσω τον Φεντόροφ» και «Θα αλλάξουμε ή θα πεθάνουμε». Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Ukraine world)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικές αναταράξεις στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αλλάζει κυβέρνηση και προκαλεί έντονες αντιδράσεις

16/07/2026 - 6:51μμ
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα των μαζικών σφαγών των Αρμενίων, στην Τιφλίδα της Γεωργίας, στις 24 Απριλίου 2023 (φωτ.: Epa / Zurab Kurtsikidze)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Γενοκτονία των Αρμενίων στο γεωπολιτικό παζάρι – Πάγωσε η ψηφοφορία στην Κνεσέτ

16/07/2026 - 5:04μμ
Τουρίστες μπροστά από την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι τουρίστες επειδή διάβαζαν τη Βίβλο μέσα στην Αγία Σοφία

16/07/2026 - 3:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ–Ιράν: «Θέλουν συνάντηση», λέει ο Τραμπ ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται – «Εξουδετερώθηκε» τάνκερ, απελευθερώθηκε Αμερικανίδα ενώ τα Στενά του Ορμούζ έχουν παραλύσει

16/07/2026 - 9:23πμ
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη γαλλική Βουλή που ενέκρινε 291 υπέρ και 241 κατά, το νομοσχέδιο για το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία (φωτ.: EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Πράσινο φως» από το Κοινοβούλιο για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

15/07/2026 - 10:17μμ
Το κτήριο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, όπου συνέρχεται το νομοθετικό σώμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέα στήριξη στο νομοσχέδιο για τις Γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων – Γιατί παραμένει «παγωμένο» στο Κογκρέσο

15/07/2026 - 3:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα απειλή Τραμπ προς το Ιράν: «Θα βομβαρδίσουμε ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και γέφυρες αν δεν υπάρξει συμφωνία»

15/07/2026 - 8:29πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ζήτησε από τον Νετανιάχου αποχώρηση από Λίβανο και Συρία – Νέα σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας για το Ιράν και τη Μέση Ανατολή

14/07/2026 - 11:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου ανέδειξε τη γεύση και την ιστορία του Πόντου στις «Γαστρονομικές Συναντήσεις στους Πρόποδες του Ολύμπου»

1 ώρα πριν
Ο Δημήτρης Καρασαββίδης με χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, σε στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ (πηγή: YouTube / 
Dimitris Karasavvidis)

«Ο Χορευτίανον»: Ο Δημήτρης Καρασαββίδης τραγουδά για τον Πόντιο που δεν πατά στη γη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Η κλήρωση της Super League – Οι ευχές για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και το πρόγραμμα τις πρεμιέρας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Μαζική έξοδος 63 στελεχών πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή

3 ώρες πριν
Φαγητά που προσφέρθηκαν 2ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων, το 2025 (φωτ.: Facebook / RafinataNews.gr)

Η Τρίγλια «στρώνει τραπέζι» στη Ραφήνα – Έρχεται το 3ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign