pontosnews.gr
Δευτέρα, 13/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δημήτριος Μουρλάς: Οι ευχαριστίες της ΑΕΚ στον αγιογράφο που ανέλαβε το εκκλησάκι στην «OPAP Arena»

Ο Δημήτριος Μουρλάς έχει αναλάβει την αγιογράφηση στο ναό της Αγίας Σοφίας εντός του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

11/07/2022 - 2:35μμ
(Φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ)

(Φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στο τελικό στάδιο έχουν μπει οι εργασίες στην «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena» και μία από τις ιδιαιτερότητες του νέου γηπέδου της ΑΕΚ είναι το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας, αλλά και το εικονογραφικό έργο για τον Όσιο Λουκά, στη μνήμη του Λουκά Μπάρλου.

Την αγιογράφηση έχει αναλάβει ο διακεκριμένος αγιογράφος Δημήτριος Μουρλάς.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τον αγιογράφο, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του έργου του που αναμένεται στο τέλος Ιουλίου.

Η ανάρτηση της ΑΕΚ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις τεράστιες ευχαριστίες για λογαριασμό όλης της οικογένειας της ομάδας μας, στον διακεκριμένο Έλληνα αγιογράφο Δημήτριο Μουρλά.

»Ο Δημήτριος Μουρλάς έχει αναλάβει την αγιογράφηση για ναό της Αγίας Σοφίας, εντός των εγκαταστάσεων του νέου μας γηπέδου και τιμά ιδιαίτερα την οικογένεια της ΑΕΚ, η απόφαση του να ασχοληθεί προσωπικά με μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του έργου ζωής για το σύλλογό μας. Η ενασχόληση του με την αγιογράφηση του ναού στο νέο μας γήπεδο ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία κι έχει κίνητρο, όπως τονίζει και ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία, τη μεγάλη αγάπη του για την ΑΕΚ.

»Ο Δημήτριος Μουρλάς ήρθε σε επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στον οποίο παρουσίασε όλο το πλάνο του για την αγιογράφηση της Αγίας Σοφίας και δουλεύει πάνω σε αυτό από τον Οκτώβριο του 2021. Βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο κι αναμένεται να ολοκληρώσει το βασικό κομμάτι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

»Όπως όμως λέει και ο ίδιος, η εικονογράφηση ενός ναού είναι μια διαδικασία που δεν ολοκληρώνεται εύκολα κι οπωσδήποτε θα υπάρξουν πράγματα που θα προστεθούν και στη συνέχεια, μετά την έναρξη της λειτουργίας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το κομμάτι του έργου που αφορά στον Όσιο Λουκά, προς τιμή της μνήμης του Λουκά Μπάρλου.

»Ο κορυφαίος Έλληνας αγιογράφος είναι πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων, του οποίου υπήρξε εκ των βασικών ιδρυτικών στελεχών το 1980. Έχει άλλες δύο θητείες στη θέση του προέδρου, από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, ενώ έχει χρηματίσει επίσης αντιπρόεδρος, αλλά και γενικός γραμματέας.

»Γεννήθηκε το 1950 στη Νίκαια κι όπως τονίζει ο ίδιος στο βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα του iconsart.gr, “μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι έχω κλίση προς την τέχνη. Έχοντας αληθινό πάθος γι’ αυτό, ξεκίνησα το ταξίδι μου στην ιερή τέχνη της βυζαντινής αγιογραφίας κάνοντας τα πρώτα μου μαθήματα τέχνης το 1963, στο εργαστήριο του ζωγράφου και αγιογράφου Σταμάτη Παπασταματίου. Συνεχώς εξελισσόμενος, με πίστη και αφοσίωση στην τέχνη της αγιογραφίας, ακολούθησα το επάγγελμα του βυζαντινού αγιογράφου”.

»Με εμπειρία πάνω από 50 χρόνια στον χώρο της Αγιογραφίας έχει ολοκληρώσει διάφορα έργα σε πολλές εκκλησίες και ιδιωτικούς ναούς στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Αμερική, την Αγγλία και την Ιορδανία. Τα έργα του κοσμούν ναούς από το Οχάιο και το Σικάγο, ως τη Καλιφόρνια, την Πόλη του Παναμά και το Καράκας της Βενεζουέλας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Μανού

12/07/2026 - 3:54μμ
Ο Λιονέλ Μέσι κρατά το λάβαρο της εθνικής Αργεντινής λίγο πριν από την έναρξη του προημιτελικού του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2026 απέναντι στην Ελβετία, στο Κάνσας Σίτι των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μέσι: «Υποφέραμε ξανά» – Το μήνυμα για τον ιστορικό ημιτελικό με την Αγγλία στο Μουντιάλ 2026

12/07/2026 - 11:36πμ
Πανηγυρισμοί για την πρόκριση της Αργεντινής στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2026, μετά τη νίκη με 3-1 επί της Ελβετίας στην παράταση, στο Κάνσας Σίτι των ΗΠΑ, 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2026: Αναβιώνει η μεγάλη βεντέτα – Αργεντινή και Αγγλία ξανά απέναντι

12/07/2026 - 8:03πμ
(Φωτ.: ΕΛΛΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ/Facebook)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με ήχους ποντιακής λύρας αποκαλύφθηκε η νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας – Η Μαρία Αραπίδου δίνει τον τόνο της καμπάνιας

11/07/2026 - 10:00μμ
Ο Τζέιντεν Άνταμς (δεξιά) σε μονομαχία κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Νότιας Αφρικής με το Μεξικό για τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2026 (φωτ.: EPA / Sashenka Gutierrez)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σοκ στο ποδόσφαιρο της Νότιας Αφρικής: Πέθανε στα 25 του ο διεθνής Τζέιντεν Άνταμς

11/07/2026 - 6:14μμ
(Φωτ.: EPA / Christopher Torres)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2026: Ο Μερίνο υπέγραψε την πρόκριση της Ισπανίας στα ημιτελικά

11/07/2026 - 12:07πμ
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 1)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιπτάμενος Τεντόγλου στο Diamond League με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2026

10/07/2026 - 11:16μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων: «Ασημένιος» ο Ντούμας

10/07/2026 - 8:58μμ
(Φωτ.: ΑΣ ΠΑΟΚ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συγκλονισμένη η οικογένεια του ΠΑΟΚ για τον θάνατο της 15χρονης Άννας-Μαρίας

10/07/2026 - 7:35μμ
(Φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στα γραφεία του ΑΣ Πέρα το τρόπαιο της πρωταθλήτριας ΑΕΚ

10/07/2026 - 6:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: haluklevent/Instagram)

Συνελήφθη στην Προύσα ο Τούρκος τραγουδιστής Χαλούκ Λεβέντ – Έρευνα για διαφθορά στην οργάνωση AHBAP που βοήθησε τους σεισμόπληκτους

3 ώρες πριν
Πυρκαγιά σε χώρο κτιρίου του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή (φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Περιορίστηκε η φωτιά στο Μπάντμιντον – Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Άβαντα Αλεξανδρούπολης και Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ράδιο Ακρίτες)

29 χρόνια Ακριτικός Κύκλος: Όταν η «Αργατία» γίνεται πράξη και κρατά ζωντανή την ψυχή του Πόντου

4 ώρες πριν
(Φωτ.: hellenicinstitute.ca)

Βασίλης Γιαϊλαλί: Δραματική έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – «Η επιστροφή του στην Τουρκία θα τον εκθέσει σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο»

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»/Facebook)

Η αγκαλιά του Πόντου για την Κλαυδία – Η υποδοχή που συγκίνησε πριν από τη μεγάλη συναυλία στην Αλεξανδρούπολη

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Γιώργος Μυλωνάκης: «Θυμάμαι την κατάρρευσή μου… Την αγωνία στα πρόσωπά τους» – Οι 26 μέρες στην εντατική και η εξομολόγηση μετά τη μάχη για τη ζωή του

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign