pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στρασβούργο: Εγκαινιάστηκε η αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε με συγκίνηση για το έργο και τη διαδρομή του ιδρυτή του κόμματος

6/07/2022 - 8:59μμ
(Πηγή φωτ.: Βίντεο στα εγκαίνια της αίθουσας «Ανδρέας Παπανδρέου» στο ΕΚ στο Στρασβούργο

(Πηγή φωτ.: Βίντεο στα εγκαίνια της αίθουσας «Ανδρέας Παπανδρέου» στο ΕΚ στο Στρασβούργο

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με λίγα λόγια και συγκίνηση περιέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης την πολιτική προσωπικότητα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, στα εγκαίνια της αίθουσας «Ανδρέας Παπανδρέου» που έγιναν απόψε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, παρουσία βουλευτών απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις της Ελλάδας. Ήταν μια προσωπική πρωτοβουλία του κ. Ανδρουλάκη που απέδωσε καρπούς μετά από προσπάθειες δύο ετών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης συμπύκνωσε το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου στο τρίπτυχο «ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική συμφιλίωση» και αναφέρθηκε στις σημαντικότερες δράσεις του, στο εσωτερικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

«Άφησε πίσω του το κατεστημένο για να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ που ήθελε να εκφράσει τις αγωνίες ενός πληγωμένου λαού μετά τη βάρβαρη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο», είπε ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτηρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου ιστορική συνέχεια των μεγάλων ηγετών της δημοκρατικής παράταξης , Χαρίλαου Τρικούπη και Ελευθέριου Βενιζέλου.

Έδωσε την ευκαιρία στους «μη προνομιούχους» για μια καλύτερη ζωή, σημείωσε, χρησιμοποιώντας αυτή την εμβληματική φράση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρθηκε στο ΕΣΥ και στις μεταρρυθμίσεις του στην παιδεία που «έγιναν εργαλεία μείωσης των ανισοτήτων» καθώς και στα «πρωτοπόρα νομοσχέδια για την ισότητα των φύλων», όπως ίση αμοιβή έναντι ίσης εργασίας και το δικαίωμα στην άμβλωση, καθώς και στην αναγνώριση της εθνικής αντίστασης που «έκλεισε τις πληγές του εμφυλίου και της χούντας, επιτρέποντας την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων».

Στην εξωτερική πολιτική «σφυρηλάτησε την εθνική αξιοπρέπεια».

Συμμετείχε στην πρωτοβουλία των Έξι με τον Ούλαφ Πάλμε και την Ίντιρα Γκάντι πάλεψε για τον πυρηνικό αφοπλισμό και την παγκόσμια ειρήνη.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη δημιουργία των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων που κάλυψαν τη Ν. Ιταλία και τη Ν. Γαλλία τέθηκαν οι βάσεις για την ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου μίλησε από το 1994, στη σύνοδο υπογραφής της προσχώρησης Αυστρίας, Φινλανδίας, Σουηδίας για την ανάγκη «κοινής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας καθώς και για την οικονομική ενοποίηση» ώστε να έχει η Ευρώπη ισχυρή παρουσία στη διεθνή σκηνή.

Πριν τον κ. Ανδρουλάκη μίλησε διαδικτυακά ο Νίκος Παπανδρέου αναπτύσσοντας την πολυσχιδή προσωπικότητα του Ανδρέα ως ακαδημαϊκού, πολιτικού και πατέρα.

Την έναρξη της τελετής έκανε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο Ρομπέρτα Μέτσολα η οποία επεσήμανε την προσήλωση του Έλληνα ηγέτη στη δημοκρατία, την οποία όπως είπε, δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι είναι μια δοκιμασία για τη δημοκρατία μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ιράτχε Γκαρσία Πέρες.

Στη λιτή τελετή προβλήθηκαν βίντεο με μερικές από τις σημαντικότερες εμφανίσεις του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και με τις πιο προβεβλημένες προσωπικότητες που συνεργάστηκαν μαζί του: Τη Μελίνα Μερκούρη, τον Γιώργο Γεννηματά, τον Γιάσερ Αραφάτ, τον Ούλαφ Πάλμε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γενική άποψη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς συμφωνία για προϋπολογισμό και ενέργεια η Σύνοδος Κορυφής – Στην αντεπίθεση η Αθήνα για ΚΑΠ και Συνοχή

17/10/2026 - 12:59πμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: «Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και Πολιτική Συνοχής

16/10/2026 - 9:24μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες για την εκλογή αρχηγού – «Δεν πάμε καλά», λέει ο Πολάκης

16/10/2026 - 7:57μμ
Άποψη του Καστελόριζου (δεξιά) και των τουρκικών ακτών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καστελόριζο: Τουρκική NAVTEX ενόψει των ερευνών για το καλώδιο Κρήτης-Κύπρου

16/10/2026 - 3:22μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: Συμβιβασμός για την ενέργεια, ανοιχτή η μάχη για νέα μέτρα

16/10/2026 - 2:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αποκαλύψεις για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αγωγή και ηχογράφηση που «καίει» αξιωματούχους των ΗΠΑ

16/10/2026 - 8:59πμ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: Στα «μαχαίρια» για τον προϋπολογισμό και την ενέργεια

16/10/2026 - 12:49πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Αίγυπτος: Κοινή γραμμή για τη Λιβύη και προσήλωση στο Δίκαιο της Θάλασσας

15/10/2026 - 10:50μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκησ στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: «Δεν θα δεχθούμε περαιτέρω περικοπές» σε αγροτική πολιτική και συνοχή

15/10/2026 - 3:10μμ
Πριν από την άφιξη των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη Σύνοδο Κορυφής στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: Το κόστος της ευρωπαϊκής ασφάλειας και οι ελληνικές «κόκκινες γραμμές»

15/10/2026 - 9:24πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay)

Ξυλοδαρμός 12χρονου από πέντε ανηλίκους στο γήπεδο «Άλκης Καμπανός» στη Θεσσαλονίκη

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Super League: Νίκη με… VAR ο ΠΑΟΚ

8 ώρες πριν
Τέσσερις Αρμένισσες που έφτασαν σε κέντρο περίθαλψης μετά την αιχμαλωσία και την υποδούλωσή τους, μεταξύ 1921 και 1928. (φωτ.: Αρχείο Γκίλινγκ, μέσω του Μόγκενς Χόιμαρκ/Wikimedia Commons - Public Domain)

«Ολόκληρο το χωριό μας αφανίστηκε»: Η συγκλονιστική μαρτυρία Αρμένισσας που σώθηκε από τη Γενοκτονία

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Emmanuel Macron/youtube)

Διάγγελμα Μακρόν: «Οι ταραξίες θα λογοδοτήσουν» – Καταδικάζει τη βία και ζητά ενότητα στη Γαλλία

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Super League: Ξέσπασε με πεντάρα ο Παναθηναϊκός – Νίκες για Ολυμπιακό, Άρη και Καλαμάτα

9 ώρες πριν
Στοίβα με καυσόξυλα.
(φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καύσιμα: Το πετρέλαιο στα 110 δολάρια πιέζει τα νοικοκυριά – Στροφή σε καυσόξυλα και εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV