pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Πιθανή πρόταση για παραπομπή του Τραμπ σε ποινική δίκη

Αναμένεται η απόφαση της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής - Ουδέποτε στην ιστορία των ΗΠΑ έχει προσαχθεί σε ποινική δίκη εν ενεργεία ή πρώην πρόεδρος

4/07/2022 - 10:53πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Michael Reynolds)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Michael Reynolds)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία διενεργεί έρευνα για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο από οπαδούς του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ιδίως τον δικό του ρόλο, θα μπορούσε να παραπέμψει τον μεγιστάνα στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να προσαχθεί σε ποινική δίκη με πολλές κατηγορίες, δήλωσε χθες Κυριακή η αντιπρόεδρός της, η Ρεπουμπλικανή Λιζ Τσέινι.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «This Week» του ABC, η Τσέινι επισήμανε ακόμη πως το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν χρειάζεται να περιμένει να υποβληθεί επίσημη εισήγηση από την επιτροπή για να κινηθεί εναντίον του Τραμπ, θα μπορούσε να τον παραπέμψει σε δίκη ταχύτερα.

Ερωτηθείσα αν θεωρεί πως οι ακροάσεις της επιτροπής απέδειξαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να προσαχθεί ενώπιον της αμερικανικής ποινικής δικαιοσύνης, η κυρία Τσέινι περιορίστηκε να πει «σε τελευταία ανάλυση, αυτό θα το αποφασίσει το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Η Λιζ Τσέινι, η μία από τα δύο στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στην ειδική εξεταστική επιτροπή υπό προεδρία των Δημοκρατικών, διαβεβαίωσε πως «θα λάβουμε απόφαση ως επιτροπή» για το εάν και κατά πόσον θα υποβληθεί εισήγηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Επέμεινε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης «δεν είναι υποχρεωμένο να περιμένει την επιτροπή» για να αποφασίσει και ότι «μπορεί να γίνουν παραπάνω από μία».

Ουδέποτε στην ιστορία των ΗΠΑ έχει προσαχθεί σε ποινική δίκη εν ενεργεία ή πρώην πρόεδρος. Ερωτηθείσα τι θα σήμαινε για τη χώρα η κίνηση του υπουργείου Δικαιοσύνης του Τζο Μπάιντεν να προσαγάγει σε δίκη πρώην πρόεδρο, η κυρία Τσέινι απάντησε «με ανησυχεί περισσότερο το τι θα σήμαινε εάν δεν λογοδοτούσαν άνθρωποι για αυτό που έγινε εδώ».

«Δεν πρέπει ποτέ ούτε να πλησιάσει το Οβάλ Γραφείο»

Η Λιζ Τσέινι, η κόρη του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι (2001-2009), επέκρινε τη συμπεριφορά του Τραμπ προτού γίνει η επίθεση, κατά τη διάρκειά της και μετά. Χιλιάδες οπαδοί του πρώην προέδρου εισέβαλαν βίαια την 6η Ιανουαρίου 2021 στην έδρα του Κογκρέσου στην αποτυχημένη προσπάθειά τους να εμποδίσουν την τυπική επικύρωση της νίκης του κ. Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 από τα μέλη του.

Η Τσέινι έχει σταθεί ειδικά στην εμπρηστική ομιλία του Τραμπ πριν από τα επεισόδια που κλόνισαν την Αμερική.

«Νομίζω εγείρεται πολύ πιο σοβαρή απειλή για το Σύνταγμα εάν ένας πρόεδρος μπορεί να επιδίδεται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες και (…) το κόμμα της πλειοψηφίας αποστρέφει το βλέμμα», ή «εάν αποφασίσουμε ως χώρα (…) πως δεν θα παίρνουμε σοβαρά τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το Σύνταγμα», υπογράμμισε η βουλεύτρια των Ρεπουμπλικάνων.

«Κάποιος τόσο επικίνδυνος όσο ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει ποτέ ούτε να πλησιάσει το Οβάλ Γραφείο», δήλωσε η Τσέινι στο ABC.

«Ο Τραμπ ήθελε να πάρει το τιμόνι της λιμουζίνας για να πάει στο Καπιτώλιο»

Ο Τραμπ από την πλευρά του αποποιείται κάθε ευθύνη για την επίθεση στο Καπιτώλιο, όμως έχει διαβεβαιώσει πως εάν επανεκλεγεί στην προεδρία, θα δώσει χάρη σε όλους όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή.

Η Κάσιντι Χάτσινσον, πρώην συνεργάτιδα του τότε γενικού γραμματέα («προσωπάρχη») της προεδρίας Μαρκ Μέντοους, έκανε συνταρακτικές αποκαλύψεις καταθέτοντας ενώπιον της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το πώς συμπεριφέρθηκε ο Τραμπ την ημέρα της εισβολής.

Η Χάτσινσον κατέθεσε πως ο τέως πρόεδρος ήθελε να πάρει εκείνος το τιμόνι της προεδρικής λιμουζίνας όταν η ασφάλειά του αρνήθηκε να τον πάει στο Καπιτώλιο για να ενωθεί με τους οπαδούς του.

Είπε πως επίσης πως ο Τραμπ υποβάθμισε τις ανησυχίες για το ότι κάποιοι από τους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν την ομιλία του πριν από την έφοδο στην έδρα του Κογκρέσου ήταν οπλισμένοι με τουφέκια AR-15. Είπε απλά στην ασφάλειά του να ελέγξει όσους ήθελαν να τον ακούσουν για όπλα, ώστε το πλήθος να φαίνεται όσο μεγαλύτερο γινόταν.

Μετά την κατάθεση της Χάτσινσον κι άλλοι μάρτυρες θέλουν να εμφανιστούν ενώπιον της επιτροπής, είπε ο βουλευτής Άνταμ Κίνζινγκερ, ο δεύτερος Ρεπουμπλικάνος που είναι μέλος της, μιλώντας στην εκπομπή «State of the Union» του τηλεοπτικού δικτύου CNN. Έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις, «μείνετε συντονισμένοι», πρόσθεσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διαφημιστική πινακίδα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνοικία της Μόσχας (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Η Ευρώπη απροετοίμαστη για πόλεμο με τη Ρωσία – «Το ρίσκο είναι ξανά πραγματικό»

25/12/2025 - 6:58μμ
Ο μητροπολίτης Ζάμπιας με τα παιδιά του Ιεραποστολικού Κέντρου Αγίων Βασιλείου και Δημητρίου Λουσάκας (φωτ.: Facebook / Orthodox Metropolis of Zambia)
ΚΟΣΜΟΣ

Τα ελληνικά κάλαντα αντήχησαν στη Ζάμπια: Χριστούγεννα με άρωμα Ελλάδας στην καρδιά της Αφρικής

25/12/2025 - 5:37μμ
Πολωνός πιλότος σε F-16 (φωτ.: EPA / Roman Zawistowski Poland Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός πάνω από τη Βαλτική: Πολωνικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος

25/12/2025 - 4:40μμ
(Φωτ.: gazetaexpress.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: 115 συλλήψεις υπόπτων ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους – Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις

25/12/2025 - 2:40μμ
(Πηγή: cbsnews.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Καταρρακτώδεις βροχές και φόβος πλημμυρών – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Λος Άντζελες

25/12/2025 - 10:32πμ
(Πηγή: noradsanta.org/en/map)
ΚΟΣΜΟΣ

Άγιος Βασίλης, τάρανδοι και έλκηθρο πιστοί στο ραντεβού τους με τα παιδιά και αυτά τα Χριστούγεννα

25/12/2025 - 9:00πμ
Στελέχη της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών στο σημείο της συντριβής του Falcon 50 (φωτ.: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή Falcon 50 στην Άγκυρα: Τα 21 δραματικά λεπτά πριν χαθεί από τα ραντάρ

24/12/2025 - 9:29μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαριστεί το πλήθος μετά την ομιλία του στην εκδήλωση «Salute to America», στο Des Moines της Αϊόβα. 3 Ιουλίου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απομακρύνει δεκάδες διπλωμάτες καριέρας: Κενό σε πάνω από 100 αμερικανικές πρεσβείες

24/12/2025 - 9:03μμ
Ομιλία Ερντογάν στη διευρυμένη σύνοδο των επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ (φωτ.: Χ / AK Parti)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν κατά της Τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: Δεν μας δεσμεύουν συμφωνίες και μηνύματα

24/12/2025 - 5:21μμ
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός διακρίνεται μπροστά από τη Σελήνη (φωτ. αρχείου: EPA/Peter Komka)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σχέδια για πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη εντός δεκαετίας – Η ανακοίνωση της Roscosmos

24/12/2025 - 3:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιστοποιητικό της Ένωσης Ποντίων Καλλιθέας με ημερομηνία 29 Αυγούστου 1923, του Πόντιου πρόσφυγα Παναγιώτη Ασατίδη από την Τραπεζούντα (φωτ.: facebook/Trabzondan Esintiler)

Μαρτυρία Νικόλαου Παπαδόπουλου: Χριστούγεννα στο δρόμο! Αξιοθρήνητος ο κόσμος

25 λεπτά πριν
O Άρης Μουγκοπέτρος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, 21 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Αρης Μουγκοπέτρος - Aris Mougopetros Fan Club)

Άρης Μουγκοπέτρος: Μήνυση από τη σύζυγό του για ενδοοικογενειακή απειλή – Συνελήφθη ο μουσικός

49 λεπτά πριν
Χιόνια στη Λέσβο, στα χωριά Αγιάσος και Αμπελικό (φωτ.: ΕUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Έρχεται ο «κανονικός» χειμώνας: Ψυχρή εισβολή, βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας

1 ώρα πριν
Έκρηξη σε κατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης – Βίντεο ντοκουμέντο

2 ώρες πριν
Διάφοροι πολιορκίαι του Μεσολογγίου. Παναγιώτης (ή Δημήτριος) Ζωγράφος, καθ’ υπόδειξη Ιωάννη Μακρυγιάννη, 1836-1839 (πηγή: Ψηφιακό Αρχείο ΕΙΜ)

Χριστούγεννα του 1822 ο Ομέρ Βρυώνης επιχείρησε να καταλάβει με έφοδο το Μεσολόγγι

2 ώρες πριν
Μυστηριακοί, πανέμορφοι και χειμωνιάτικοι Μωμόγεροι στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, με το φακό του Αθανάσιου Γκάντου. Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Αθανάσιος Γκάντος)

Κοζάνη σημαίνει Μωμόγεροι – Χριστούγεννα στον Άγιο Δημήτριο και στον Τετράλοφο με το ποντιακό δρώμενο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign