pontosnews.gr
Τρίτη, 4/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Άδωνις Γεωργιάδης: Ζητώ συγνώμη για το «Turkaegean», δεν είχα καμία ενημέρωση

«Πάπαλα ο εκβιασμός Ερντογάν» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και την άρση του τουρκικού βέτο για Σουηδία-Φινλανδία

30/06/2022 - 2:44μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Λυπούμαι πάρα πολύ για αυτό που συνέβη, ζητώ συγνώμη από όσους στεναχώρησα για το ότι συνέβη αυτό το πράγμα, αλλά δεν είχα καμία απολύτως ενημέρωση, το έμαθα αφού είχε συμβεί» τόνισε μιλώντας σχετικά με το ζήτημα του εμπορικού σήματος «Turkaegean» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105,8.

«Το θέμα του “Turkaegean” είναι πολύ πιο μπλεγμένο θέμα και δεν θα ήθελα εύκολα να τοποθετηθώ γιατί έχω διατάξει και μια ΕΔΕ και σέβομαι τις διαδικασίες τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργείου Ανάπτυξης» πρόσθεσε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες που δικαιούται προκειμένου να καταργηθεί η κατοχύρωση.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι ένα εμπορικό ζήτημα και δεν δημιουργεί κανένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Μάλιστα, σημείωσε ότι 25 χρόνια τώρα η Τουρκία διαφημίζει με καταχωρήσεις στον τουρκικό και διεθνή τύπο το τουρκικό Αιγαίο. «Το καινούριο είναι ότι brand-αρε το σήμα “Turkaegean”. Κακώς. Δεν λέω καλώς. Το ξεκαθαρίζω και θα κάνω τα πάντα για να το αποτρέψω. Εγώ προσωπικά ή ο γενικός μου γραμματέας, έστω ένας διευθυντής του υπ. Ανάπτυξης δυστυχώς δεν ενημερώθηκε από τον ένα και μοναδικό υπάλληλο που έλαβε το σήμα» ανέφερε. Σύμφωνα με τον Γεωργιάδη, σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και τα αποτελέσματά της, είπε θα γίνουν γνωστά στον ελληνικό λαό.

«Πάπαλα ο εκβιασμός Ερντογάν»

«Χαμένος» βγαίνει ο κ. Ερντογάν τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς αν τελικά βγήκε κερδισμένος ή όχι από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Εδώ και δύο μήνες έλεγε ότι θα βάλει βέτο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Ο σύμβουλός του ο κ. Καλίν έχει πει ότι δεν θέλουμε ορόσημο την Μαδρίτη. Οι εκτιμήσεις των διαφόρων διπλωματών ήταν ότι δεν θα μπορούσε να αρθεί το βέτο χωρίς σοβαρά ανταλλάγματα από την Τουρκία και πιθανότατα θα πηγαίναμε για την Σύνοδο του Οκτωβρίου. Επίσης, οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι θα έρθει και θα βάλει ζητήματα Αιγαίου, αποστρατιωτικοποίησης νησιών, ελληνικών υπερπτήσεων, ότι θα καταθέσει χάρτες που θα δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει παρανομήσει στα διάφορα σημεία. Αυτό ήταν το κλίμα που επικρατούσε. Έρχεται στην Μαδρίτη. Στα πρώτα 25 λεπτά έχει άρει το βέτο για την ένταξη των δύο χωρών. Πάπαλα ο εκβιασμός. Τι πήρε για να άρει το βέτο; Πήρε ένα μνημόνιο μεταξύ Σουηδίας-Φινλανδίας που εμάς δεν μας αφορά σχεδόν καθόλου το οποίο λέει ότι αυτοί θα επιταχύνουν την διαδικασία της έκδοσης τρομοκρατών. Βλέπετε κανένα σοβαρό κέρδος από αυτό; Αυτό ήταν όλη η κουβέντα, δύο μήνες βέτο για να πάρει ότι θα ανταλλάσσουν οι μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες για τους τρομοκράτες; Πήρε και μια έκφραση ότι η Σουηδία και η Φινλανδία δεν θα του βάζουν εμπάργκο στην πώληση όπλων» ανέφερε ο υπουργός.

Σε σχέση με τη συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον αμερικανό πρόεδρο, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε καυστικά «είδε τελικά τον πρόεδρο Μπάιντεν, κατάφερε να βγει μια φωτογραφία μαζί του, «μεγάλη επιτυχία».

Ακρίβεια: Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος

Στο πεδίο της ακρίβειας και αναφορικά με την μείωση που σημειώθηκε στις καταθέσεις των νοικοκυριών εξαιτίας του αυξημένου κόστους διαβίωσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε «αντιλαμβάνομαι την έκταση που πήρε σήμερα η μείωση των καταθέσεων κατά 300 εκατ. και χαίρομαι που παίρνει τέτοια έκταση γιατί προφανώς θεωρούν κάποιοι ότι μια τέτοια μείωση είναι μεγάλο πρόβλημα, όμως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όταν αυξήθηκαν οι καταθέσεις κατά πολλά δισ. αυτό το περνάγαμε στα ψιλά σαν ασήμαντο γεγονός». Επισημαίνοντας ότι η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε πολύ μεγάλη ακρίβεια, σημείωσε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθωρισμού προέρχεται από την αύξηση της ενέργειας και ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές ανησυχίες ότι τον χειμώνα θα ενταθεί.

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο ασχέτως του πότε θα γίνουν εκλογές

Σε σχέση με το ζήτημα των εκλογών και το αν θα προκηρυχθούν στο προσεχές διάστημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά «από την ώρα που κλείνει ο τρίτος χρόνος διακυβέρνησης και μπαίνουμε πια στον τέταρτο, είμαστε ούτως ή άλλως σε προεκλογική περίοδο. Ασχέτως αν θα γίνουν οι εκλογές Σεπτέμβριο-Οκτώβριο που λένε οι δημοσιογράφοι, Μάρτιο ή Ιούλιο του χρόνου. Είναι φυσιολογικό πια να ασχολούμαστε με τις εκλογές γιατί έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

2/08/2026 - 9:21μμ
Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Ιανουάριο του 2007 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κατερίνα Μαυρωτά)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

2/08/2026 - 8:57μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

30/07/2026 - 1:15μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

29/07/2026 - 12:36μμ
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία – Οι αλλαγές που προτείνει η ΝΔ

27/07/2026 - 12:08μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

25/07/2026 - 3:05μμ
Εικόνα από το Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση του Κωσταντίνου Τασούλα με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Τα πολιτικά «πηγαδάκια» στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκλογές

24/07/2026 - 11:59μμ
Κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη Μεταπολίτευση, τους θεσμούς και την Κύπρο

24/07/2026 - 11:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άποψη της Σίβηρης στη Χαλκιδική (φωτ.: halkidikitravel.com)

Χαλκιδική: Ακατάλληλο το νερό στη Σίβηρη λόγω μικροβιολογικής επιβάρυνσης

7 ώρες πριν
Για 4η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στην Αττική (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης / EUROKINISSI)

Τιτάνια μάχη με 34 εναέρια μέσα στη δυτική Αττική και τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμούς

7 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/Eleftheros Parharadis)

Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί: Κρίσιμη καμπή στη δικαστική υπόθεσή του μετά την αναβολή της συνάντησης για το καθεστώς ασύλου

7 ώρες πριν
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ  στην ενημέρωση των δημοσιογράφων (πηγή: YouTube/Ηνωμένα Έθνη)

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον ΟΗΕ για την εισβολή στην Κύπρο και τη Συρία

8 ώρες πριν
(Πηγή: anatolinet.gr)

Η φράουλα συνδέει το Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου με τη Μανωλάδα Ηλείας

8 ώρες πριν
Εικόνα από ανατίναξη βράχων στον Δούναβη (πηγή: digi24.ro)

Έκτακτα μέτρα σε Ρουμανία και Ουγγαρία λόγω της πτώσης της στάθμης στον Δούναβη

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign