pontosnews.gr
Τετάρτη, 3/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Η Ευρώπη να ετοιμάζεται για πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου

Ο επικεφαλής του Οργανισμού δηλώνει ότι η Μόσχα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις μειώσεις προμηθειών ως «μοχλό πίεσης» για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία. 

22/06/2022 - 9:09μμ
(Φωτ. : ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ. : ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ευρώπη οφείλει να προετοιμαστεί αμέσως για μια πλήρη διακοπή των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου αυτό το χειμώνα, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

«Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη για την περίπτωση που η παροχή ρωσικού αερίου σταματήσει πλήρως», δήλωσε ο Φατίχ Μπιρόλ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times.

Η μείωση των προμηθειών, που αποφασίσθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Ρωσία, μπορεί να προοιωνίζεται και νέες μειώσεις, τονίζει ο Μπιρόλ, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις μειώσεις αυτές ως «μοχλό» για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.
Στην ετήσια έκθεσή του για τις επενδύσεις, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας υπογραμμίζει σήμερα πως η Ευρώπη πρέπει να σπεύσει να αντικαταστήσει τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες και να διπλασιάσει την ενεργειακή αποδοτικότητα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
«Βραχυπρόθεσμα, οι προσπάθειες για την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών ορυκτών καυσίμων δημιουργεί σαφείς ευκαιρίες για μη Ρώσους προμηθευτές», αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του ο IEA, που έχει την έδρα του στο Παρίσι.
Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει στην κρίση «επιταχύνοντας αποφασιστικά τις επενδύσεις στην αποδοτικότητα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλες καθαρές τεχνολογίες», προσθέτει.

Επιστροφή στη χρήση παλαιών πυρηνικών υποδομών

Η υποστήριξη των παλαιών πυρηνικών υποδομών μπορεί να προσφέρει μια ανάπαυλα όσον αφορά τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας και τον περιορισμό των προμηθειών, αναφέρει ο IEA.
«Υπό το φως του ανανεωμένου ενδιαφέροντος για το ρόλο της πυρηνικής ενέργειας στη μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια, ο πόλεμος υπογράμμισε την ανάγκη να διερευνηθούν επιλογές για επένδυση σε νέες εγκαταστάσεις καθώς και για την επαναλειτουργία υφιστάμενων σταθμών μετατροπής ουρανίου».
Ευρύτερα, τα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια που πρόκειται να επενδυθούν φέτος στην ενέργεια περιλαμβάνουν δαπάνες ρεκόρ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά δεν καλύπτουν το χάσμα στην προμήθεια ενέργειας και δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αναφέρει ο οργανισμός.
Καθώς αυξήθηκε 8% από την προηγούμενη χρονιά, όταν η πανδημία ήταν περισσότερο σοβαρή, η επένδυση περιλαμβάνει μεγάλες αυξήσεις στον τομέα του ηλεκτρισμού και προσπάθειες για την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Αυτού του είδους οι επενδύσεις αυξάνονται, όμως χρειαζόμαστε μια πολύ ταχύτερη αύξησή τους για να χαλαρώσουμε την πίεση επί των καταναλωτών από τις υψηλές τιμές των ορυκτών καυσίμων, να κάνουμε περισσότερο ασφαλή τα ενεργειακά συστήματά μας και να βάλουμε τον κόσμο σε πορεία για την επίτευξη των κλιματικών στόχων μας», δήλωσε ο επικεφαλής του IEA Φατίχ Μπιρόλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Μουσλίμ Σαρί, εκπρόσωπος του Κεμάλ Κιλτσντάρογλου (πηγή: youtube.com/@chpgenelmerkezi)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σε δίνη εσωκομματικού πολέμου το CHP μετά τη δικαστική καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ

3/06/2026 - 6:02μμ
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν (αριστερά) μιλά κατά τη διάρκεια της συνάντησης των νέων υπουργών της κυβέρνησης στο γραφείο της, πριν κατευθυνθούν στο Κάστρο Αμάλιενμποργκ στην Κοπεγχάγη (φωτ.:  EPA/MADS CLAUS RASMUSSEN)
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Νέα κυβέρνηση με περισσότερες γυναίκες από άνδρες – Δεν έχει ξανασυμβεί!

3/06/2026 - 3:25μμ
Αντι-αμερικανική τοιχογραφία κοντά στο πρώην κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Εύθραυστη ισορροπία μεταξύ διπλωματίας και πολέμου – Πυραυλικά πλήγματα στο Κουβέιτ, νέες μάχες στον Λίβανο

3/06/2026 - 10:34πμ
Ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα στον νότιο Λίβανο, κοντά στα σύνορα (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Χεζμπολάχ δοκιμάζουν τα όρια της αμερικανικής διαμεσολάβησης

3/06/2026 - 8:33πμ
Όχημα των Ρουμάνων πυροσβεστών που συμμετείχαν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στη Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Αργύρης Μαντικός)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη θωρακίζεται απέναντι στις πυρκαγιές: Ρεκόρ δυνάμεων με 777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα

2/06/2026 - 11:59μμ
Το κτήριο του Περιφερειακού Δικαστηρίου Άνγκερμανλαντ στο Χέρνεσαντ της Σουηδίας (φωτ.: EPA / Fredrik Sandberg)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Σουηδία θέλει να στέλνει στη φυλακή παιδιά από 13 ετών – Η απάντηση στο κύμα βίας των συμμοριών

2/06/2026 - 11:17μμ
(Πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοικτά της Καλαβρίας

2/06/2026 - 9:03πμ
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, όπως φαίνεται από την ισραηλινή πλευρά των συνόρων στην Άνω Γαλιλαία, στο βόρειο Ισραήλ (φωτ.:  EPA/ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

«Διπλωματικό θρίλερ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ – Το Ιράν απειλεί με γενικό πόλεμο

1/06/2026 - 11:45μμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Το Ιράν διακόπτει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου

1/06/2026 - 6:08μμ
Μέλη της Χεζμπολάχ επιθεωρούν περιοχή που υπέστη ζημιές από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Σουεϊφάτ, νότια της Βηρυτού, στις 28 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Οι διαπραγματεύσεις βαλτώνουν, το Ισραήλ προελαύνει στον Λίβανο και οι ΗΠΑ χτυπούν το Ιράν

1/06/2026 - 3:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Ψήφισμα-ορόσημο στο Ευρωκοινοβούλιο για τις τραγικές και έμφυλες συνέπειες της εισβολής του 1974 σε γυναίκες και κορίτσια στην Κύπρο

6 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)

ΑΣΕΠ: Άρχισαν οι αιτήσεις για 4.747 μόνιμες προσλήψεις ΠΕ στο Δημόσιο για την προκήρυξη 2ΓΒ/2026

33 λεπτά πριν
Ο Μουσλίμ Σαρί, εκπρόσωπος του Κεμάλ Κιλτσντάρογλου (πηγή: youtube.com/@chpgenelmerkezi)

Τουρκία: Σε δίνη εσωκομματικού πολέμου το CHP μετά τη δικαστική καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ

60 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/matthiasboeckel-3930681/)

ΕΦΕΤ: Άμεση ανάκληση παρτίδας γνωστής συσκευασμένης σαλάτας λόγω λιστέριας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/en.pontion.peristeriou)

11ο «Τη Περιστέρι το Λάλεμαν»: Η καρδιά του Πόντου χτυπά δυνατά στις 13 Ιουνίου

2 ώρες πριν
Το κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Διάβημα της Ελλάδας στην Ουκρανία για το μη επανδρωμένο σκάφος που βρέθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign