pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μακρόν, Σoλτς, Ντράγκι και Γιοχάνις: Θέλουμε την Ουκρανία στην ΕΕ

Επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος κατά την κοινή συνάντηση των πέντε ηγετών, στο Κίεβο

16/06/2022 - 9:19μμ
Λήψη από τη σημερινή, κοινή συνέντευξη Τύπου των Κλάους Γιοχάνις, Μάριο Ντράγκι, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς, στον κήπο του ουκρανικού προεδρικού μεγάρου (φωτ.: ΕΡΑ/ Sergey Dolzhenko)

Λήψη από τη σημερινή, κοινή συνέντευξη Τύπου των Κλάους Γιοχάνις, Μάριο Ντράγκι, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς, στον κήπο του ουκρανικού προεδρικού μεγάρου (φωτ.: ΕΡΑ/ Sergey Dolzhenko)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις, όπως ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο και επισκέφτηκαν σήμερα, στο Κίεβο.

Ανάμεσα σε όσα ειπώθηκαν, ήταν η πρόταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, οι αιτιάσεις του Μάριο Ντράγκι για εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία, και η συμμετοχή του Ουκρανού προέδρου στην επόμενη σύνοδο κορυφής των G7, στις 26-28 Ιουνίου, έπειτα από πρόταση του Όλαφ Σολτς. Χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μεταβεί στη Βαυαρία ή εάν θα μιλήσει στη σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σχετικά με την υπέρ της «άμεσης» απόδοσης στην Ουκρανία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία τάσσονται οι τέσσερεις Ευρωπαίοι ηγέτες, ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι «αυτό το καθεστώς θα συνοδεύεται από έναν οδικό χάρτη και θα περιλαμβάνει επίσης τη συνεκτίμηση της κατάστασης στα Βαλκάνια και τις γειτονικές χώρες, ειδικότερα στη Μολδαβία».

O Εμανουέλ Μακρόν κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου (φωτ.: EPA/ Ludovic Marin/ POOL MAXPPP OUT)

Το αν θα αποδοθεί στην Ουκρανία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας που μπορεί να διαρκέσει χρόνια, θα αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 23-24 Ιουνίου, ενώ η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γνωστοποιηθεί την Παρασκευή.

Πρόταση για κυρώσεις και εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου

Οι προτάσεις για επιβολή κυρώσεων αφορούν στο φυσικό αέριο. «Πρέπει να αυξήσουμε τις πιέσεις στον επιτιθέμενο, να συνεργαστούμε για το έβδομο πακέτο των κυρώσεων με εμπάργκο στο φυσικό αέριο», όπως έγραψε ο Ουκρανός αξιωματούχος Άντριι Γιερμάκ σε ανάρτησή του στο Telegram, ανακοινώνοντας ότι οι ξένοι ηγέτες ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Αναφορικά με το φυσικό αέριο, ο Μάριο Ντράγκι υποστήριξε ότι η Ρωσία το εκμεταλλεύεται πολιτικά, όπως έκανε και με τα σιτηρά, προσάπτοντάς της κατηγορία για εργαλειοποίησή του.

Όπως υποστήριξε, η Ρωσία έκανε ψευδείς δηλώσεις όταν απέδωσε σε τεχνικά προβλήματα την πρόσφατη μείωση των εξαγωγών φυσικού αερίου –ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η μείωση της ροής φυσικού αερίου το προηγούμενο 48ωρο δεν ήταν προμελετημένη, αλλά σχετιζόταν με ζητήματα συντήρησης.

Ο Μάριο Ντράγκι απέρριψε τον ισχυρισμό με την εξής δήλωση: «Τόσο η Γερμανία όσο κι εμείς, καθώς και άλλες χώρες, πιστεύουμε ότι πρόκειται για ψέματα. Στην πραγματικότητα, εκμεταλλεύονται πολιτικά το φυσικό αέριο όπως έκαναν και με τα σιτηρά».

Οπλισμός

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα παραδώσει στην Ουκρανία τον βαρύ οπλισμό που απαιτεί εδώ και εβδομάδες: επιπλέον έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar, πέραν των δώδεκα Caesar που έχουν ήδη παραδοθεί.

As long as necessary, until peace returns to a free and independent Ukraine, we will remain committed. Humanitarian, economic and military support to enable Ukrainian soldiers to make a difference on the ground against the Russian army’s attacks. pic.twitter.com/XN9dq9sUum

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) June 16, 2022

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

25/08/2026 - 9:39μμ
Ο Οσμάν Καβαλά παραμένει φυλακισμένος στη Σηλυβρία από τον Οκτώβριο του 2017, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την απελευθέρωσή του (φωτ.: dpa / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαστούκι στην Τουρκία από το ΕΔΔΑ: Απελευθερώστε τον Καβαλά – Άκυρη η ισόβια καταδίκη

25/08/2026 - 3:28μμ
Ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, επικεφαλής της Συμμαχίας της Αρμενίας, ψηφίζει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Γερεβάν. 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Vahram Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν – Στο μικροσκόπιο η οικογενειακή περιουσία

25/08/2026 - 2:40μμ
Ιρανοί περνούν μπροστά από αντιαμερικανική πινακίδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην Τεχεράνη, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η «οικονομική D-Day» του Τραμπ μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη Δύση

25/08/2026 - 1:51μμ
(Φωτ.; ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές ποινές σε πέντε αντιπολιτευόμενους δημάρχους – Έως 23 χρόνια κάθειρξη

25/08/2026 - 10:52πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

24/08/2026 - 11:59μμ
Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΕPA / Stefanie Le Cocq)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ να βοηθά την Ουκρανία

24/08/2026 - 5:49μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας στο Κίεβο, στις 23 Αυγούστου 2026, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου την Ημέρα της Εθνικής Σημαίας (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 35 χρόνια ανεξαρτησίας, 4,5 χρόνια πολέμου – Ο Ζελένσκι ζητά ειρήνη χωρίς παράδοση

24/08/2026 - 1:51μμ
Φωτογραφία αρχείου από κατοικία στο Όρεγκον των ΗΠΑ (φωτ.: By 46percent - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7736568)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Όρεγκον με 5 νεκρούς σε αγροτική περιοχή – «Ποτέ δεν είδα σκηνή εγκλήματος τόσο περίπλοκη»

24/08/2026 - 9:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Υπόθεση Ζαμπούνη: Στο επίκεντρο η έκδοση του 43χρονου «Κινέζου» στην Ελλάδα

6 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Πυρκαγιές: Ολονύχτιες οι μάχες με τις φλόγες σε Βοιωτία και Σαλαμίνα – Έπιασαν δουλειά τα εναέρια με το πρώτο φως

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Καιρός: Άλλη μία πολύ ζεστή μέρα μπροστά μας – Τους 39°C θα αγγίξει ο υδράργυρος στην Αττική και σε άλλες περιοχές

1 ώρα πριν
Πινακίδα για τα έργα του μετρό στην Κυψέλη. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Μετρό στην Κυψέλη: 3,5 μήνες ακίνητος ο μετροπόντικας – Οι καθιζήσεις που πάγωσαν τη διάνοιξη της Γραμμής 4

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Νέο χρυσό με ρεκόρ ο Χρήστου

10 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο η Γκίκα στην πάλη

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV