pontosnews.gr
Παρασκευή, 16/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Απειλές πολέμου από τον σχεδιαστή της «Γαλάζιας πατρίδας»

O Τζεμ Γκιουρντενίζ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έσπασε το status quo στο Αιγαίο

11/06/2022 - 6:12μμ
O Τζεμ Γκιουρντενίζ ανέπτυξε τον στρατηγικό σχεδιασμό του επεκτατικού δόγματος της «Γαλάζιας πατρίδας» (φωτ.: Twitter / Doğu Akdeniz Politik)

O Τζεμ Γκιουρντενίζ ανέπτυξε τον στρατηγικό σχεδιασμό του επεκτατικού δόγματος της «Γαλάζιας πατρίδας» (φωτ.: Twitter / Doğu Akdeniz Politik)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Γαλάζιας πατρίδας»… το ανάγνωσμα από τους Τούρκους πρώην και νυν αξιωματούχους που επιμένουν να ανεβάζουν το θερμόμετρο της έντασης με την Ελλάδα, με φόντο την επικείμενη νέα τουρκική εισβολή στη Συρία.

Αυτή τη φορά ο λόγος στον απόστρατο Τζεμ Γκιουρντενίζ, τον γκουρού της «Γαλάζιας πατρίδας», ο οποίος θεωρείται εξ απορρήτων σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέσω του OdaTv προχώρησε μέσω σε αξιολόγηση της κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο και τις πιθανές συνέπειες αυτής της κατάστασης.

«Βλέπουμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορά 100 ετών. Τα νησιά της Ελλάδας, ναυτικές βάσεις, αεροπορικές βάσεις για F-16… Βλέπουμε στην Τουρκία ότι η Ελλάδα πετάει τις διεθνείς συμφωνίες και εξοπλίζεται με πυραυλικά συστήματα που μας απειλούν.

»Η Ελλάδα ήταν αυτή που έσπασε το status quo στο Αιγαίο. Η Τουρκία δεν έχει παραβιάσει ποτέ μέχρι σήμερα τη συμφωνία της Βέρνης [σ.σ. το Πρακτικό της Βέρνης]. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε μια δήλωση ότι “Μπορούμε να αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια όποτε θέλουμε”.

»Η Ελλάδα θέλει να διώξει την Τουρκία από τα χωρικά της ύδατα, ισχυριζόμενη ότι σχεδόν όλο το Αιγαίο είναι δικό της. Αυτό είναι ωφέλιμο και για τον ιμπεριαλισμό. Ο ιμπεριαλισμός δεν θέλει η Τουρκία να πάει στη θάλασσα. Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που το είδε για πρώτη φορά, έδωσε την 1η Σεπτεμβρίου 1922 διαταγή: “Στρατεύματα, ο πρώτος σας στόχος είναι η Μεσόγειος”. Η Τουρκία μαζί με τη “Γαλάζια πατρίδα” εκπληρώνει αυτή την εντολή».

Μάλιστα, ο αξιωματικός που ανέπτυξε τον στρατηγικό σχεδιασμό του επεκτατικού δόγματος της «Γαλάζιας πατρίδας» ισχυρίστηκε ότι η αύξηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα (από 5 σε 9) απειλεί τη Ρωσία και την Τουρκία μέσω της Θράκης σε μια πιθανή τουρκοελληνική ένταση.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι η ένταση είναι τεχνητή και ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ώστε να καθυστερήσει η τουρκική επιχείρηση στη Συρία, και στο πλαίσιο αυτό δεν παρέλειψε να απειλήσει εκ νέου.

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει δει πόλεμο από το 1947. Ελπίζω να μην δει ξανά. Ελπίζω να μην πέσει στην παγίδα του ιμπεριαλισμού. Η Τουρκία θα πρέπει να διαχειριστεί αυτή την κρίση λαμβάνοντας προφυλάξεις όταν υπάρχει επίθεση εναντίον της», κατέληξε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Διαδηλωτές ανακρίνονται στην κρατική τηλεόραση – Πάνω από 800 εκτελέσεις ανεστάλησαν

15/01/2026 - 11:15μμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στο κτήριο όπου ξέσπασε φωτιά μετά από ισχυρή έκρηξη (φωτ.: EPA/JEROEN JUMELET)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στο κέντρο της Ουτρέχτης

15/01/2026 - 7:30μμ
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας, σε εκδήλωση στο Βασιλικό Θέατρο της Ισπανίας, το 2017 (φωτ.: EPA/Javier Lopez)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η πριγκίπισσα Ειρήνη στη Μαδρίτη

15/01/2026 - 6:37μμ
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το Ιράν είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία

15/01/2026 - 12:51μμ
Ιρανοί φοιτητές κρατούν πανό στη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από τη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Στο κεντρικό πανό απεικονίζεται η απόπειρα δολοφονίας του Ντ. Τραμπ τον Ιούλιο του 2024 με τη φράση «Το βέλος δεν αστοχεί πάντα» (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Δεν αποκλείει στρατιωτική επίθεση στο Ιράν – «Οι προγραμματισμένες εκτελέσεις διαδηλωτών δεν έγιναν»

15/01/2026 - 9:37πμ
Κάτοικοι κοιτάζουν μέσα από ένα κατεστραμμένο κτήριο, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές ανατολικά της Πόλης της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ανακοινώθηκε ο επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής διακυβέρνησης

14/01/2026 - 8:52μμ
Η σάλα στο εστιατόριο Fanático στη Μαδρίτη (φωτ.: GLH Singular)
ΚΟΣΜΟΣ

Παραλίγο νέα τραγωδία: Φωτιά από πυροτεχνήματα σε εστιατόριο της Μαδρίτης

14/01/2026 - 8:27μμ
Αμερικανικά στρατιωτικά μέσα σε επιχειρησιακή ανάπτυξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (φωτ.: EPA / Matt Herbst)
ΚΟΣΜΟΣ

Φουντώνουν τα σενάρια για αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν – Φυγή Ιρανών προς την Τουρκία

14/01/2026 - 7:16μμ
Διαδήλωση στο Νουούκ με σύνθημα «Η Γροιλανδία ανήκει στον γροιλανδικό λαό» 
(φωτ.: EPA / Christian Klindt Soelbeck)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη αναζητά «φόρμουλα» για τη Γροιλανδία: Φόβοι για ρήξη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

14/01/2026 - 5:37μμ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη συνέντευξη Τύπου για την πρόταση της Κομισιόν να δοθεί νέο δάνειο στην Ουκρανία, για τη διετία 2026-2027 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρόταση δανείου 90 δισ. ευρώ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

14/01/2026 - 3:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Νίκος Παπαχρήστου/ec-patr.org)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλόγησε την βασιλόπιττα των ομογενειακών φορέων

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Ιστορική νίκη επί της Κροατίας η Ελλάδα και βλέπει ημιτελικά

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ιράν: Διαδηλωτές ανακρίνονται στην κρατική τηλεόραση – Πάνω από 800 εκτελέσεις ανεστάλησαν

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Begum Unal)

Euroleague: Ήττα στο Μόναχο για τον Παναθηναϊκό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σωματείο Ποντίων Σουρμένων)

Σωματείο Ποντίων Σουρμένων: Μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση και τη μνήμη

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη μνήμη του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign