pontosnews.gr
Δευτέρα, 13/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: Τα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να ενταχθούν στην ΕΕ έως το 2033

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή

10/06/2022 - 10:38μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEEPC),  στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Δημήτρης Τοσίδης)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEEPC), στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Δημήτρης Τοσίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην αναγκαιότητα ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2033, στον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, στη μη αποδοχή του δεσποτικού αναθεωρητισμού της Τουρκίας που απειλεί τα σύνορα, όπως και στην ενεργειακή ασφάλεια ως κοινή επιδίωξη μαζί με την ανακούφιση των πολιτών από τις ανατιμήσεις, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της Συνόδου Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEPC) στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το δείπνο που παραθέτει ο πρωθυπουργός στους 12 ξένους ηγέτες που μετείχαν στη Σύνοδο, καθώς και στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Σαρλ Μισέλ και στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Όπως επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το πέρας των εργασιών της Συνόδου Διαδικασίας, «η συμμετοχή των ξένων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει τη σημασία της για όλες τις πλευρές, αλλά και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή μας».

Ενώ η «διακήρυξη που υιοθετήθηκε αποτελεί και ένα επίσημο κείμενο διαρκούς δέσμευσης των μερών στις αρχές της δημοκρατίας του κράτους δικαίου και στις ιδρυτικές αρχές του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης».

Αναφορικά με τα Δυτικά Βαλκάνια τόνισε ότι επίκειται να επανεκκινήσει η διαδικασία ένταξής τους στην ΕΕ: «Πρέπει να ολοκληρωθεί το παζλ σταθερότητας που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στα μέλη της εντάσσοντας σε αυτή και τα Δυτικά Βαλκάνια», προτείνοντας ως χρονικό ορόσημο ένταξής τους το 2033.

Για την ουσιαστική ένταξή τους στην ΕΕ, αναγνώρισε ότι τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να προωθήσουν σημαντικά βήματα εναρμόνισης τους με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ηγέτες χωρών της ΝΑ Ευρώπης ποζάρουν για την οικογενειακή φωτογραφία στην ετήσια Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Τι είπε για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και την Τουρκία

Την ανταπόκριση της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής «στην πρόκληση της συγκυρίας: τόσο στην ενεργειακή αυτονομία, όσο και στην κυριαρχία. Απαραβίαστο συνόρων και γειτονική συνεργασία», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «κοινή επιδίωξη είναι η ενεργειακή ασφάλεια μέσω της διαφοροποίησης των πηγών και η ανακούφιση των πολιτών από τις ανατιμήσεις».

Επιδιώξεις σαν αυτές, όπως και η διεθνής νομιμότητα, η κοινή ασφάλεια και ευημερία, είναι επίκαιρες και ιδιαίτερης σημασίας, λόγω του πολέμου και της διεθνούς αναταραχής.

Ανάμεσα σε αυτές και το απαραβίαστο των συνόρων, όπως υπενθύμισε ενώπιον του Σαρλ Μισέλ και των ηγετών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ως υπόνοια για την Τουρκία: «Μετά την απροκάλυπτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να δεχθεί τον δεσποτικό αναθεωρητισμό που απειλεί τα σύνορα, επάνω στα οποία δομήθηκε ο σύγχρονος κόσμος». Καθώς, «η Ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Miguel Medina)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμανουέλ Μακρόν: Στις 24 και 25 Απριλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας

11/04/2026 - 11:57πμ
Εξωτερική άποψη της Μουφτείας Κομοτηνής (πηγή: facebook.com/Gumulcinemuftuluguu?locale=el_GR)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουφτεία Κομοτηνής: Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι γηγενής – Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες

10/04/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Διπλωματικό μπρα ντε φερ για την εκλογή των μουφτήδων – Νέα τουρκική πρόκληση

9/04/2026 - 4:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Social media: «Μπλόκο» για παιδιά κάτω των 15 ετών – Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις …εφ’ όλης της ύλης

8/04/2026 - 5:08μμ
(Πηγή: facebook.com/kyriakosmitsotakis)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Φρένο» στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών – Τι ζητάει από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

8/04/2026 - 12:27μμ
Στην αίθουσα 168 «Παύλος Μπακογιάννης» της Βουλής βρίσκεται η δικογραφία που εστάλη στο Κοινοβούλιο από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπέρ της άρσης ασυλίας 11 βουλευτών της ΝΔ εισηγείται ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας

7/04/2026 - 1:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας 11 βουλευτών

7/04/2026 - 8:36πμ
Η Θεανώ Φωτίου στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβάσταχτο πένθος για τη Θεανώ Φωτίου: Πέθανε ο 48χρονος γιος της

6/04/2026 - 2:25μμ
Έδρανα στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή: Το σχέδιο Μητσοτάκη και τι θέλει να αλλάξει μετά το 2027

6/04/2026 - 2:01μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή μετά το 2027

6/04/2026 - 11:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Pontian Association Of Whittlesea "Panagia Soumela")

Οι Πόντιοι της Μελβούρνης οργανώνουν έναν ξεχωριστό χορό, αφιερωμένο στις μητέρες και τις γιαγιάδες τους

24 λεπτά πριν
Οι Γιατζιουλήδες είχαν το Selemen Pazarı ως κέντρο των συναλλαγών τους, στο οροπέδιο της Ρεσαδιέ, στο νομό της Τοκάτης (φωτ.: neredekal.com)

Γιάτζιουλου (Γιατσουλού): Το ηρωικό χωριό της Μελανθίας που «έσβησε» από το χάρτη

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ελλήνων Ντίσελντορφ και περιχώρων «Ο Ξενιτέας»)

Ποντιακό γλέντι στο Ντίσελντορφ από τον Σύλλογο Ελλήνων Ποντίων «Ο Ξενιτέας»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: AEK FC)

102 χρόνια ιστορίας συμπληρώνει η ΑΕΚ, πρεσβεύοντας την περηφάνια της προσφυγιάς

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Πανελλαδικές 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη των μαθημάτων και την έναρξη των εξετάσεων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKNISSI)

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα σημειωθούν οι πιο ισχυροί άνεμοι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign