pontosnews.gr
Δευτέρα, 5/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λαβρόφ από Άγκυρα: Ρωσία και Τουρκία εγγυώνται την ασφάλεια των πλοίων που θα μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά

Όχι στην αποναρκοθέτηση των λιμανιών λέει το Κίεβο γιατί μπορεί να δώσει στην Ρωσία ευκαιρία για επίθεση

8/06/2022 - 2:56μμ
Χειραψία Λαβρόφ και Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα. Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 (Φωτ.: Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών/EPA)

Χειραψία Λαβρόφ και Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα. Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 (Φωτ.: Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών/EPA)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ουκρανία αρνείται να αποναρκοθετήσει το λιμάνι της Οδησσού για να επιτραπούν οι εξαγωγές σιτηρών, διότι φοβάται ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα το εκμεταλλευθούν για να επιτεθούν κατά της πόλης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διοίκησης της περιφέρειας της Οδησσού Σέργκι Μπρασούκ.

Αν η Ουκρανία αποναρκοθετήσει τα κύριο λιμάνι της χώρας, η Ρωσία «θα θελήσει να επιτεθεί, ονειρεύεται να αποβιβάσει στρατεύματα», δήλωσε ο ουκρανός αξιωματούχος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram.

«Ο ρωσικός στόλος θα προσποιηθεί ότι αποσύρεται προς την προσαρτημένη Κριμαία. Αλλά μόλις αποναρκοθετήσουμε την πρόσβαση προς το λιμάνι της Οδησσού, ο ρωσικός στόλος θα βρίσκεται εκεί», πρόσθεσε.

Τα σχόλια αναρτήθηκαν λίγη ώρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ συζητήσει στην Άγκυρα με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου το θέμα της δημιουργίας θαλασσίων διαδρόμων για την διευκόλυνση της εξαγωγής σιτηρών στην Μαύρη Θάλασσα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, το ενδεχόμενο η Ουκρανία, βασική παγκόσμια εξαγωγική δύναμη σιτηρών, να εξαγάγει την σοδειά που είναι μπλοκαρισμένη στα ουκρανικά λιμάνια λόγω του ναυτικού αποκλεισμού που έχει επιβάλει ο ρωσικός στόλος.

Κατόπιν αιτήματος του ΟΗΕ, η Τουρκία πρόσφερε την βοήθειά της για την συνοδεία των ναυτικών κονβόι, παρά την παρουσία ναρκών, ορισμένες από τις οποίες έχουν παρασυρθεί και εντοπίσθηκαν κοντά στις τουρκικές ακτές.

Για τον Σέργκιι Μπρασούκ, το Κίεβο πρέπει να εξοπλισθεί με αντιπλοϊκούς πυραύλους και τα πλοία να συνοδεύονται «από χώρες του ΝΑΤΟ».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η ποσότητα των ουκρανικών σιτηρών που έχει μπλοκαριστεί εξαιτίας του πολέμου και σήμερα ανέρχεται 20-25 τόνους, πιθανόν να τριπλασιασθεί μέχρι το φθινόπωρο για να φθάσει τα 75 εκατομμύρια τόνους.

Ρωσία και Τουρκία «εγγυώνται την ασφάλεια των πλοίων»

Η Ρωσία είναι «έτοιμη» να εγγυηθεί την ασφάλεια των πλοίων που θα αποπλέουν από τα ουκρανικά λιμάνια, με την συνεργασία της Τουρκίας, «διαβεβαίωσε» σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Άγκυρα έπειτα από τις «εποικοδομητικές» συνομιλίες που είχε τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την γνώμη του οποίου «το σχέδιο του ΟΗΕ είναι λογικό και εφικτό».

Όμως, ο διευθυντής του ουκρανικού Συνδέσμου Εμπόρων Σιτηρών UGA Σέρχι Ιβασένκο δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει την αναγκαία ισχύ για να ενεργήσει ως εγγυητής.

Απευθυνόμενος σε online διάσκεψη του τομέα στο Κίεβο, δήλωσε ότι θα χρειασθούν τουλάχιστον δύο έως τρεις μήνες για την απομάκρυνση των ναρκών από τα ουκρανικά λιμάνια και ότι στην επιχείρηση εγγύησης της ασφάλειας των πλοίων και των φορτίων θα πρέπει να συμμετάσχουν τουρκικά και ρουμανικά πλοία.

«Η Τουρκία ως εγγυητής είναι ανεπαρκής δύναμη στην Μαύρη Θάλασσα για να εγγυηθεί την ασφάλεια του φορτίου», δήλωσε ο Σέρχι Ιβασένκο.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η Ουκρανία έχει συζητήσει με την Βρετανία και την Τουρκία την ιδέα της παροχής εγγυήσεων από το πολεμικό ναυτικό τρίτης χώρας για την ασφαλή διέλευση των φορτίων των ουκρανικών σιτηρών από την Μαύρη Θάλασσα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Τραγικός επίλογος για τη 15χρονη Αλίκη Καλλέργη – Ταυτοποιήθηκε επίσημα η σορός της

4/01/2026 - 11:44μμ
Μέλος της ένοπλης ομάδας «Colectivos» φρουρεί την είσοδο ενός σουπερμάρκετ στο Καράκας, εντείνοντας την αβεβαιότητα των πολιτών για την επόμενη ημέρα μετά τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο (φωτ.: EPA/Ronald Penar)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ο στρατός αναγνώρισε την αντιπρόεδρο Ντέλσι Ροντρίγκες ως προσωρινή πρόεδρο της χώρας – Τα Σκόπια στηρίζουν τις ενέργειες Τραμπ

4/01/2026 - 9:24μμ
O Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθώντας την εξέλιξη της επιχείρησης «Absolute Resolve» στη Βενεζουέλα, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / The White House)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Βενεζουέλα: Το πετρέλαιο στο επίκεντρο των αμερικανικών κινήσεων, χωρίς άρση του εμπάργκο

4/01/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: Case Western Reserve University/thegreekherald.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολυξένη Φιλιππίδου: Η Ελληνίδα καθηγήτρια σε αμερικανικό πανεπιστήμιο που δίνει ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς

4/01/2026 - 1:40μμ
Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες σε παλαιότερη φωτογραφία που δόθηκε εκ νέου στη δημοσιότητα, μετά την απαγωγή του Νικολάς Μαδούρο από τη χώρα (φωτ. αρχείου:   EPA/RAYNER PENA R)
ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος κυβερνά τη Βενεζουέλα μετά την αρπαγή του Νικολάς Μαδούρο από τις ΗΠΑ – Η τριάδα Ροντρίγκες-Καμπέγιο-Λόπες

4/01/2026 - 11:01πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη σύλληψη Μαδούρο

4/01/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EPA/WHITE HOUSE PRESS OFFICE HANDOUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι εκτελέστηκε η επιχείρηση σύλληψης του προέδρου της Βενεζουέλας, με κωδικό όνομα «Absolute Resolve»

3/01/2026 - 11:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ «χτύπησε» το Μπασκίλ της Τουρκίας

3/01/2026 - 10:46μμ
Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: «Ήρθε η ώρα της ελευθερίας», δηλώνει η Ματσάδο – Παγκόσμιες αντιδράσεις μετά τη σύλληψη Μαδούρο

3/01/2026 - 8:55μμ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες, το 2024, στο Καράκας (φωτ.: 
EPA/ RAYNER PENA R.)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες μεταφέρονται στη Νέα Υόρκη – Με χειροπέδες στο Iwo Jima

3/01/2026 - 6:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»)

Το Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά» οργανώνει το πρώτο ποντιακό αντάμωμα για το 2026 στην καρδιά της Λευκωσίας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κραν Μοντανά: Τραγικός επίλογος για τη 15χρονη Αλίκη Καλλέργη – Ταυτοποιήθηκε επίσημα η σορός της

8 ώρες πριν
Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης από βαρύ έμφραγμα που υπέστη. Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου ανακοινώθηκε ο θάνατός του, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Αρχείο/EUROKINISSI)

Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη – Ο πολιτικός κόσμος τον αποχαιρετά

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Τραντέλλενες Αξιούπολης)

Οι Μωμόγεροι της «Αμάσειας» σπεύδουν στην Αξιούπολη μαζί με τους Τραντέλλενες

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κουρκουρίκης)

Λαϊκές αγορές: Τριήμερες κινητοποιήσεις για την πανελλαδική απεργία από τις 7 Ιανουαρίου

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες»)

Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες»: Συγκινεί η συναυλία αγάπης για τη στήριξη παιδιών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign