pontosnews.gr
Τρίτη, 30/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λαβρόφ από Άγκυρα: Ρωσία και Τουρκία εγγυώνται την ασφάλεια των πλοίων που θα μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά

Όχι στην αποναρκοθέτηση των λιμανιών λέει το Κίεβο γιατί μπορεί να δώσει στην Ρωσία ευκαιρία για επίθεση

8/06/2022 - 2:56μμ
Χειραψία Λαβρόφ και Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα. Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 (Φωτ.: Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών/EPA)

Χειραψία Λαβρόφ και Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα. Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 (Φωτ.: Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών/EPA)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Ουκρανία αρνείται να αποναρκοθετήσει το λιμάνι της Οδησσού για να επιτραπούν οι εξαγωγές σιτηρών, διότι φοβάται ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα το εκμεταλλευθούν για να επιτεθούν κατά της πόλης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διοίκησης της περιφέρειας της Οδησσού Σέργκι Μπρασούκ.

Αν η Ουκρανία αποναρκοθετήσει τα κύριο λιμάνι της χώρας, η Ρωσία «θα θελήσει να επιτεθεί, ονειρεύεται να αποβιβάσει στρατεύματα», δήλωσε ο ουκρανός αξιωματούχος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram.

«Ο ρωσικός στόλος θα προσποιηθεί ότι αποσύρεται προς την προσαρτημένη Κριμαία. Αλλά μόλις αποναρκοθετήσουμε την πρόσβαση προς το λιμάνι της Οδησσού, ο ρωσικός στόλος θα βρίσκεται εκεί», πρόσθεσε.

Τα σχόλια αναρτήθηκαν λίγη ώρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ συζητήσει στην Άγκυρα με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου το θέμα της δημιουργίας θαλασσίων διαδρόμων για την διευκόλυνση της εξαγωγής σιτηρών στην Μαύρη Θάλασσα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, το ενδεχόμενο η Ουκρανία, βασική παγκόσμια εξαγωγική δύναμη σιτηρών, να εξαγάγει την σοδειά που είναι μπλοκαρισμένη στα ουκρανικά λιμάνια λόγω του ναυτικού αποκλεισμού που έχει επιβάλει ο ρωσικός στόλος.

Κατόπιν αιτήματος του ΟΗΕ, η Τουρκία πρόσφερε την βοήθειά της για την συνοδεία των ναυτικών κονβόι, παρά την παρουσία ναρκών, ορισμένες από τις οποίες έχουν παρασυρθεί και εντοπίσθηκαν κοντά στις τουρκικές ακτές.

Για τον Σέργκιι Μπρασούκ, το Κίεβο πρέπει να εξοπλισθεί με αντιπλοϊκούς πυραύλους και τα πλοία να συνοδεύονται «από χώρες του ΝΑΤΟ».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η ποσότητα των ουκρανικών σιτηρών που έχει μπλοκαριστεί εξαιτίας του πολέμου και σήμερα ανέρχεται 20-25 τόνους, πιθανόν να τριπλασιασθεί μέχρι το φθινόπωρο για να φθάσει τα 75 εκατομμύρια τόνους.

Ρωσία και Τουρκία «εγγυώνται την ασφάλεια των πλοίων»

Η Ρωσία είναι «έτοιμη» να εγγυηθεί την ασφάλεια των πλοίων που θα αποπλέουν από τα ουκρανικά λιμάνια, με την συνεργασία της Τουρκίας, «διαβεβαίωσε» σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Άγκυρα έπειτα από τις «εποικοδομητικές» συνομιλίες που είχε τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την γνώμη του οποίου «το σχέδιο του ΟΗΕ είναι λογικό και εφικτό».

Όμως, ο διευθυντής του ουκρανικού Συνδέσμου Εμπόρων Σιτηρών UGA Σέρχι Ιβασένκο δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει την αναγκαία ισχύ για να ενεργήσει ως εγγυητής.

Απευθυνόμενος σε online διάσκεψη του τομέα στο Κίεβο, δήλωσε ότι θα χρειασθούν τουλάχιστον δύο έως τρεις μήνες για την απομάκρυνση των ναρκών από τα ουκρανικά λιμάνια και ότι στην επιχείρηση εγγύησης της ασφάλειας των πλοίων και των φορτίων θα πρέπει να συμμετάσχουν τουρκικά και ρουμανικά πλοία.

«Η Τουρκία ως εγγυητής είναι ανεπαρκής δύναμη στην Μαύρη Θάλασσα για να εγγυηθεί την ασφάλεια του φορτίου», δήλωσε ο Σέρχι Ιβασένκο.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η Ουκρανία έχει συζητήσει με την Βρετανία και την Τουρκία την ιδέα της παροχής εγγυήσεων από το πολεμικό ναυτικό τρίτης χώρας για την ασφαλή διέλευση των φορτίων των ουκρανικών σιτηρών από την Μαύρη Θάλασσα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: police-nationale.interieur.gouv.fr)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Γαλλία: Δίδυμα βρέφη πέθαναν από αφυδάτωση μέσα στο σπίτι τους – Συνελήφθησαν οι γονείς

30/06/2026 - 9:03πμ
Άνθρωποι παραλαμβάνουν τις σορούς συγγενών τους που έχασαν τη ζωή τους από τους σεισμούς, σε λιμάνι της Λα Γουάιρα στη Βενεζουέλα (φωτ.: EPA/Henry Chirinos ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Ο ΟΗΕ στέλνει 10.000 νεκρόσακους – Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.700

30/06/2026 - 12:06πμ
Σχολικές τσάντες κρέμονται σε αίθουσα του δωρεάν σχολείου Bright Achievers, στην παραγκούπολη Μπαρίγκα του Λάγκος στη Νιγηρία (φωτ.: EPA / Akintunde Akinleye)
ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο και απήγαγαν μαθητές την ώρα των εξετάσεων

29/06/2026 - 8:32μμ
Γιγαντοαφίσα στην Αγία Πετρούπολη με έναν Ρώσο στρατιώτη (φωτ.: EPA / Anatoly Maltsev)
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Η Άγκυρα ζητά «δίκτυο ασφάλειας χωρίς εξαιρέσεις», ενώ η Ευρώπη προετοιμάζεται για τη ρωσική απειλή

29/06/2026 - 6:31μμ
Γυναίκα δροσίζεται με νερό μπροστά στο Κάστρο της Πράγας, καθώς η Τσεχία δοκιμάζεται από το ακραίο κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη (φωτ.: EPA / Martin Divisek)
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας χωρίς τέλος στην Ευρώπη: Πάνω από 1.300 νεκροί και θερμοκρασίες που γράφουν ιστορία

29/06/2026 - 4:21μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ιλχάμ Αλίεφ στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, στις 5 Μαρτίου 2025, σε στιγμιότυπο που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία. Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν αντέδρασαν στην απόφαση του Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων (φωτ.: EPA / Turkish Presidential Press Office handout)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αντίδραση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ισραήλ: Το Αζερμπαϊτζάν ζητά να αναθεωρηθεί η απόφαση

29/06/2026 - 3:57μμ
Διασώστες αναζητούν αγνοουμένους σε περιοχή που επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Κατία Λα Μαρ της Βενεζουέλας, στις 28 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Η ελπίδα σβήνει, η οργή μεγαλώνει – «Πάρε ένα φτυάρι και βοήθησε την πατρίδα»

29/06/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: Youtube.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Με «ποντιακό χορό» οι Τούρκοι κατέκτησαν ρεκόρ Γκίνες – Αντιδράσεις για την πολιτισμική του ταυτότητα

29/06/2026 - 1:42μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν «παγώνουν» τις επιθέσεις – Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ και η εύθραυστη ισορροπία στη Μέση Ανατολή

29/06/2026 - 10:41πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Εθνική τραγωδία χωρίς τέλος – Στους 1.450 οι νεκροί, χιλιάδες αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια

29/06/2026 - 8:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: glomex)

Στη φυλακή 28χρονος Τούρκος για τη μαφιόζικη εκτέλεση στα Εξάρχεια – Ομολόγησε τη συμμετοχή του

31 δευτερόλεπτα πριν
«Η συκοφαντία της γυναικός του Πετεφρή και η κρίση του Ιωσήφ». Διά χειρός Θεόδωρου Πουλάκη, τρία διαδοχικά επεισόδια από τη βιβλική ιστορία του Ιωσήφ: η απόπειρα αποπλάνησής του από τη γυναίκα του Πετεφρή, η συκοφαντία σε βάρος του και η κρίση του από τον αφέντη του. Η φορητή εικόνα του 17ου αι. φυλάσσεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη

Στον Ιωσήφ (Μέρος Β’)

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: police-nationale.interieur.gouv.fr)

Τραγωδία στη Γαλλία: Δίδυμα βρέφη πέθαναν από αφυδάτωση μέσα στο σπίτι τους – Συνελήφθησαν οι γονείς

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: seismos.gr)

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Λακωνία το πρωί

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/chevskij-6334171/)

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με 37άρια στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Miguel Sierra)

Μουντιάλ 2026: Στους «16» στα πέναλτι το Μαρόκο – Άφησε εκτός την Ολλανδία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign