pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από αύριο ο Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δέχτηκε πρόσκληση του Ερντογάν

7/06/2022 - 7:45μμ
(Φωτ. αρχείου)

(Φωτ. αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία από αύριο Τετάρτη, ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση.

Ο Μαδούρο έχει πει κατ’ επανάληψη ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία, μια από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως με τις οποίες διατηρεί σχέσεις η Βενεζουέλα, εν μέσω των σκληρών κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον αγγλόφωνο ιστότοπο της τουρκικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθεί «όλο το φάσμα των σχέσεων» των δύο χωρών, καθώς και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για να ενισχυθεί αυτή η σχέση. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οι δύο ηγέτες αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα», καταλήγει το κείμενο.

Από το 2018 η Τουρκία έχει αυξήσει τις εξαγωγές της στη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Το Καράκας, από την πλευρά του, πουλάει χρυσό στην Τουρκία, αν και η ποσότητα δεν έχει ανακοινωθεί.

Τον Απρίλιο οι δύο χώρες υπέγραψαν επτά συμφωνίες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Βενεζουέλα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για τις συμφωνίες που αφορούν το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και άλλους τομείς.

Ο Τσαβούσογλου έχει δηλώσει ότι θέλει οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών να φτάσουν στο 1,5 δισεκ. δολάρια ετησίως, από περίπου 850 εκατ. δολάρια που είναι σήμερα.

Ο Μαδούρο δέχτηκε σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση όταν μαζί με τη σύζυγό του Σίλια Φλόρες δείπνησε στο πανάκριβο εστιατόριο Salt Bae στην Κωνσταντινούπολη, σε μια στάση που έκανε κατά την επιστροφή που από επίσκεψη στην Κίνα το 2018. Οι πολιτικοί αντίπαλοί του λένε ότι ο Μαδούρο έκανε επίδειξη του παρανόμως αποκτηθέντος πλούτου του στο εστιατόριο, που ανήκει στον διάσημο σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ, την ώρα που πολλοί Βενεζουελάνοι δίνουν μάχη καθημερινά για να εξασφαλίσουν κάτι να φάνε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι τραχείς, άγονοι ορεινοί όγκοι της χερσονήσου Μουσάνταμ εισχωρούν στο στενό του Ορμούζ, το στενό πέρασμα ανάμεσα στο Ιράν (βόρεια), το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (νότια), όπου τα ύδατα από τον κόλπο του Ομάν εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο (πηγή: MODIS Land Rapid Response Team, NASA GSFC)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια έσπασαν τον αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ – Ξεκίνησαν οι εξαγωγές πετρελαίου;

17/06/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EPA / Julien Warnand)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο: «Η Τουρκία δεν μπορεί να επανέλθει στην ενταξιακή πορεία υπό τις σημερινές συνθήκες»

17/06/2026 - 11:45πμ
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στο Τίβατ του Μαυροβουνίου, στις 5 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA/BORIS PEJOVIC)
ΚΟΣΜΟΣ

«Όλα ψέματα»: Ο Έντι Ράμα απαντά στις αντιδράσεις για την επένδυση του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία

17/06/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Στη δημοσιότητα το προσχέδιο 14 σημείων του μνημονίου κατανόησης

17/06/2026 - 8:36πμ
(Πηγή: instagram)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πέθανε ξαφνικά στα 35 η ηθοποιός Ετζέ Ιρτέμ – Μία μέρα μετά τα γενέθλιά της

16/06/2026 - 9:23μμ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας υποδέχεται τον Ουκρανό ομόλογό του στη Σύνοδο της G7 (φωτ.: ΕΡΑ / Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος G7: Κοινή βούληση για ενίσχυση της πίεσης επί της Μόσχας – Στόχος, ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία

16/06/2026 - 6:31μμ
(Φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ipsos: Το 38% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν θα αντέξουν άλλα 250 χρόνια!

16/06/2026 - 5:08μμ
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: «Φρένο» από τους εφοπλιστές στην αισιοδοξία Τραμπ – Γιατί καθυστερεί η επιστροφή των πλοίων

16/06/2026 - 2:33μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τζ. Τραμπ στο Hotel Royal ενόψει της 52ης Συνόδου Κορυφής της G7 στο Εβιάν-λε-Μπεν της Γαλλίας (φωτ.: EPA/YOAN VALAT)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ

16/06/2026 - 9:45πμ
Μέλος των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου φρουρεί γειτονιά που έγινε στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στα νότια προάστια της Βηρυτού, στις 14 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν φέρνει ελπίδες για αποκλιμάκωση, αλλά αφήνει ανοιχτά κρίσιμα μέτωπα

15/06/2026 - 8:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Με Πάκσι ο Παναθηναϊκός στον Β΄ προκριματικό

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: astynomia.gr)

Αττική: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων – Συνελήφθησαν δύο άτομα στα Κάτω Πατήσια

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Forbes: Τέσσερις Έλληνες ανάμεσα στους κορυφαίους μετανάστες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Αμερική

1 ώρα πριν
(Φωτ.: allwyn.gr)

Απολαυστικό νέο επεισόδιο «Out of the Box Stories» με καλεσμένο τον Δημήτρη Μωυσιάδη (vid.)

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Europa League: Με Ντιναμό Κιέβου ή Κλουζ ο ΠΑΟΚ στον β΄ προκριματικό

2 ώρες πριν
«Τράλλεις: Η ομάς των Ελλήνων Προσκόπων Αϊδινίου» έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας. Ένθετο το εξώφυλλο του ΤΙΜΕ με τον Μεντερές, το 1958 (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Αντνάν Μεντερές: Από τη σφαγή των Προσκόπων του Αϊδινίου στην πρωθυπουργία της Τουρκίας και την αγχόνη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign