pontosnews.gr
Σάββατο, 13/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παράταση στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ ζητούν οι πρυτάνεις

Σε ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση γίνεται λόγος για «ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο» που έχει τεθεί

5/06/2022 - 2:41μμ
Αμφιθέατρο ΑΣΟΕΕ (Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi)

Αμφιθέατρο ΑΣΟΕΕ (Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παράταση του χρόνου διαβούλευσης με τις διοικήσεις των πανεπιστημίων για το νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, θα ζητήσει από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η Σύνοδος των Πρυτάνεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της.

Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την οργάνωση και λειτουργία των πανεπιστημίων, και ειδικότερα το μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημίων ‘και αναπτύχθηκε προβληματισμός όσον αφορά τον ρόλο των προτεινόμενων Συμβουλίων Διοίκησης και το αυτοδιοίκητο”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι πρυτάνεις κάνουν λόγο για «ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο» που έχει τεθεί, και εκφράζουν την ανησυχία τους «πως κάθε ακαμψία και έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου θα προκαλέσει μεγάλη ζημία στην πρόοδο των πανεπιστημίων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων έχει ως εξής:

«Συνήλθε σήμερα Σάββατο 4 Ιουνίου σε έκτακτη συνεδρίαση η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η συζήτηση του κατατεθέντος στη διαβούλευση νομοσχεδίου για την οργάνωση και λειτουργία των Πανεπιστημίων, ενός εξαιρετικά εκτεταμένου νομοσχεδίου, χωρίς να έχει προηγηθεί, παρά μόνο σε επίπεδο γενικών αρχών, συζήτηση μεταξύ ΥΠΑΙΘ και πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η συζήτηση που έχει προηγηθεί μέχρι την κατάθεση του ν/σ αφορούσε μόνο μέρη του τα οποία, όπως έχει διαπιστωθεί, καλύπτουν σημαντικά θέματα με πολλές επιμέρους βελτιώσεις, όπως, ενδεικτικά, θέματα των ΕΛΚΕ, προώθησης της έρευνας, των προγραμμάτων σπουδών, της εξωστρέφειας των ελληνικών Πανεπιστημίων κ.ά..

Μείζον θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο αποτέλεσε το μοντέλο διοίκησης των Πανεπιστημίων και αναπτύχθηκε προβληματισμός όσον αφορά τον ρόλο των προτεινόμενων Συμβουλίων Διοίκησης και το αυτοδιοίκητο.

Οι πρυτάνεις εξέφρασαν την ανησυχία τους, λόγω της ανάγκης για συζήτηση μιας πληθώρας θεμάτων που απαιτούν ενδελεχή εξέταση μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, ενώ ήδη οι επιτροπές της συνόδου επεξεργάζονται πυρετωδώς επιμέρους ενότητες του ν/σ για να αντιμετωπιστούν ουσιαστικές διαφωνίες και τεχνικές ασάφειες. Επιπλέον, το στενό χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, δεν έχει ακόμη επιτρέψει τις απαραίτητες συζητήσεις στα όργανα των Πανεπιστημίων.

Είναι συνεπώς απολύτως απαραίτητη, και θα τεθεί επιτακτικά στην προγραμματισμένη συνάντηση με την υπουργό, η εύλογη παράταση του χρόνου διαβούλευσης με τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων. Η Σύνοδος εκφράζει την ανησυχία της, πως κάθε ακαμψία και έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου θα προκαλέσει μεγάλη ζημία στην πρόοδο των πανεπιστημίων».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα

13/12/2025 - 8:10πμ
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα Σάββατο γεμάτο στιλ, λάμψη και festive glam – Το Madwalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ σε περιμένει να λάμψεις

12/12/2025 - 2:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Κύκλωμα αγροτικών επιδοτήσεων με αρχηγό αγροτοσυνδικαλιστή – 15 συλλήψεις

12/12/2025 - 2:15μμ
Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας για τη Χρυσή Αυγή: Γνήσιο τέκνο του ναζισμού με πλήρη ιεραρχία και κεντρικό σχεδιασμό

12/12/2025 - 1:03μμ
Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες στο λιμάνι Θεσσαλονίκης: Συμβολικός αποκλεισμός με τρακτέρ και φέρετρα – Ισχυρή αστυνομική παρουσία

12/12/2025 - 12:36μμ
Εικόνα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, «Για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παράγωγους της χώρας». Σήμερα καταθέτει ο Εμμανουήλ Χνάρης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Κρήτη – Προσαγωγές και συλλήψεις

12/12/2025 - 11:37πμ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στέλιος Αγγελούδης: 42χρονος απειλούσε και εξύβριζε με μηνύματα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

12/12/2025 - 9:49πμ
Εικόνα από χθες το βράδυ στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, όπου καλλιτέχνες κράτησαν μουσική συντροφιά σε όλους όσοι ήταν εκεί (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα παντού: Αποκλείουν συμβολικά, σήμερα, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

12/12/2025 - 9:24πμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν αίθριος ο καιρός σήμερα, με κατά τόπους νεφώσεις

12/12/2025 - 8:09πμ
Εικόνα από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση δύο μηνών αποφάσισε η εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ

11/12/2025 - 8:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Δεν άντεξε στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

8 ώρες πριν
Ουκρανοί κρατούν πανό που αναγράφει «Χρησιμοποιείστε ρωσικά κεφάλαια: Ένας νόμιμος και σωστός τρόποος να υπερασπιστείτε την Ουκρανία» έξω από το κτήριο όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)

Παγώνουν επ’ αόριστον τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρώπη

9 ώρες πριν
Μέλη της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης όπως συμμετείχαν στην τηλεοπτική εκπομπή (φωτ.: facebook/Pontiaki Estia Melbourne)

Ελληνοαυστραλός πρώην αθλητής διηγείται τα Χριστούγεννα των παιδικών του χρόνων με φόντο τους… Πόντιους της Μελβούρνης

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook σωματείο «Παναγία Σουμελά Θέρμης»)

Μαθήματα ποντιακής λύρας στο σωματείο «Παναγία Σουμελά Θέρμης» από τον Ανδρέα Κουγιουμτζίδη

10 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό U21: Ασημένιο ο Δόμπας, χάλκινο ο Νικολαΐδης

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign