pontosnews.gr
Κυριακή, 8/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Να αποσυνδέσει την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ από τη λήψη απόφασης για Σουηδία-Φινλανδία επιχειρεί η Άγκυρα

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής δεν αποτελεί προθεσμία σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί το «παζάρι» μέχρι να πάρει η Τουρκία αυτό που θέλει

4/06/2022 - 6:48μμ
(Φωτ.: EPA / Malton Dibra)

(Φωτ.: EPA / Malton Dibra)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στα τέλη Ιουνίου δεν αποτελεί προθεσμία για τη λήψη απόφασης για τις υποψηφιότητες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, στις οποίες αντιτίθεται η Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη Συμμαχία τον περασμένο μήνα ορμώμενοι από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Εντούτοις οι αιτήσεις τους βρίσκουν εμπόδια από την Άγκυρα που κατηγορεί τις δύο αυτές σκανδιναβικές χώρες ότι υποστηρίζουν Κούρδους μαχητές.

Ενώ Στοκχόλμη και Ελσίνκι αναφέρουν οι συνομιλίες θα συνεχιστούν για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Άγκυρα δεν έχει λάβει καμία απάντηση στα αιτήματά της, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής υποστήριξης για ομάδες που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατικές, για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα και της έκδοσης υπόπτων που η Τουρκία ζητά.

Μιλώντας στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαδρίτη, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν και επικεφαλής σύμβουλος ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, ο Ιμπραχίμ Καλίν επανέλαβε ότι η πρόοδος στις υποψηφιότητες για ένταξη εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο η Σουηδία και η Φινλανδία θα απαντήσουν στα τουρκικά αιτήματα.

«Δεν νιώθουμε ότι βρισκόμαστε υπό χρονικό περιορισμό όπως η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Καλίν, προσθέτοντας ότι ενώ η σύνοδος είναι σημαντική για την αντιμετώπιση κοινών ζητημάτων όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η συνεργασία εντός της Συμμαχίας, τα υποψήφια μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να λάβουν μέτρα για την άμβλυνση των ανησυχιών των σημερινών μελών.

«Δεν νιώθουμε ότι βρισκόμαστε κάτω από οποιαδήποτε χρονική πίεση όπως “ας τελειώνουμε με αυτό μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ”. Αυτό που είναι σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η Σουηδία και η Φινλανδία να διατυπώσουν ανοιχτά, ξεκάθαρα και συγκεκριμένα τι είδους μέτρα θα λάβουν όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Οποιαδήποτε αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ απαιτεί την ομόφωνη έγκριση από τα 30 κράτη μέλη του. Η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια, έχει δηλώσει ότι δεν θα αλλάξει την θέση της εάν οι σκανδιναβικές χώρες δεν κάνουν «συγκεκριμένα βήματα» αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες της.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα ότι θα συγκαλέσει ανώτερους αξιωματούχους από τη Φινλανδία, τη Σουηδία και την Τουρκία στις Βρυξέλλες μέσα στις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν το θέμα.

Οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν στις 29-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκσκαφείς μετακινούν απορρίμματα σε χώρο ταφής στερεών αποβλήτων έξω από την Κωνσταντινούπολη. 23 Ιανουαρίου 2023 (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

COP31 στην Αττάλεια: Τι δείχνουν οι δορυφόροι για το μεθάνιο στις χωματερές της Τουρκίας

8/11/2026 - 3:45μμ
Η πολωνική σημαία κυματίζει μεσίστια στο κτήριο της Κάτω Βουλής στη Βαρσοβία, στις 8 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Pawel Supernak)
ΚΟΣΜΟΣ

Πένθος στην Πολωνία: Σκότωσε την οικογένειά του προτού ανοίξει πυρ αδιακρίτως – Άγνωστα τα κίνητρα του 24χρονου

8/11/2026 - 2:58μμ
Ο Γκάντι Άιζενκοτ πανηγυρίζει με υποστηρικτές του στο Τελ Αβίβ μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 27ης Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Οι ψήφοι που ψάχνει ο Άιζενκοτ και οι όροι του Νετανιάχου

8/11/2026 - 2:34μμ
Ένα ακριβές αντίγραφο drone στην πλατεία της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Πέντε αναχαιτίσεις πυραύλων των Χούθι – Αντίποινα για τους νεκρούς στην Υεμένη

8/11/2026 - 10:24πμ
Το αυτοκίνητο από το οποίο ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών, ακινητοποιημένο στην οδό Στραντόμσκα της Κρακοβίας, στις 7 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Art Service)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Κρακοβία: Έξι νεκροί στην πλατεία, τρεις στο σπίτι του ενόπλου – Ενδείξεις ακροδεξιάς επιρροής

8/11/2026 - 8:49πμ
Ο Γκάντι Άιζενκοτ πανηγυρίζει με υποστηρικτές του στο Τελ Αβίβ μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 27ης Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Στον Άιζενκοτ η πρώτη εντολή, νέο πλήγμα για τον Νετανιάχου

7/11/2026 - 10:54μμ
Το αυτοκίνητο από το οποίο ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών, ακινητοποιημένο στην οδό Στραντόμσκα της Κρακοβίας, στις 7 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Art Service)
ΚΟΣΜΟΣ

Κρακοβία: Ενδείξεις ακροδεξιάς επιρροής στον δράστη της φονικής επίθεσης

7/11/2026 - 10:31μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για τις ψευδείς απειλές για βόμβες σε αεροπλάνα

7/11/2026 - 8:57μμ
Το σημείο στην οδό Στραντόμσκα της Κρακοβίας όπου συνελήφθη ο ένοπλος μετά την επίθεση στην κεντρική πλατεία, στις 7 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Art Service)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Κρακοβία: Στους 6 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στην κεντρική πλατεία

7/11/2026 - 8:33μμ
(Φωτ.: EPA / Art Service)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί και περισσότεροι από δέκα τραυματίες από πυροβολισμούς στην Κρακοβία

7/11/2026 - 6:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ δηλώνει ότι το κόμμα του Νετανιάχου είναι ευπρόσδεκτο σε κυβερνητικό συνασπισμό

3 λεπτά πριν
Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα για την επιχείρηση «Αχυράνθρωποι» (πηγή: ΑΑΔΕ / ΔΕΟΣ)

Εταιρείες «φαντάσματα»: Από την Τρίτη οι απολογίες – «Διαχειριστές» ακόμη και μετά θάνατον

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / toklik.gr / Δήμητρα Κούτρα)

ΚΕΔΕ: Σε κλίμα έντονων αντεγκλήσεων και με τρία διαφορετικά ψηφίσματα ολοκληρώθηκε το συνέδριο στην Καλαμάτα

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: LarissaPress / Λεωνίδας Τζέκας)

Λάρισα: Η ελληνική και η αρμενική μυθολογία μέσα από τα μάτια των παιδιών – Παρουσία του Τιγκράν Μκρτσιάν τα εγκαίνια

1 ώρα πριν
Ο Πασχάλης Τσαρούχας στην παράσταση του ΚΘΒΕ (φωτ.: Mike Rafail)

O «Ζορμπάς» είναι στη Θεσσαλονίκη και συγκινεί ακόμα

2 ώρες πριν
Ο Φώτης Κόντογλου τον Μάιο του 1965. Δίπλα στο πορτρέτο και την υπογραφή του, το λιμάνι και τα κύματα, δύο δικά του σχέδια από τον Πέδρο Καζάς (φωτ.: Αρχείο Φώτη Κόντογλου)

Φώτης Κόντογλου: Πριν από τους αγίους, ένας κουρσάρος – Ο «Πέδρο Καζάς» βάζει πλώρη για την Πορτογαλία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV