pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Να αποσυνδέσει την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ από τη λήψη απόφασης για Σουηδία-Φινλανδία επιχειρεί η Άγκυρα

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής δεν αποτελεί προθεσμία σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί το «παζάρι» μέχρι να πάρει η Τουρκία αυτό που θέλει

4/06/2022 - 6:48μμ
(Φωτ.: EPA / Malton Dibra)

(Φωτ.: EPA / Malton Dibra)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στα τέλη Ιουνίου δεν αποτελεί προθεσμία για τη λήψη απόφασης για τις υποψηφιότητες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, στις οποίες αντιτίθεται η Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη Συμμαχία τον περασμένο μήνα ορμώμενοι από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Εντούτοις οι αιτήσεις τους βρίσκουν εμπόδια από την Άγκυρα που κατηγορεί τις δύο αυτές σκανδιναβικές χώρες ότι υποστηρίζουν Κούρδους μαχητές.

Ενώ Στοκχόλμη και Ελσίνκι αναφέρουν οι συνομιλίες θα συνεχιστούν για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Άγκυρα δεν έχει λάβει καμία απάντηση στα αιτήματά της, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής υποστήριξης για ομάδες που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατικές, για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα και της έκδοσης υπόπτων που η Τουρκία ζητά.

Μιλώντας στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαδρίτη, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν και επικεφαλής σύμβουλος ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, ο Ιμπραχίμ Καλίν επανέλαβε ότι η πρόοδος στις υποψηφιότητες για ένταξη εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο η Σουηδία και η Φινλανδία θα απαντήσουν στα τουρκικά αιτήματα.

«Δεν νιώθουμε ότι βρισκόμαστε υπό χρονικό περιορισμό όπως η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Καλίν, προσθέτοντας ότι ενώ η σύνοδος είναι σημαντική για την αντιμετώπιση κοινών ζητημάτων όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η συνεργασία εντός της Συμμαχίας, τα υποψήφια μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να λάβουν μέτρα για την άμβλυνση των ανησυχιών των σημερινών μελών.

«Δεν νιώθουμε ότι βρισκόμαστε κάτω από οποιαδήποτε χρονική πίεση όπως “ας τελειώνουμε με αυτό μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ”. Αυτό που είναι σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η Σουηδία και η Φινλανδία να διατυπώσουν ανοιχτά, ξεκάθαρα και συγκεκριμένα τι είδους μέτρα θα λάβουν όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Οποιαδήποτε αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ απαιτεί την ομόφωνη έγκριση από τα 30 κράτη μέλη του. Η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια, έχει δηλώσει ότι δεν θα αλλάξει την θέση της εάν οι σκανδιναβικές χώρες δεν κάνουν «συγκεκριμένα βήματα» αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες της.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα ότι θα συγκαλέσει ανώτερους αξιωματούχους από τη Φινλανδία, τη Σουηδία και την Τουρκία στις Βρυξέλλες μέσα στις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν το θέμα.

Οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν στις 29-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιερουσαλήμ: Μπήκαν σε λεωφορείο και άνοιξαν πυρ – Νεκροί και τραυματίες

8/09/2025 - 12:39μμ
(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Γάζα: θα έχουμε συμφωνία πολύ σύντομα

8/09/2025 - 8:40πμ
«Τραβήξτε την κόκκινη γραμμή για τη Γάζα» το σύνθημα της μεγάλης διαδήλωσης στο Βέλγιο (φωτ.: EPA / Frederic Sierakowski)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες υπέρ των Παλαιστινίων

7/09/2025 - 11:34μμ
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας κοιτάζει το ρολόι του κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Η κυβέρνηση «επέζησε» και ετοιμάζεται για σκληρά μέτρα

7/09/2025 - 10:49μμ
Σπασμένα τζάμια στο διεθνές αεροδρόμιο Ραμόν του Ισραήλ (φωτ.: X / Israel News Pulse)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Οι Χούθι πίσω από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ραμόν

7/09/2025 - 9:11μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά μια φωτογραφία του με τον Πούτιν, στην Αλάσκα λίγο πριν από τη σύνοδο για τον πόλεμο στην Ουκρανία (φωτ.: EPA / Annabelle Gordon / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Πάγωσαν τα χαμόγελα του Τραμπ στον Πούτιν, έτοιμος για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

7/09/2025 - 8:23μμ
Παλαιστίνιοι στέκονται μπροστά σε σορούς μετά τους χθεσινοβραδινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ καλεί τη Χαμάς να παραδοθεί, η οργάνωση τού ζητά να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Γάζα

7/09/2025 - 6:30μμ
(Πηγή φωτ.: x.com/Kyiv)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι έπληξαν για πρώτη φορά την έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης στο Κίεβο

7/09/2025 - 2:05μμ
Αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε περιοχή του Σικάγο για παλιότερο συνέδριο των Δημοκρατικών (φωτ. αρχείου: EPA/Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Απειλεί το Σικάγο ότι θα στείλει την εθνοφρουρά – «Το Ιλινόι δεν θα εκφοβιστεί από έναν δυνητικό δικτάτορα» απαντά ο κυβερνήτης

7/09/2025 - 8:38πμ
Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας για να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς, πιέζει για μετακινήσεις προς «ανθρωπιστική» ζώνη

6/09/2025 - 7:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Πιερρακάκη και της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ: Ποιοι και πόσο ωφελούνται – «Η μεγαλύτερη μείωση φόρων στη Μεταπολίτευση»

17 λεπτά πριν
Το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Ιερουσαλήμ: Μπήκαν σε λεωφορείο και άνοιξαν πυρ – Νεκροί και τραυματίες

40 λεπτά πριν
Τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Γλίτωσαν τη φυλακή οι γονείς των δύο μωρών που εντοπίστηκαν μόνα τους στο δρόμο

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Συνελήφθη ηγούμενος μονής στα Καλάβρυτα – Προσπάθησε να πουλήσει βυζαντινές εικόνες και ευαγγέλια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης ''Τραντέλλενες'')

Ξάνθη: Viral τα βίντεο με τους «Τραντέλλενες» να ξεσηκώνουν την πόλη χορεύοντας ποντιακά

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από απεργία των ταξί στην Αθήνα τον περασμένο Απρίλιο (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Χωρίς ταξί για δύο ημέρες η Αττική

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign