pontosnews.gr
Πέμπτη, 27/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Εξαιρέθηκε από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά ίσως όχι για πολύ

Τι περιλαμβάνει το έκτο πακέτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

3/06/2022 - 9:11πμ
Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος (φωτ. αρχείου: EPA / Maxim Shipenkov)

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος (φωτ. αρχείου: EPA / Maxim Shipenkov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, δεν περιλαμβάνεται στο έκτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, καθώς εξαιρέθηκε έπειτα από πίεση που άσκησε η Ουγγαρία, προκαλώντας δυσαρέσκεια στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσο για το πακέτο κυρώσεων, τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Παρασκευή, και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αποκλεισμό για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας Sberbank από τη διεθνή πλατφόρμα SWIFT.

Στην απόφαση της Ουγγαρίας να εξαιρεθεί ο Πατριάρχης Κύριλλος τάχθηκαν και άλλες χώρες, όπως η Πολωνία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Δανία, η Εσθονία, η Γερμανία, η Ολλανδία, χωρίς απαραίτητα να συμφωνούν με τη γραμμή της Ουγγαρίας. Εν προκειμένω, τάχθηκαν υπέρ για να μην καθυστερήσει περαιτέρω η έγκριση του πακέτου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Το θέμα του Πατριάρχη Κυρίλλου θα τεθεί εκ νέου σε επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Καθώς, χώρες όπως η Λιθουανία και η Λετονία  επισήμαναν ότι θα επανέλθουν ζητώντας σε μελλοντικές κυρώσεις να συμπεριλαμβάνεται ο Πατριάρχης Κύριλλος, όπως και να αποφασιστεί εμπάργκο στο φυσικό αέριο.

Σχετικά με αυτό, σε δηλώσεις που είχε παραχωρήσει η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, είχε αναφέρει ότι «το φυσικό αέριο πρέπει να είναι στο έβδομο πακέτο κυρώσεων, αλλά είμαι ρεαλίστρια επίσης και δεν πιστεύω ότι θα είναι».

Τι προβλέπει το έκτο πακέτο κυρώσεων

Στο πετρέλαιο, τις τράπεζες και τους υπαίτιους για τις σφαγές στην Ουκρανία επικεντρώνονται οι νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας.

Αναφορικά με το πετρέλαιο, αποφασίστηκε η απαγόρευση εισαγωγών του από τη Ρωσία μέσω θαλάσσης. Λόγω αυτής της απαγόρευσης, και σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της Γερμανίας και της Πολωνίας, οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μειωθούν κατά 92% έως το τέλος του 2022. Αυτό επισημαίνει η γαλλική προεδρία της ΕΕ, προσθέτοντας ότι, «όταν καταστεί δυνατό, θα προστεθεί και η απαγόρευση εισαγωγών του ρωσικού πετρελαίου, μέσω αγωγών».

Ανάμεσα στις τρεις ρωσικές τράπεζες που αποκλείονται από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα SWIFT, είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, Sberbank. Αποφασίστηκε και η αποσύνδεση μιας τράπεζας της Λευκορωσίας.

Οι κυρώσεις αφορούν επίσης μέλη του ρωσικού στρατού που συνδέονται με τις σφαγές στην Μπούκα και οντοτήτων στο βιομηχανικό και τεχνολογικό τομέα που συνδέονται με την επιθετικότητα της Ρωσίας, καθώς και ολιγάρχες και παράγοντες της ρωσικής προπαγάνδας και μέλη των οικογενειών τους.

Ακόμη, αποφασίστηκε να επιμηκυνθεί η απαγόρευση των εξαγωγών (κυρίως χημικών προϊόντων και αγαθών υψηλής τεχνολογίας) προς τη Ρωσία. Απαγορεύονται και η παροχή υπηρεσιών στο πετρελαϊκό τομέα της Ρωσίας, τρεις ρωσικοί κρατικοί οργανισμοί ενημέρωσης που εμπλέκονται στη διάδοση της ρωσικής προπαγάνδας, όπως και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τους Ρώσους επιχειρηματίες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ορμητικά νερά σάρωσαν το Τρισούλι Μπαζάρ μετά από ξαφνική πλημμύρα, στην περιοχή Νουβακότ του Νεπάλ (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Τραγωδία στα Ιμαλάια από ξαφνική πλημμύρα – Έρευνα για την ύπαρξη Ελλήνων στην περιοχή

26/08/2026 - 11:30μμ
(Φωτ.: NARPHOTOS / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Οσμάν Καβαλά: Με «πόλεμο» απειλεί η Τουρκία το ΕΔΔΑ για την υπόθεση του επιχειρηματία και ακτιβιστή

26/08/2026 - 9:31μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Δεν ανέκοψε τη χρήση των social media η απαγόρευση στους κάτω των 16

26/08/2026 - 3:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

25/08/2026 - 9:39μμ
Ο Οσμάν Καβαλά παραμένει φυλακισμένος στη Σηλυβρία από τον Οκτώβριο του 2017, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την απελευθέρωσή του (φωτ.: dpa / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαστούκι στην Τουρκία από το ΕΔΔΑ: Απελευθερώστε τον Καβαλά – Άκυρη η ισόβια καταδίκη

25/08/2026 - 3:28μμ
Ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, επικεφαλής της Συμμαχίας της Αρμενίας, ψηφίζει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Γερεβάν. 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Vahram Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν – Στο μικροσκόπιο η οικογενειακή περιουσία

25/08/2026 - 2:40μμ
Ιρανοί περνούν μπροστά από αντιαμερικανική πινακίδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην Τεχεράνη, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η «οικονομική D-Day» του Τραμπ μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη Δύση

25/08/2026 - 1:51μμ
(Φωτ.; ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές ποινές σε πέντε αντιπολιτευόμενους δημάρχους – Έως 23 χρόνια κάθειρξη

25/08/2026 - 10:52πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

24/08/2026 - 11:59μμ
Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 42χρονης Τουρκάλας με Ερυθρά Αγγελία της Interpol για ναρκωτικά

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Champions League: Στ’ αστέρια η ΑΕΚ με επιβλητική τεσσάρα

1 ώρα πριν
Ορμητικά νερά σάρωσαν το Τρισούλι Μπαζάρ μετά από ξαφνική πλημμύρα, στην περιοχή Νουβακότ του Νεπάλ (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)

Νεπάλ: Τραγωδία στα Ιμαλάια από ξαφνική πλημμύρα – Έρευνα για την ύπαρξη Ελλήνων στην περιοχή

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/syllogos.pelargou)

Ποντιακό γλέντι με τον Θεόφιλο Πουταχίδη στον Πελαργό

2 ώρες πριν
Η Εστία Νέας Σμύρνης (φωτ.: facebook/Εστία Νέας Σμύρνης)

«Μικρασία χαίρε!»: 9ος κύκλος επετειακών εκδηλώσεων μνήμης από την ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

2 ώρες πριν
(Πηγή: exchange.glomex.com)

Σέρρες: Ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή στους 23 για τα επεισόδια στη δομή Σιντικής

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV